GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε απίστευτη σύγχυση ολόκληρη η αριστερά...

Από τον Μανώλη Κατζουρό Σε απίστευτη σύγχυση βρίσκεται για μια ακόμη φορά ολόκληρη η αριστερά σχετικά με τις εξελίξεις στην Β. Αφρική....

Από τον Μανώλη Κατζουρό

Σε απίστευτη σύγχυση βρίσκεται για μια ακόμη φορά ολόκληρη η αριστερά σχετικά με τις εξελίξεις στην Β. Αφρική. Από την μια μεριά δεν τους πάει να ζητήσουν την παρέμβαση του παγκόσμιου χωροφύλακα, από την άλλη να παρακολουθούν αμήχανοι την εξέλιξη της εξέγερσης στην Λιβύη. Τι να ζητήσουν άλλωστε ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων; Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον Ομπάμα για ιμπεριαλιστική επέμβαση, πριν ακόμα μιλήσει, και προσθέτει ότι η βάση της Σούδας αποτελεί «εστία κινδύνου» για τους λαούς της περιοχής.
Ο Αλέκος Αλαβάνος τώρα δεν έχει ακόμη, ως φαίνεται, καταλάβει τη διαφορά ενός Έλληνα και ενός Άραβα. Ο ρομαντικός πολιτικός καλεί τα Ελληνόπουλα να μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Ταχρίρ. Και να...
ζητήσουν τι άραγε; Κι άλλα δανεικά για καλύτερο «ψωμί», ανώτερη «παιδεία», και πλέρια «ελευθερία», την στιγμή που ο Υπουργός οικονομικών δηλώνει «ταπί και ψύχραιμος»; Ή μήπως να μας «σπλαχνιστεί» και να μας «ελεήσει» ο Θεός.
Όμως την ίδια αμηχανία παρατηρεί κανείς και στις ειδήσεις. Η Όλγα Τρέμη επηρεασμένη ίσως από τον Μ. Ιγνατίου επιμένει ότι οι αμερικανοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται στην Αφρική. Ο Πρετεντέρης εγκρίνει και επαυξάνει: φορούσαν πυτζάμες. Και καλά δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν, τον Μιχάλη Ιγνατίου, που είναι εκεί;
Οι Αμερικάνοι πάντως -είτε ήξεραν, είτε δεν ήξεραν- εφάρμοσαν εν προκειμένω με την πιστότητα ορθόδοξου ιεράρχη την συμβουλή: «μην αντιδράτε, αφήστε τους να εκτίθενται» Και αφήνουν τον Καντάφι να εκτίθεται με την αιματοχυσία, χωρίς ούτε καν μια δήλωση που θα έκανε ηπιότερες τις εξελίξεις. Η έκφραση «μην αντιδράτε, αφήστε τους να εκτίθενται» πάντως δεν υπάρχει στα αγγλικά, στο google η φράση “do not react, let them be exposed” δεν δίνει κανένα αποτέλεσμα.
Η σύγχυση στο μυαλό των αριστερών όμως χρονολογείται από πολύ πιο παλιά. Όταν το 1979 υποδέχονταν περιχαρείς ως προλεταριακούς ήρωες, τους φοιτητές από το Ιράν, μετά την ανατροπή του Σάχη. ΟΙ ίδιοι οι Ιρανοί το εξηγούσαν σαφώς: παιδιά, έλεγαν, την επανάσταση δεν την έκανε το προλεταριάτο, το Ισλάμ την έκανε, καταλάβατε το Ισλάμ. Πού να το χωρέσει αυτό το μυαλό των μαρξιστών που είναι δομημένο (structured) με τον δυικό κώδικα [κεφάλαιο/προλεταριάτο]; Πώς να καταλάβει τι σήμαινε αγιοταλάχ;
Ούτε μετά από 10 χρόνια, το 1989, που το “Κεφάλαιο” κατάντησε στο wastebasket, μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί. Πόσο μάλλον σήμερα που δεν μπορούν να πάρουν θέση στο βασικό ερώτημα του σύγχρονου κόσμου που καθορίζει ποια είναι η ουσία της προόδου.
Για να το πω πιο συγκεκριμένα, εξακολουθούν να λογομαχούν επικοινωνιακά, με βάση την «πάλη των τάξεων» και όχι με βάση την «σύγκρουση των πολιτισμών». Όμως ο Καντάφι είναι ικανός να πεθάνει για μια ιδέα. Για να μην ντροπιάσει το μεγάλο του γένος και τον τάφο του παππού του, όπως δήλωσε. Αυτό είναι κάτι που είχε από καιρό περιφρονηθεί, στον δυτικό κόσμο της προόδου. Πώς να τον καταλάβουν λοιπόν; Πώς να καταλάβουν μια αντίληψη του χρόνου και της προόδου, που άγει από τον χρόνο στο γένος;

17 σχόλια

  1. Αγαπητέ ξέχασες να αναφέρεις τη μούγκα των κομμουνιστών για το καθεστώς Jorge Videla που καταμακέλεψε την Αργεντινή με τους 30.000 αγνοούμενους και τα χιλιάδες θύματα. Γιατί αυτό; Μα η τότε ΕΣΣΔ ήταν σε αγαστή συνεργασία με τον αιμοσταγή δικτάτορα και δεν έβλεπε τίποτα στραβό.
    'Ο'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΗ Η ΘΟΛΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΣΕ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΤΑΝ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.
    ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΑΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.
    ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΛΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ.
    ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΑΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΘΟΥΝ ΟΙΚΟΙΟΘΕΛΩΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΥΡΑ ΒΑΣΩ.
    ΠΟΣΟΥΣ ΠΛΟΥΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΟΣ ΒΟΥΡΚΟΣ .ΤΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ
    ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΒΛΕΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΕ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΥΧΤΙΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΣΕΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΖΕΙ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ.ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ .ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το "μην αντιδράτε,αφήστε τους να
    εκτίθενται" το είπε ο Ζακύνθου
    Χρυσόστομος Συνετος,μέσα σε
    ναο,όπου κάποιοι φανατικοι έκαναν έκτροπα κατα εκλεγέντος μητροπολίτη και υπερ ενος μη εκλεγέντος.Ο Ζακύνθου Χρυσόστομος Συνετος χαρακτηρίστηκε Κα-Γκε-Μπίτης απο
    τους της "Χρυσοπηγης",Χριστόδουλο,
    Αμβρόσιο,τον προηγούμενο Πειραιως,δεν θυμάμαι τ'όνομά του,κ.ά.,επειδη ήταν Αντιπρόεδρος της Επιτροπης Ειρήνης των Εκκλησιων,με έδρα την Πράγα,επι ΕΣΣΔ.
    Το Ιραν ήταν φιλοσοβιετικα (σήμερα ρωσόφιλα) αντιαμερικάνικο.
    Ο ΓΑΠ θέλει τη χρεωκοπία της Ελλάδας,για να ευνοήσει η χρεωκοπία της τη πιο πέρα διείδυση της Ρωσίας και της Κίνας,και να βλάψει έως διαλύσει το ευρω,έως να διαλύσει την ΕΕ και να μηδενίσει την επιρροη ΗΠΑ στην Ευρώπη(καμμια ομοιότητα με Mano,Andrianopoulo,Mitsotakeiko).
    Όπως συχνα γράφεται στα Αστεριξ,
    δύο Ρωμαίοι στρατιώτες κάνουν πρόποση λέγοντας : Ας πιούμε να ξεχάσουμε πόσο μακρια είμαστε απ'
    τη Ρώμη. Ας πιείτε τέτοιοι αναλυτες
    για να ξεχάσετε πόσο μακρια είστε
    απ' την αλήθεια και πόσο η πλατεία
    Λιουμπιάνκα, σάς έχει χρήσιμους ηλίθιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΟΛΟΙ!!!

    ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΊΡΕΣΗ!!!

    ΞΕΒΡΩΜΙΣΜΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω μαζι σου.Αν τους ξαναψηφισω να κοψω το χερι μου Μουχανε υποσχεθει οτι θα βαζανε την κορη μου στο δημοσιο και τωρα μου λενε οτι κοπηκανε τα ρουσφετια ΚΟΛΟΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΡΕ;
    Ή ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΟΣ;

    ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΑΑΟΟΟΛΛΛΟΟΟ ΚΑΡΑΚΑΛΤΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟ-ΠΡΟΔΩΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

    1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ 1821 ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!!). Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΞΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ.

    2. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΣΤΟΙΧΗΘΕΙ ΝΕ ΤΗΝ ΝΕΟ-ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ! ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ, ΜΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΤΟΥΣ «ΡΕΝΤΙΕΡΗΔΕΣ» (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ… ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!

    3. ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΛΑΜΨΕ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. Η ΚΑΤΟΧΗ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΤΙΣ ΔΙΕΡΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΣΕ!

    4. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΔΩΤΗΣ, Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ, Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΣΑΛ.

    5. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ- ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!!

    6. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΝΤΙ-ΚΑΤΙ»- ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, «ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ» ΚΛΠ. ΔΗΛ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ… ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΕΦΗΥΡΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ «ΔΕΙΞΕΙ», ΝΑ «ΠΟΥΛΗΣΕΙ» ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΡΕΥΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΗΤΑΝ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΚΗ- ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ, ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ… ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ» (-ΤΥΠΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ, ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΧΩΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΚ, ΚΑΤΑ ΤΟ «ΕΡΥΘΡΟΦΡΟΥΡΟΙ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΟ!?!?!?!) ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ… ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΠΟΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΗΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ?? ΕΕΕ?? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΦΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΣΑΛ. ΕΤΣΙ ΕΖΗΣΑΝ ΤΑ ΔΕΞΙΑ «ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ» ΕΠΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΞΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ (1930-1980), ΟΤΑΝ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΞΟΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ Ή ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!! ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ!!!

    7. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ, ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΟΙ «ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ» . ΔΙΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!!! ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΧΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΩΣ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΟΥ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΩ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ» ΚΑΘΕ ΔΕΞΙΟΥ- ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!

    8. ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΪΜΟΥ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καραγκιοζάκο 2:41:00 μ.μ., δεξιές κυβερνήσεις είχαμε μετά την απελευθέρωση μέχρι την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου. η δεν ήταν δεξιές κυβερνήσεις των Φιλελελευθέρων/Λαϊκού κόμματος, Συναγερμού, EPE; Ένωσης Κέντρου "Αποστατών", Νέας Δημοκρατίας;
    το ότι δεν έχουμε τα χαλια της Ρουμανίας των Τσαουσέσκου η της Βουλγαρίας του Schivkov σε ποιον άλλον παρα στις δεξιές αυτές κυβερνήσεις το οφείλουμε η μήπως στην κυβέρνηση του βουνού και στους συμμορίτες του ΚΚΕ;
    για το ότι χάσαμε το τραίνο της ανάπτυξης και η απόσταση με τις βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης διευρύνθηκε, για τα σημερινά μας χαλια σε ποιον άλλον από τον σάπιο και τις τριτοκοσμικές του, αριστερές αντιλήψεις το χρωστάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΩΡΕ ....

    ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΑ ΓΚΑΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΦΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

    ΚΑΙ ΜΗ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ "ΠΟΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ....
    ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ....
    ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ,
    ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ,
    ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκτός από τα δυο άκρα που ο Αριστοτέλης χαρακτηρίζει το ένα έλλειψη και το άλλο υπερβολή, ο ανθρωπος που γνωρίζει, επιλέγει «το μέσον».
    «οὕτω δὴ πᾶς ἐπιστήμων τὴν ὑπερβολὴν μὲν καὶ τὴν ἔλλειψιν φεύγει, τὸ δὲ μέσον ζητεῖ καὶ τοῦθ᾽ αἱρεῖται»
    Το ερώτημα όμως παραμένει, γιατί δεν μας είπε ποιο είναι το μέτρο. Ποιό; Αυτή ήταν η χειρότερη θεωρία του.
    Τα 2 άκρα πάντως «τάχουμε φάει στη μάπα» και απ’ ότι βλέπω,τα ξέρουμε καλά!
    MK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα συμφωνήσω απόλυτα Μανώλη και θα προσθέσω:

    Ποιά η διαφορά των υμνητών της χούντας του '67 με τους υμνητές της στρατοκρατικής δικτατορίας του Καντάφι?
    Ποιά φίλοι????

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΣΤΑΓΟΥΣ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΑΜΑΧΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΝΤΑΦΙ.
    ΚΠ

    Υ.Γ. Μία καταδίκη των δολοφονιών των αμάχων διαδηλωτών ρε παιδιά από την "υπερευαίσθητη" στα ανθρώπινα δικαιώματα αριστερά,μία,έστω μία,έστω κάτι μισόλογα,κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ανώνυμος είπε...
    καραγκιοζάκο 2:41:00 μ.μ., δεξιές κυβερνήσεις είχαμε μετά την απελευθέρωση μέχρι την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου."

    ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ, ΕΓΓΟΝΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ, ΔΕΞΙΕ!!!

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΞΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ 1930-1980, ΑΡΠΑΧΤΩΝ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ (ΜΑΡΣΑΛ,ΝΤΕΛΟΡ ΚΛΠ.ΚΛΠ.) ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ- ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (ΤΟΥ ΖΙΒΚΟΒ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ!!) ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!!!!
    ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΜΑΘΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ!!!!!
    ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕ...ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ 1978-1980, ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ???
    ΠΑΛΙΟΚΩΘΩΝΙ, Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!
    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΞΙΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μανόλη τα γράφεις πολύ καλά αλλά θα παρατηρήσω ότι το πρόβλημα σ' αυτόν τον τόπο δεν είναι τόσο η σύγχυση της αριστεράς αλλά η σύγχυση της δεξιάς και ειδικά της λεγόμενης λαικής .
    Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια δεξιά εγκλωβισμένη σε αριστερές παρλαπίπες.
    Για όσους κατηγορούν τον Α.Γ.Π. (δικαίως)καλά θα κάνουν να μην ξεχνούν και τον Κ.Κ. τον πρεσβύτερο και την σοσιαλμανία του.
    Γ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 25 Φεβ 2011 6:28:00 μ.μ.

    ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ,
    ΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ", ΤΡΕΧΕΙΣ ????

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ???

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΑΚΡΑ ?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 25 Φεβ 2011 10:32:00 μ.μ.

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΒΡΕ ΓΕΛΟΙΕ, ΓΙΑ ΤΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΝΑ ???

    ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΤΕ,
    ΚΑΙ ΤΗΝ 28η ΟΚΤ. 1940, ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΒΡΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ????
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ.

    ΕΓΩ ΚΕΡΑΤΑ, ΔΕ ΨΗΦΙΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΞΙΑ, ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ.

    ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ,
    ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ,
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΑΣ.

    ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΡΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΧΕΣΤΗ,
    ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ,
    ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,
    ΤΗ ΚΛΕΨΙΑ
    ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ,
    ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ,
    ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,

    ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση