GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Αρσάκειο μετατρέπεται σε Golden Hall...

Γράφει ο Κηδεμόνας Το σκιώδες οικονομικό μέλλον ,που έχει επιβάλει η δυσχερής οικονομική κατάσταση της Ελλάδας στο ταμείο της Φιλεκπαιδ...

Γράφει ο Κηδεμόνας
Το σκιώδες οικονομικό μέλλον ,που έχει επιβάλει η δυσχερής οικονομική κατάσταση της Ελλάδας στο ταμείο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας ή άλλως του Αρσακείου, αποτελεί για τη διοίκηση άλλοθι προκειμένου να μετατρέψει το σχολείο σε κακέκτυπο του Golden Hall με πολυτελή αυτοκίνητα να λανσάρονται ως «ευγενική χορηγία» γνωστού ομίλου.
Δεν τους αρκούσε η «διακριτική» διαφημιστική καμπάνια που κάνουν στο συγκεκριμένο όμιλο στο site του σχολείου το έβαλαν στο προαύλιο κάτω από σκέπαστρο σε κοινή θέα χιλιάδων μαθητών. Όρισαν μάλιστα και φρουρά προκειμένου να προφυλάσσει το «πολυπόθητο» αυτοκίνητο από την απερισκεψία της νεανικής ηλικίας. Ασφαλώς, είναι άσκοπο να...
 αναρωτηθεί κανείς αν η διοίκηση ενδιαφέρθηκε ποτέ να εντείνει τις επιτηρήσεις των καθηγητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, όπου μπορεί κανείς να δει στο φημισμένο αυτό σχολείο μαθητές να καπνίζουν, να εναγκαλίζονται και να φιλιούνται περιπαθώς μέχρι νεαρές καθηγήτριες να προσεγγίζουν ερωτικά μαθήτριές τους!!!
Λυπηρή κατάσταση για ένα σχολείο που ανέθρεψε γενιές πεφωτισμένων μυαλών και φιλοξένησε εκπαιδευτικούς με υψηλή πνευματική καλλιέργεια. Σε χαλεπούς καιρούς αντί να προβάλλονται με κάθε τρόπο μορφές καλλιέργειας του πνεύματος αλλά και του ήθους των νέων επιβάλλονται αξίες και πρότυπα ξένα με την αποστολή ενός σχολείου.
Εύστοχη η αναζήτηση χορηγιών για τη μερική ή ολική απαλλαγή από τα δίδακτρα μαθητών που διακρίνονται, όχι όμως εις βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους.
Τι κάνει το Υπουργείο Παιδείας;;;;;

30 σχόλια

  1. Αί Αρσακειάδαι είναι παρθέναι?
    Από τά ώτα....ναί.
    Από τούς ρώθωνες...ναί.
    Διαρρέει τό εξής:
    "Από μπρός παρθένα καί από πίσω
    μπαίνουν τρένα".
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    Δουλεύει καλά όταν δέν είναι υπό
    κατάληψη.Ειδικά στήν Επαρχία.
    Τό ότι η Γ.Γ.τού ΚΚΕ Αλεξάνδρα
    Παπαρήγα στέλνει τά τέκνα της σέ
    Ιδιωτικό σχολείο,θέλω νά πιστέψω
    ότι είναι γιά λόγους ασφαλείας.
    Αλλοιώς....
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε λέω, καλή και θεμιτή η πληροφόρηση και η στηλίτευση των κακώς κειμένων αλλά ας είμαστε ακριβείς διότι διαφορετικά η πληροφορία υποβιβάζεται σε κράξιμο...
    Το παρουσιάζετε με τρόπο που περιμένει κανείς ότι πρόκειται για κάποιο υπερπολυτελές αυτοκίνητο και το σχολείο έχει καταντήσει όπως τα αμερικάνικα colleges στις -κλασσικές μεν αμφιβόλου ποιότητας δε- ταινίες που πραγματεύονται τη ζωή στο αμερικάνικο upper-class σχολείο!
    Μπαίνοντας στο site του εν λόγω σχολείου, υπάρχει μεν σύνδεσμος αναφορικά με τη λαχειοφόρο αγορά, κάτω από την ενότητα "τμήμα υποτροφιών" όμως. Φαντάζομαι οτι για τους γονείς που παλεύουν καθημερινά για να στείλουν τα παιδιά τους σ΄ένα τέτοιο σχολείο και τα βλέπουν να αριστεύουν αποτελεί ελάχιστη δικαίωση αλλά μεγάλη ανακούφιση η ετήσια έκπτωση στα δίδακτρα. Αυτά τα χρήματα καθότι η Εταιρία ονομάζεται "Φιλεκπαιδευτική" και όχι "Φιλανθρωπική" από κάπου θα πρέπει να προέλθουν, έτσι δεν είναι? Προσωπικά αυτός ο τρόπος μου φαίνεται από τους πλέον υγιείς...
    Επιπλέον, το αυτοκίνητο που κληρώνεται είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα ένα CITROEN DS3 και όχι κάποια λιμουζίνα αξίας (εκατοντάδων) χιλιάδων ευρώ.
    Παραθέτω για του λόγου το αληθές απόσπασμα από τους "4 τροχούς"

    1.4 VTi 95hp Chic: 15.700 ευρώ
    1.6 VTi 120hp So Chic: 17.900 ευρώ
    1.6 VTi 120hp BVA So Chic: 18.700 ευρώ
    1.6 THP 156hp Sport Chic: 20.200 ευρώ

    (http://www.4troxoi.gr/default.php?art_id=11130&cat_id=2&pname=Article)

    Τέλος, είναι κάτι περισσότερο από λογική η φύλαξη του αυτοκινήτου και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που σας προβλημάτισε κ/κ κηδεμόνα κάτι τέτοιο, από τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται εκτεθειμένο σε έναν χώρο όπου συμβαίνουν τα έκτροπα που παρουσιάζετε...

    Μετά τιμής,

    Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι κριμα ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ να εχει τοσο λανθασμενη πληροφορηση. εκτος εαν σκοπος του ειναι η "λασπολογια". και εξηγω: 1.τα "πολυτελη" αυτοκινητα ειναι citroen ds3 - εσυ ΚΗΔΕΜΟΝΑ τι αυτοκινητο εχεις? 2. η φυλαξη των αυτοκινητων εγινε διοτι καποια "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ" θελησαν να εκφρασουν τις καλλιτεχνικες τους ανησυχιες πανω στα "πολυτελη" αυτοκινητα. μηπως καποιο απο αυτα ειναι και το δικο σου ΚΗΔΕΜΟΝΑ? 3. Αντι να λετε και μπραβο που γινεται μια τετοια χορηγια για να μην πληρωσει καποιος διδακτρα και μπραβο στη πανεξυπνη ιδεα να μπουν σε κληρωση αυτα τα αυτοκινητα για να προσελκυσεις κοσμο, εσεις ΚΗΔΕΜΟΝΑ το κατακρινετε!! φτανει πια με αυτη την μιζερη αντιμετωπιση ολων των πραγματων!! μπραβο στα Αρσακεια για την ενεργεια τους αυτη και μακαρι να μαζεψουν αρκετα χρηματα για τις υποτροφιες...μονο μην την δωσετε στα παιδια του ΚΗΔΕΜΟΝΑ διοτι δεν συμφωνει με τον τροπο που επιλεξατε να συγκεντρωσετε το ποσο!! καλημερα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπερβολές του κηδεμόνα .
    όποιος θεωρεί ότι ένα σχολείο δεν αρμόζει με τα δικά του ιδανικά επιλέγει κάτι διαφορετικό για το παιδί του. όλα τα άλλα είναι σχόλια σαν αυτά που μας έφτασαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα σαν χώρα.

    ανώνυμες συκοφαντικές ισοπεδωτικές κριτικές καναπεδάτες και ανέξοδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μήπως... μήπως λέω ο κηδεμόνας είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενος...και στενοχωρημένος εργαζόμενος....?

    το μάθαμε πια όποτε είναι δύσκολα τα πράγματα εμφανίζονται περίεργες απόψεις στα blogs.... θυμηθείτε μεταδοτικές νόσοι...παραβατικές συμπεριφορές ... κτλ...

    δεν χρειάζεται υπογραφή κύριε κηδεμόνα-εργαζόμενε............αδέκαστε κριτή δικαστή όλων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "όπου μπορεί κανείς να δει στο φημισμένο αυτό σχολείο μαθητές να καπνίζουν, να εναγκαλίζονται και να φιλιούνται περιπαθώς μέχρι νεαρές καθηγήτριες να προσεγγίζουν ερωτικά μαθήτριές τους!!"

    Σε ποια εποχή ζείτε?να εναγκαλίζονται και να φιλιούνται περιπαθώς?χαχα
    δεν είναι και μπαρ αλλά δεν είναι και κατηχητικό.τα δεδομένα έχουν αλλάξει.και μην γενικεύετε μεμονωμένα περιστατικά που ούτε καν γνωρίζετε.λυπάμαι τα παιδιά σας.για να κάνετε τέτοια σχόλια,πρέπει να έχετε μείνει σε άλλες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ κακο για το τιποτα μου φαινεται πως εχει γινει.ας ασχοληθουμε επιτελους με κανενα θεμα ουσιας και ας παραμερισουμε την κακεντρεχεια που χαρακτηριζει καποιους ανθρωπους οπως αυτον που υποστηριξε τα παραπανω.αντι να εμπαιζετε το σχολειο νομιζω πως πρωτα θα επρεπε να ελεγχετε και να διασταυρωνετε τις πληροφοριες σας.
    Με εκτιμηση,
    emily

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παραπληροφόρηση στο full.
    Συνειδητοποίηση των σημεριών δεδομένων - μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά σε ποιόν κόσμο ζει ο συντάκτης? Το Citroen λιμουζίνα? Και ποιά φρουρά? Έχουν και όπλα οι "φρουροί" και αλλάζουν και σκοπιές? Είναι ψέματα όλα αυτά. Ο συντάκτης είτε δεν ξέρει πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα και ασκεί αυτη την απαράδεκτη λασπολογία, είτε είναι καθηγητής που δεν του αρέσει το Αρσάκειο όπως έχει εξελιχθεί. Αμα δεν του αρέσει να σηκωθεί να φύγει. Εγω μιλαώ γιατι είμαι μαθητής του Αρσακείου και ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ να δυσφημίζεται το σχολείο μου και κατ' επέκταση εγώ, με αβάσιμες κατηγορίες και ψευδή στοιχεία. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρχικά, είναι ντροπή να υποστηρίζεται η άποψη πως μία διαφήμιση έχει θέση σε ένα σχολικό περιβάλλον. Πόσο μάλλον,όταν οι ίδιοι οι καθηγητές μας στο σχολείο,συγκεκριμένα στο μάθημα της έκθεσης,μας μοιράζουν φυλλάδια μεγάλων εκπαιδευτικών και συγγραφέων, στα οποία αναφέρεται η εξευτέλιση των θεσμών και πως η σημερινή βαρβαρότητα των διαφημίσεων, ακούει πλέον στο όνομα "Χορηγία"! Η διαφήμιση κατά την άποψη μου, αποτελεί τώρα πια πρότυπα υπερκαταναλωτισμού,έτσι ώστε να ενισχύουμε όλους αυτούς, που έχουν εκατομμύρια στην τσέπη τους(βλέπε Συγγελίδης)! Είναι πλήρως αντιδεοντολογικό, ειδικά όταν αυτή η διαφήμιση αναφέρεται και σε παιδάκια του δημοτικού,που δεν έχουν αναπτύξει καν την κριτική τους ικανότητα! Βέβαια αυτό με τα "φιλιά πεπαθώς,αγκαλιές κλπ" είναι τελείως άσχετο..Αυτό έλειπε, να απαγορευτεί και ο νεανικός έρωτας,επειδή μερικοί έχουν ψυχολογικά από τα παιδικά τους χρόνια! Τέλος, αν το σχολείο ήθελε να δημιουργήσει ένα "ταμείο υποτροφιών", θα μπορούσε να το κάνει με άλλα μέσα, και όχι με το "ξεπούλημα" παιδείας και ήθους! Όσον αφορά τους "φρουρούς",είναι εύκολα αντιληπτό πως χρησιμοποιείται μεταφορικά από τον αρθρογράφο, και εννοεί όλους αυτούς που στέκονται πρωί-μεσημέρι να φυλάνε το αμάξι από το σάλιο των συνειδητοποιημένων μαθητών! Αμφιβάλλω όμως αν τα καταφέρνουν!

    Μαθητής Γ' Λυκείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρέπει σίγουρα κάτι να παίζει με το τρίγωνο των βερμούδων και ο γράφων είχε παγιδευτεί σε μια χωροχρονική πύλη περι την εποχή της ιεράς εξέτασης και γύρισε τώρα στο 2011...

    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
    Εκείνος που ελεύθερα στοχάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ως μαθητής του σχολείου γνωριζω απο πρωτο χερι τι συμβαινει!
    καταρχην το αμαξι ειναι ενα πολυ φτηνο μοντελο που καθε αλλο παρα διαφημιστικο λογο εχει!!
    μαλιστα ολο αυτο γινετα για να δωθουν υποτροφιεσ σε μαθητες (κυριωσ τριτησ και δευτερας λυκειου) που εχουν περασει χρονια στο σχολειο και λογω οικονομικων δυσχερειων δεν μπορουν να συνεχισουν τη φοιτηση τους στο σχολειο για την ακριβεια πουλιουνται λαχνοι προκειμενου να μαζευτουν χρηματα για υποτροφιεσ και ωσ βραβειο των αχνων εχει τεθει τ αυτοκινητο!επισης θελω να τονισω πωσ τα ερωτικα φαινομενα ή τουσ καπνισματος οπωσ λετ με τση απεχθεια καιντροπη ειναι συνηθη σε καθε σχολειο και γι αυτο δεν μπορει να κανει τιποτε κανενας εκπαιδευτικος ουτε καποιο περιβαλλον ειναι καθαραθεμα μαθητικο και κυριως εφηβικο!γι αυτο ζητω πολυ ευγενικα να ανακαλεσετε αυτστισ ντροπιαστικες κατηγοριες και να σκεφτειτε πωσ ειναι η κατασταση αλλου και γιατι να μην ειναι και στο αρασακειο ετσι!!!!
    αλλωστε δεν ξερετε τους λογουσ που ο καθε γονεας μπορει να στελνει το παιδι του σε αυτο το σχολειο!

    ενας δυσαρεστημενος μαθητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δυσαρεστημένε μαθητή μάθε πρώτα να γράφεις σώστα ελληνικά, και όταν μάθεις άνοιξε και κανά βιβλίο μπας και μορφωθείς λίγο. βουτυρομπεμπέ που εκφέρεις και άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς το Σχολείο έχει διασφαλίσει χώρο προβολής για το αυτοκίνητο της λαχειοφόρου αγοράς, φυσικά για το ταμείο υποτροφιών, ενώ εδώ και τόσα χρόνια αδυνατεί να καθορίσει το χώρο στάθμευσης-φύλαξης των ποδηλάτων των μαθητών (όπως πολλά σχολεία του επιπέδου του Αρσακείου διαθέτουν), αποφεύγοντας επιμελώς τη λύση του ζητήματος υποδεικνύοντας στους μαθητές να αφήνουν τα ποδήλατά τους στο πεζοδρόμιο;
    Πού είναι οι περιβαλοντικές ευαισθησίες του σχολείου και άν υπάρχουν ή καλλιεργούνται πώς διασφαλίζονται ή προωθούνται μέσα στο χώρο των Αρσακείων Σχολείων;

    Γονείς, νομίζω ότι πρέπει να απαιτήσουμε χώρο στάθμευσης ποδηλάτων στο χώρο του Σχολείου που έπρεπε να είχε καθοριστεί εδώ και χρόνια.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητε κηδεμονα,
    Ειμαι μαθητης της τριτης λυκειου του Α Λυκειου.Ελα στο Γ3 οποτε θες να συζητησουμε.

    Δεν χρειαζεται να εκφραζεις τον κομπλεξισμο σου μεσα απο blogs, που μοναδικο στοχο εχουν την λασπολογια. Αν ηταν μια απλη διαφωνια με αυτη την κινηση του σχολειου τοτε θα εκανες επωνυμα την καταγραφη των σχολιων σου. Το σχολειο στηριζεται οσο και αν σου κακοφαινεται σε παιδια μεσαιας ταξης που οι γονεις τους φτυνουν αιμα καθημερινα για να τους παρεχουν αξιοπρεπη εκπαιδευση. Δεν εχω δει κανενα παιδακι απο το κωλονακι 6 χρονια που ειμαι στο αρσακειο να παιρνει καμια δικαριση η να διαδραματιζει πρωταγωνιστικο ρολο στο τμημα του.Τωρα βλεπω τα παιδακια που με κοροιδευαν για τις αγνωστες μαρκες που φορουσα να παιρνουν ναρκωτικα σε αλλα ιδιωτικα και εγω να παραμενω σε αυτο τ σχολειο με το κεφαλι ψηλα. Αυτη η αψυχολογητη ενεργεια σου φανερωνει την ψυχοδιανοητικη και ηθικη συγχυση σου.Καλο θα ηταν να μην την μεταδωσεις και στα παιδια σου.

    Με τιμη,
    μαθητης του Γ3

    Υ.Γ:Το δεντρο με τους μυρωδατους καρπους παντα πετροβολουν. Καλη συνεχεια στην προσπαθεια των μαθητων και στο εκπαιδευτικο εργο των καθηγητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το Αρσάκειο δεν είναι το τέλεειο σχολίο και ούτε διαφημίζει ότι είναι.Έχει καθηγητές που θα έπρεπε να αλλάξουν επάγγελμα αλλά και καθηγητές που είναι φωτεινά παραδείγματα. Επί της ουσίας... Όπως ήδη αναφέρθηκε η λαχειοφόρος αγορά έγινε για να διευκολυνθούν μαθητές, ή μαλλον οι γονείς τους, που δεν είναι εύκολο για τις τσέπες τους να συκώσουν πλέον τα οικονομικά βάρη της φοίτησης σε αυτό το σχολείο. Δε βλέπω το λόγο να κατακρίνεται μια τέτοια πράξη, η οποία με κάνεναν τρόπο δεν είναι σε βάρος των μαθητών. Όσων αφορά τα φιλιά και το κάπνισμα...τα πρώτα μάλλον να προωθούνται παρά να απαγορεύονται. Όσο για το κάπνισμα δε θα αναφέρω επιχειρήματα του στυλ "παντού γίνεται". Προφανώς δε θα έπρεπε να ενθαρρύνονται τέτοια φαινόμενα όμως δεν αποτελλούν και δείκτη της ποιότητας του σχολείου. Είναι απλά ένα επιχείρημα "πασπαρτού" που δεν έχει να προσφέρει τίποτα.

    Υ.Γ. Στον κύριο spir0c...
    Εσύ πρέπει να μάθεις να απαντάς στην ουσία των λεγομένων του άλλου και να μη χρησιμοποιείς επιχειρήματα "ad obsurdum" που (μάλλον;) λέτε και εσείς οι πεφωτισμένοι. Αντί να επιτίθεσαι προσωπικά λοιπόν απάντα στα επιχειρήματα... Ας θυμηθούμε και τον Μποστ

    Εάν θεωρήσεται τα όσα είπα χαζά και ανόητα γελάστε περιπαίκτικά... η μόνη μου παράκληση όμως θα ήτανε τα λόγια μου να μην ειρωνευθείτε και για έναν τρελό εσείς προσευχηθείτε

    Ένας μαθητής του αρσακείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτές οι λασπολογίες ειναι ίδιον των ΜΜΜ (Μέσων Μαζικού Επηρεασμού). Δηλαδή τι θέλατε κ. Κηδεμόνα, να βάλουν προσωπική φρουρά σε κάθε μαθήτρια για να μην "εναγκαλιζετε και φιλιέτε περιπαθώς" αλλα να μην βάλουν φρουρά στο αυτοκίνητο? Εν τέλει, η μαθήτρια ότι θέλει να κάνει αλλα την ξένη περιουσία προφανώς και πρεπει να την προστατέψει το σχολείο απο το βανδαλισμό που κατέχει ορισμένο τμήμα της νεολαίας(πείτε το και καλλιτεχνική ανησυχία).

    Σ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ό,τι γίνεται είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας κύριε Κηδεμόνα. Δείτε μόνο πόσες φορές έχουν προσπαθήσει να εφαρμόσουν τον νόμο κατά του καπνίσματος χωρίς αποτέλεσμα και μην αναρωτιέστε πώς έχουν καταντήσει οι σημερινοί νέοι. Προφανώς και διαφωνώ με τη στάση τους ιδίως επειδή γίνεται μπροστά σε παιδιά του Δημοτικού που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να βλέπουν τέτοια πράγματα. Ωστόσο τι μπορεί να κάνει ο καθηγητής όταν ο κάθε ’’μάγκας’’ μόλις του κάνει παρατήρηση να σβήσει το τσιγάρο θα απαντήσει: Γιατί ρε φίλε, τι θα μου κάνεις;
    Για το ότι φιλιούνται εφ’ όσον αποτελεί μια προκλητική στάση από μέρους τους είναι λογικό να το κατακρίνετε. Από την άλλη, εσείς δεν το έχετε κάνει ποτέ; Kαι δεν μιλάω αναγκαστικά για σχολείο αλλά για κάποιο δημόσιο χώρο.
    Για το αυτοκίνητο τώρα: Είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει φύλαξη (γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι φρουρά) αφού οι περισσότεροι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! Αυτή η έλλειψη σεβασμού, όμως, υπάρχει και στην κοινωνία όταν όλοι κατεβαίνουν στο Κέντρο της Αθήνας και σπάνε τα μαγαζιά, οι ιδιοκτήτες των οποίων σε καμία περίπτωση δεν φταίνε για ό,τι γίνετε.
    Κατά τη γνώμη μου, σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπεται ένα σχολείο σε Golden Hall, όπως το χαρακτηρίζετε, με την τοποθέτηση ενός αυτοκινήτου στο προαύλιο, καθόσον μάλιστα βρίσκεται εκεί για καλό σκοπό. Και σίγουρα δεν είναι εις βάρος κανενός, αφού δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να αγοράσει λαχνό (σημειωτέον η τιμή τους είναι 2 ευρώ ο ένας).
    Τέλος, για το Υπουργείο Παιδείας έχω να πω ότι έχει ’’χάσει τη μπάλα’’ προ πολλού σχετικά με το θέμα Εκπαίδευση και πραγματικά αυτό είναι το λυπηρό...

    PS:Νεαρές καθηγήτριες να προσεγγίζουν ερωτικά μαθήτριές τους; Είμαι σε αυτό το σχολείο από το νηπιαγωγείο και πλέον έχω φτάσει Β’ Λυκείου και κατί τέτοιο ομολογώ ότι δεν το έχω ξανακούσει.

    Και κάτι άλλο, θέλετε να κράξετε; Μπορείτε, αλλά να έχετε και λογικά επιχειρήματα.

    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ! ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ. Ν.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. pragmatika twra????
    ton pistepse kanenas ? PARAPLIROFORISI STO FULL!
    "μέχρι νεαρές καθηγήτριες να προσεγγίζουν ερωτικά μαθήτριές τους!!!" pou egine auto kai den to pirame xampari??????apla eleos...
    mathitria arsakeiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το περιστατικο με την καθηγητρια ειναι αληθεια.Ειδικα οσοι πανε Αρσακειο Ψυχικου λογικα το ξερουν.Ωστοσο δεν μπορουμε να ξερουμε τι εγινε μεταξυ των δυο ατομων και τι σχεση ειχαν.

    Επισης,το σχολειο ειναι χωρισμενο σε δημοτικο και γυμνασιο-λυκειο. Δεν υπαρχει λοιπον καμια περιπτωση να βρεθει παιδι του δημοτικου στα μερη που συχναζουν οι μαθητες του λυκειου στα διαλειμματα.Οποιος γνωριζει την υποδομη του σχολειου καταλαβαινει για τι πραγμα μιλαω

    Και πραγματικα μου ειναι δυσκολο να εντοπισω που βρισκεται το ξεπουλημα του ηθους και της παιδειας οταν γινονται προσπαθειες να βοηθηθουν παιδια για να φοιτησουν στο σχολειο

    Θελω να πω οτι οσα αναφερω οτι ξερω ισχυουν μονο για το Αρσακειο Εκαλης στο οποιο πηγαινω.Δεν μπορω να ξερω για το Ψυχικου.Ωστοσο δεν πιστευω οτι η εταιρια θα χρησιμοποιησει διαφορετικες τακτικες επειδη προκειται απλα για σχολειο σε αλλη περιοχη!

    μαθητρια του σχολειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο εν λόγω κηδεμόνας προφανώς έχει αντιλήψεις προηγούμενου αιώνα.το σχολείο ΜΑΣ κάνει μία αξιότιμη προσπάθεια η οποία χαρακτηρίζεται από διαφάνεια στο έπακρο.το να σπηλώνεις την φήμη του συγκεκριμένου αυτού καταξιωμένου ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ σχολείο,δείχνει την κατωτερότητα σου.Ας σκεφτεί λοιπόν ο "κηδεμόνας" αυτός πώς θα ένοιωθε αν ήταν στην θέση του Χ γονέα που θα κερδίσει το αυτοκίνητο αυτό,όντας σε δυσχερή οικονομική θέση.Μην είμαστε απόλυτοι και κομπλεξικοί.Ας μάθουμε να εκτιμούμε μερικές προσπάθειες ανθρώπων στην εποχή που ζούμε.

    Μαθήτρια Α' Τοσ.Γυμνασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κανονικη παραποποιηση γεγονοτων θα ελεγα!Πειτε μου σε ποιο σχολειο δεν αγκαλιαζονται και φιλιουνται,πειτε μου σε ποιο σχολειο δεν καπνιζουν.στο Κολλεγιο μηπως?δεν νομιζω,στο Δουκα μηπως?μπα χλωμο το κοβω?αυτο το αμαξι κ.εξυπνε/η ειναι απλα βοηθεια για τα παιδια που δεν μπορουν να πληρωσουν τα διδακτρα για τυο και γινεται μια λαχειοφορος
    πρωην μαθητης Αρσακειο ΨΥΧΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν ειναι δυνατον! Τι ειναι αυτα που καθεστε και γραφετε? Ξεπουλημα ηθους και παιδειας? Παμε καλα? Φανταστειτε να ηθελαν τα λεφτα και για τιποτα αλλο. Βοηθεια θελουν να προφερουν φιλε μουυυ, συγκεντρωσου. Αυτον τον τροπο βρηκαν, αυτον υιοθετουν.
    Ας σταματησει πια ο καθε κατακαημενος δημοσιογραφος να δυσφημιζει οσο δεν παει τα Αρσακεια επειδη του εδιωξαν το παιδι απο το σχολειο. Ας μην ηταν κωλοπαιδο το παιδι σου μαγκα μου να τον κρατουσαν. Αλλα βεβαια δεν τον εδιωξαν απο το ιδιωτικο-"προτυπο" που τον εστειλες μετα. Αλιμονο.
    Και σου φταει μετα η καλη πραξη που πηγε να κανει το σχολειο ΜΕ ΟΣΑ ΜΕΣΑ ΔΙΕΘΕΤΕ.
    Αν βοηθουσαν το δικο σας παιδι να δω τι θα λεγατε
    Και ναι οι μαθητες καπνιζουν και φιλιουνται και εναγκαλιζονται. Βρειτε μου ΕΝΑ σχολειο που να μη γινετε αυτο. Θα προτιμουσατε να καπνιζουν και να διακινουν και χορτο κιολας?Οπως γινεται σε αλλα σχολεια-"προτυπα"? Δεν νομιζω!
    Δεν φταιει λοιπον ουτε ο Συγγελιδης που πηγε να κανει και το καλο ο ανθρωπος και τον πηρε και τον σηκωσε, ουτε το σχολειο που πηγε να βοηθησει τους γονεις οπως μπορει, αλλα ολοι οι κομπλεξικοι και μιζεροι γονεις που πιστευουν οτι φταει το σχολειο που τα παιδια τους ειναι εθισμενα στο τσιγαρο και ο,τι αλλο θελουν, και οχι η βλακεια(για να μην πω τιποτα αλλο) που εχουν στον εγκεφαλο και τους κανει να θελουν να φαινονται μαγκες. Λες και το να καπνιζεις απο τα 13 και να αποκτας καρκινο στα 40 ειναι μαγκια. Ξυπνηστεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δείτε και την ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πολυαναμενόμενη μείωση διδάκτρων στο Αρσάκειο στο ειδικό blog

    http://didaktra.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι δυνατόν να καταγγέλλετε κάτι τέτοιο στο "ενημερωτικό" ιστολόγιό σας και να μην πηγαίνετε στον εισαγγελέα με τέτοια στοιχεία; Τουλάχιστον δεν κρύβεστε: Πάνω-πάνω η διαφήμιση ανταγωνιστικού (;) ιδιωτικού σχολείου... Τυχαίο; Δεν νομίζω!!! Φοβερή ενημέρωση!!!

    Υ.Γ.: Όταν υπογράψετε το κείμενό σας, ευχαρίστως θα σας σύρω στα δικαστήρια ως γονέας παιδιών που μορφώνονται πραγματικά στα συγκεκριμένα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το σχολείο έχει πολύ υψηλό μαθητικό επίπεδο, έκανα φέτος μεταγραφή από δημόσιο και το ξέρω από πρώτο χέρι. Δεν είναι όλοι πλουσιόπαιδα, φυσιολογικά παιδιά είναι. Υπάρχουν κι αυτοί, που ναι, είναι ανυπόφοροι αλλά αν κοιτάξεις τη δουλειά σου μόνο καλό μπορείς να πάρεις απ αυτό το σχολείο. Οι καθηγητές νοιάζονται για τους μαθητές τους και η πλειοψηφία τους είναι απίστευτοι στη δουλειά τους, για ένα τόσο φθηνό (για πρότυπα ιδιωτικού) σχολείο, αξίζει στο έπακρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είστε πολύ κόπανοι πάντως.. Εγώ μάγκες ιατρική πέρασα ΓΕΛ σε επαρχία και μπράβο και σε όλα τα άλλα παιδιά που είχαν τον τσαμπουκά να περάσουν ενώ τα χαϊδεμένα πλουσιόπαιδα του Αρσακείου είναι στον κόσμο τους και δεν έχουν μάθει να παλεύουν για τίποτα αφου τα έχουν βρει έτοιμα.. Μετά μιλάμε και για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Να καήτε στην κόλαση όλοι εσείς που υποθάλπτετε την πραγματικότητα του Αρσακείου και των συναφών "ιδρυματων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι λέτε τώρα; Που τις είδατε τις αρχές που είχε το συγκεκριμένο ακατανόμαστο σχολείο; Εγώ δυστυχώς εκεί φοίτησα (δε με ρώτησε κανείς αν μου άρεσε), τελείωσα το 1996 και το ελάχιστο που έχω να πω είναι ότι από τότε ήταν διαλυμένο. Γνωρίζω άτομα που τελείωσαν δημόσια σχολεία που είναι σκάλες ανώτερα από πολλούς που τελείωσαν αυτό το σχολείο (ο Θεός να το κάνει)!!! Αυτά που λέτε είναι απλώς θέματα βιτρίνας. Κανένας δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση