GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είναι αυτά που λες φίλε μου Σκανδαλίδη;....

Tου Λευτέρη Παπαδόπουλου http://www.aixmi.gr/ Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι φίλος μου, εδώ και τριάντα χρόνια. Πολιτικός που δεν κραυγά...


Tου Λευτέρη Παπαδόπουλου
Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι φίλος μου, εδώ και τριάντα χρόνια. Πολιτικός που δεν κραυγάζει, που ρίχνει πάντοτε ευθεία ματιά στα πράγματα, πρωτοκλασάτο στέλεχος, τέως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πολλές φορές υπουργός, απλός άνθρωπος, έντιμος και, κυρίως, ήρεμος. Για όλους αυτούς τους λόγους η θέση του στο Κίνημα –αν το λένε ακόμη Κίνημα – είναι στην πρώτη γραμμή. Όχι μόνο επί της μάχης. Άλλα και της γενικότερης αποδοχής.
Σε μια τελευταία συνέντευξη του, όμως, είπε διάφορα που με εξέπληξαν. Τα λόγια του:
«Ο σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι ήρωας. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού να νομοθετήσει αλλαγές που συγκρούονται με κατεστημένα συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις και να νομιμοποιήσει σκληρά και αντιδημοφιλή μέτρα για την εθνική επιβίωση.
Συγκρούεται καθημερινά, ακόμη και συνειδησιακά, για το συμφέρον του τόπου. Κρατά αντιστάσεις και εκφράζει τη διαφωνία του. Έχει το δικαίωμα της γνώμης ή και της αμφισβήτησης κάποιων επιλογών και το πράττει με παρρησία. Θα ζητήσουμε και τα ρέστα;»
Ποιητικονεανικός οίστρος κατέλαβε τον φίλο μου τον Σκανδαλίδη. Ελάχιστα από αυτά που λέει, έχουν σχέση με την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ένας λόχος πανικόβλητων τυφεκιοφόρων. Ουδείς από...
 τους βουλευτές διανοείται να αντιταχθεί σε όσα κελεύει ο αρχηγός. Που κινεί όλα τα νήματα. Και ευτυχώς. Γιατί αν δεν τα κινούσε και, μάλιστα, με τον χαμογελαστό αυταρχισμό που τον διακρίνει, η Ελλάδα δεν θα είχε κάνει, στο οικονομικό πεδίο, τα θετικά βήματα, που τελευταία μας αναγνωρίζονται.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως και της Νέας Δημοκρατίας, δεν τολμούν να αντιτάξουν ένα «όχι» στις αποφάσεις του προέδρου, γιατί τους περιμένει σίγουρη διαγραφή. Και κομματική ορφάνια, στους δύσκολους καιρούς που ζει το πολιτικό μας σύστημα, σημαίνει αυτοκτονία. Και ποιος είναι πρόθυμος να αυτοχειριασθεί σήμερα, μένοντας έξω από ένα κόμμα εξουσίας, όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι όλοι ανεξαρτήτως οι βουλευτές, στον πυρήνα κάθε φράσης τους, κάθε ενέργειας τους, έχουν τη μαγική λέξη «ψήφος». Γι’ αυτήν αγωνιούν, γι’ αυτήν παρακαλούν, γι’ αυτήν προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα ή να ενισχύουν αυτή που έχουν.
Μιλάει για παρρησία ο Σκανδαλίδης. Θα του θυμίσω ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, το μέγα πλήθος των βουλευτών σιωπά και χειροκροτεί. Και οι ελάχιστοι που τολμούν να εκφράσουν κάποιες αντιρρήσεις, στρογγυλεύουν τα λόγια τους και, ταυτοχρόνως, γλείφουν τον Παπανδρέου. Γιατί χωρίς την εύνοια του Παπανδρέου, το μέλλον τους είναι αβέβαιο. Το αυτό -επαναλαμβάνω- ισχύει και για τα άλλα κόμματα.
Οι βουλευτές, είναι επαγγελματίες. Και έχει πολύ δίκιο η κ. Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ στη Δράμα, που σε άρθρο της στην Καθημερινή (16/01/2011), τονίζει:
«….Όταν ζητάμε από τους άλλους να ξεβολευτούν, πρέπει να ξεβολευτούμε εμείς οι ίδιοι».

28 σχόλια

  1. «Ο σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι ήρωας. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού να νομοθετήσει αλλαγές που συγκρούονται με κατεστημένα συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις και να νομιμοποιήσει σκληρά και αντιδημοφιλή μέτρα για την εθνική επιβίωση.
    Συγκρούεται καθημερινά, ακόμη και συνειδησιακά, για το συμφέρον του τόπου.»

    Ο σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι καραδεξιός και όχι ήρωας.
    Η ολοκληρωτική δεξιά μετάλλαξη των πασόκων είναι προδοσία και όχι ηρωϊσμός.
    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συγκρούεται καθημερινά συνειδησιακά αλλά κάνει μόκο τελικά για το βουλευτικό του συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου λέτε κ.Παπαδόπουλε,τον τρόπο που συμπεριφέρεστε στους φίλους σας;
    Γιατί σίγουρα κάτι δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σώπα ρε Παπαδόπουλε,


    ώστε κελεύει ο αρχηγός;
    Που κινεί όλα τα νήματα;

    Και ευτυχώς!

    Γιατί αν δεν τα κινούσε και, μάλιστα, με τον χαμογελαστό αυταρχισμό που τον διακρίνει, η Ελλάδα δεν θα είχε κάνει, στο οικονομικό πεδίο, τα θετικά βήματα, που τελευταία μας αναγνωρίζονται!

    Παπαδόπουλε ήσουν και είσαι Μεγάλη λέρα.

    Ξέρεις που και πότε να γλύφεις.

    Πάντως εγώ που δεν είμαι πόντιος, ουτε απο μικρός έψελνα στις εκκλησιές,

    σαν το φίλο σου Σκανδαλίδη,

    να σε πώ ενα μυστικό;

    Ο αρχηγός ουτε "κελευει", ουτε αρχηγεύει.

    Αλλοι είναι οι αρχηγοί και παρασκηνιακά κελευουν, είναι αυτοί μοιράζουν και βραβεία!

    Αει παίξε παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου.
    Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές Και Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ.
    Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
    Οι στιγμές είναι ιστορικές και θα πρέπει όλοι σας να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτό που εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες προσδοκούσαν και ήρθε επί τέλους η στιγμή να το δούνε με τα μάτια τους, να το απολαύσουν, να το χαρούν και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την Απελευθέρωση τους από τα κλειστά επαγγέλματα, από τις κληρονομικότητες τους, από τις παρακρατήσεις από ιδιώτες και Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των ταμείων των μετεχόντων σε αυτά, από την δουλεία των πολλών υπέρ των ολίγων.
    Ο Αείμνηστος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είχε πει και είχε ξεσηκώσει και συναθροίσει γύρω του εκατομμύρια ανθρώπους με το σύνθημα Η Ελλάδα στους Έλληνες, και σε εσάς έλαχε η ιστορική στιγμή να την αποδώσετε, αφήστε στην άκρη τους κομματισμούς, αφήστε στην άκρη φίλους αληθινούς, φίλους από ανάγκη, φίλους από συμφέρον, και ελευθερώστε την Παντέρμη Ελλάδα.
    Όταν ο αείμνηστος ιδρυτής του Πασόκ, αυτός που ένωσε όλους εσάς, παλαιότερους και νεότερους στο Κίνημα του δεν είχε στο μυαλό του μόνο την ξενοκρατία στην Ελλάδα και που δεν προερχόταν μόνο από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη και άλλες, αλλά και από τους ντόπιους καταπατητές, επικυρίαρχους, αλλάζοντες και υπερφίαλους και πιστεύοντες εις εαυτόν και μόνον, συντοπίτες μας Έλληνες και Ελληνίδες.
    Γι’ αυτό έσπασε τα δεσμά της εισόδου στην Σχολή Ευελπίδων ούτως ώστε να μπαίνουν οι καλύτεροι σε αυτήν και όχι κληρονομικό και κομματικό δικαιώματι οι έχοντες τον μπάρμπα στην Κορώνη, γι’ αυτό κατέστησε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Αδιάβλητες με την ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων από την μια άκρη της Πατρίδας μας έως την άλλη για να μην μπαίνουν στην Ιατρική Σχολή τα τυχόν ανεπίδεκτα μαθήσεως παιδιά των μεγαλογιατρών αλλά οι καλύτεροι, καθώς πίστευε στην Υγεία για ΟΛΟΥΣ και το έδειξε με το ΕΣΥ.
    Τώρα είναι η σειρά σας να πράξετε ούτως ώστε να ελευθερώσετε τα εκατομμύρια σκλαβωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων από εκείνους που έχοντας άμεση πρόσβαση στην Εξουσία άρπαξαν, θεσμοθέτησαν πιέζοντας έχοντας πρόσβαση στην Βουλή των Ελλήνων, και με την δική σας ευθύνη, δικαιώματα εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων και Ελληνίδων.
    Ελευθερώστε τους Έλληνες από τα κλειστά επαγγέλματα!!!!!!!!!!!!!!!
    Από εκείνους που όχι με τον προσωπικό τους μόχθο αλλά με το μόχθο των άλλων, απομυζώντας τους με κατώτερες αμοιβές, με παρακρατήσεις υπέρ των δικών τους ταμείων συντάξεων παίρνουν συντάξεις απίστευτα υψηλές και εφ’ άπαξ που αγγίζουν τις 250.000- 350.000 Ευρώ.
    Είτε Παίδες Ελλήνων! Αν νιώθετε έτσι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καινούρια φάμπρικα αυτή το, δεν πληρώνω δεν πληρώνω των Ψευτοαριστερούληδων, δεν τους έκατσε να τους αυγατίσει η Κούνεβα μετά το γιουχάρισμα που φάγανε. ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Δεν τους έκατσε η δουλειά με τους μετανάστες που κουβάλησαν στην Νομική καθώς το πράμα πήγαινε για μεγάλο μακελειό στην Αθήνα και όχι μόνο.
    ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Τώρα πάλι με το δεν πληρώνω δεν πληρώνω ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ!
    Τέτοια Σαδομαζοχιστική αντίληψη της Πολιτικής δεν έχω ξαναδεί, τύφλα να έχει ο NΤΕ ΣΑΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το καθεστώς του γιώργακη και των φίλων του είναι λίγο σαστισμένο τον τελευταίο καιρό , τ α μετράει και δεν του βγαίνουν , μετράει τα έσοδα , μειωμένα , μετράει τα δάνεια αυξημένα , μετράει τα γκάλοπ κάτω από 20 τοις εκατό . Τι να κάνει ξαμοληθήκανε στα πάνελ και στις τηλεοράσεις να πούνε τα παραμύθια τους , μιζαρισμένοι δημοσιογράφοι τους ρωτούν στημένες ερωτήσεις και απαντούν με ξύλινες απαντήσεις . Η νέα μόδα είναι ότι όποιος αντιδρά στην ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ είναι κουμουνιστής , αριστερός , αναρχικός , κοινωνικά απείθαρχος , επικίνδυνος γενικά για την κοινωνία και πρέπει να χλευάζεται από τους άλλους . Πουλημένος στους μεγαλοεργολάβους με τα τηλεοπτικά τους κανάλια ο γιωργάκης νομίζει ότι θα κρατήσει στον καναπέ τους φτωχοποιημένους Έλληνες . Τι να την κάνεις την παράταση του μνημονίου και των μέτρων πλέον οι μισοί και βάλε Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά , κάθε μέρα βλέπω να ψάχνουν στα σκουπίδια , τι να πούμε για παιδεία , υγεία , κοινωνικά αγαθά , άγνωστες λέξεις . Σήκωσε και το ανάστημα του στη μέρκελ το παιδί αλλά μέχρι εκεί είμαι σίγουρος ότι ζήτησε συγνώμη το βράδυ . Τι να μαζέψεις ρε γιωργάκη , γιατροί , δικηγόροι , μηχανικοί , φαρμακοποιοί , νταλικέρηδες ,εργάτες , αγρότες όλοι είναι στο δρόμο .

    Μόνο οι ταξιτζήδες και οι παπάδες σου εμειναν πιστοί!

    Γενικά η κυβέρνηση του νομά γιωργάκη μου θυμίζει κάτι γιούς εργοστασιαρχών , σπουδασμένους στα κολλέγια που αναλαμβάνουν την διοίκηση του εργοστασίου και όλη μέρα μετρούν νούμερα και στο τέλος το κλείνουν το μαγαζί γιατί δεν τους βγαίνει .

    Πείτε με κουμουνιστή , αριστερό , προπαγανδιστή της ΝΔ εγώ δεν σε ψηφίζω γιωργάκη και σε κάθε διαμαρτυρία , εκτός του ΠΑΜΕ , θα είμαι εκεί θα σου τα χώνω παντού σε φίλους , στα forum , στα email , στη δουλεία μου , στο σπίτι μου αρκετά με τα ψέματα σου δεν πάει άλλο να φύγεις να πάς αλλού , τράβα στο Κάιρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ου γαρ έρχεται μόνον" Λευτεράκη.
    Γράψε καλύτερα κανένα στίχο γιατί η υποστήριξη σου σε τέτοια ρεντίκολα (ΠΑΣΟΚ)
    θα σε κάνει κι εσένα ρεντίκολο.
    Οποιος κοιμηθεί με γκαβό το πρωί αληθωρίζει λένε στο χωριό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. AΡΧΙΣΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΗΣΥΧΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγα Λευτεράκη ,θα σκισεις κανα καλσον.
    Τωρα σε φταινε οι βουλευτες και των δυο κομματων σε φταιει που δεν αντιστεκονται που δεν ορθωνουν το ανασυημα τους στη Χουντα του Πασοκ.
    Οπως το σηκωσες εσυ στους Συνταγματαρχες,στον Παπαδοπουλο και τον Πατακο.
    Ποιητες ησαν και ο Ριτσος και ο Λειβαδιτης, αλλα δεν πινανε ουζα στου Αποτσου ,μα βρωμικο νερο γιοματο σκουληκια και φθοριο, στην Γυαρο....
    Παιξε καμια μπιριμπα με τα φιλαρακια σου κιαστα σοβαρα για κανα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το γήρας Παπαδόπουλε, ου γαρ έρχεται μόνον. Ενίοτε συνοδεύεται από Αλτσχάϊμερ, από γεροντική άννοια η από μαλάκινση.
    Τι απ' όλα συμβαίνει με την πάρτη σου δεν ξέρω αλλά γι' αυτό πόυ είμαι βέβαιος είναι ότι, καιρός είναι να πάψεις να γράφεις μαλακίες, διότι είσαι, πλέον, εκτός εποχής και απευθύνεσαι στους λιγοστους εν ζωή συνομιλήκους σου.
    Τράβα να ησυχάσεις στο Μόλυβο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παπαδόπουλε άσε της μαλακιες ,λομογιο και εσύ σαν τον κολλητό σου Σκανδαλιδη ,πόσο απέχει το νόημα των τραγουδιών σου από της φιλίες σου μπορείς να μας πεις;.
    Ματσωμένε ..έγραφες για τον λαό ,μόνο που ήσουν μακριά από τον πόνο του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλύτερα να γράφεις στίχους παρά να ασχολείσαι με την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλήτη Παπαδόπουλε . ΄
    Όλα τα χρονια που χοντρομπούκωνες ,κακό χρόνο νάχεις ,είχες βγάλει το σκασμό . Τώρα μου τα κοντύλια μίκρυναν , άρχισες να βγάζεις γώσσα .
    Ποιητή του κώλου μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε Παπαδόπουλε,
    τσάκω 2 στοιχάκια νά τά κάνεις
    επιτυχία.Ποσοστά δέν θέλω.
    "Αργά πολύ αργά μιλάς,
    σάν τελειωμένο παγωτό χωνάκι.
    Ο χρόνος σ΄έκανε νά παραμιλάς,
    άς ανάψουμε φωτιά στό κονάκι".
    Τέλος πάντων,
    δέν έχεις αντιληφθεί τήν οργή πού
    υποβόσκει.
    Μόνο οί βολεμένοι-διορισμένοι καί
    εντεταλμένοι δέν μιλάνε.
    Τά λεγόμενα σούς-μαϊμούν.
    Οί υπόλοιποι μουγκανίζουμε.
    Φωνή βοώντος έν τή ερήμω,πρός τό
    παρόν,αλλά σέ λίγο θά γίνει τής
    πουτάνας τό κάγκελο.Μασίφ.
    Πάντως εκτιμώ τό ότι γράφεις καί
    δέν κοιμάσαι.
    Φυσικά η αποστασιοποίηση,έεεχει
    δρόμο ακόμα.
    Κατάλαβες?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΑΝΤΕ ΠΑΡΕ ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΝΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναστάση, μ' ακούς????????

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=31249303&postID=7536823843486415101&page=1&token=1297159178138

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λευτέρη Παπαδόπουλε, μπορεί νάσαι πολύ καλός στιχουργός (δεν λέω ποιητής, γιατί τέτοιος είναι μόνο το λαμόγιο ο Χυτήρης), αλλά είναι γνωστό απο τη μέχρι τώρα αρθρογραφία σου και τις δηλώσεις σου, οτι είσαι αγόρι μου και μεγάλος πρασινιφρούραρχος. Κάποια μάσα θέλεις πάλι τώρα και φτύνεις εκεί που μέχρι τώρα έγλυφες, και όπου πάλι θα ξαναγλύψεις.

    Όσο και να επιχειρείς να αποστασιοποιηθείς, έχεις και εσύ ευθύνες για το πως μας καταντήσατε.

    Θέλεις πολύ ακόμα νερό για "να νίψεις τας χείρας σου", και δεν γίνεσαι πιστευτός. Έχεις πολύ δρόμο μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε άθλιε Σκναδαλίδη, γνωρίζεις Ελληνικά, ή γράφεις κι' εσύ το ψάρι με "πι" και "σίγμα"?

    Αν ρε φίλε, ο βολευτής του ΠΑΣΟΚ,"ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ καθημερινά, ακόμη και ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ, για το συμφέρον του τόπου", δύο πράγματα συμβαίνουν:
    Ή οι συνειδησιακές απόψεις του βολευτή είναι φαύλες και τα νέα μέτρα σωστά, ή οι συνειδησιακές απόψεις του βολευτή είναι εξυγιαντικές και τα νέα μέτρα αποτυχημένα.

    Διαλέξτε τέλος πάντων εσείς του ΠΑΣΟΚ, είναι τα μέτρα αποτυχημένα ή φαύλοι είναι οι βολευτές σας?????

    "Αντιλαμόγιας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχουν δικιο οσοι σε κατηγορουν κυριε Παπαδοπουλε..
    Εχτισες μια περιουσια πατωντας πανω στον πονο του κοσμακη και τωρα μας το γυρισες στα τρελλα σου?
    Ενας φιλος εδω εγραψε πως και ο Ριτσος και ο Λειβαδιτης ,αλλα,και αλλοι ακομα μεγαλοι ποιητες περασαν απο την Γυαρο ενω εσυ Λευτερη περασες απο τα στεκια του κολωνακιου και της Ακροπολεως και πινοντας τον βαρυ γλυκο σου,εγραφες τους στιχους σου και τα οικονομαγες μαγκα..
    Αντε χασου λοιπον κυριε προεδρε και μην μας τα πρηζεις ολη την ωρα.
    αηδια καταντησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε Πασοκοπαδόπουλε εξαπτέρυγο του βρωμερού ΔΟΛ που υπηρετείς, άντε κάνε μας τη χάρη, άει γράψε κανένα τραγούδι και άσε τα σοβαρά θέματα που είναι αξιόλογος ο Σκανδαλίδης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παπαδόπουλε επί χούντας οι αγωνιστές έτρωγαν ξύλοσε Γυάρο και Μακρόνησο δεν έπιναν ούζα με το Λιάνη ούτε έκαναν κολεγιές με το καθεστώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. <>

    Πρωτοκλασάτο στέλεχος,
    τέως γραμματέας,
    πολλές φορές υπουργός,
    απλός άνθρωπος,
    εργατικός,
    ήρεμος,
    πάντα στην ώρα του
    και πολλά άλλα τα καταλαβαίνω.

    Τό έντιμος τι ρόλο παίζει?

    Δεν είναι δηλαδή σαν τους υπόλοιπους?
    Δεν λέω οτι δεν είναι αλλά ούτε και ξέρω.
    Εσύ ομως γιατι το μοστράρησες?
    για να τον εξυψώσεις ή για να μας βάλεις σε υπόνοιες?

    Σου συνιστω να μην γράφεις για κανέναν γιατι θα βρείς τον διαολό σου. (δεν σου κόβει)

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 9:34,
    τώρα πρόσεξα τό σχόλιο τής Δευτέρας
    καί θά απαντήσω,παρόλο πού δέν
    υποχρεούμαι.
    Είμαι πολιτικός μηχανικός,ΕΔΕ,
    Τεχνικός Ασφαλείας,Ενεργειακός
    Επιθεωρητής,δωρεάν αντιπρόσωπος
    τού ΤΕΕ σέ μεγάλες Δημοπρατήσεις
    καί δωρεάν φροντιστής τών παιδιών
    θετικής κατεύθυνσης στή γειτονιά μου.
    Έχω δυστυχώς πολλές ώρες ελεύθερες
    αφού δέν υπάρχει δουλειά.
    Μέσες άκρες είμαι άνεργος,αλλά
    τά έξοδα γραφείου τρέχουν.
    Γι΄αυτό έχω χρόνο νά γράφω εδώ.
    Δέν έχω σχέση μέ κόμματα,ποτέ
    δέν ζήτησα ρουσφέτι,ποτέ δέν
    αδίκησα άνθρωπο καί προσφέρω
    δωρεάν ότι μπορώ,όπου μπορώ.
    Βλακώδεις επιθέσεις μέ αφήνουν
    αδιάφορο...
    Ε αυτά,νά μή καταλήξω καί..άγιος
    καί κλάψουν οί ρέγγες.
    Απλά αναρωτιέμαι τί επαγγέλλεται
    αυτός πού μέ πρόκαρε.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΡΧΙΖΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κε "9 Φεβ 2011 10:37:00 π.μ."

    Διάβασα τις τοποθετήσεις και των δύο σας. Δεν ξέρω πόσο δίκαιο επί της ουσίας έχει αυτός που σε πρόκαρε (δεν φαίνεται να έχει και πολύ άδικο), όμως κι εσύ τον προκάλεσες και του τάχωσες χοντρά γράφοντας "Γράψε όμως για τη μονιμότητα ορισμένων κοπροδιορισμένων, πού στον ιδιωτικό τομέα θα απολυόντουσαν τη 2η μέρα. Και πολύ είναι..."

    Δεν ξέρω αν εσύ είσαι ο Αϊνστάιν, και αισθάνεσαι ότι μπορείς να σνομπάρεις όλους τους άλλους, υπαλλήλους εν προκειμένω, με τέτοιους βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι εκφράστηκες με τρόπο που ξεπέρασες και τον Πάγκαλο, και εν πάσει περιπτώσει, με τρόπο που δεν συνάδει με το περιεχόμενο του σύντομου βιογραφικό σου, που για τις αμισθί υπηρεσίες σου σε συγχαίρω. Σκέψου το και θα δεις ότι έχω δίκαιο.
    Ένα άλλο που θέλω να σου πω, ας με συγχωρέσεις γιατί υπολογίζω ότι είμαι πολύ μεγαλύτερός σου, είναι ότι κατανοώ τον όποιο εκνευρισμό σου ένεκα της οικονομικής κρίσης, που τη βιώνεις κι’ εσύ όπως όλοι μας, καλό είναι όμως να έχεις αυτοεκτίμηση και να μή μισείς όσους (έτυχε, θα πω εγώ), να είναι υπάλληλοι, γιατί δεν σε φταίνε σε τίποτε. Άλλωστε αν ήθελες να γίνεις υπάλληλος, θα μπορούσες να γίνεις κι’ εσύ. Όλοι οι υπάλληλοι δεν είναι ίδιοι, και οι κακοί υπάλληλοι, κατά τη γνώμη μου είναι ελάχιστοι. Άλλοι φταίνε για τη μιζέρια του Δημοσίου και όχι αυτοί. Στη ζωή μου συνάντησα υπαλλήλους με βαριές σπουδές, με τίτλους, γνώσεις και ξεχωριστές ικανότητες. Επιστήμονες ξεχωριστούς. Στο επάγγελμα της ειδικότητάς σου, υπάλληλο μηχανικό δεν είδα που να είναι εξοργιστικά άσχετος, μηχανικό όμως ιδιωτεύοντα είδα που σ’ ένα δικτύωμα να σχεδιάζει τις πλάγιες ράβδους μη συγκλίνουσες στους κόμβους (βέβαια δεν γνωρίζω, αν και πως τελικά μπόρεσε να το επιλύσει).
    Αν πάλι, σνομπάρεις τους άλλους επειδή εσύ τελείωσες το Πολυτεχνείο και οι άλλοι ίσως όχι, ε! μην υπερηφανεύεσαι ότι έπιασες τον παπά από τα φρύδια, γιατί τα τελευταία χρόνια εισάγονται στο πολυτεχνείο, όλοι όσοι την ημέρα των εξετάσεων έτυχε να περάσουν έξω απ’ το εξεταστικό κέντρο, σε ακτίνα 200 μέτρων. Αν μπήκες την 10-ετία του 50 και του 60 το συζητάμε. Και γιατί όλες οι επιστήμες έχουν την αξία τους και όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δική τους κλίση και τις δικές τους προτιμήσεις και επιλογές. Δεν υπάρχουν καλές και κακές επιστήμες, καλοί και κακοί επιστήμονες υπάρχουν. Τους ανθρώπους να τους κρίνεις από το ήθος τους, τις γνώσεις τους και το προσωπικό τους κύρος και όχι από το πού δουλεύουν και τι δουλειά κάνουν, δηλ. από το κύρος της θέσης τους ή του τίτλου των σπουδών τους που είναι δοτό και χρονικά μεταβαλλόμενο (ευκτέο οι δύο συνιστώσες του κύρους να συμπίπτουν). Και γιατί επίσης, στη εποχή μας, οι περισσότεροι εκ των αποφοιτούντων από τα πολυτεχνεία μας δεν ξέρουν ούτε τις 4 βασικές καταπονήσεις. Ας είναι καλά τα υπολογιστικά πακέτα που περισώζουν την όποια κατάσταση (που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορεί να περισωθεί με τίποτε, αφού δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα, να πουν δηλ. προχώρα φίλε, «είσαι μέσα»). Αν είσαι παλιός στο κουρμπέτι με καταλαβαίνεις.
    Να αγαπάς λοιπόν τους ανθρώπους και να μην εκφράζεσαι με τη γλώσσα του Πάγκαλου. Να σέβεσαι και να δίνεις αξία στον άνθρωπο. Οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από τα πράγματα. Δεν είναι αριθμοί. Ο καθένας είναι ένας ολόκληρος κόσμος, μια ψυχή και μια αγωνία. Κάθε ανθρώπινη φύση έχει τη μοναδικότητά της και τη δική της ομορφιά, ενώ κάθε μυαλό έχει το δικό του ορίζοντα, τη δική του λογική, τα δικά του όνειρα, τη δική του μέθοδο.
    Πάντοτε να σκέπτεσαι, όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους, πως ο καθένας αντιπροσωπεύει για τον εαυτό του και για τους δικούς του ανθρώπους, ό,τι αντιπροσωπεύεις εσύ για τον εαυτό σου και για τους ανθρώπους που σ’ αγαπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "9 Φεβ 2011 12:08:00 μ.μ. :
    ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΡΧΙΖΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ...."


    Φίλε, αργά το κατάλαβες!!!!

    Ενθαρυντικό πάντως το γεγονός οτι αρχίζεις να καταλαβαίνεις έστω και ΑΡΓΑ-ΑΡΓΑ, και όχι μία κι' έξω....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση