GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άλλη άποψη για το "άνοιγμα" των φαρμακείων...

Είμαστε μια οργανωμένη ομάδα φαρμακοποιών που αγωνιζόμαστε εδώ και 1 χρόνο για το άνοιγμα του επαγγέλματος μας.  Ένα επάγγελμα που εμεί...

Είμαστε μια οργανωμένη ομάδα φαρμακοποιών που αγωνιζόμαστε εδώ και 1 χρόνο για το άνοιγμα του επαγγέλματος μας. 
Ένα επάγγελμα που εμείς επιλέξαμε, γιατί σπουδάσαμε χωρίς να έχουμε το κληρονομικό χάρισμα (δηλ. την δυνατότητα μεταβίβασης του φαρμακείου από γονείς). Ένα τεράστιο ποσοστό από εμάς είμαστε άνεργοι, αρκετοί είναι υπάλληλοι των συναδέλφων με φαρμακεία και κάποιοι ετεροαπασχολούμενοι. Γεγονός πάντως είναι οτι είμαστε ένας κλάδος χωρισμένος σε 2 ταχύτητες. Σε αυτούς που μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα (πλούσια τέκνα, κληρονόμοι) και σε αυτούς που θέλουν και δεν μπορούν όπως είμαστε εμείς που βρισκόμαστε αποκλεισμενοι απο το επάγγελμα μας από το 1997.
 Απίστευτα ψεύδη έχουν ακουστεί από τα στόματα των συνδικαλιστών ιδιοκτητών φαρμακείων τον τελευταίο χρόνο με αποκορύφωμα την διαφημιστική καταχώρηση με τίτλο το επάγγελμα δεν είναι...
 κλειστό. Αναφέρουν προκλητικά οτι άνοιξαν 2000 περίπου νέα φαρμακεία τα τελευταία χρόνια (βάζοντας μέσα και τις μεταβιβάσεις αδειών, έναντι αδράς αμοιβής, νομότυπες καθ’ όλα)και διαφημίζουν τις εξορίες σε ακριτικά νησιά ως κατόρθωμα. Ένα τελευταίο νησί υπήρχε και τελείωσαν τα νησιά της Ελλάδας, εκτός και επιθυμούν πραγματικές εξορίες σε ακατοίκητα όπως η Μακρόνησσος και η Γυάρος. Θα ήταν μια κάποια λύση να υπάρχουν φαρμακεία χωρίς να εξυπηρετούν πολίτες προκειμένου να σας παρουσιάζουν νούμερα για να διεκδικούν το κλειστό του επαγγέλματος.
 Μύθος 2ος είναι οτι δεν υπάρχει ανεργία. Μας αγνοούν επιδεικτικά ενώ πολύ καλά γνωρίζουν οτι η ανεργία μας απαγορεύεται να καταγραφεί στον ΟΑΕΔ αφού θεωρούμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες (σ’ενα κλειστό επάγγελμα δεν υπάρχει ελευθερία βέβαια) άρα δεν καταγραφόμαστε ως φαρμακοποιοί. Αν θεωρούν οτι καταπολεμούν την ανεργία του κλάδου προσφέροντας εικονικές συστεγάσεις και υποχρεωτική υπαλληλοποίηση προκειμένου να απαλλαγούν από τις δικές μας φωνές, τότε σίγουρα αυτές οι προτάσεις τους δεν θα έπρεπε να υιοθετηθούν από εσάς, αφού είναι απλά για να καλύψουν προσωρινά την ανάγκη μας για εργασία. Φυσικά, δεν είναι υποχρεωμένοι να συστεγαστούν μαζί μας, ούτε φυσικά να μας προσλάβουν ως υπαλλήλους (αφού όπως λένε είμαστε και ακριβοί βάσει της ΣΣΕ).
Πραγματικό άνοιγμα του επαγγέλματος είναι η πλήρης άρση πληθυσμιακών και γεωγραφικών περιορισμών, γιατί η Ελλάδα τουλάχιστον έχει ένα Σύνταγμα που δεν εμποδίζει την ελέυθερη επαγγελματική επιλογή κατι που στην δική μας περίπτωση έχει καταστρατηγηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι όποιες αποφάσεις ΔΕΚ, αφ’ενός αφορούν μια άλλη χώρα με διαφορετικό Σύνταγμα, αφ’ετέρου δεν είναι υποχρεωτικές για καμία χώρα μέλος. Επομένως, κάτι που για την Χώρα μας αποτελεί παραβίαση του βασικού δικαιώματος της εργασίας δεν θα μπορούσε να αποτελεί υποχρέωση.
 Για εκείνους είμαστε ανύπαρκτοι, στην καλύτερη περίπτωση αχυράνθρωποι, άνθρωποι των συμφερόντων και του κεφαλαιου… Εύκολα αποδεικνύεται κ. Υπουργέ ποιοί είμαστε.. Αρκεί να σταματήσει το προνόμιο των Συλλόγων οι οποίοι δίνουν την τελική έγκριση και υπογράφουν τις άδειες ιδρύσεως και λειτουργίας των φαρμακείων μας. Γιατί ως τώρα απειλούν κάθε άνθρωπο που βγαίνει στα ΜΜΕ για να εκθέσει την αλήθεια που βιώνουμε, ώστε να σταματήσουμε να πολεμάμε για τα Συνταγματικά μας δικαιώματα.
 Τελικά, όλος ο καυγάς γίνεται για το φιλέτο. Αν ανοίξετε το επάγγελμά μας, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να μπορούν να κυριαρχούν αυτοί έναντι των νέων, θέλουν να έχουν εκείνοι το μεγάλο μερίδιο της πίτας. Όπως δήλωσε με στόμφο  ο πρόεδρος ιδιοκτητών φαρμακείων του Φ.Σ.Α κ. Λουράντος στον ΣΚΑΙ (http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=210133) , θέλουν εκείνοι να πάνε απέναντι από Νοσοκομεία, δίπλα σε ΙΚΑ, σχεδόν μέσα στα Κ.Υ. Ούτε σέβονται, ούτε κατανοούν τις αγωνίες μας. Αλλά, σε αυτό έχουμε απάντηση: Δεν θέλουμε καμία ευνοϊκή διάταξη για να παλέψουμε για την ζωή μας. Γι’αυτό ζητάμε άμεσα ΠΛΗΡΗ ΑΡΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ. Γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να είμαστε ίσοι με εκείνους.
Αναμφίβολα, θα γνωρίζετε ήδη ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα ανήκει στα λεγόμενα “κλειστά επαγγέλματα”. Υπόκειται δηλαδή σε μια πληθώρα περιορισμών, όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων, που το καθιστούν ουσιαστικά κλειστό, παρά τις προσπάθειες των συνδικαλιστών του χώρου να πείσουν για το αντίθετο.
 Οι προαναφερθέντες περιορισμοί καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ίδρυση νέων φαρμακείων σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, όσο μικρή και αν είναι, όπου και αν αυτή βρίσκεται. Αυτό έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό ενός μεγάλου αριθμού νέων επιστημόνων, πτυχιούχων φαρμακοποιών, από τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Το αποτέλεσμα είναι, αρκετοί από αυτούς, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να υποαπασχολούνται (σε κάποιο φαρμακείο όπου αρκετοί δεν δηλώνονται καν με την ιδιότητα του πτυχιούχου φαρμακοποιού) ή να ετεροαπασχολούνται σε κάποια άλλη επαγγελματική (ξένη ως προς αυτούς) δραστηριότητα.
 Οι εναλλακτικές λύσεις, που έχει ένας νέος φαρμακοποιός ο οποίος επιθυμεί να ιδρύσει φαρμακείο σήμερα είναι οι εξής:
Α) Να του μεταβιβάσει ένας αποχωρών συνάδελφος τη δικιά του άδεια ιδρύσεως φαρμακείου. Έχει καθιερωθεί, οι αποχωρούντες φαρμακοποιοί να μεταβιβάζουν τις άδειες λειτουργίας των φαρμακείων τους έναντι αδρότατου χρηματικού αντιτίμου, που κυμαίνεται μεταξύ 300.000-500.000 ευρώ. Ο παλιός φαρμακοποιός σχηματίζει Ο.Ε. με το νέο φαρμακοποιό (για μία ημέρα συνήθως) και στη συνέχεια ο παλιός φαρμακοποιός αποχωρεί (την επόμενη ημέρα).
Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων προσπαθούν να σας πείσουν ότι πουλάνε την επιχείρηση και όχι την άδεια Σε κάθε κλειστό επάγγελμα αυτό που έχει αξία είναι η άδεια. Η άδεια είναι αυτή που εξασφαλίζει την είσοδο σε ένα προστατευμένο περιβάλλον εργασίας και όλα τα οφέλη που απορρέουν από αυτό. Η άδεια ιδρύσεως φαρμακείου εκδίδεται από τις Νομαρχίες, αποτελεί κρατική περιουσία, είναι προσωποπαγής και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να επιστρέφει στην εκδούσα αρχή κατά τη συνταξιοδότηση. Οπότε, η κάθε αγοραπωλησία άδειας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Επιπλέον, όσοι σήμερα συνταξιοδοτούνται την έλαβαν ΔΩΡΕΑΝ από το κράτος και είναι τουλάχιστον παράλογο να προβάλουν οικονομικές αξιώσεις για την μεταβίβασή της.
Ο εξαναγκασμός ενός νέου φαρμακοποιού σε αγορά της “επιχείρησης” αποχωρούντα φαρμακοποιού προκειμένου να ασκήσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εγείρει έναν οικονομικό φραγμό στην είσοδο στο επάγγελμα. Όποιος έχει 300.000 ευρώ, έχει και το “δικαίωμα” να ανοίξει φαρμακείο.
Β) Να αναζητήσει μια περιοχή όπου, βάσει των περιορισμών του νόμου, δύναται να ιδρυθεί φαρμακείο. Η πραγματικότητα είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα τέτοια χωριά, που αφενός δεν επαρκούν για να απορροφήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους, αφετέρου έχουν αριθμό κατοίκων που απέχει πολύ από το όριο που επαρκεί για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου, σύμφωνα με τον ΠΦΣ. Αναφερόμαστε δηλαδή για χωριά των 300 κατοίκων, τη στιγμή που ο ΠΦΣ ωρύεται για την οριακή αναλογία του ενός φαρμακείου ανά 1.000 κάτοικους, με συνέπεια, να δημιουργείται αφ’ ενός ένα μη βιώσιμο οικονομικά φαρμακείο και αφ’ ετέρου ο Φαρμακοποιός να δραστηριοποιείται σε ένα χώρο, που δεν είναι της δικής του επιλογής αλλά επιβεβλημένο από άλλους.
Δυστυχώς, από τους ως άνω περιορισμούς εξαιρούνται τα τέκνα των φαρμακοποιών, που εκμεταλλευόμενα τη δυνατότητα της ελεύθερης μεταβίβασης της άδειας, αποκτούν το πλεονέκτημα της πρόσβασης στο επάγγελμα. Τόσο της επιχείρησης (επαγγελματικός χώρος, εξοπλισμός, ράφια, φάρμακα), κάτι που είναι θεμιτό καθώς αποτελούν ιδιοκτησιακά στοιχεία του αποχωρούντα φαρμακοποιού, όσο όμως και της άδειας, που αποτελεί δημόσιο αγαθό, μια και αφορά ένα ρυθμισμένο και προστατευμένο επάγγελμα και άρα θα έπρεπε να μην αποτελεί αντικείμενο ούτε αγοραπωλησίας, ούτε και ελεύθερης μεταβίβασης.
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια προνομιούχα κάστα ανθρώπων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το επάγγελμα και τον χώρο ως προσωπικό τους φέουδο. Ο Σύλλογοι διαφημίζουν ακόμα και την μετανάστευση των παιδιών των φαρμακοποιών σε χώρες του εξωτερικού για σπουδές, προκειμένου οι “επιχειρήσεις” τους να μην αλλάξουν χέρια, όπως πολύ καθαρά φαίνεται στην διαφήμιση του Παν/μίου της Σλοβακίας, στο περιοδικό του Π.Φ.Σ. (http://www.pharmapublications.gr/fd/archive/FD_695_5_2010.pdf  σελ.239). Αυτό δημιουργεί μια εικόνα ενός μη ευνομούμενου κράτους πυροδοτώντας κοινωνικές αντιδράσεις. Σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα στην εργασία. Μια Χώρα που κατήργησε δια δημοψηφίσματος την κληρονομική βασιλεία, για πόσο ακόμα θα ανέχεται κληρονομικά προνόμια μιας συντεχνίας;
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι οι άνθρωποι με τα δικά μας χαρακτηριστικά, δηλαδή πτυχιούχοι φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο, δεν εκφραζόμαστε από κανένα συνδικαλιστικό όργανο με ουσιαστικό τρόπο. Φαίνεται σε κάθε στοιχείο που παρουσιάζουν, ότι φαρμακοποιοί είναι μόνο όσοι διαθέτουν φαρμακείο και αποκρύπτουν την παρουσία εκατοντάδων άνεργων, υποαπασχολούμενων, ετεροαπασχολούμενων φαρμακοποιών, οι οποίοι για εκείνους δεν υπάρχουν και επομένως δεν αξιώνουν καμία απαίτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιμετωπιζόμαστε δε από τους ανά τη χώρα φαρμακευτικούς συλλόγους ως σφετεριστές, πράκτορες της βιομηχανίας και των αλυσίδων και εν γένει η ρίζα του κακού.
Με βάση τα παραπάνω, η άρση των πληθυσμιακών και γεωγραφικών περιορισμών, θα μπορούσε να ωφελήσει την χώρα :
1) Στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, από νέους Φαρμακοποιούς που θα εισάγουν καινοτόμες ιδέες στον χώρο και αναβάθμιση του επαγγέλματος
2) Δημιουργία καινούριων θέσεων εργασίας, για πτυχιούχους Φαρμακοποιούς και πτυχιούχους βοηθούς Φαρμακείων και μείωση της ανεργίας στον συγκεκριμένο αυτό χώρο
3) Αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας (μελέτη ΙΟΒΕ)
4) Αποκατάσταση του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην επαγγελματική ελευθερία, με βάση το οποίο έκρινε το ΣτΕ όλους τους παραπάνω περιορισμούς ως αντισυνταγματικούς με την απόφαση 3665/2005
Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την πρόταση του Π.Φ.Σ, για (δήθεν) αγορά ποσοστού 30% των φαρμακείων τους από άνεργους αδειούχους, αφ’ ενός γιατί αυτή η πρόταση αποτελεί έναν ελιγμό προκειμένου να διατηρηθούν τα συντεχνιακά τους προνόμια και αφ’ ετέρου, συνεχίζει την αιμορραγία των οικογενειών μας αγοράζοντας ποσοστά, προκειμένου να αποκατασταθούμε επαγγελματικά. Συντηρείτε δηλαδή το ίδιο καθεστώς αγοραπωλησίας αδειών, ίσως με διαφορετικό τρόπο, αλλά με την ίδια ουσία. Σε αυτήν την πρόταση, θα μας βρείτε κάθετα αντίθετους.
Αν έχετε σκοπό να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Το κριτήριο εισόδου στο επάγγελμα θα παραμείνει το ίδιο και θα περιορίζεται στο βαθμό συγγένειας και στο ύψος του τραπεζικού μας λογαριασμού. Άλλωστε και τώρα ο μόνος τρόπος για να μπεις στο επάγγελμα είναι να πληρώσεις. Άρα τι αλλάζει;
Παρακολουθώντας τις δηλώσεις σας, ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για το πραγματικό άνοιγμα του επαγγέλματος είναι ο φόβος αύξησης των φαρμακευτικών δαπανών. Αύξηση των δαπανών επιτυγχάνεται μονάχα αν ο φαρμακοποιός ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ και καταφύγει σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Η λύση που προκρίνεται είναι η διατήρηση των αποκλεισμών λόγω αδυναμίας εντοπισμού των παρανομούντων; Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν μετατίθενται ποινικές ευθύνες, οι παρανομούντες έχουν ονοματεπώνυμο και χρέος της Πολιτείας είναι να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Ο νέος πτυχιούχος φαρμακοποιός δεν μπορεί να εμποδίζεται να εισέλθει στο επάγγελμα, πληρώνοντας τις αμαρτίες ενός ολόκληρου κλάδου, που δεν μπορούσε ή δεν ήθελε, να εξαλείψει φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους του.
 Ζητάμε το αυτονόητο. ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για όλους!  Για ποιά Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας
μιλάμε κύριε Παπακωνσταντίνου; Εγώ, σαν νέος επιστήμονας Φαρμακοποιός, δεν απολαμβάνω εντελώς καμία επαγγελματική ελευθερία. Το φαρμακευτικό επάγγελμα στην Ελλάδα (που υπηρέτησα ως Στρατιώτης και στηρίζω ως φορολογούμενος) είναι «κλειστό» και διέπεται, παράνομα και αντισυνταγματικά (απόφαση Ολομέλειας ΣτΕ υπ’ αριθμ. 3665/2005), από πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια, άσχετα με τα απαραίτητα επιστημονικά προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να είναι Φαρμακοποιός.
Kαταργηση των πληθυσμιακων κριτηριων, οπως ισχυει για ολα τα επαγγελματα υγειας (ιατροι, οδοντιατροι) και οπως προβλεπεται για ολα τα κλειστα επαγγελματα. Το επαγγελμα του φαρμακοποιου, ειναι το μονο κλειστο επαγγελμα στο οποιο θα ισχυουν πληθυσμιακα κριτηρια. Δεν μπορει να αποτελει εξαιρεση, ούτε ανάμεσα στα άλλα επαγγέλματα υγείας, ούτε ανάμεσα στα άλλα κλειστά επαγγέλματα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:
ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.
 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 3665/2005)
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ» ΑΓΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ.
 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ) ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ; ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΝΩ ΑΦΗΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.
 Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Κ.Χ.

38 σχόλια

  1. Ρε φίλε φαρμακοποιε που ζεις;

    Τώρα καταλαβες πως υπάρχουν "κλάδοι 2 ταχυτήτων";

    Που ησουν τοσα χρόνια που σπούδασες, τί δουλειά κανει ο πατέρας σου, απο πού κατάγεσαι, τί ψηφίζεις, πάς καθε κυριακή στην εκκλησία ;

    Αυτό μας ελειπε τώρα να γίνουμε ολοι ίδιοι!

    Οχι ρε φίλε,

    ο δικός σου ο πατέρας πολέμησε στο Γράμμο τους αθεουσαναρχοαπλυτοσυμμορίτες;
    Πώς θελεις μετά η χούντα να σου χαρίσει αδεια φορτηγού, λεωφορείου, ταξί;

    Εμείς σώσαμε τη χώρα απο τον Κομμουνισμό, επομένως τα δικά μας παιδιά θα προηγηθούν εις τας προσλήψεις του κράτους και εξέχουσαν θέσην θα εχουν στην κοινωνίαν.

    Τί ΠΑΣΟΚ και κολοκύθια τούμπανα, εδώ κανουν κουμάντο οι νοικοκυραίοι, ολοι ισα κι ομοια δε γίνεται.
    Οι δικηγόροι μετά των δικαστών, η ραχοκοκαλιά της Ανεξάρτησης Δικαιοσύνης
    φροντίζουν για την διατήρηση των προνομίων μας.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    των απατεώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΙΩΛΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΝΑ ΑΘΡΩΣΟΥΝ ΕΝΑ, ΜΑ ΕΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ.

    ΦΟΒΑΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΑΧΕΙ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ (ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΑΝΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ)ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΑΝ ΕΛΥΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ..

    Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΘΕΝ ΣΚΛΗΡΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.


    ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΠΑΙΧΔΝΙΔΑΚΙ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΕ ΑΛΛΟΥ.

    ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ??? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ...

    ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ (ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΩΛΕΣ ΚΑΙ ΛΑΚΕΣ).

    ΤΟ ΛΑΚΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ.....

    ΚΑΙ ΤΟ ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ...

    ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΡΑΝΟΥΝ ΜΕ ΒΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΩΛΕΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΖΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ, ΤΑ ΦΙΜΩΝΟΥΝ.

    ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΤΥΠΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΨΟΜ...ΡΙΚΟ ΥΦΑΚΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΩΛΕΣ,

    ΣΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

    ΚΑΝΤΕ ΝΤΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ.\

    ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΡΑΝΤΑΙΟΙ ΘΑ ΚΡΥΦΟΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ (ΔΗΘΕΝ ΚΟΝΤΡΑ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καραγκιόζη 1:18:00 μ.μ., αν η χούντα έδωσε άδειες φορτηγού, λεωφορείου, ταξί σε όσων οι πατεράδες πολέμησαν τους συμμορίτες, μετά την χούντα δεν δόθηκαν τέτοιες άδειες;
    οι αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο με την κυβέρνηση σάπιου και πέρα τι σχέση είχαν με αυτούς που σώσαν την χωρά από τον κομμουνισμό; αντίθετα το ελληνικό κράτος γέμισε από κοπρόσκυλα αριστερής, προοδευτικής ιδεολογίας, όπως βλέπουμε στα αποτελέσματα των εκλογών της ΑΔΕΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι το πρωτο δημοσίευμα που διαβάζω που μιλά τεκμηριωμένα και δυνατά υπέρ του μνημονίου.

    Σιγά - σιγά θα το καταλάβουν και οι ηλίθιοι ότι χρειαζόμαστε αφεντικά και χαλινάρι.

    Στην περίπτωση των φαρμακείων είναι φανερό, γιατί στις άλλες χρειάζεται και σκέψη...

    ΜΚΑΤΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαρμακείο απέναντι από τον Λουράντο έχει ανοίξει ήδη.
    Πηγαίνετε κάφροι να το δείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά ξαναγράψτε την ανακοίνωσή σας σε ένα κείμενο το πολύ 300 λέξεων με τα ουσιώδη επιχειρήματά σας. Ο σύγχρονος εγκέφαλος δεν μπορεί να διαβάσει μονορούφι μεγάλα κείμενα και εγκαταλείπει. Σας πνίγει το άδικο και έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά νομίζω ότι απευθύνεστε στον γενικό πληθυσμό, που δεν έχει ενδιαφέρον για τα θέματά σας 100%, ούτε θέλεινα κάνει διατριβή στα εργασιακά των φαρμακοποιών. Καλή επιτυχία στον δίκαιο αγώνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ Η ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ;
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ "ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" ;
    ΕΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. (ΑΓΓΛΙΚΟ,ΓΑΛΛΙΚΟ,ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ,ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ,ΔΑΝΙΚΟ κλπ) ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΧΩΦΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KAI GO TELIOSA FARMAKOPOIOS TO 1990 KAI ITHELA NA ANIXO FARMAKEIO STIN ATHINA DEN MPORESA TOTE OMOS KAI PIGA SE ENA XORIO. KAPOU EXASA KAPOU KERDISA TI NA KANOUME ? ZOUME SE MIA KAPITALISTIKI KOINONIA POU TIPOTA DEN SOU XARIZETAI . I KAPOIOS AMFIBALEI? (THELO KAI GO FARMAKEIO TORA STON ERYTHRO STAYRO DIPLA )
    NA ROTISO AYTON POY THELEI NA ANOIXEI FARMAKEIO PROTIMA NA DOSEI 200.000 EYRO KAI NA FTIAXEI ENA NEO OIKONOMIKO FARMAKEIO APO TO MIDEN I NA DOSEI 350.000 KAI NA PAREI ENA ENA ETOIMO FARMAKEIO ME PELATIA , , , SKEFTITE KAI APNTISTE . . .

    ENAS FARMAKOIPOIOS TIS EPARXIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσα παιδιά σπούδασαν φαρμακευτική,
    χωρίς τη σιγουριά της επαγγελματικής αποκατάστασης ,λόγω κληρονομικής διαδοχής, σπούδασαν από αγάπη, από μεράκι.
    Επομένως, θα είναι και σωστοί στη δουλειά τους.
    Εμείς οι ασφαλισμένοι, αυτούς θέλουμε. Τους σωστούς. Τους σωστούς που παλεύουν στον ελεύθερο στίβο της ευγενούς άμιλλας, όπου αναδεικνύεται ο καλύτερος.
    Δεν μπορώ να πιστέψω, πώς η πολιτεία δεν βλέπει το τερτίπι της σύστασης Ο.Ε. για μία (1) ημέρα,για την πανάκριβη μεταβίβαση.
    Όλα ελεύθερα tώρα και σε όλα τα επαγγέλματα.
    Όχι άλλα μονοπώλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρισμα σε πάρα πολλούς, μα πάρα πολλούς γιατρούς του ΙΚΑ και όχι μόνο!
    Λίγους μήνες μετά την επί Μητσοτάκη καθιέρωση της συμμετοχής 25/100 από τους ασφαλισμένους στα προς αγορά για χρήση τους φάρμακα, έτυχε η σύζυγος μου να έχει ένα οξύ πόνο προς την πλάτη στο ύψος των νεφρών και πήγαμε μαζί στο ΙΚΑ της περιοχής μας εκτάκτως χωρίς ραντεβού, εκεί επειδή ήταν και σε άσχημη κατάσταση προσφέρθηκαν οι έχοντες ραντεβού να περάσει στον γιατρό ο οποίος ευγενέστατος δεν είχε καμιά αντίρρηση.
    Την εξέτασε αμέσως χωρίς να μου ζητήσει μάλιστα να βγω έξω και σε λίγο είχε αποφανθεί περί τίνος επρόκειτο ( πρόβλμα στα νεφρά) και μας ζήτησε το βιβλιάριο του ΙΚΑ για να γράψει την συνταγή του.
    Ευγενέστατος και εγώ απέναντι στον ευγενέστατο γιατρό του το δίνω αμέσως το πήρε, το άνοιξε και άρχισε να γράφει…. Έγραψε μια σελίδα φάρμακα, γράφει μια δεύτερη σελίδα φάρμακα, και έγραψε και στην τρίτη δυο σειρές, έβαλε την υπογραφή του και το σφράγισε και μου πάρτε τα και σε λίγες μέρες θα είναι καλά.
    Τον ευχαριστήσαμε, ευχαριστήσαμε και αυτούς που μας είχαν δώσει την σειρά τους και πήγαμε στο φαρμακείο να πάρουμε τα φάρμακα.
    Ο φαρμακοποιός αφού μας γέμισε μια μεγάλη τσάντα με κουτιά μας λέει, η συμμετοχή σας είναι 5200 δραχμές… μου πέσανε τα αυτιά κυριολεκτικά αλλά τι να κάνω αυτά είπε ο γιατρός και στο κάτω κάτω ήταν για την σύζυγο μου. ( Το ποσό αυτό ήταν το ¼ του μισθού μου)
    Όταν βγήκαμε από το φαρμακείο και κρατούσα την τσάντα, μου βάραινε τόσο πολύ το χέρι που άρχισα να σκέφτομαι ότι αν σύζυγος μου τα πάρει όλα αυτά μπορεί να γίνει καλά με το νεφρό της που διαπίστωσε ο ευγενέστατος γιατρός ότι είχε πρόβλημα, αλλά κάπου αλλού θα την βλάψουν.
    Έτσι παρά τις έντονες αντιρρήσεις της ξεκίνησα με το αυτοκίνητο και πήγαμε στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε , εκεί μας δέχτηκαν ένας επιμελητής μαζί με έναν ειδικευόμενο, δεν τους είπαμε για το ΙΚΑ αλλά μόνο για το πρόβλημα και τους αφήσαμε να μας πούνε αυτοί ανεπηρέαστοι τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει.
    Έτσι σε λίγο ο επιμελητής σε ένα φύλλο χαρτί από το μπλοκάκι του γράφει δυο λέξεις και μου το δίνει, τον ρωτώ τι είναι αυτό και επειδή πρέπει να τα είχα χαμένα εκείνη την στιγμή και να φαινόταν, με καθησυχάζει λέγοντας μου δεν είναι ακριβό, πιθανόν να κάνει γύρω στις 220-230 δραχμές, τότε τα έχασα πραγματικά, τον ρωτώ τι φάρμακο είναι και μου λέει ένα διουρητικό είναι, θα πλακωθεί στο νερό και αυτό θα την βοηθά στην ούρηση για να φύγει λίγη άμμος που πιθανώς έχει και θα ησυχάσει.
    Τότε σηκώνω την τσάντα του την δίνω και τον ρωτώ, αυτά γιατί μας τα έδωσαν από το ΙΚΑ για τον ίδιο σκοπό;
    Πήρε την τσάντα σαν χαμένος τώρα αυτός και άρχισε να την αδειάζει στο τραπεζάκι του που γρήγορα γέμισε, κοιτούσε το ένα κουτί κοιτούσε το άλλο ξυνότανε, έσφιγγε το πηγούνι του και ξαφνικά βγαίνει στην πόρτα του ιατρείου του σφυράει σαν βοσκός και κάποιοι γιατροί που το ξέρανε το σφύριγμα βγήκαν στον διάδρομο να δουν τι θέλει.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕΙ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ…..
    Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιοι κυρίως ρημάξανε τα Ασφαλιστικά ταμεία, γιατί πιθανότατα κάποιοι να άρπαξαν χοντρά λεφτά από αυτά μιας κι έξω, αλλά αυτό γινόταν καθημερινά και ίσως από χιλιάδες γιατρούς……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ 15 ΧΩΡΙΑ ΓΥΡΩ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ...
    ...
    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΤΟ ΛΕΩ ....
    ...
    Η ΜΗΠΩΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΜΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ?!?!?
    ΑΝ ΝΑΙ,
    ΤΟΤΕ .... ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

    ΑΝ ΟΧΙ ... ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ...
    Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διάβασα με προσοχή το παραπάνω κείμενο και ομολογώ ότι παρότι συμπονώ τους νέους άνεργους φαρμακοποιούς δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω με τη λογική τους (πλην επιμέρους εξαιρέσεων). Τα φαρμακεία δεν είναι περίπτερα για να ανοίγουν όπου να'ναι χωρίς περιορισμούς. Δεν μπορεί να υπόκεινται σε κανόνες "ελεύθερης" αγοράς αφού εμπορεύονται ένα βασικό ΑΓΑΘΟ όπως το φάρμακο. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος και μάλιστα αυστηρός για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Μάλιστα σε ΚΑΜΙΑ χώρα της ΕΕ δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανοίγουν φαρμακεία χωρίς πληθυσμιακούς και άλλους περιορισμούς. Αυτό δεν γίνεται γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι η πολυφαρμακία και το φαρμακευτικό κόστος κάθε χώρας επηρεάζεται από τον αριθμό των φαρμακείων που λειτουργούν. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα που ως γνωστόν ο κόσμος πρώτα πηγαίνει στο φαρμακείο και αγοράζει τα φάρμακα που του πουλά ο φαρμακοποιός και μετά προσπαθεί να τα "γράψει" στο βιβλιάριό του.
    Φυσικά είναι απαράδεκτο να πωλούνται ή να κληρονομούνται οι άδειες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό πρέπει να καταργηθεί και οι άδειες να χορηγούνται ΜΟΝΟ από το κράτος και σε αυτό να επιστρέφουν για να επαναχορηγηθούν.
    Αυτά λέει η κοινή λογική.

    ΥΓ. Όχι, δεν είμαι φαρμακοποιός.Έχω απλά κοινή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταγγέλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπαλλήλων στο πολιτικό γραφείο του κυρίου… Α. Λοβέρδου, όταν επικοινονίσαμε μαζί τους και εκφράσαμε την άποψη μας και την αγανάκτηση μας σχετικά με το ΔΗΘΕΝ ‘ΑΝΟΙΓΜΑ» («γιακαντζί άνοιγμα», http://www.topontiki.gr) του ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

    Καταγγελουμε τον κύριο… Α. Λοβέρδο για την προστασία που παρέχει στους ιδιοκτήτες Φαρμακείων, αφού ούτε την κληρονομικότητα των κρατικών αδειών φαρμακείων καταργεί, αλλά ούτε και τα παράνομα και αντισυνταγματικά πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια για την ίδρυση και τη λειτουργία νέων φαρμακείων από νέους Φαρμακοποιούς, τα οποία έχει καταργήσει και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Εξαιρεί προκλητικά η ηγεσία του Υπ. Υγείας τους ιδιοκτήτες Φαρμακείων από την καθολική και οριζόντια απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων. Γιατί; Ντροπή σας.


    Διεύθυνση: Απόλλωνος 6, 10557 Αθήνα
    Τηλέφωνα: 2103314540, 2103315901-2
    Fax: 2103314541
    Email: loverdos@hol.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλώσεις του φίλου των ιδιοκτητών Φαρμακείων, κυρίου Α. Λοβέρδου:
    «Το επάγγελμα του αδειούχου φαρμακοποιού και η λήψη άδειας και λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό, πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελάχιστων αποστάσεων».

    Κύριε… Λοβέρδο, ακριβώς αυτοί οι δύο (2) περιορισμοί, πληθυσμιακοί και γεωγραφικοί, είναι αυτοί που ουσιαστικά κρατούν το φαρμακευτικό επάγγελμα «κλειστό». Τι είδους «άνοιγμα» κάνετε δηλαδή; Κοροϊδεύετε με τόσους άνεργους Φαρμακοποιούς; Πως δηλαδή «ανοίγει» το επάγγελμα; Με το να λειτουργούν τα Φαρμακεία Δευτέρα και Τετάρτη; Αυτό είναι «απελευθέρωση»; Ντροπή σας κύριε… Λοβέρδο που θέλετε να λέτε ότι είστε και συνταγματολόγος. Τα γεωγραφικά και τα πληθυσμιακά κριτήρια που υπάρχουν (εξ’ αιτίας σας κύριε… Λοβέρδο) για την ίδρυση και τη λειτουργία νέων Φαρμακείων, έχουν καταργηθεί ως παράνομα και αντισυνταγματικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας εδώ και τέσσερα (4) χρόνια! Ντροπή σας κύριε… Λοβέρδο, το ξέρετε… πολύ καλά… το Σύνταγμα ως συνταγματολόγος (αντισυνταγματολόγος μάλλον). Ντροπή σας να κάνετε ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ το «ΑΝΟΙΓΜΑ» των επαγγελμάτων ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ ένα έχω να πώ σαν πολιτικός μηχανικός: Όλα τα «κλειστά» επαγγέλματα απελευθερώνονται πλήρως, εκτός από το επάγγελμα των φαρμακοποιών. Γιατί; Ο κ. Πρωθυπουργός μίλησε για «οριζόντιο άνοιγμα» ΟΛΩΝ των «κλειστών» επαγγελμάτων. Γιατί εμείς (και οι δικηγόροι επίσης) χάνουμε κάποια από τα προνόμια μας και οι φαρμακοποιοί να τα διατηρούν όλα ακόμα και σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σήμερα υπάρχουν μόνο δύο (2) τρόποι να έχει κάποιος Φαρμακοποιός το δικό του Φαρμακείο:
    Α) Άν είναι παιδί παλιού φαρμακοποιύ θα κληρονομίσει την άδεια ίδρυσης του φαρμακείου και έτσι θα έχει πρόσβαση στο επάγγελμα.
    Β) Άν δεν είναι παιδί παλιού φαρμακοποιού με φαρμακείο και έχει 300.000 ευρώ, μπορεί να αγοράσει (παράνομα) μία κρατική άδεια ίδρυσης φαρμακείου από υπάρχον φαρμακείο, σε περίπτωση δηλαδή που ο παλιός ιδιοκτητης φαρμακοποιός βγεί στη σύνταξη και πωλήσει (παράνομα) την κρατική άδεια που έλαβε κάποτε δωρεάν απο τη Νομαρχία.

    Εγώ λπου δεν ανήκω στις πιο πάνω προνομιούχες τάξεις, πώς, σύμφωνα με το Νομοσχέδιο του «ανοίγματος» θα έχω ελεύθερη πρόσβαση στην άσκηση του επαγγέλματος που επέλεξα και σπούδαζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θέλω να απαντήσω σύντομα σε μερικούς βολεμένους φαρμακοποιούς με φαρμακεία και στα παιδιά τους: Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικασητιρίου των Κοινοτήτων (C-570/07 και C-571/07) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.
    Επομένως ισχύει το Σύνταγμα της Ελλάδας και η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (3665/2005), που καταργεί ως παράνομα και αντισυνταγματικά τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια για την είσοδο στο φαρμακευτικό επάγγελμα από φαρμακοποιούς. Εντάξει φαρμακοποιοί-φεουδάρχες;

    Μάλλον οι δικηγόροι του Π.Φ.Σ. και οι πλούσιοι μεγαλοσυνδικαλιστές σαε δεν σας έχουν ενημρώσει καλά. Να τα λέτε όλα κύριοι… «κλειστοί» και βολεμένοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφού κύριοι… Φαρμακοπιοί με Φαρμακείο επικαλείστε τι συμβαίνει στην Ευρώπη (1 φαρμακείο/5.000 κατοίκους, εσείς τα λέτε), γιατί δεν κλείνετε τα μισά από τα υπάρχοντα φαρμακεία σας για να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των φαρμακείων και έτσι να «πιάσουμε» τις αναλογίες της Ευρώπης;
    Λέτε ότι αν ανοίξουν και άλλα φαρμακεία, θα αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Αφού λοιπόν «καίγεστε» για τα κρατικά συμφέροντα, να κάνετε μία πατριωτική κίνηση καλής θέλησης και να κλείσετε τα μισά από τα υπάρχοντα φαρμακεία σας για να μειωθεί στο 1/2 η φαρμακευτική δαπάνη!
    Και τέλος θα ήθελα από τους φαρμακοσυντεχνιολόγους του Βαγιωνά, του Αμπατζόγλου, του Λουράντου, του Κακλαμάνη, του Αβραμόπουλου και του αρχιφαρμακοσυντεχνιολόγου και κλαψιάρη Λοβέρδου να μου πούνε αν στην Ευρώπη υπάρχει το χουντικό καθεστώς της Ελλάδας με τις κληρονομικά μεταβιβάσιμες άδειες των φαρμακείων. Υπάρχει στην Ευρώπη κληρονομική εργασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΘΑΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ,
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤE ΤΙΜΙΟΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ (Ο Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ) ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ (Ο Π.Φ.Σ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ) ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ «ΚΛΕΙΣΤΑ» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ «ΑΝΟΙΓΟΥΝ» ΠΛΗΡΩΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ «ΚΛΕΙΝΕΤΕ» ΠΛΗΡΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΙΣΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά όρια για την ίδρυση και τη λειτουργία νέων Φαρμακείων πρέπει να καταργηθούν τώρα, είναι παράνομα και αντισυνταγματικά. Το Σύνταγμα μας είναι ξεκάθαρ σε αυτό: η επαγγελματιή ελευθερία είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών (αρθ. 5ο, παρ. 1η).
    Επίσης υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που απελευθερώνει πλήρως το φαρμακευτικό επάγγελμα για όλους τους νέους επιστήμονες Φαρμακοποιούς.

    Φυσικά ο αξιότιμος… κύριος… Ανδρέας Λοβέρδος επιμένει προκλητικά με την ανοχή μάλιστα του κυρίου Πρωθυππυργού, να προστατεύει με πάθος.. τα συμφέροντα των παλιών Φρμακοποιών και των παιδιών τους, λέγοντας μας ότι «ανοίγει» το επάγγελμα τους με λειτουργία των Φαρμακείων περισσότερες ημέρες! Σε λίγο θα ξεχάσουμε και τη μητρική μας γλώσσα με αυτά που ακούμε. Αυτό κύριε… Λοβέρδο είναι μια αγορανομική διάταξη για το ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων και όχι απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος.
    Ντροπή σας, παίζεται ψυχρά με το μέλλον, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια εκατοντάδων νέων επιστημόνων Φαρμακοποιών και να τους ειρονεύεστε ότι «άνοιξε» το επάγγελμα τους χωρίς να τους επιτρέπετε το αυτονόητο: να ανοίξουν το δικό τους Φαρμακείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτή είναι η αξιοπιστία… της Κυβέρνησης. Μιλάνε για οριζόντιο «άνοιγμα» όλων των «κλειστών» επαγγελμάτων από το καλοκαίρι και στο τέλος τα «ανοίγουν» όλα εκτός από αυτό των παλιών Φαρμακοπιών! Συγχαρητήρια κύριε Παπανδρέου για τον Υπουργό σας τον κύριο… Λοβέρδο, ο οποίος τα «βρήκε» όπως ψυχρά δηλώνει με τους παλιούς Φαρμακοποιούς (γατόνια) και σκέφτεται το μέλλον… του μετά απ’ την υπουργική του θητεία και το μέλλον… των τραπεζικών του λογαριασμών… με τη βοήθεια… φυσικά των ιδιοκτητών Φαρμακείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΛΗΡΕΣ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ) ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΧΡΟΝΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ» ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. > ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. α) Άρση των πληθυσμιακών περιορισμών.
    β) Άρση των γεωγραφικών περιορισμών.
    γ) Κατάργηση της κληρονομικότητας της άδειας.
    δ) Κατάργηση της αγοραπωλησίας αδειών.
    ε) Δημιουργία ενιαίου Συνδικαλιστικού φορέα, με συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων φαρμακοποιών, ώστε να εκφράζονται όλες οι φωνές και κανείς να μην νιώσει στο μέλλον αποκλεισμένος συνδικαλιστικά και να μην μπορεί να αρθρώσει ανάστημα και λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ... ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. ΜΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ... ΤΩΡΑ, ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΦΑΚΕΛΑΤΖΗ... ΛΟΒΕΡΔΟ, ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ (Ολομέλεια ΣτΕ – απ. υπ’ αριθμ. 3665/2005) για την πλήρη απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος χωρίς παράνομους και αντισυνταγματικούς περιορισμούς, όπως είναι οι πληθυσμιακοί και οι γεωγραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. KAI GO TELIOSA FARMAKOPOIOS TO 1990 KAI ITHELA NA ANIXO FARMAKEIO STIN ATHINA DEN MPORESA TOTE OMOS KAI PIGA SE ENA XORIO. KAPOU EXASA KAPOU KERDISA TI NA KANOUME ? ZOUME SE MIA KAPITALISTIKI KOINONIA POU TIPOTA DEN SOU XARIZETAI . I KAPOIOS AMFIBALEI? (THELO KAI GO FARMAKEIO TORA STON ERYTHRO STAYRO DIPLA )
    NA ROTISO AYTON POY THELEI NA ANOIXEI FARMAKEIO PROTIMA NA DOSEI 200.000 EYRO KAI NA FTIAXEI ENA NEO OIKONOMIKO FARMAKEIO APO TO MIDEN I NA DOSEI 350.000 KAI NA PAREI ENA ENA ETOIMO FARMAKEIO ME PELATIA , , , SKEFTITE KAI APNTISTE . . .

    ENAS FARMAKOIPOIOS TIS EPARXIAS

    telika kaneis den apanta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. File moy 8a soy apanthsw egw: Den goystarw na plhrwsw gia na agorasw -paranoma- thn kratikh adeia kanenos palioy farmakopoioy. Goystarw na anoi3w to diko moy farmakeio opoy 8elw egw kai na kanonizw th zvh moy kai to epaggelma moy opws 8elw egw. Soy apanthsa nomizw. To katalabes palie bolemene synaderfe? Kanenas den 8a moy ypodei3ei poy kai pws 8a askhsw to epaggelma moy. Kai mia erwthsh apo emena twra: Giati prepei na agorasw to palio kalo... farmakeio -plhrwnontas ntabatzhliki- kai na mhn anoi3w to diko moy akribws dipla? Kai mh moy peis yparxoyn gewgrafika-plh8ysmiaka krithria, ayta ta 3erw. Na moy peis ayto poy se rwthsa: Giati na mhn mporw na anoi3w dipla sto palio farmakeio kai na eimai ypoxrewmenos na agorasw -paranoma kai "mayra"- thn adeia aytoy toy palioy farmakeioy? Epeidh apanthsh logikh se ayto poy se rwthsa den yparxei, stamata na les malakies epeidh esy -kai h syntexnia soy- eisai bolemenos, papara. Egines magkas kai ebgales lefta epeidh to kratos sas exei se ka8estos prostateytiko me plh8ysmiaka kai gewgrafika krithria wste na apagoreyetai h eisodos sto epaggelma gia neoys farmakopoioys. Tis tzampa magkies soypaliomalaka na tis kaneis se alloys poy den 3eroyn posa bgazete epeidh to epaggelma einai kleisto kai oxi se synaderfoys soy, emeis 3eroyme ti bgazete, giati doyleyoyme ypallhloi sta farmakeia sas, mh exontas dikaioma na exoyme to diko mas farmakeio. Malaka bolemene. Koybenta na mhn peis, bolemene, skase kai synexise na bgazeis lefta stis plates synaderfwn soy, arxidi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. esy poy apantises ston farmakoipoio apo eparxia . bgazeis megalo menos kai komplex . brizeis xaraktirizeis kai eisai kai morfomenos tha eprepe na ntrepesai .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ENAS FARMAKOIPOIOS TIS EPARXIAS

    SE SENA POY XRISIMIPOIOEIS AYTA TA LOGIA BOUTIROBEBE. GIATI DEN FEYGEIS APO TIN ATHINA NA PAS STN ORINI KORINTHIA KAI NA BREIS ENA XORIO OPOS KANAME KAI EMEIS . ALLA THELEIS NA DOSEIS 1000,000 EYRO TOY MPAMPA SOY NA NOIKIASEIS KOLONAKI NA FTIAXEIS FARMAKEIO STO KENTRO. KAI GIA NA KATEVO STO EPIPEDO SOU OUST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν ζητάμε διορισμούς στο δημόσιο, ζητάμε ισότητα και δικαιοσύνη στην πρόσβαση στην αγορά εγρασίας. Δεν έχουμε όλοι γονείε Φαρμακοποιούς για να κληρονομίσουμε την κρατική άδεια του Φαρμακείου. Δεν έχουμε όλοι 300.000 ευρώ για να αγοράσουμε παράνομα μια κρατική άδεια Φαρμακείου από κάποιον παλιο Φαρμακοποιό. Έχουμε όλοι όμως το δικαίωμα να επιλέξουμε ελεύθερα το επάγγελμα μας, καθώς και τον τόπο και τον τρόπο που θα το ασκήσουμε. Ζητάμε τα αυτονόητα, όπως και στα υπόλοιπα επιστημονικά επαγγέλματα (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί κ.ά.): πλήρες άνοιγμα του φαρμακευτικού επαγγέλματπς χωρίς φεουδαρχίες, κληρονομιές κρατικών αδειών, παράνομες "μαύρες" πωλήσεις κρατικών αδειών και χωρίς αδικαολόγητους περιορισμούς, εκτός φυσικά από τα απαραίτητα επιστημονικά προσόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΜΠΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ.
    ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΄΄Η ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΝΗΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ 2 ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 1] ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ 2] ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση