GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΣΕΕ μαινόμενη...

Από τη ΔΡΑΣΗ    Όταν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης παίρνουν υπεύθυνα την κατάσταση στα χέρια τους και προσπαθούν να βάλουν τα θεμέλια...

Από τη ΔΡΑΣΗ
  
Όταν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης παίρνουν υπεύθυνα την κατάσταση στα χέρια τους και προσπαθούν να βάλουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη μιας νέας αντίληψης στις συλλογικές εργασιακές σχέσεις, όταν εργαζόμενοι και εργοδότες μοχθούν να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής τους, όταν αναπτύσσεται ένας ακηδεμόνευτος επιχειρησιακός συνδικαλισμός, η ξεπερασμένη αντεργατική ηγεσία της ΓΣΕΕ παθαίνει «αλλεργία» και βρίζει, με σκοπό την τρομοκράτηση των πρωτοβάθμιων συνδικάτων που τολμούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διαχειριστούν χωρίς κομματικό-συνδικαλιστικούς «πάτρωνες» τας συμφέροντά τους».
Έτσι εξηγείται ότι η ΓΣΕΕ αποκάλεσε κατά τρόπο απαράδεκτο το ανεξάρτητο σωματείο εργαζομένων της ΝΕΟΓΑΛ «λαγό» της εργοδοσίας, και ο...
 Πρόεδρός της και ταυτόχρονα γραμματέας της ΠΑΣΚΕ, συνεπής στο ρόλο του «κομματικού» συνδικαλιστή που απεχθάνεται τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό, χαρακτήρισε τη σύμβαση που υπέγραψε το σωματείο της ΝΕΟΓΑΛ επαίσχυντη και τη στάση των συνδικαλιστών της επιχείρησης «απαράδεκτη εργολαβία».
Η ΔΡΑΣΗ ελπίζει ότι το παράδειγμα του σωματείου της ΝΕΟΓΑΛ θα το ακολουθήσουν και άλλα πρωτοβάθμια συνδικάτα. Η συνεργασία εργαζομένων και εργοδοτών στο επίπεδο της επιχείρησης, χωρίς τη μεσολάβηση των κομματοκινούμενων «νονών» της ΓΣΕΕ, προσδίδει ευελιξία, προσαρμογή στις πραγματικές συνθήκες, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και διευκολύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

8 σχόλια

  1. Αφήστε τα προσχήματα και τις περισπούδαστες αναλύσεις περί συνεργασίας εργαζομένων εργοδοτών. Δεν φτάνει που ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου, (και είναι γνωστό ότι ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν αυτός που τους άνοιξε), φλυαρείτε κιόλας.
    Καλώ την κυβέρνηση να περάσει την παρακάτω τροπολογία στο νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Για να δούμε μετά πόσοι εργοδοτικοί και εργοδοτικοσυνδικαλιστικοί κόλοι θα κλείσουν.

    Θεσπίζεται πόθεν έσχες για τα στελέχη των συνδικάτων που υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις για μειώσεις μισθών. Σε περίπτωση που οι αποδοχές τους για τα επόμενα πέντε χρόνια ξεπερνάνε κατά 50% το μέσο μισθό στην επιχείρηση παραπέμπονται για παθητική δωροδοκία και ο εργοδότης για ενεργητική δωροδοκία καθώς και εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προβλέπονται στον αντιτρομοκρατικό νόμο για την διασφάλιση εσόδων από τρομοκρατικές δραστηριότητες (πρόστιμο ίσο με το δεκαπλάσιο των κερδών του εργοδότη και των αμοιβών που εισέπραξε ο συνυπογράφων εκπρόσωπος των εργαζομένων). Σε περίπτωση που τα περιουσιακά στοιχεία των συνδικαλιστικών στελεχών την ώρα που θα κληθούν να υπογράψουν την επιχειρησιακή σύμβαση δεν δικαιολογούνται από την θέση τους και τις αμοιβές τους ή οι αμοιβές τους ξεπερνάνε κατά 50% τις μέσες αποδοχές στην επιχείρηση, αυτοί εκπίπτουν από το αξίωμά τους και διεξάγονται άμεσα αρχαιρεσίες στο σωματείο από εφορευτικές επιτροπές που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από δικαστικούς και δικηγόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έκαναν οι εργαζόμενοι.
    Οι πάτρωνες του συνδικαλισμού ας καθήσουν στα αυγά τους δεν τους έχουμε ανάγκη. Αν κλείσει η επιχείρηση, θα μας βρουν δουλειά αυτοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλη συμβουλη Κε Νεοφιλελευθερε Αποτυχημενε Επιχειρηματια εχετε να μας δωσετε?
    Σαν κι αυτη που μας λεγατε για την κατασχεση των Ακινητων του Γερμανικου Δημοσιου στην Ελλαδα?
    Να ανησυχειτε απο εδω και μπρος γιατι η κατασταση φτανει στο απροχωρητο και θα σας παρει ο διαολος ολους.....
    Και εσας και τους εργατοπατερες της ΓΣΕΕ.
    Χωρις να ειμια κομμουνιστης ειναι φανερο οτι η ζωη ηταν, ειναι και θα ειναι μια αδιακοπη παλη των ταξεων. Οσο πιο πολλα διεκδικεις τοσα περισσοτερα θα παρεις στο τελος.
    Οταν δεν διεκδικεις σου παιρνουν και τα σωβρακα και θα καταληξεις να δουλευεις οπως στο Μπαγκλαντες.
    Ποτε, μα ποτε δεν εχω ακουσει κανενα "νεοφιλελευθερο" σαν και του λογου σας (πως ωραιοποιουν αληθεια την πραγματικοτητα του απληστου κερδοσκοπου), να καταγγελει τις συνθηκες εργασιας σε χωρες του Τριτου Κσμου.
    Και πως η εξαθλιωση των ανθρωπων αυτων, θα αυξανει ολοενα και περισσοτερο τον αριθμο λαθρομεταναστων, εξαρσεων βιας και φανατισμου σε ολον τον πλανητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε Μανο εσυ δεν ειχες την ΑΛΛΑΤΙΝΗ τωρα σε επιασε ο πονος για τα σωματεια.Ε δεν πας καλα που θα μας πεις για τα νεογνα συνδικαλιστικα οργανα της ΝΕΟΓΑΛ που ειναι και κερδοφορος επιχειρηση.Τα πουλημενα κορμια καλα κανει η ΓΣΕΕ και τους βγαζει βουκινο και αν κλεισει μετα απο 3 χρονια θα καλουν την ΓΣΣΕ να παρεμβει οι μαλακες ρε ουστ με τον ργασιακο μεσαιωνα που θελεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν βγάζετε το σκασμό να το βουλώσετε κωλο-αριστερά ανθρωπάκια λέω εγώ; Αυτές οι συμβάσεις εφαρμόζονται σε ΟΛΟ τον πολιτισμένο κόσμο. Ποιοι είστε εσείς που θα αμφισβητήσετε την κοινή λογική; Γλοιώδεις τσογλανοσυνδικαλιστές του κερατά!!! ΣΚΑΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ!!! Είτε το θέλετε είτε όχι, αυτού του είδους οι συμβάσεις θα εφαρμόζονται στη χώρα από εδώ και πέρα. Προσαρμοστείτε και βουλώστε το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΓΕΣΕΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ξεπερασμένες ιδεολογίες και νοοτροπίες των συνδικαλΗστών δεν έχουν καμία σχέση με τους σημερινούς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι το έχουν καταλάβει, στα κομματόσκυλα όμως φαίνεται ότι θα πάρει λίγο χρόνο. Συμφωνώ με τον 11:09.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση