GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Ανταρσία” στη φιέστα της Α. Διαμαντοπούλου μέσα στο υπουργείο Παιδείας...

Από το http://www.antarsiastisgeitoniesathinas.blogspot.com/    Εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι από αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσε...

Από το http://www.antarsiastisgeitoniesathinas.blogspot.com/  
Εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι από αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσεις, ην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκπαιδευτικοί άνοιξαν πανό σήμερα κατά την διάρκεια της ομιλίας της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαμαντοπούλου στην ημερίδα/φιέστα που οργάνωνε υπέρ των συγχωνεύσεων καταργήσεωνσχολείων με ακροατήριο Δημάρχους από όλη την Ελλάδα.
Η ημερίδα έγινε μέσα στο φρουρούμενο από τα ΜΑΤ αμφιθέατρο του Υπουργείου και ενώ είχαν αποκλειστεί στην είσοδο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για...
παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ.
Με συνθήματα όπως “Όχι στο σχολείο της αγοράς δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά” εκπαιδευτικοί και δημοτικοί σύμβουλοι έδειξαν την αντίθεσή τους στην διάλυση της δημόσιου σχολειού που προωθείται μέσα από τον Καλλικράτη και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Διαμαντοπούλου. Οι Θ. Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας κάλεσαν από το μικρόφωνο τους Δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια «να καταψηφίσουν τα σχέδια της Διαμαντοπούλου, να μην αφήσουν να διαλυθεί το δημόσιο σχολείο για χάρη του Μνημόνιου και του ΔΝΤ». Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι από το Βύρωνα, το Περιστέρι και το Μαρούσι.
Η Διαμαντοπούλου στη φιέστα της δεν είχε καλέσει καν τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και μόνο μετά από την παρέμβαση ανακοίνωσε ότι θα τους δοθεί ο λόγος.
Στην προκλητική ομιλία της κάλεσε τους δημάρχους να εναντιωθούν στις κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών και των μαθητών που προχωράνε σε καταλήψεις θυμίζοντας τις πιο μαύρες εποχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν μηχανισμοί τραμπούκων στην Πάτρα οδήγησαν στη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα..
Παρά την προσπάθεια φίμωσης με την επέμβαση της ασφάλειας η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με την παραμονή των δημοτικών συμβούλων μέσα στην αίθουσα.
«Θα μας βρούνε μπροστά τους στις απεργίες των εκπαιδευτικών, στις καταλήψεις των μαθητών και στις μαζικές εκδηλώσεις που οργανώνουν από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Στην Αθήνα και σε όλους τους Δήμου της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας ζητάμε να παρθούν αποφάσεις στήριξης αυτού του αγώνα.. Κάτω τα χέρια από τα σχολεία της γειτονιάς μας», δήλωσε κατά την διάρκεια της κινητοποίησης ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

7 σχόλια

  1. ρε κοπριτες αριστεροι του κωλου
    ποτε δουλευετε εσεις?
    ρεμαλια της κοινωιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Γλυξμπουργκ - δρ Κουτσουκος

    Μολις βγηκε σημερα απο την Βιβλιοθηκη στο Κολωνακι ο τεως Γληξμπουργκ με τις τεως βασιλισσες

    ετυχε να ειναι απεναντι ο δρ Κουτσουκος

    που του φωναξε

    "Φυγε Φιλε δεν σε θελουν οι πολιτες, κατσε ησυχος"!

    Την σκηνη αποθανατισαν φωτορεπορτερ

    Ο Δρ Κουτσουκος πηγε προς την παρακειμενη δικοιρια ΜΑΤ και τους συνεστησε μολις ο Τεως κανει κατι εναντιον της Δημοκρατιας να τον συλλαβουν για διαταραξη πολιτευματος!

    Αν στην Ιπποκρατους κοιμουνται καποιοι δεν κοιμουνται!

    Μηνας Πασοκ

    28 Φεβ 2011 3:59:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ Η ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ... ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΡΗΣΗ ΛΕΕΙ -ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ-ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.... ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν μιλά για κοπρίτες ο Πάγκαλος δεν αποκλείει και κάποιους από τους δασκαλοκαθηγητάδες που δυστυχώς έχουν φυτρώσει τα τελευταία τριάντα χρόνια στους χώρους του σχολειου. Στα Ευρωπαϊκά σχολεία οι ώρες δουλειας είναι όσες ήταν στην Ελλάδα προ της μεταπολίτευσης 36 εβδομαδιαία. Στα Ευρωπαϊκά σχολεία δεν βγάζουν τα παιδιά από την τάξη για να κάνουν συνεδρίαση προσωπικού, αλλά τη συνεδρίαση την κάνουν μετά τις τέσσερις το απόγευμα, όταν έχουν φύγει τα παιδιά. Τα σεμινάριά τους και τις γενικές τους συνελεύσεις δεν τις κάνουν σε εργάσιμες ημέρες! Τα σχολεία τους δε λειτουργούν με πέντε παιδιά κατά τάξη επειδή γίνονται λιγότερες οι θέσεις των Διευθυντών και υποδιευθυντών! Οι άνθρωποπι νοιάζονται για τη μόρφωση των παιδιών και όχι για το βόλεμμα των δασκάλων! Στα Ευρωπαϊκά σχολεία ο θεσμός του Επιθεωρητή είναι σεβαστός και αποτελεσματικός. Σε μας καταργήσαμε τους Επιθεωρητές γιατί λέει ήταν Χουντικοί. Γιατί δε βαζαμε στη θέση τους δημοκρατικοπύς παρά τους καταργήσαμε για να γίνουν τα σχολεία ξέφραγα αμπέλια!
    Με ένα λόγο: έξω από τα σχολεία οι άνθρωποι που έχουν την κομματικη τους ταυτότητα πάνω από την επαγγελματική.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα ευρωπαϊκα σχολεια παπαγαλακι οι πηγαινει το 5-9 % του Α.Ε.Π.. Στα ευρωπαϊκα σχολεια ο κατωτατος μισθος ειναι 1500-1600 ευρω. Στην Ευρώπη δεν κοιταει ο ενας να φαει τον αλλον σ' αυτον το βαθμο. Τα δικα σου παιδια θα στοιβαχτουν σαν ζωα στα σχολεια. Δεν θα μαθουν καμια κοινωνικη δεξιοτητα,δεν θα παρουν γνωσεις,δεν θα μαθουν να σκεφτονται. Θα μεγαλωσουν και θα λενε τις μαλακιες που λες και συ.Κραξε για να τεκμηριωσεις τα επιχειρηματα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΦΩΣΗ
    ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΕ ΡΕ
    1 Μαρ 2011 2:56:00 μ.μ.

    ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
    ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΣΑΣ
    ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ-ΚΑΘΗΓΗΤΗ?
    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ
    3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε
    1 Μαρ 2011 4:51:00 μ.μ.

    Τ'ακούσαμε κι αυτό... !
    Aπό πότε είναι εφικτή η αξιολογηση της διδασκαλίας με κριτήρια, παπαγαλάκι ;

    ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΓΟΝΙΟΣ, ρίχνοντας το φταίξιμο στο σχολείο πως δεν παρέχει παιδεία;
    Άσε γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μου σαν και του λόγου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση