GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτή επιστολή της Δανάης Παναγιωτοπούλου στον Δ. Σαββόπουλο...

Aπό το theovaf.blogspot.com Ανοιχτή επιστολή στο Διονύση Σαββόπουλο ή μάλλον σε αυτούς που κατά δήλωσή του, τον έχουν δωροδοκήσει, και...

Aπό το theovaf.blogspot.com

Ανοιχτή επιστολή στο Διονύση Σαββόπουλο ή μάλλον σε αυτούς που κατά δήλωσή του, τον έχουν δωροδοκήσει, και εξακολουθούν (υποθέτω εγώ) να τον δωροδοκούν.

Είναι αλήθεια ότι ο Διονύσης Σαββόπουλους βρήκε την ταυτότητά του στο ρόλο του παραμυθά. Παλιότερα κρατούσε για τον εαυτό του το ρόλο του κεντρικού ήρωα, τώρα όμως κύλησε ο τέντζερης και βρήκε αυτόν για καπάκι στο ρόλο του αφηγητή. Για να γίνει ο χρόνος καινούριος, για να γίνουμε, δηλαδή, εργατικά χρυσόψαρα. Στο πλαίσιο προώθησης των παραστάσεών που θα κάνει στο Ακροπόλ, μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής, εμφανίστηκε ως άλλος Πάγκαλος σε πιο φιλική για το χρήστη συσκευασία για να μας πει ότι δωροδοκηθήκαμε από τους...
πολιτικούς, και το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα με τα οποία όλοι δωροδοκηθήκαμε ήταν δυστυχώς δανεικά και τώρα πρέπει να τα βρούμε και να τα δώσουμε πίσω.
Ωραία. Επειδή, λοιπόν, ο κύριος Σαββόπουλος γνωρίζει ότι η έννοια της συλλογικής ευθύνης ήταν ένα από τα καλύτερα εργαλεία των ναζί και δεν μπορεί να μπαίνει στο στόμα ενός καλλιτέχνη, ας ξεκινήσει το θεάρεστο και πατριωτικό του έργο βρίσκοντας και επιστρέφοντας όσα χρήματα πήρε από το Υπουργείο Αμύνης για να κάνει περιοδεία  στα στρατόπεδα και γενικά όσα χρήματα χρειάστηκε η καθεστηκυία τάξη για να τον εξαγοράσει (για να πάψει, δηλαδή, να κάνει αυτό για το οποίο ο κόσμος τον έβαλε στα σπίτια του και στην καρδιά του) και ας τα επιστρέψει στο κράτος. Επίσης, αν γνωρίζει συναδέλφους του ή άλλους που έλαβαν τέτοιου είδους πεσκέσια να τους καταγγείλει δημόσια και να τους παροτρύνει να κάνουν το ίδιο. Γιατί ως γνήσιοι Έλληνες, οι πέντε νταβατζήδες που – κατά δήλωση του Κ. Καραμανλή junior – κυβερνάνε την Ελλάδα, συνηθίζουν να χορηγούν καλλιτεχνικά δρώμενα, είναι κάτι που ενδείκνυται ως μέθοδος ξεπλύματος χρημάτων και συνειδήσεων.
Κατά τα άλλα, όταν μιλάμε για τον ανώνυμο κόσμο, η λέξη δωροδοκία είναι ευφημισμός και εν τέλει ανακριβής για να περιγράψει τον τρόπο που διοίκησε το σύστημα του ΠαΣοΚ. Η λέξη εκβιασμός ταιριάζει καλύτερα. Κοιτάζοντας τα πράγματα από την απόσταση της επόμενης μέρας που πρέπει να παραδεχτούμε ότι ξημέρωσε, η πράσινη κάρτα του κόμματος από πολύ νωρίς κατέληξε να αποτελεί δήλωση πίστης ότι ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός – στα καθ’ ημάς ότι ο βασιλιάς εξακολουθεί να σοσιαλίζεται – υπό την απειλή μιας πανταχού παρούσας λερναίας γραφειοκρατίας ικανής και πρόθυμης να σου κόψει τα πόδια και να σε κρατήσει για κατοικίδιο.
Η ιστορία αυτού του τόπου είναι ακόμα νωπή και δεν υπάρχει εμπεριστατωμένη καταγραφή. Ερίζουμε ακόμα για το 1821, τι να πούμε για τα πιο πρόσφατα. Κυκλοφορεί, όμως, προφορικά, και στην Ελλάδα, ευτυχώς, όλοι μιλάνε. Έχω συγκινηθεί και έχω διδαχτεί από τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου. Την επιστολή αυτή όμως, θα την κλείσω με έναν στίχο του Γιάννη Νεγρεπόντη. Δε θα περάσει ο φασισμός.

Δανάη Παναγιωτοπούλου
20/02/2011

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στον Ant1 (Ant1 Web TV)
Βγάζω το καπέλο για άλλη μια φορά στην ξεχωριστή και ιδιαίτερη αυτή δημιουργό και ερμηνεύτρια. Όχι μόνο για το ταλέντο της, αλλά και για το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Μπράβο Δανάη!
Εμείς αφιερώνουμε στο Σαββόπουλο, για άλλη μια φορά, το τραγούδι που έγραψε ο Τάσος Σαμαρτζής και ο Νότης Μαυρουδής το 1993 στο δίσκο "Τοπίο Μυστικό", την περίφημη "Ωδή στο Διονύση" με την ερμηνεία του Θανάση Γκαϊφύλλια : http://www.youtube.com/watch?v=gpEts_bLRjQ

Λοιπόν μολύβι και χαρτί
θα πω για κάποιον που φορεί
τα ίδια στρογγυλά γυαλιά με κάθε βλέμμα,
κι αν κάτι έχουμε κοινό
είναι που ξέρουμε κι οι δυο
πως τούτη η χώρα ζει μονάχα μ' ένα ψέμα...

Είναι γλυκός και γραφικός
αυθόρμητος γι' αυτό τρωτός
κυρίως τώρα στην πολιτική του όψη,
αθώος πάντα εκ γενετής
μα και με τύψεις ενοχής
αυτές που χρόνια προσπαθεί να μας φορτώσει...

Θυμάμαι τότε ήταν 'κει
μέσα στου κόσμου τη βουή
σε μια διαδήλωση που ανάβει στην πλατεία,
μα τώρα αλλάξαν οι καιροί
κι από τ' αερόστατο θωρεί
μια κοντοπόδαρη φυλή τόσο γελοία...

Ντέρμπι-φωτιά της Κυριακής
κρίσιμο ματς της Εθνικής
στο ενενήντα του αιώνα... αγωνία,
και στην κερκίδα που ξεσπά
αυτός εκεί μπροστά-μπροστά
σαν χουλιγκάνος: θρύλος του η ορθοδοξία...

Δε γράφει πια για να δειχτεί
μα πρέπει κάπου να πιαστεί
και περισσότερο να πείσει τον εαυτό του,
πως έχει δίκιο ν' αντιδρά
σαν τον τυφλό που στη φωτιά
πετάει για πάντα,σαν σκυλί, το παρελθόν του...

Το δικαστήριο είν’ εδώ
μες στης παρέας το κενό
στην παραλία που μας βρίσκει πια τυχαία,
σαν ξυρισμένος ναυαγός
αργός ταχυδακτυλουργός
που χρόνια ψάχνει για μια γυάλινη σημαία...

Για να κοιτάζει κι από 'κει
και να μιλάει για Κοεμτζή
για το στρατό, τους χούλιγκανς και τα πρεζόνια,
όσα δε γνώρισε ποτέ
κλεισμένος σ' ένα ρετιρέ
σε μια αγκαλιά, έξω βροχή, και φύγαν χρόνια...

Από ένα όνειρο παιδιού
σε μία κρίση ρεαλισμού
έτσι αναδύεται απ' της ψυχής τα βάθη,
μα εμείς εκεί, τέχνη παλιά
κάθε ανάσα και βουτιά
όχι - δεν κάναμε λοιπόν τα ίδια λάθη...

Λες να 'χει ακόμα στο γκαράζ
το όνειρό του τυρκουάζ
που όλοι θέλουμε μια βόλτα να μας πάει,
παλιό αμάξι με φτερά
μοντέλο του εξήντα-επτά
κι ας έχει τώρα μηχανή που δεν τραβάει...

Από του μέλλοντος το ροκ
ως το γαλάζιο του μπαρόκ
ουράνιο σώμα που έχει χάσει την τροχιά του,
κι από τον έρωτα στο σεξ
απ' το Ροντέο ως το Ρεξ
είν’ η παράσταση του γύρου του θανάτου...

Πάνω σε μαύρο φορτηγό
μια εκδρομή χωρίς σκοπό
όλοι μαζί έχουμε χρόνια ξεκινήσει,
μα στης στροφής τη μοναξιά
κουνάει το χέρι – είν’ αργά
δεν έχει θέση... «Γεια χαρά σου Διονύση...».

16 σχόλια

  1. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟ-ΠΡΟΔΩΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

    1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ 1821 ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!!). Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΞΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ.

    2. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΣΤΟΙΧΗΘΕΙ ΝΕ ΤΗΝ ΝΕΟ-ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ! ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ, ΜΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΤΟΥΣ «ΡΕΝΤΙΕΡΗΔΕΣ» (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ… ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!

    3. ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΛΑΜΨΕ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. Η ΚΑΤΟΧΗ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΤΙΣ ΔΙΕΡΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΣΕ!

    4. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΔΩΤΗΣ, Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ, Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΣΑΛ.

    5. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ- ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!!

    6. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΝΤΙ-ΚΑΤΙ»- ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, «ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ» ΚΛΠ. ΔΗΛ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ… ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΕΦΗΥΡΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ «ΔΕΙΞΕΙ», ΝΑ «ΠΟΥΛΗΣΕΙ» ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΡΕΥΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΗΤΑΝ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΚΗ- ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ, ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ… ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ» (-ΤΥΠΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ, ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΧΩΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΚ, ΚΑΤΑ ΤΟ «ΕΡΥΘΡΟΦΡΟΥΡΟΙ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΟ!?!?!?!) ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ… ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΠΟΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΗΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ?? ΕΕΕ?? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΦΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΣΑΛ. ΕΤΣΙ ΕΖΗΣΑΝ ΤΑ ΔΕΞΙΑ «ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ» ΕΠΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΞΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ (1930-1980), ΟΤΑΝ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΞΟΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ Ή ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!! ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ!!!

    7. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ, ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΟΙ «ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ» . ΔΙΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!!! ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΧΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΩΣ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΟΥ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΩ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ» ΚΑΘΕ ΔΕΞΙΟΥ- ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!

    8. ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΪΜΟΥ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως,κι εγω αναρρωτιεμαι αν τελικα οσα πιστεψαμε τοσα χρονια και οσα αγαπησαμε ηταν ψεμα.
    Πως οι αριστεροι εγιναν διξιοι στην τσεπη ...αγνωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς 25 Φεβ 2011 2:36:00 μ.μ.

    Καλώς τον, τον Μαλάκα Πρασινοφρουρό. Που είχες χαθεί τόσο καιρό ηλήθιε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΔΑΝΑΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ.
    ΛΙΓΑ ΟΜΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ.

    ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ , ΑΠΟΚΡΗΕΣ ΤΟΥ 2003, Ο ΠΕΡΙ ΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΕΥΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΒΑΡΝΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΣΑ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΑΡΜΕΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΜΝΟΛΟΓΕΙ Ο ΧΟΡΤΑΓΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΦΑΤΑΟΥΛΑ ΔΡΑΚΟΥΛΑ...

    ΑΕΙ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ,ΑΔΗΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΖΗΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΔΑΝΑΗ,
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ.
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 25 Φεβ 2011 2:36:00 μ.μ.

    ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΕΞΙΟΣ, ΠΟΥ ΠΗΔΑΓΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ, ΤΗ ΠΑΡΑΤΗΣΕ
    ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΣΕ ΜΟΥΛΙΚΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aνεξαρτήτως Κυβέρνησης,
    τό Υπουργείο Πολιτισμού,χρηματο-
    δοτεί μονίμως Νταλάρες,Σαβόπουλους
    Θεοδωράκηδες,Επιδαυριανούς καί λοιπούς προοδευτικούς.
    Οί υπόλοιποι γεννήθηκαν από σκύλα
    καί όχι από μάνα.
    Καί πώς νά τούς μάθεις,όταν δέν
    έχουν "βήμα" στά tvκάναλα,στά
    ραδιόφωνα καί στά έντυπα?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γωγώ Αρβανίτη1 Μαρ 2011, 5:11:00 μ.μ.

    Δεν ντρέπεσαι λίγο, ρε κοπελιά, μ' αυτά που γράφεις;
    Δεν έχει νόημα να σε αντικρούσει κανείς, ειδικά κάτω από το είδος των σχολία που ακολουθούν το λίβελο. Λυπάμαι, ωστόσο, όσο δεν φαντάζεσαι. Πρέπει να είσαι πολύ δυστυχισμένη και ζορισμένη. Εύχομαι να βρεις τι σου φταίει πραγματικά και σε θυμώνει τόσο πολύ. Γιατί είναι απόλυτα προφανές ότι αυτό δεν είναι ο Σαββόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. APO ELENH MARETH,

    KYRIA DANAH EINAI TYXAIO TO GEGONOS OTI PSAXNONTAS GIA TON KALLITEXNH DIONYSH SAVVOPOULO KSAFNIKA MATHAME KAI GIA THN YPARKSH SAS?
    (ENW PRIN THN "ANOIKTH EPISTOLH" DEN KSERAME TIPOTA GIA ESAS?)

    PRAGMATIKA ME THLIVEI AYTO POY DIAVASA KAI EILIKRINWS SAS EYXOMAI NA ZEITE EKTHETONTAS TON EAYTO SAS APO EDW KAI STO EKSHS PROKEIMENOU SAS MATHOUME.
    OPWS MATHAME TOSA XRONIA TO NIONIO. EITE MAS ARESE EITE OXI. EITE MAS THIMWSE EITE MAS SYGKINHSE. MILAGE AYTOS KAI TO ERGO TOY. ESEIS MILATE DIA MESOU THS FHMHS TOY KAI ME SXEDON ANYPARKTO ERGO. KAI TI EISTE TELIKWS? METAFRASTRIA, THEATROLOGOS, DIKHGOROS, STAYROPHOROS H APLWS METRIA KAI GEMATH COMPLEX?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. από Λίνα

    Πραγματικά συμφωνώ με την προλαλήσαντα. δεν σε ήξερα, σε έμαθα από αυτή την ανοιχτή επιστολή και έψαξα το όνομα σου στο youtube. έπεσα πάνω σε ένα τραγούδι σου, που λέγεται λαύριο. πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως 'όλως τυχαιως' εγραψες για το λαύριο. μήπως επειδή μίλησε ο κ. Σαββόπουλος πρώτος? Μήπως, λέω μήπως τον άκουγες και συ?
    μου θυμίζεις τους ανθρώπους που κάνουν κάτι κάκο μόνο και μόνο για να δημοσιευτεί το όνομα τους στην εφημερίδα. Σκέψου τα αυτά, με στεναχωρεί να βλέπω κόσμο να αντιδράει έτσι, με μια επιθετικότητα, που δυστυχώς δεν είναι πραγματική. αντέδρασε σ'αυτά που πρέπει. και όχι όπου να'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΟΥΚΤΣΗΣ2 Μαρ 2011, 11:22:00 π.μ.

    ΔΑΝΑΗ ΑΜΑ ΚΛΑΣΕΙ Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ Η ΚΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΧΑΒΙΑΡΙ Η ΤΑΡΑΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο Σέρλοκ!
    Ξεσκεπάστηκε το «αυγό του φιδιού» στη σύγχρονη Ελλάδα. Ποιος να το φανταζόταν ότι είναιο Σαββόπουλος!!!
    Έλεος, αγαπητή κυρία; Ή μήπως ντροπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. k Panagiotopoulou, episkeptomenos to youtube akousa kapoia apo ta tragoudia sas, dystyxws, kai tha ithela na sas enimerwsw pws eiste entelws atalanti kai na sas pw pws kala to pate me to Savvopoulo...giati mallon einai o monos tropos... kai malista afhnetai kai na ennoeithei pws sas gnwrizei me ton lathos-tyxaio de nomizw-tropo pou exei anevei stin arxikh selida.
    de ntrepeste katholou na eiste toso fidi kai na to paizete
    alternative (my ass). kala sas leei o Pagkalos kolwpaida. abnagwga kolopaida pou mperdeyete thn kritiki me thn anithikothta kai thn apopsi me tis ideologikes sas agkylwseis!
    blammenh genia poy parageis to apolyto tipota!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τόνια Αρβανίτη15 Μαρ 2011, 8:44:00 π.μ.

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΟ SITE. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΑΦΗΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΤΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ!

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προφανώς. Διότι αν την γνώριζε θα της μιλούσε σαν άνθρωπος. Δεν πάμε καλά.

    Βγαίνει ο Δ.Σ. και με λίγα λόγια λέει -τα πήραμε, οπότε τώρα σαν καλά παιδάκια ας βγάλουμε τον μόκο και ας καθαρίσουμε τα χάλια μας-.

    Και απαντά η κοπελιά -Αν τα πήρες εσύ, να τα επιστρέψεις. Δεν μπορείς να κατηγορείς έναν ολόκληρο λαό ότι τα πήρε. Αυτά είναι φασιστικές τακτικές-.

    Και τι ανταπαντά ο Νιόνιος. -Ποιά είσαι σύ που θα μου πείς ότι τα πήρα. Δεν τα πήρα ποτέ. Δεν είπα αυτό. Είπα ότι πάντα μας φταίνε οι άλλοι. Βεβαίως... τώρα που το καλοσκέφτομαι φταίνε οι άλλοι σε τελική ανάλυση-.

    Δηλαδή, τι κάνεις Γιάννημ, κουκιά σπέρνω. Ενώ ως αλλος Πάγκαλος κατηγορεί ολόκληρο τον ελληνικό λαό ότι δωροδοκήθηκε, θίγεται όταν τον κατηγορούν για το ίδιο ακριβώς πράγμα και αυτοεξαιρείται του ’’δωροδοκηθήκαμε’’. Εσείς, όχι εγώ.
    Μετά προσπαθεί να τα μπαλώσει φάσκωντας και αντιφάσκωντας.
    Το μόνο που μένει είναι αυτή η πικρή και σάπια κακία.
    Ο ΔΣ είναι το απόλυτο καλλιτεχνικό σύμβολο της μεταπολίτευσης και της γενιάς των ζιβάγκο, των Λακοστ, της πίπας, της αρπαχτής και της κόκα κόλα.
    Και αυτό θα παραμείνει, να ναι καλά ο άνθρωπος να μας λέει παραμυθάτα το πως πουλήσαμε το μέλλον μας. Έλα μου ντέ που το μέλλον δεν είν μουγκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kai gia osous gnwrizoun kala, opws lene, thn kyria Panagiotopoulou gia psaxte to ligo kalytera paides, giati den einai to photostefano mono poy ths leipei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση