GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καλλικράτης" και στην …. παιδεία!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός e - mail : prevejohnn @ yahoo . gr  Διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες για τις προθέσεις της υπουργού πα...

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

 Διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες για τις προθέσεις της υπουργού παιδείας  κ. Άννας Διαμαντοπούλου να εφαρμόσει τον “Καλλικράτη” και στην δημόσια εκπαίδευση!... δηλ. μιλάει για συγχωνεύσεις σχολείων οι οποίες εκτός του ότι θα αυξήσουν των αριθμό των μαθητών κατά τάξη υποβαθμίζοντας την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, σίγουρα θα φέρουν και σε πολλές περιπτώσεις αναστάτωση ως προς την απόσταση και τον απαιτούμενο χρόνο τον οποίο θα χρειάζονται πολλοί μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους.
Η κ. Διαμαντοπούλου βέβαια από ότι γνωρίζουμε η ίδια, δεν...
 εμπιστεύεται την δημόσια εκπαίδευση της οποίας προΐσταται και θέλει να εφαρμόσει της καινοτόμες ιδέες της! …. το δικό της το παιδί το στέλνει σε ένα πρωτοκλασάτο ιδιωτικό σχολείο όπου παρακολουθεί την ειδική τάξη για συνέχεια των σπουδών του στο εξωτερικό!!! (σίγουρα στο μέλλον θα μας προκύψει άλλος ένας πολιτικός γόνος ο οποίος θα πάρει ως προίκα την κομματική και πολιτική σταδιοδρομία του γονιού του.)
Τελικά ζούμε ή στην εποχή της απόλυτης παράνοιας ή στην εποχή της απόλυτης και ξεδιάντροπης υποτίμησης της νοημοσύνης μας!!!
Κυρία Διαμαντοπούλου είναι γνωστό ότι η μέχρι πριν από λίγα χρόνια ακολουθούμενη εκπαιδευτική τακτική βασιζόταν στο Γερμανικό μοντέλο το οποίο ήταν καθαρά δασκαλοκεντρικό. Τα τελευταία χρόνια με την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και της διδακτικής ύλης φάνηκε καθαρά η στροφή προς το Αγγλικό μοντέλο εκπαίδευσης το οποίο βασίζεται στην συνεργασία των μαθητών και στην αφομοίωση και εμπέδωση της γνώσης εντός της τάξης και στα όρια του σχολικού χρόνου.
Αυτό για έναν νοήμονα άνθρωπο αλλά και από την μέχρι τώρα πολυετή επιτυχημένη εφαρμογή του σε άλλες χώρες απαιτεί ολιγομελή τμήματα και όχι αυτό που πάτε να κάνετε εσείς με τις συγχωνεύσεις που προαναγγέλλετε!!!
Οι συγχωνεύσεις αυτές αν γίνουν σίγουρα θα αυξήσουν δραματικά των αριθμό των μαθητών, δοκιμάζοντας για άλλη μια φορά τα όρια και τις αντοχές των εκπαιδευτικών τους οποίους εδώ και καιρό μεθοδευμένα όλοι σας έχετε υποβαθμίσει σαν κλάδο αλλά και σαν λειτούργημα στην Ελληνική κοινωνία.
Κυρία Διαμαντοπούλου πρέπει να ξέρετε ότι η προκοπή και η συνέχεια ενός λαού εξαρτάτε κατά πολύ από την ποιότητα και την συνεχή αναβάθμιση της παιδείας του οπότε τα σχέδια και οι πρακτικές σας φαντάζουν ως εσκεμμένη δολιοφθορά για το μέλλον μας ως έθνος!!!
Αν θέλετε να κάνετε συγχωνεύσεις και να μειώσετε τα έξοδα για να καταβάλετε τις δόσεις στους τοκογλύφους που μας έφερε η κυβέρνηση σας συγχωνεύστε τους 300 της Βουλής και κάντε τους 150. Εκτός του ότι θα μειωθούν τα προκλητικά έξοδα από τους 150 περιττούς!... σίγουρα θα νιώσουμε και εμείς καλύτερα γνωρίζοντας ότι, την ανομία την ασυδοσία και την νομοθετημένη παραγραφή της …. την απολαμβάνουν μόνο 150 εθνοπατέρες!!!

6 σχόλια

  1. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


    ΟΛΟΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2/2011 ώρα 12 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    ----------------------------
    Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στο facebook‏...

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
    Δεν πληρώνω διόδια
    Δεν πληρώνω ΜΜΜ
    Δεν πληρώνω βενζίνη
    Δεν πληρώνω ΦΠΑ
    Δεν πληρώνω Φόρους
    Δεν πληρώνω Χαράτσια
    Δεν πληρώνω τόκους
    και λαμόγια
    ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!

    Μαζευόμαστε όλοι στην σελίδα στο Facebook για να διαμαρτυρηθούμε και να οργανωθούμε για να αντιδράσουμε.
    Μέχρι εδώ ήταν, δεν πάει άλλο, ο κόσμος αγανάκτησε.
    Καλούμε τα blogs και τα ελεύθερα μέσα να διαδώσουν το νέο, μέσω του Facebook μπορούμε όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας
    και να αντιδράσουμε συστηματικά.
    Επιβάλλεται να ακουστούμε, δεν...
    υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

    ΟΛΟΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2/2011 ώρα 12 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ:
    http://www.facebook.com/pages/Den-Plerono/151594124896495

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Ρέππα και οι λοιποί ρουφιάνοι της τροϊκαν0-τραπεζο-συμμορίας.

    Μην μας κουνάτε το δάκτυλο.

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !!

    Βάλτε το δάκτυλο εκεί που ξέρετε !!!

    Βάλτε πρώτα φυλακή τους τραπεζίτες που ρήμαξαν την χώρα, τους τοκογλύφους, τους μαυραγορίτες και μετά ελάτε να μας ζητήσετε να πληρώσουμε.

    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟΝ Κ......ΛΟ ΣΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υποβαθμίζοντας την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου,

    Ας ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ.

    Η κ. Διαμαντοπούλου

    το δικό της το παιδί το στέλνει σε ένα πρωτοκλασάτο ιδιωτικό σχολείο όπου παρακολουθεί την ειδική τάξη για συνέχεια των σπουδών του στο εξωτερικό!!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ.


    Τελικά ζούμε ή στην εποχή της απόλυτης παράνοιας ή στην εποχή της απόλυτης και ξεδιάντροπης υποτίμησης της νοημοσύνης μας!!!

    ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΥΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρισμα σε πάρα πολλούς, μα πάρα πολλούς γιατρούς του ΙΚΑ και όχι μόνο!
    Λίγους μήνες μετά την επί Μητσοτάκη καθιέρωση της συμμετοχής 25/100 από τους ασφαλισμένους στα προς αγορά για χρήση τους φάρμακα, έτυχε η σύζυγος μου να έχει ένα οξύ πόνο προς την πλάτη στο ύψος των νεφρών και πήγαμε μαζί στο ΙΚΑ της περιοχής μας εκτάκτως χωρίς ραντεβού, εκεί επειδή ήταν και σε άσχημη κατάσταση προσφέρθηκαν οι έχοντες ραντεβού να περάσει στον γιατρό ο οποίος ευγενέστατος δεν είχε καμιά αντίρρηση.
    Την εξέτασε αμέσως χωρίς να μου ζητήσει μάλιστα να βγω έξω και σε λίγο είχε αποφανθεί περί τίνος επρόκειτο ( πρόβλμα στα νεφρά) και μας ζήτησε το βιβλιάριο του ΙΚΑ για να γράψει την συνταγή του.
    Ευγενέστατος και εγώ απέναντι στον ευγενέστατο γιατρό του το δίνω αμέσως το πήρε, το άνοιξε και άρχισε να γράφει…. Έγραψε μια σελίδα φάρμακα, γράφει μια δεύτερη σελίδα φάρμακα, και έγραψε και στην τρίτη δυο σειρές, έβαλε την υπογραφή του και το σφράγισε και μου πάρτε τα και σε λίγες μέρες θα είναι καλά.
    Τον ευχαριστήσαμε, ευχαριστήσαμε και αυτούς που μας είχαν δώσει την σειρά τους και πήγαμε στο φαρμακείο να πάρουμε τα φάρμακα.
    Ο φαρμακοποιός αφού μας γέμισε μια μεγάλη τσάντα με κουτιά μας λέει, η συμμετοχή σας είναι 5200 δραχμές… μου πέσανε τα αυτιά κυριολεκτικά αλλά τι να κάνω αυτά είπε ο γιατρός και στο κάτω κάτω ήταν για την σύζυγο μου. ( Το ποσό αυτό ήταν το ¼ του μισθού μου)
    Όταν βγήκαμε από το φαρμακείο και κρατούσα την τσάντα, μου βάραινε τόσο πολύ το χέρι που άρχισα να σκέφτομαι ότι αν σύζυγος μου τα πάρει όλα αυτά μπορεί να γίνει καλά με το νεφρό της που διαπίστωσε ο ευγενέστατος γιατρός ότι είχε πρόβλημα, αλλά κάπου αλλού θα την βλάψουν.
    Έτσι παρά τις έντονες αντιρρήσεις της ξεκίνησα με το αυτοκίνητο και πήγαμε στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε , εκεί μας δέχτηκαν ένας επιμελητής μαζί με έναν ειδικευόμενο, δεν τους είπαμε για το ΙΚΑ αλλά μόνο για το πρόβλημα και τους αφήσαμε να μας πούνε αυτοί ανεπηρέαστοι τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει.
    Έτσι σε λίγο ο επιμελητής σε ένα φύλλο χαρτί από το μπλοκάκι του γράφει δυο λέξεις και μου το δίνει, τον ρωτώ τι είναι αυτό και επειδή πρέπει να τα είχα χαμένα εκείνη την στιγμή και να φαινόταν, με καθησυχάζει λέγοντας μου δεν είναι ακριβό, πιθανόν να κάνει γύρω στις 220-230 δραχμές, τότε τα έχασα πραγματικά, τον ρωτώ τι φάρμακο είναι και μου λέει ένα διουρητικό είναι, θα πλακωθεί στο νερό και αυτό θα την βοηθά στην ούρηση για να φύγει λίγη άμμος που πιθανώς έχει και θα ησυχάσει.
    Τότε σηκώνω την τσάντα του την δίνω και τον ρωτώ, αυτά γιατί μας τα έδωσαν από το ΙΚΑ για τον ίδιο σκοπό;
    Πήρε την τσάντα σαν χαμένος τώρα αυτός και άρχισε να την αδειάζει στο τραπεζάκι του που γρήγορα γέμισε, κοιτούσε το ένα κουτί κοιτούσε το άλλο ξυνότανε, έσφιγγε το πηγούνι του και ξαφνικά βγαίνει στην πόρτα του ιατρείου του σφυράει σαν βοσκός και κάποιοι γιατροί που το ξέρανε το σφύριγμα βγήκαν στον διάδρομο να δουν τι θέλει.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕΙ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ…..
    Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιοι κυρίως ρημάξανε τα Ασφαλιστικά ταμεία, γιατί πιθανότατα κάποιοι να άρπαξαν χοντρά λεφτά από αυτά μιας κι έξω, αλλά αυτό γινόταν καθημερινά και ίσως από χιλιάδες γιατρούς……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καινούρια φάμπρικα αυτή το, δεν πληρώνω δεν πληρώνω των Ψευτοαριστερούληδων, δεν τους έκατσε να τους αυγατίσει η Κούνεβα μετά το γιουχάρισμα που φάγανε, ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Δεν τους έκατσε η δουλειά με τους μετανάστες που κουβάλησαν στην Νομική καθώς το πράμα πήγαινε για μεγάλο μακελειό στην Αθήνα και όχι μόνο, ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Τώρα πάλι με το δεν πληρώνω δεν πληρώνω ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ!
    Τέτοια Σαδομαζοχιστική αντίληψη της Πολιτικής δεν έχω ξαναδεί, τύφλα να έχει ο NΤΕ ΣΑΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση