GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πόρισμα του Π. Καμμένου για την Siemens...

ΕΚΘΕΣΗ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΤΗΣ SIEMENS ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ Το Σύντ...

ΕΚΘΕΣΗ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 
ΤΗΣ SIEMENS ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που ενσωματώνονται στο εσωτερικό δίκαιο υπερισχύουν αυτού, άρα και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Ο νόμος λοιπόν 3424/2005, που τροποποιήθηκε με τον 3691/2008, ενσωματώνει την οδηγία 2001/97 για έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες που τροποποιεί τον Ν. 2331/95 δεν δεσμεύεται με την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (συν. 1 ).Ο νόμος λοιπόν 3424/2005, που τροποποιήθηκε με τον 3691/2008, ενσωματώνει την οδηγία 2001/97 για έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες που τροποποιεί τον Ν. 2331/95 δεν δεσμεύεται με την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (συν. 1 ).
Από τα πραγματικά περιστατικά της εξέτασης μαρτύρων και της δικογραφίας προκύπτουν καταφανώς,
Eυθύνες Αναστασίου Μαντέλη και Κωνσταντίνου Σημίτη
Α . Παράβαση του ανωτέρου νόμου τουλάχιστον για τον Αναστάσιο Μαντέλη τ. Υπουργό και για χρηματικά ποσά 200.000ΓΜ και 250.000ΓΜ. Η δικαιοσύνη του έχει...
 ήδη επιβάλει απαγόρευση εξόδου από την χώρα δεχόμενη αυτή την νομολογία.
Β. Η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κατσιρόδη 1282/2/6/2010 (συν. 2 ) να θέσει στο αρχείο τη μηνυτήρια αναφορά μου για τον Θεόδωρο Τσουκάτο αποδεικνύει την υιοθέτηση των ισχυρισμών του, ότι δηλαδή τα 1.000.000 ΓΜ που αποδείχθηκε ότι πήρε από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS πήγε στο ΠΑΣΟΚ του οποίου αρχηγός ήταν ο τ. Πρωθυπουργός Κων/νος Σημίτης.
Άρα ο Κων/νος Σημίτης αν αληθεύει η απόφαση της δικαιοσύνης εν γνώσει του έγινε αποδέκτης ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό του κινήματος χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS.Άρα ο Κων/νος Σημίτης αν αληθεύει η απόφαση της δικαιοσύνης εν γνώσει του έγινε αποδέκτης ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό του κινήματος χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS.
Από την κατάθεση Χριστοφοράκου της 6/7/2209 στον εισαγγελέα του Μονάχου (συν. 3) σελίδες 7-8 προκύπτει έταιρο ποσό 600.000+400.000 ευρώ που φέρεται να βρίσκεται στην Ελβετία όπως επί λέξη αναφέρεται στην κατάθεση Χριστοφοράκου « Μέλη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να μη μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία».
Αυτό επιβεβαιώνεται και από (συν.4 ) της συμφωνίας συμβιβασμού της SIEMENS A.G. και της SIEMENS Α.Ε. με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, όπου στο άρθρο 4 αναγνωρίζεται αυτό το ποσό και δεσμεύεται ο Χριστοφοράκος να επιστρέψει αυτό στη SIEMENS. Σημαντικό είναι δε ότι το συμφωνητικό υπογράφεται και από το σημερινό στέλεχος της SIEMENS Πήτερ Συκέλλη.
Προκύπτει επίσης ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης για τυχόν ευθύνες των τ. Υπουργών :
Παπαντωνίου Γιάννο, Χριστοδουλάκη Νικόλαος ,Τσοχατζόπουλου Άκη, Παπακωνσταντίνου Γεώργιου, Μαλέσιο Ευάγγελο, Μαρκογιαννάκη Χρήστου και Λιάπη Μιχάλη.
Ο τ. Υπουργός Χρήστος Βερελής συνέδραμε την επιτροπή στο έργο της υποδεικνύοντας τις ευθύνες του Νικόλαου Χριστοδουλάκη.
Οι τ. Υπουργοί Χρυσοχοίδης Μιχάλης και Βουλγαράκης Γεώργιος δεν είχαν όπως αποδείχθηκε ουδεμία αρμοδιότητα.
Τέλος οφείλει η Κυβέρνηση να ασκήσει αγωγές και να διεκδικήσει αποζημιώσεις από κάθε υπεύθυνο για την ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.
Πέρα των ανωτέρω συμφωνώ για την περαιτέρω διερεύνηση που θα κρίνει η ολομέλεια της βουλής.Πέρα των ανωτέρω συμφωνώ για την περαιτέρω διερεύνηση που θα κρίνει η ολομέλεια της βουλής.
Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2011
 ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

14 σχόλια

  1. Θα γίνει χαμός στο http://olympia.gr στο οποίο οι αναγνώστες είναι υποχρεωμένοι να εκφράζονται θετικά με τα σχόλιά τους, τουλάχιστο μια φορά τη μέρα, στους λόγους και στις δηλώσεις του Καμμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άστα ρε πάνο....

    στον αγώνα μαζί (εμείς)και...
    στη μάσα χώρια (εσείς )!!!

    μας ρήμαξε η πολιτική σας ....μήν παίζετε με τον πόνο μας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TOSOI AXRISTOI TOSO ANIKANOI KAI TOSA LAMOGIA POY EISTAI STH N.D TI PERIMENOYME?,PROKOPH?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέσε μου τους φίλους σου να σου πώ ...ποιός είσαι !!! (Λαική παροιμία)

    Γιακουμάτος-Μαγγίνας-Φάνη Πάλλη - Αλογοσκούφης -Ντόρα-Πάκης-Λιάπης-Βουλγαράκης-ΠολύδωραςΒλάχος-Κιλτίδης-Ρουσσόπουλος-Τζίμας-Χατζηδάκης-Στυλιανίδης-Λυκουρέντζος-Μπέζας-Λέγκας κλπ....σου θυμίζουν τίποτα ???

    εφιάλτες εισαστε όλοι με επικεφαλής έναν άχρηστο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TON AXΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΥΒΕΤΕ?ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΑΛΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ανοησίες της Ν.Ν.Δ!
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την στάση της Ν.Δ απέναντι στον κ. Σημίτη! Αν δεν πρόκειται για ανοησία τότε μιλάμε για συγκάλυψη βαρειάς ευθύνης της στο σκάνδαλο ζήμενς! Η Ν.Δ κυβέρνησε από το 2004 έως το 2009 δηλαδή την μεταΣημήτιο εποχή! Είχε το μαχαίρι είχε και το καρπούζι και τα ερωτήματα που φτάνουν στα χείλη κάθε οπαδού της είναι του τύπου,
    -Tι κάναμε κύριοι για να στείλουμε στο δικαστήριο την υπόθεση; ΤΙΠΟΤΑ!
    -Γιατί άφησατε και σας την κοπάνησε ο κ. Χριστοφοράκος και ο φίλος του;
    -Πως έρχεστε σήμερα και ζητάτε να γίνει από το ΠΑΣΟΚ ότι εσείς δεν κάνατε για αυτό που σήμερα ονομάζετε ΠΡΑΣΙΝΟ σκάνδαλο;
    -Πως βγάζετε ανταπάντηση στο κ. Σημίτη και ζητάτε μέσω αυτής από τον κ. Παπανδρέου να κάνει αυτό που δεν κάνατε επί 6 χρόνια;
    -Με το να λέτε κύριοι της Ν.Δ λάθος σώνεστε;
    Αν το πιστεύετε αυτό είστε ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και ανάξιοι για να ηγείστε μεγάλου κόμματος! MEGA λου ίσως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ν.Δ για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ: Ο μόνος που έχει ευθύνες είναι ο Σημίτης!
    Δημοσιοποιήθηκαν οι πορισματικές θέσεις των κομμάτων για την υπόθεση Siemens. Εμείς επισημαίνουμε επισημαίνουμε δύο ΑΠΛΑ θέματα!
    1). ΟΛΟΙ και ΟΛΟΣ ο κόσμος, πλην Ν.Δ, βάφουν το σκάνδαλο ΠρασινοΓάλαζο!
    2). Μετά από 6 έτη στην εξουσία η Ν.Δ και αφού επι διακυβέρνησης της παρελήφθει το C4i, ενω μπορούσε να μην παραληφθεί το κόμμα του κ. Σαμαρά που άλλαξε σήμα είδε για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ πως είναι «αποκλειστικά πράσινο σκάνδαλο». Εμείς θα περιμένουμε να δούμε όμως για κερασάκι στην τούρτα παραθέτουμε ΔΕΙΓΜΑ του "Βρε πως αλλάζουν οι καιροι"!
    City Press: Γράφει ο Γ.Κύρτσος!
    Πολιτική ευθύνη 10-09-2008.
    Και διερωτόμαστε επειδή η χθεσινή κάλυψη που παρείχε ο κ. Ρουσόπουλος στον εαυτό του και στους υπόλοιπους υπουργούς που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως στο Μαξίμου να έχουν μπερδέψει την πολιτική ευθύνη με την παρανομία. Έχουμε φτάσει στο (πολύ χαμηλής πολιτικής ποιότητας) σημείο να ακούμε στελέχη της κυβερνώσας παράταξης να λένε επί σοβαρού επιπέδου «αφού δεν παρανόμησα, γιατί να παραιτηθώ;».Επειδή υποψιαζόμαστε ότι σύντομα θα φανεί από την εισαγγελική έρευνα ότι πράγματι δεν παρανόμησε κανένας πολιτικός (καθ' ότι οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες) στην εν λόγω περίπτωση, επισημαίνουμε ότι, ακόμη κι αν στο Μαξίμου τη διαφορά μεταξύ παρανομίας και πολιτικής ευθύνης την αντιλαμβάνονται με διαλείψεις, η κοινή γνώμη την αντιλαμβάνεται αδιάλειπτα και δείχνει ότι δεν θα συνεχίζει επ' αόριστον να ανέχεται τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των κυβερνώντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεξιοί, «επανενωθείτε, γιατί... χανόμαστε» κατά το «προλετάριοι όλων ....ενωθείτε»!
    «Τα νούμερα δεν βγαίνουν». «Η Ν.Δ δεν μπορεί να πάει μόνη της στις εκλογές». «Η επάνοδος στην εξουσία μπορεί να έλθει μόνο μέσα από την ένωση των δυνάμεων της Δεξιάς παράταξης». Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που κυριαρχούν στην ευρύτερη δεξιά παράταξη και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέτουν με έμφαση το θέμα της επανένωσης. Άλλοι πάλι προσθέτουν πως με «πατσαβουροφυλλάδες ...Δημοκρατίας» το σημερινό 19% θα φτάσει στο 15% σε λίγο, και προτείνουν αφήστε το γνωστό συγκρότημα να μας κάνει κουμάντο! Αυτό είναι MEGA δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. - Το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε το 2009 στα 300 δισ. ευρώ. Είναι πολύ πιο πάνω από το ετήσιο εθνικό εισόδημα που φτάνει στα 240 δισ. ευρώ.

    -Το δημόσιο φέτος πρέπει να βρει πάνω από 100 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις τακτικές δαπάνες, να πληρώσει τις συντάξεις, μισθούς. Από αυτά πρέπει να δανειστεί περίπου τα μισά.

    - Από το 2004 στο 2009, τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 10 δισ. ευρώ ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν κατά 23 δισ. ευρώ.

    -Το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτοξεύτηκε στα 30 δισ. ευρώ, στο 12,7% του ΑΕΠ, αντί για 6% που διαβεβαίωνε η κυβέρνηση της ΝΔ.

    -Το 52% των εσόδων πάει σε μισθούς και σε συντάξεις. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2004 ήταν 45%.

    -Το 2004 για επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία χρειάστηκε να καταβληθούν 6 δις, το 2009 έφτασε στο ποσό των 12 δις ευρώ.

    Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης Καραμανλή;

    Η Ελλάδα «αδύναμος κρίκος» της Ευρωζώνης, το «πειραματόζωο» διεθνούς κερδοσκοπικού οργίου με στόχο το ευρώ.

    -Η Ελλάδα, με το που αποκαλύφθηκε, μετά τις εκλογές, η τραγική δημοσιονομική της κατάσταση, βρέθηκε στο επίκεντρο διεθνών κερδοσκοπικών πιέσεων που αφορούν και στη συναλλαγματική διαμάχη ευρώ – δολαρίου.

    -Η εικόνα της Ελλάδας άρχισε να διασύρεται διεθνώς από επιτήδειους που για τους δικούς τους λόγους βρήκαν την ευκαιρία, μέσω του ελληνικού «αδύναμου κρίκου», να χτυπήσουν την ευρωζώνη. Οι απαράδεκτες προσβολές άγγιξαν ακόμη και τα όρια του ρατσισμού, άγγιξαν ακόμη και ιστορικά μας σύμβολα.

    -Η αναξιοπιστία στην οποία βύθισε η κυβέρνηση Καραμανλή την Ελλάδα έγινε και αφορμή να είναι αναξιόπιστη ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απολογείται σήμερα για το τι δεν έκανε για να σταματήσει τον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας.

    -Αποτέλεσμα: Σήμερα δανειζόμαστε σε διεθνείς αγορές που απλώς δεν μας πιστεύουν. Τόσο απλά. Και τώρα πια χρειαζόμαστε τη στήριξη των εταίρων μας που για να την παράσχουν θέλουν να πείσουν τους δικούς τους πολίτες -από τους οποίους ζητούν κι αυτοί θυσίες -ότι και οι Έλληνες κάνουν αυτά που πρέπει.

    Ποιος είναι ο κίνδυνος που είναι ιστορικό μας χρέος σήμερα να αποφύγουμε;

    Η χρεοκοπία και η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Είναι εθνικό μας χρέος να σώσουμε την πατρίδα

    -Κάθε χρόνο δανειζόμαστε περίπου τα μισά από όσα δαπανούμε. Και κάθε χρόνο δαπανούμε όλο και περισσότερα, ενώ κάθε χρόνο εισπράττουμε όλο και λιγότερα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το αποτέλεσμα είναι οι δανειστές να μας ζητούν όλο και μεγαλύτερα επιτόκια, σε σημείο που ο δανεισμός να κινδυνεύει να γίνει απαγορευτικός.

    -Σήμερα, όταν δανειζόμαστε 5 δισ. ευρώ, πληρώνουμε 750 εκ. ευρώ παραπάνω τόκους απ’ ό,τι η Γερμανία.

    -Αν η χώρα μας δεν καταφέρει να δανειστεί με παρόμοιους όρους, με αυτούς που δανείζεται συνήθως μια χώρα της Ε.Ε., τότε οι συνέπειες θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές. Αυτό που μας απειλεί πρωταρχικά δεν είναι η ύφεση, αλλά κάτι ακόμα χειρότερο. Να βρεθούμε σε αδυναμία δανεισμού. Ασφυξία πληρωμών. Το κράτος δεν θα μπορέσει στο προσεχές μέλλον να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας θα στραγγίσει. Ο δανεισμός του κράτους θα γίνει απαγορευτικός. Κι αυτό θα συμπαρασύρει τα επιτόκια όλων των δανείων, τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια των επιχειρήσεων, κάθε είδους ιδιωτικό δανεισμό.

    -Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλάμε για αδυναμία καταβολής του 14ου , αλλά του 5ου και του 6ου μισθού…Σε αυτή την περίπτωση η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, που συνεπάγεται η εξάρτηση μας με επαχθείς όρους από τους δανειστές μας, θα γίνει μόνιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Προκύπτει επίσης ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης για τυχόν ευθύνες των τ. Υπουργών :
    Παπαντωνίου Γιάννο, Χριστοδουλάκη Νικόλαος ,Τσοχατζόπουλου Άκη, Παπακωνσταντίνου Γεώργιου, Μαλέσιο Ευάγγελο, Μαρκογιαννάκη Χρήστου και Λιάπη Μιχάλη.
    Ο τ. Υπουργός Χρήστος Βερελής συνέδραμε την επιτροπή στο έργο της υποδεικνύοντας τις ευθύνες του Νικόλαου Χριστοδουλάκη.
    Οι τ. Υπουργοί Χρυσοχοίδης Μιχάλης και Βουλγαράκης Γεώργιος δεν είχαν όπως αποδείχθηκε ουδεμία αρμοδιότητα."

    Είχα μεγάλη ανησυχία μήπως τά' χουν πάρει και από τη Νέα Δημοκρατία ήτε σαν παράταξη ήτε μεμονωμένοι. Ευτυχώς ησύχασα. Περιβόλι μου φαίνεται η έκθεση.
    Έχετε την εντύπωση πως πείθουν κανέναν τα διαφορετικά πορίσματά σας; εκείνο που εγω κατάλαβα είναι πως αδυνατείται να παρουσιάσεται τους πραγματικούς ενόχους, άρα η διαδικασία πρέπει να ανατίθεται αλλού. Ο καθένας μηδενός εξερουμένου βρίσκει ενόχους στην αντίπαλη παράταξη.
    Νά' στε καλά!

    Γιάννης
    ΥΓ: Γιατί μωρέ δεν συνεννοείστε μεταξύ σας να πετάξετε οι έντιμοι τους ανεντιμους απέξω από την πολιτική να ξεβρωμίσει ο τόπος και να σας γράψει η ιστορία; διστάζω να γράψω την απάντηση θέλω να πιστεύω πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Οι παρατάξεις δεν στελεχώνονται μόνο από ανέντιμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια στον Καμμένο.
    Τέτοιοι πολιτικοί κοσμούν τη Βουλή, όλα τάλλα είναι για χαχόλους αγράμματους και απαίδευτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΕΛΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ.....
    ΜΠΡΑΒΟ....Ο.Ο..Ο.Ο..ΟΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση