GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΑΣΠ για τις αποφάσεις της κ. Διαμαντοπούλου...

Από την ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων Με την υπ’αριθ. Φ.1/76244/Β3/30-6-2010 υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 957/30-6-2010 τε...

Από την ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων

Με την υπ’αριθ. Φ.1/76244/Β3/30-6-2010 υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 957/30-6-2010 τεύχ. Β΄, καθορίστηκε ο τρόπος προμήθειας και επιλογής διδακτικών συγγραμμάτων για τους φοιτητές Πανεπιστημίων.
Η εν λόγω εγκύκλιος που έχει σταλεί σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, αναφέρει πως οι φοιτητές δικαιούνται να τους διανέμεται ένα και μόνο διδακτικό εγχειρίδιο.
Η συγκεκριμένη απόφαση
έρχεται ως συνέχεια των διατάξεων του νόμου-πλαίσιο της Ν.Δ. για περικοπή των συγγραμμάτων. Και ενώ η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ήταν η απόσυρση του εν λόγω αντιδραστικού νόμου, εντούτοις βλέπουμε την εφαρμογή του, αλλά και περαιτέρω βήματα κατάργησης του δωρεάν χαρακτήρα διανομής των συγγραμμάτων.
Έχοντας συνέπεια στα λόγια
και στις πράξεις μας, δεν...
 αποδεχόμαστε οποιαδήποτε περικοπή στη διανομή των συγγραμμάτων και τονίζουμε πως η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία δεν είναι προς διαπραγμάτευση.
Καλούμε το σύνολο των Γενικών Συνελεύσεων και των Συγκλήτων
να πάρουν αποφάσεις που δεν θα αποδέχονται την περικοπή των συγγραμμάτων, αλλά και τη συνολική υποχρηματοδότηση των δημόσιων ιδρυμάτων.
Η διαφωνία μας
δεν προκύπτει από τη συνεχή άρνηση που κάποιοι μας κατηγορούν, αλλά απο την διάθεση μας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ελλήνων φοιτητών αλλά και από το όραμα μας για δημόσια, σύγχρονα, ανθρώπινα και δημοκρατικά πανεπιστήμια.

8 σχόλια

  1. ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ,Η ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΑΡΖΑΝ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΟΜΠΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ (ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) ΘΥΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ ΧΑ!ΧΑ!..)
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΗΧΟΡΥΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΧΑ ,ΧΑ, ΧΑ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΩΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΡΥΠΑ ΑΛΛΑ ΤΡΥΠΑΡΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΡΟΣ ΓΚΑΝ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΣΚΑΤΩΜΕΝΟΙ.Η ΒΟΘΡΗΛΑ ΣΑΣ
    ΔΙΑΠΕΡΑΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ,ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΠ?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. « Ακούμε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
    να καταγγέλλουν υπουργούς της κυβέρνησής τους.
    Ακούμε υπουργούς να καταγγέλλουν υπουργούς.

    Αλλά να ακούμε τον κ. Παπανδρέου να καταγγέλλει τον … Παπανδρέου είναι πρωτάκουστο.

    Στη χθεσινή ομιλία του στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές παραδέχεται ότι ένας από τους λόγους που αντιδρούν αρνητικά οι αγορές και τα spreads παραμένουν υψηλά είναι τα “σκληρά μέτρα λιτότητας”, που έχει πάρει ο ίδιος, τα οποία “δεν βοηθούν στην ανάπτυξη”.

    Μετά από αυτό, ποια άλλη ομολογία χρειάζεται για την αποτυχία της πολιτικής του ; ».

    Το είδος ναρκωτικών που τον γεμίζουν οι Ραγκούσηδες.

    Και απο τι αποτελείται το ρούφημα του Θιβετιανού, που καταλώνει με τους κουβάδες. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΜΗΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80;

    ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχωνεύσεις σχολείων με κομματικά κριτήρια... λογικό με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ..


    Στο Νομό Κοζάνης δεν προτάθηκαν σχολεία για συγχώνευση στα οποία οι διευθυντές είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ άλλα Σχολεία με τα ίδια χαρακτηριστικά κλείνουν. Συγκεκριμένα:

    Το Γυμνάσιο Ξηρολίμνης με 30 περίπου μαθητές διευθυντής είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην περιφερειακός Γραμματέας Δυτ. Μακεδονίας Σαρασίδης Κων/νος και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Κοζάνης (διορισμένο).

    Το Γυμνάσιο Ποντοκώμης με 40 περίπου μαθητές (κακιές γλώσσες λένε γύρω στα 30) συνδέεται με Κοζάνη με την Εγνατία. Διευθυντής στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , αναπληρωματικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας , διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ Κοζάνης. Κακιές γλώσσες λένε (είναι πραγματικότητα) ενώ ψήφιζε να καταργηθούν τα άλλα σχολεία για το δικό του και την Ξηρολίμνη ψήφισε όχι.


    Συμπέρασμα : Οι συγχωνεύσεις -καταργήσεις των σχολείων έγιναν, δυστυχώς, με λογιστικά και πολύ κομματικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΣΑ ΡΕ ΤΣΟΛΙΑ...
    ΑΦΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΠΙΕΙΤΕ
    ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί τους οποίους φιλοδοξείτε να διαδεχθείτε,
    θλιβερά γιουσουφακια της εξουσίας, (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ),
    θα φύγουν με τα ελικόπτερα.
    Εσείς θα μείνετε πίσω,
    μικρά τρυφερά κωλαράκια μπροστά στον εξαθλιωμένο, εξαγριωμένο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση