GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Παπανδρέου - Dominique Strauss-Kahn: Στάνταρ 2...

Γράφει ο Δευκαλίων http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Για τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, τον γνωστό και περιώνυμο κ. Dominique...

Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  
Για τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, τον γνωστό και περιώνυμο κ. Dominique Strauss-Kahn έχουμε πει πολλά. Ο εν λόγω αξιότιμος κύριος δήλωσε στο Γαλλικό Κανάλι Canal+ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2009, είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ. Δεν θα αναφερθούμε σε άλλες λεπτομέρειες από αυτήν την συνέντευξη, αλλά θα παρακολουθήσουμε τα σύγχρονα εκείνη την εποχή.
Κατ’ αρχήν δεν είναι πλεονασμός να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στις 11 Δεκεμβρίου 2009 και στις 14 Ιανουαρίου 2010 (δηλαδή μετά την επίμαχη συνάντηση του με τον κ. Dominique Strauss-Kahn), δήλωνε ότι δεν χρειαζόμαστε και δεν θα προσφύγουμε στον ΔΝΤ.
Ας παρακολουθήσουμε όμως και τα υπόλοιπα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την χρονική περίοδο:
1. 8 Δεκεμβρίου 2009: υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch. Συγκεκριμένα η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από την κατηγορία «Α-» υποβαθμίζεται σε «ΒΒΒ+»
2. 10 Δεκεμβρίου 2009: η Τράπεζα της Ελλάδας αποφασίζει να μην...
 επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον Πωλητή δεν παραδίδει εντός τριημέρου τα ομόλογα που έχει πουλήσει στον Αγοραστή. Είναι η πρώτη πράξη της γνωστής υπόθεσης του «Τ+10» η οποία κατά πολλούς άνοιξε την πόρτα στους σορτάκηδες.
3. 11 Δεκεμβρίου 2009: ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει συνέντευξη στο CNBC, όπου είτε λίγο είτε πολύ δηλώνει «Έχουμε συστημική διαφθορά από την κορυφή μέχρι τον πάτο»
4. Στις 25 Ιανουαρίου 2010: και παρά τα προαναφερόμενα δυσμενή γεγονότα, καταφέρνουμε να δανειστούμε 8 δις ευρώ για 5 έτη με απόδοση 6,2%. Οι συνολικές προσφορές που είχαν κατατεθεί, έφθασαν τα 25 δις ευρώ, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο ζητούσε μόνο 3-5 δις ευρώ.
Δηλαδή σε απλά Ελληνικά...
Ενώ ο Πρωθυπουργός της Χώρας είχε ήδη ζητήσει, έστω ανεπίσημα, από τον ΔΝΤ να παρέμβει και ταυτόχρονα προχωρούσε σε δηλώσεις καθόλου τιμητικές για την χώρα, που είχε ήδη υποβαθμιστεί πιστοληπτικά το Ελληνικό Δημόσιο, μπορούσε ακόμα να δανειστεί πολύ άνετα από τις αγορές 25 δις ευρώ. Πιθανόν και περισσότερα, αν το Υπουργείο Οικονομικών έκανε και άλλες δημοπρασίες. Και όλα αυτά ενώ η Τράπεζα της Ελλάδας είχε θεσμοθετήσει το περιβόητο «Τ+10» που κατά πολλούς (μεταξύ των οποίων η κ. Β. Παπανδρέου και αρκετοί Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) έδινε στους κερδοσκόπους (σορτάκηδες) την ευκαιρία να κάνουν πάρτυ.
Τα παραπάνω για την ιστορία. Την οποία αργά η γρήγορα θα την ξανασυζητήσουμε.
Ας πάμε όμως στο σήμερα…
Κατ’ αρχάς έχουμε τον εκβιασμό της ΕΚΤ, που ζητά από τις Ελληνικές Τράπεζες να επιστρέψουν σημαντικό μέρος της ρευστότητας που έλαβαν το 2009-2010 και για τον οποίο έχουμε προχωρήσει στην ερμηνεία ότι πιθανότατα οφείλεται και γίνεται, προκειμένου να ελεγχθεί απόλυτα το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα από την ΕΚΤ. Τώρα έρχεται ο πολύς και τρομερός «σοσιαλιστής» και Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κ. Dominique Strauss-Kahn, να στείλει το δικό του μήνυμα: «Εσείς κ. Παπανδρέου ήρθατε και μας ζητήσατε βοήθεια, ενώ ακριβώς την ίδια ώρα λέγατε τα αντίθετα στον Ελληνικό Λαό».
Γιατί ό ένας (ΕΚΤ) εκβιάζει με οικονομικό δέλεαρ και ο άλλος (Dominique Strauss-Kahn) απειλεί με επώδυνες πολιτικές αποκαλύψεις;
Ο λόγος για εμάς εξαιρετικά απλός. Όπως αναφέραμε και στο άρθρο της 15ης Φεβρουαρίου αλλά και στο χθεσινό, απαιτούν από τον Γιώργο Παπανδρέου και την υπό αυτόν ηγετική ομάδα, να εφαρμόσει τα όσα έχει συμφωνήσει και έχουν γραφτεί και υπογραφτεί στο περιβόητο μνημόνιο (και στις προεκτάσεις του). Δηλαδή να αφήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, τις σκέψεις για πρόωρες εκλογές και τις επικοινωνιακές κόντρες με την Τρόικα. Να διορθώσει το κυβερνητικό πρόβλημα «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν» και να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τα όσα έχει συμφωνήσει με ΕΕ-ΔΝΤ και ΕΚΤ!
Τα τηλεοπτικά δελτία των 20:00 πήραν ήδη το μήνυμα!
Δηλαδή, ποιος έχει το πάνω χέρι στο Τραπεζικό Σύστημα και από ποιόν θα δανεισθούν στο μέλλον, με ερέθισμα την αποτυχία του deal ΕΤΕ-Alfa Bank. Γι’ αυτό και άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα όσα αποκάλυψε ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κ. Dominique Strauss-Kahn.
Και έπεται συνέχεια…
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, φαίνεται να χάνει προς το παρόν το μοναδικό του στήριγμα: τα υπέρ δανεισμένα από τις Ελληνικές Τράπεζες ΜΜΕ.
Παρ’ ότι αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί εμείς σχεδόν πρώτοι καταγγείλαμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, έσυραν την χώρα σχεδόν αναίτια και κρυφά στην αγκαλιά του ΔΝΤ -δεδομένο που τώρα πια επαληθεύεται από τις αποκαλύψεις των πρωταγωνιστών-, δεν είμαστε ταυτόχρονα ευτυχείς που η πατρίδα μας έφθασε σε αυτό το χάλι.
Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε στους αγαπητούς «Συντρόφους» ότι μόνοι τους διάλεξαν τον δρόμο του επιλήσμονα. Αυτοί απεμπόλησαν αρχές, αξίες, πολιτικές απόψεις και θέσεις. Τώρα θα χορέψουν ολομόναχοι και εγκαταλειμμένοι από όσους πρόδωσαν, στον σκοπό που τους τραγουδούν ΕΚΤ και ο κ. Dominique Strauss-Kahn.
Εμείς θα είμαστε συνεπείς και σταθεροί στις απόψεις μας, και θα αγωνιζόμαστε να σπάσει η χώρα τα δεσμά του περιβόητου μνημονίου. Ενώ στις ελεύθερες ώρες μας θα ποντάρουμε… Γ. Παπανδρέου - Dominique Strauss-Kahn: Στάνταρ 2!

14 σχόλια

  1. Κύριε Παπακωνσταντίνου

    Εχω μαζέψει τα λεφτά για τα τσιγάρα της φυλακής.

    Χρωστάω ΦΠΑ 2 ετών. Μου φάγατε τον κόπο μου, ρημάξατε τη ζωή μου.


    ΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ.

    ένας μικρομαγαζάτορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NL4alP7hBaI ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΟΙ Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ !!

    Σήμερα εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης,

    δηλαδή γιορτάζει ο σοφός μας ηγέτης γιωργάκις. Και κατά σύμπτωση βρίσκεται στη χώρα που τον βράβευσε για την προσφορά του στην παγκόσμια σκέψη.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ.
    ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟΝ !

    Μείνε κεί που είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    23 Φλεβαρη αρχιζει η εξεγερση

    Ακομα τουτη την Ανοιξη Ραγιαδες Ραγιαδες...

    ο Γιωργος
    πρεπεινα στριψει αριστερα και να αφησει τους δεξιοστροφους και ανικανους που καταστρεφουν την χωρα!
    Ανασχηματισμος Κοινωνικη Δικαιοσυνη εξοδος απο ΔΝΔΤ!!!!!

    Αυτα λεγαν στην Μηλιωνη και ο δρ κουτσουκος τους ειπε παλι για την διακριση των
    Πειραματικων δημοκρατικων σχολειων

    και των Προτυπων χουντικων σχολειων


    Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο θα πρέπει να καθορίζεται:
    α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση),
    β) Πειραματικό που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση),
    γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις)αν ποτε γινει!!.


    Κωστας πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παίρνουν όμως στην κυβέρνηση το βραβείο ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΨΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα των Πολιτικών μας δεν τους κόβει το νιονιό ή έχουν βαλθεί κάποιοι από αυτούς να μας στείλουν όλους στην κόλαση, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Β! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ?
    Και εξηγούμαι. Αυτές τις μέρες τέθηκε το Μέγα Ζήτημα αν η μη απόδοση του ΦΠΑ είναι Διαρκές έγκλημα ή Στιγμιαίο, ( Θυμίζει τον Καραμανλή με τους Χουντικούς!)
    Που τους αθώωσε με το ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!
    Έτσι γίνετε η συζήτηση αν πρέπει να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο ο μη αποδίδων, κλέπτων κατ’ εξακολούθησην τον ΦΠΑ ή όχι, αφού τη ΣΤΙΓΜΗ που αποκαλύφτηκε από τους ελεγκτές το αδίκημα του, στην διάρκεια του ελέγχου, δεν προέβαινε σε κλοπή! Πως? ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝΕ?
    Θεέ και Κύριε! Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ ΜΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και να πει ότι σε μια χώρα σαν την δική μας που έχει μπει στο λάκο με τα φίδια και εξ αιτίας τους, με τις άστοχες επιλογές τους, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΕΡΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, και χωρίς να βγούνε από την αίθουσα της Βουλής, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ούτε για πιουν νερό, να έχουν ΨΗΦΙΣΕΙ την λύση η οποία θα είναι μία και μόνη.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ!
    Και το Εθνικό Τυπογραφείο να είναι σε συναγερμό έτσι που μόλις τους πάνε το κείμενο, όχι με κουτσό γάιδαρο αλλά με PORSE και οδηγό αγώνων, να το τυπώσουν και να γίνει το γρηγορότερο Νόμος του Ελληνικού Κράτους.
    Γιατί αυτός που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ, κάνει ένα έργο που είναι ΔΙΑΡΚΕΣ, δεν το κάνει μια φορά, αλλά ξανά και ξανά και ξανά γιατί πιστεύει πως έχει να κάνει με ΚΟΠΑΝΟΥΣ!!!
    Και από που και ως που θα συλλαμβάνατε ο μη αποδίδων τον ΦΠΑ, μόνο αν το ποσό υπερβαίνει τις 75.000 ΕΥΡΩ? Μα η μεγαλύτερη συνολικά ποσότητα μη αποδιδόμενου ΦΠΑ, τα ΔΙΣ, είναι στις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους και άλλους.
    Όχι λοιπόν από τις 75.000ΕΥΡΩ, αλλά κάθε επιχείρηση μέσα σε τρεις μήνες να τον αποδίδει αλλιώς σύλληψη! ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
    Και στο κάτω κάτω αφού ζούμε στην εποχή της Πληροφορικής, άσχετο αν σε αυτή την Χώρα οι έχοντες τελειώσει Ανώτατη Σχολή Πληροφορικής δεν έχουν καθορισμένα από το ρημαδιασμένο Κράτος καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, συνδέστε όλες μα όλες τις ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και θα έχουμε μείωση απόδοσης ΦΠΑ τουλάχιστον 80/100.
    Και επίσης Κυρίες και Κύριοι Βουλευτίνες και Βουλευτές εδώ και τώρα είναι Εθνική ανάγκη να αλλάξει ο Νόμος περί Αυτοφώρου, και Αυτόφωρο να θεωρείτε κάθε αδίκημα μέχρι και την παρέλευση πέντε ετών από την τέλεση του.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
    Γιατί κυρίες και κύριοι κάθε κλέφτης φοβάται το Αυτόφωρο, αυτό τον καίει, καθώς αν πάει σε Δικάσιμο και να την κοπανήσει μπορεί, και να συνεχίσει την ζωή του κανονικά, και να καθυστερήσει την εκδίκαση για καμιά δεκαριά χρόνια, και με Βούλευμα να απαλλαγεί, και Χάρης να τύχη, άσε που μπορεί να έχει και Μπάρμπα στην Κορώνη, και ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο Μπάρμπας…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε μπας και αυτοί οι τάχα μου τάχα μου αριστεροί που υποστηρίζουν τους λαθρομετανάστες είναι ουσιαστικά και με το γάντι πράκτορες της Τουρκίας; Δεν το ψάχνει λιγουλάκι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντί να τους χαϊδεύει τα αρχίδια μπας και πάθουν τίποτα από το πολύ πήγαινε έλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βγηκε ο ΓΑΠ και ειπε λεφτα υπαρχουν, δεν εχουμε αναγκη απο κανενα οργανισμο για βοηθεια,
    πρεπει να προσαρμοσουμε την πολιτικη μας για να προκοψουμε, ολοι θα φανε καλα εαν με ψηφισετε
    και αλλα πολλα που τα χαψαμε και βγηκε.
    Καποια στιγμη του ξεφυγε και μια -μοναδικη- αληθεια που ειπε μεχρι τωρα οτι ειμαστε ενα
    διεφθαρμενο κρατος (με διεφθαρμενους υπουργους και κυβερνητες εννοειται που σαν ευκολως εννοουμενο
    παρεληφθη...) και αμεσως πεσαμε ολοι μας να τον φαμε . . . . .
    Καλα, μηπως τελικα μας αρεσουν τα ψεμματα;
    Τι λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ti leei o dr koutsoukos>

    ayrio exoume epanastssi

    ti leei o doktoras?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. RE VALTE DR KOUTSOUKO

    ERXETAI LAIKH EXEGERSH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡ.ΚΟΥΤΣΙΚΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ.

    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΡΕ ΣΚΑΤΕΝΙΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΑΜΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον ΦΠΑ τον εισεπρατες για να τον αποδοσεις στο κρατος και συ τον ετρωγες Επομενως εσυ μας ετρωγες τον κοπο μας οχι τον κρατος τον δικο σου Ησουν κοινος κλεφτης ενας απο τους πολλους που τους πληρωνουμε εμεις οι τιμιοι φορολογουμενοι Σου αξιζει η φυλακη και εχεις και τα τσιγαρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΕΒΡΑΙΟΥ ....

    ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Zadoc_Kahn.jpg

    ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ...

    http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_France

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πληρωνουμε εμεις οι τιμιοι φορολογουμενοι

    22 Φεβ 2011 9:07:00 μ.μ.

    Α, ΡΕ ΧΑΖΟΤΑΓΑΡΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση