GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ανδρέας Παπανδρέου...

Του Δαμιανού Βασιλειάδη , εκπαιδευτικού, ιδρυτικού, ηγετικού στελέχους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤ...

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, ιδρυτικού, ηγετικού στελέχους
του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΡΑΣΗ
Η σημερινή δραματική κατάσταση της πατρίδας μας είναι άμεσα συνυφασμένη με την πολιτική που εφάρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, όσο απίστευτο και φανταστικό και αν φαίνεται αυτό. Έχω γράψει πολλά βιβλία και πολλές αναλύσεις για να εξηγήσω το φαινόμενο αυτό, αλλά συνήθως βρίσκομαι μπροστά σε ένα απροσπέλαστο τείχος, που έχτισαν οι διαπλεκόμενοι εξωθεσμικοί παράγοντες (οι λεγόμενοι κατά το λαϊκόν «νταβατζήδες», εντός και εκτός Ελλάδας).
Όμως χωρίς την αποκαθήλωση από το βάθρο του, δεν...
 πρόκειται η Ελλάδα να βγει από την βαθιά και πολυποίκιλη κρίση που την διαπερνά σ’ όλους τους τομείς και σ’ όλα τα επίπεδα. Γιατί σε τελευταία ανάλυση η κρίση δεν είναι πρωταρχικά οικονομική και πολιτική, ή μάλλον δεν είναι καν οικονομική ή πολιτική, αλλά καθαρά πολιτισμική και ακούει στο όνομα «δ ι α φ θ ο ρ ά», δηλαδή κατάπτωση των ηθικών αξιών μιας κοινωνίας.
Αυτήν την διαφθορά καλλιέργησε συνειδητά και επέβαλε πανούργα ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να πετύχει την κατάκτηση και τη νομή της εξουσίας, ως αυτοσκοπού.
Το ερώτημα είναι: Είναι δυνατό μια πολιτική προσωπικότητα να μπορεί να προξενήσει γενικά μια τόσο μεγάλη καταστροφή; Η απάντηση: Μόνη της ασφαλώς όχι. Αλλά μόνη της μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τους συσχετισμούς εκείνους, που θα την οδηγήσουν στην επιτυχία του σκοπού της.
Οι μεγάλες προσωπικότητες στην ιστορία είχαν αυτή τη δύναμη και τη δυναμική. Σε ένα βαθμό και στο μέγεθος της Ελλάδας ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μια τέτοια προσωπικότητα. Κατάφερε να σαγηνέψει από τη μια και να ελέγξει από την άλλη έναν ολόκληρο λαό και να θεμελιώσει τις μετέπειτα αρνητικές εξελίξεις. Ακόμη και τα θετικά μέτρα (π.χ. η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης κ.λπ) χρησιμοποιήθηκαν σκόπιμα για την εξυπηρέτηση της μοναδικής του επιδίωξης, δηλαδή της εξουσίας ως αυτοσκοπού. Γι’ αυτό και κάποιος ισχυρίστηκε ότι ή Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα, χωρίς την παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η κύρια αιτία για την υπερχρέωση της χώρας και την παρακμιακή της πορεία, που καταγράφεται από τη μεταπολίτευση, αλλά κυρίως – για να ακριβολογούμε από το 1981 κι’ εντεύθεν - συνίσταται στο καταναλωτικό μοντέλο που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και εφάρμοσαν οι επόμενες κυβερνήσεις ανεξαιρέτως. Σ’ αυτήν την πορεία συνέπραξαν και τα εκάστοτε κόμματα της αντιπολίτευσης, αποδεχόμενα στην πράξη την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση στην χείριστή της μορφή. Δηλαδή ουσιαστικά, η πλειοψηφία των πολιτικών, οικονομικών, συνδικαλιστικών και πνευματικών δυνάμεων της Ελλάδας.
Το καταναλωτικό όμως αυτό μοντέλο προϋπέθετε για να εφαρμοστεί τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, δηλαδή την πλήρη διαφθορά και την καταρράκωση και οποιουδήποτε συστήματος κοινωνικών, πολιτικών και ηθικών αξιών της κοινωνίας, με τελικό στόχο την καταναλωτική αποκτήνωση της. Από αυτήν την παρακμιακή πορεία δεν εξαιρείται φυσικά διόλου και η Αριστερά. Εξαιρέσεις υπάρχουν παντού και πάντοτε.
Η Ελλάδα είναι σύμφωνα με πιστοποιημένα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης και φυσικά πολύ πέραν αυτής.
Η κατάρρευσή της ταυτίζεται με την κατάρρευση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Μάλιστα πολλοί περιπαικτικά θεωρούν την Ελλάδα της μεταπολίτευσης ως το τελευταίο κράτος του υπαρκτού σοσιαλισμού, λόγω των ίδιων ή παρεμφερών φαινομένων εκείνου του συστήματος και αυτού που εφάρμοσε κυρίως το ΠΑΣΟΚ, με τον άκρατο κρατισμό και παρακρατισμό:(μια κρατικοδίαιτη γραφειοκρατική κάστα με τις παραφυάδες της. Ένα κράτος, αν μπορούμε να μιλάμε για κράτος και όχι για φέουδο, που έγινε παρακράτος της δυναστείας και της ρεμούλας των κομματικών γραφειοκρατικών ηγεσιών και της κάστας των κρατικοδίαιτων φιλελεύθερων, σοσιαλφιλελεύθερων και αριστεροφιλελεύθερων πολιτών, με μόνη ιδεολογία τον αδίστακτο ατομικό πλουτισμό σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Το αποδεικνύουν οι πολυποίκιλες των ευνοουμένων από το ΠΑΣΟΚ κυρίως και δευτερευόντως από τη Νέα Δημοκρατία συντεχνίες, που καταλήστεψαν τον τόπο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει την προϊούσα διάλυση της κοινωνικής συνοχής και της μετατροπής των Ελλήνων πολιτών σε εξατομικευμένα, εγωιστικά καταναλωτικά προϊόντα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης.
Το ερώτημα που ανακύπτει πάλι είναι: Τις πταίει. Το ερώτημα αυτό επιμερίζεται σε μερικά άλλα ερωτήματα, όπως: Υπάρχει συλλογική ευθύνη της κοινωνίας και αν ναι, πως ιεραρχείται αυτή; Δηλαδή, για να το κάνουμε πιο λιανά: Φταίμε όλοι, φταίνε μερικοί, φταίνε τα κόμματα, φταίνε τα συνδικάτα, φταίνε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, φταίει η πνευματική μας ηγεσία, φταίνε τα ΜΜΕ; Τα «φάγαμε όλοι μαζί», όπως λέει με την συνηθισμένη του αλαζονεία και αμετροέπεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου Θεόδωρος Πάγκαλος;
Η απάντηση δεν είναι ούτε αυτονόητη ούτε απλή, γιατί, αν φταίμε όλοι, τότε όλοι πρέπει να πληρώσουμε και όλοι να «βάλουμε πλάτη», όπως λέγεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που ζητά τώρα και κοινωνική συναίνεση, για να βγούμε, υποτίθεται, από την κρίση.
Η άποψή μου είναι ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη, με την έννοια ότι άλλοι εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη πολιτική και εισέπραξαν απ’ αυτή την πολιτική, άλλοι συνέπραξαν και συμμετείχαν αναλογικά στο φαγοπότι, ενώ άλλοι δεν συνέπραξαν και δεν επωφελήθηκαν από την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, του ιδρώτα του φορολογούμενου πολίτη, αλλά δεν έπραξαν τα δέοντα για να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη, είτε από ανικανότητα είτε από αφέλεια, είτε από κακώς εννοούμενο συμφέρον, είτε γιατί πίστεψαν στις υποτιθέμενες καλές προθέσεις τους, λόγω πλύσης εγκεφάλου από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που υπηρετούν το παρασιτικό ντόπιο και ξένο κεφάλαιο σε βάρος του ελληνικού λαού και των εθνικών συμφερόντων.
Από ακριτομυθίες μαθαίνουμε ότι οι ελεγκτές του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έμειναν κατάπληκτοι και δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα μάτια τους για το μέγεθος της διαφθοράς και της ρεμούλας του κρατικού μηχανισμού, που αποτελεί θαύμα, πώς δεν είχε καταρρεύσει νωρίτερα. Φαίνεται πως η παραοικονομία, που το διατηρούσε να επιπλέει, αρχίζει κι’ αυτή να εξαντλείται.
Όμως για να ερμηνεύσουμε τα αίτια της κρίσης δεν επαρκεί να αναφερθούμε στα φαινόμενα, αλλά να εισχωρήσουμε στις βαθύτερες αιτίες και να προσωποποιήσουμε τις ευθύνες στους κατ’ εξοχήν υπεύθυνους: Ποιοι είναι αυτοί άραγε;
Η απάντηση η δική μου: Ο πρώτος διδάξας είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να ακολουθήσει μετά ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης, ο Κ. Καραμανλής και τέλος ο Γιώργος Παπανδρέου, που θα βάλει την ταφόπλακα.
Γιατί όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου; Απλούστατα, γιατί από αυτόν και εξαιτίας της πολιτικής του μπήκαν τα θεμέλια για την όλη αρνητική εξέλιξη σε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής του τόπου.
Αυτός δρομολόγησε την παρακμιακή πορεία της Ελλάδας, την οποία υφιστάμεθα σήμερα.
Αυτός είναι που θεμελίωσε το καταναλωτικό μοντέλο, που αποτέλεσε την απαρχή της μετέπειτα κακοδαιμονίας. Ένα καταναλωτικό μοντέλο, που θεοποίησε το χρήμα και που βασίστηκε στη σπατάλη του δημόσιου χρήματος, στον παρασιτισμό και τον δανεισμό και όχι στην παραγωγή και την ανάπτυξη. Ένα μοντέλο που από τα πριν ήταν καταδικασμένο, να αποτύχει, (όπως τα μοντέλα του υπαρκτού σοσιαλισμού), όταν θα είχαν εξαντληθεί πια τα περιθώρια της φορολόγησης και του υπερδανεισμού, για να καλύψει τις παροχές στους ημετέρους, τους διαπλεκόμενους, τους έχοντες και κατέχοντες, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι επόμενες γενιές, αν ποτέ στο μέλλον μπορούν να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο.
Οι άλλοι απλώς ακολούθησαν το παράδειγμά του και έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως.
Αυτός είναι που εφάρμοσε πρώτος την αναξιοκρατία, απομακρύνοντας όλα τα αξιόλογα και έντιμα στελέχη και δημιουργώντας την αυλή των καιροσκόπων, απατεώνων και λωποδυτών. Αυτούς ήθελε δίπλα του και αυτούς επέλεξε. Υπάρχουν βέβαια πάντοτε και οι εξαιρέσεις, που βέβαια πάντα επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Εμείς που από τις γραμμές του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ αγωνιστήκαμε, είχαμε άλλες προτεραιότητες: Να δημιουργήσουμε μια άλλη ηθική και πνευματική ποιότητα και ένα άλλο ήθος, που θα βασιζόταν στην αξιοκρατία.
Το Κίνημα που ονειρευόμασταν και το αποτυπώσαμε στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, θέλαμε να δράσει παιδευτικά με οράματα, ιδανικά και αξίες. Αντ’ αυτού επέλεξε ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλη πορεία που βόλευε την εξουσιομανία του.
Πρόδωσε τις αρχές μας.
Είναι αυτός που από τη μια διέλυσε την παιδεία, τον φοιτητικό και εργατικό συνδικαλισμό και αντ’ αυτού δημιούργησε τις αντικοινωνικές συντεχνίες και από την άλλη ενσωμάτωσε και αφομοίωσε την Αριστερά στο σύστημα, στο στρεβλό αυτό καπιταλιστικό σύστημα, βάζοντας στο περιθώριο όσους αντιστέκονταν. Συντελέστηκε μια, όπως την αποκαλώ, φαουστική συναλλαγή με τις λεγόμενες προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.
Το τίμημα για την Αριστερά, για τις προοδευτικές δυνάμεις και για την Ελλάδα γενικά ήταν καταστροφικό, γιατί η δική του πολιτική μας οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στο ΔΝΤ.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου όχι μόνο εξαπάτησε την Αριστερά, εκμεταλλευόμενος την εαμική παράδοση και τη δράση της ΕΔΑ, με το αζημίωτο. Την ενσωμάτωσε και την διέφθειρε μέσα από το καταναλωτικό πρότυπο που εφάρμοσε. Οι εαμικές και εδαϊτικες αξίες, ιδανικά και οράματα ενταφιάστηκαν μέσα στην καταναλωτική αποκτήνωση. Όσοι ευνοήθηκαν είναι δύσκολο να το παραδεχτούν και να ασκήσουν κριτική στον ίδιο. Θέλησε να κάνει συμμέτοχους στο έγκλημα με το αζημίωτο (τα λεφτά δεν ήταν δικά του), όλα τα κόμματα και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού (τα δύο τρίτα του ελληνικού λαού, που εκλέγουν και τα δύο κόμματα εξουσίας).
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, γιατί η κριτική στο σύστημα ξεκινάει το πολύ από την εποχή Σημίτη, ενώ ο κύριος υπεύθυνος που ανέδειξε και τον Σημίτη και τους υπολοίπους, είναι ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, που την απωθούν στο ασυνείδητο όσοι ευνοήθηκαν. Αν υπάρχουν εξαιρέσεις, αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Αυτός είναι που εκμαύλισε όλο τον λεγόμενο προοδευτικό και αριστερό χώρο, διορίζοντας τον σε θέσεις και αξιώματα, για να τον χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.
Αυτός είναι που πανέξυπνα χρησιμοποίησε την αριστερή διανόηση για να σώσει το αστικό σύστημα, γιατί η δεξιά διανόηση είχε χρεοκοπήσει.
Αυτός είναι και ο λόγος που ελάχιστοι τολμούν να του ασκήσουν κριτική, γιατί σχεδόν όλοι έχουν συμπράξει μαζί του και έχουν και την σχετική ευθύνη. Θέλουν να τον χρησιμοποιούν μάλιστα ως άλλοθι, με την έννοια ότι όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από τον ίδιο, ενώ αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος, για όλες τις μετέπειτα αρνητικές εξελίξεις έως σήμερα.
Όσο το είδωλο του Ανδρέα Παπανδρέου και της δυναστείας Παπανδρέου δεν ξηλώνεται από το βάθρο του, όπως αναλογικά έγινε με τα αγάλματα των καθεστωτικών ηγετών στα καταρρεύσαντα κομμουνιστικά καθεστώτα, όσο δεν αποκαθηλώνεται το είδωλό του, δεν πρόκειται αυτός ο τόπος να δει θεού πρόσωπο, όπως λέει και ο λαός. Και όταν μιλάμε για είδωλα εννοούμε ότι πρέπει να ξηλωθεί όλο το σύστημα του εκμαυλισμού της ελληνικής κοινωνίας, με την οποία την διαμόρφωσε.
Η δημιουργία της νοοτροπίας της καταναλωτικής αποκτήνωσης που δημιούργησε (βλ. σκυλάδικα κ.λπ, η Αλεξανδράτου αναδεικνύεται σε «ηθικό» πρότυπο της ελληνικής κοινωνίας), εξαχρείωσαν τα ήθη, απάλειψαν από τον τόπο κάθε δημιουργική προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον. Η νοοτροπία της ελάσσονος προσπάθειας και της ισοπέδωσης των πάντων προς τα κάτω, αφαίρεσε κάθε δημιουργική προσπάθεια. Δεν υπήρξε τομέας της δημόσιας ζωής που να μην εκφυλίστηκε. Η συντεχνιακή νοοτροπία που δημιούργησε κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό. Ο αθέμιτος πλουτισμός σε βάρος του κοινωνικού συνόλου αναδείχτηκε μαζί με το χρήμα ως η μεγαλύτερη «σοσιαλιστική» κοινωνική αξία.
Η παρακμή ήταν προδιαγεγραμμένη και ο κατήφορος ασταμάτητος. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά στοιχεία του χρέους που μας προσφέρουν ένα δείγμα της επερχόμενης καταστροφής. Ήταν η απαξίωση και ο εκφυλισμός όλων των αξιών, πάνω στις οποίες εδράζεται οποιαδήποτε υγιής κοινωνία.
Στην Ελλάδα, για να το πούμε υπερβολικά και ας φαίνεται αντιφατικό, δεν φταίει το καπιταλιστικό σύστημα, για να μη μιλούμε για σοσιαλισμούς και πράσινα άλογα, φταίει το γεγονός ότι δε λειτούργησε αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα, για να μιλάμε και για κάτι πάρα πέρα.
Άν δούλευε ο καπιταλισμός, έστω και κατά προσέγγιση προς τις σκανδιναβικές χώρες, τότε ασφαλώς και δεν θα είχαμε όλα αυτά τα αρνητικά φαινόμενα.
Δεν θα είχαμε σαφώς σοσιαλισμό. Όμως δεν θα καταλήγαμε στη χειρότερη μορφή του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή στο ΔΝΤ και στα δεινά που μας επιφυλάσσει. Αντιθέτως θα είχαμε δημιουργήσει έναν παράδεισο, που θα τον ζήλευαν οι πιο προηγμένες καπιταλιστικές χώρες. Αυτός ο ευλογημένος από τη φύση τόπος που λέγεται Ελλάδα, θα αποτελούσε υπόδειγμα, αν δεν είχε όλους αυτούς που την οδήγησαν στον γκρεμό.
Η κύρια αιτία λοιπόν εν κατακλείδι οφείλεται στους ανάξιούς της ηγέτες, κατά κύριο λόγο. Από κει και πέρα ο καθένας έχει τις ευθύνες του, είτε γιατί συνέβαλε μαζί τους στην παρακμιακή πορεία από ιδιοτέλεια, είτε γιατί προσδοκούσε κάποια μελλοντική εύνοια, είτε γιατί δεν τους εμπόδισε, γιατί σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως και να είναι αυτό, υπάρχει πάντοτε εναλλακτική λύση. Δεν υπάρχουν ποτέ μονόδρομοι, όπως θέλει να μας προπαγανδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου και τα διάφορα παπαγαλάκια, κάνοντας μας πλύση εγκεφάλου.
Η δημοκρατία, και αυτό είναι αλήθεια δεν έχει αδιέξοδα. Από τα πράγματα είναι πια φανερό ότι κανένας δεν ήταν άξιος να διαμορφώσει και εφαρμόσει αυτήν την εναλλακτική λύση.
Μια πολιτική και οικονομική ολιγαρχία οδήγησε την Ελλάδα κυρίως μέσω της διαφθοράς, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, στην καταστροφή, ώστε τώρα να αποζητούμε τους «βαρβάρους» για να μας βάλουν σε τάξη.
Τα δύο τρίτα του ελληνικού λαού που εντάχτηκαν και πήραν μέρος στη λεηλασία του κράτους από το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ζουν και βασιλεύουν ακόμη. Τώρα μόλις αρχίζει σταδιακά να δημιουργείται η κοινωνία τους ενός τρίτου, γιατί με την οικονομική κρίση και την παράδοσή μας στο ΔΝΤ αρχίζει να σπάει η ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης και να τρίζουν τα θεμέλια και άλλων κοινωνικών ομάδων. Ούτως ή άλλως ήταν στο σχέδιο. Βέβαια εκείνοι που πλήρωναν πάντοτε και τώρα θα πληρώσουν πάλι τα σπασμένα, είναι εκείνοι που δεν πήραν μέρος στο πλιάτσικο και το μεγάλο φαγοπότι. Απλώς θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο η κατάστασή τους. Ενώ πρώτα ζούσαν στην φτώχεια, τώρα θα περιπέσουν στην εξαθλίωση.
Εν κατακλείδι το δικομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή η παρασιτική άρχουσα αστική τάξη της Ελλάδας, απομύζησε εναλλάξ τον ελληνικό λαό, και αφού τον καταλήστεψε τον παρέδωσε στο ΔΝΤ για τα περαιτέρω.
Μόνο που τώρα υπάρχει και ο κίνδυνος εθνικών καταστροφών.
Αναστροφή αυτής της πορείας μπορεί να αρχίσει και έχει ελπίδες μόνο με την κατάργηση της δυναστείας Παπανδρέου και των συνοδοιπόρων.

52 σχόλια

  1. Η ΔΥΝΑΣΤΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΟΤΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΤΑΥΤΙΣΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΩΝ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΙΣΩΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ.
    ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΚΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΧΕ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ Η ΞΕΤΣΙΠΩΤΣΙΑ ΑΥΤΩΝΩΝ ΕΔΩ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να και ένα λαμπρό πνεύμα στο ΠΑΣΟΚ! Και μάλιστα διαμάντι! Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν και εσένα. Αλλά δυστυχώς είσαι και εσύ από τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν ένα θλιβερό κανόνα. Τον κανόνα της μετριότητας. Χίλια μπράβο για το άρθρο σου και εύχομαι να σε διαβάζουμε πιο συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Δαμιανέ
    Ειλικρινά λυπάμαι γιά το κατάπτυστο κείμενό σας και τις τεράστιες ανακρίβεις και μονομέρειες που αναφέρετε.
    Θα μπορούσα να αντικρούσω κάθε σας λέξη αλλά φείδομαι του χρόνου μου.
    Στην όλη αφήγησή σας ξεχνάτε κάτι βασικό. Το διεφθαρμένο νεοελληνικό κράτος ξεκίνησε από το 1947 και μετά με τις ρεμούλες των εθνικοφρόνων και την καταλήστευση του ελληνικού πλούτου. Συνεχίστηκε και γιγαντώθηκε επί Χούντας , οπότε και άρχισαν τα μεγάλα ελλειματα , συνεχίστηκε επί πρώτης διακυβέρνησης 1974-81 της ΝΔ , της δικυβέρνησης του Μητσοτάκη και αποτελειώθηκε επί της τελευταίας διακυβέρνης ΝΔ 2004-2009 την επιλεγόμενη και κυβέρνηση του Κουρασμένου.
    Αναζητείστε στοιχειωδώς τα οικονομικά στοιχεία γιά να δείτε ότι από τα 300 δισ ευρώ Ελληνικού χρέους , τα 160 οφείλονται στην 10ετή περίπου διακυβέρνηση της ΔΕΞΙΑΣ (Μητσοτάκης-Κουρασμένος) και τα 140 στην 20ετή περίπου διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    Πιστεύω να θυμάστε, επειδή είναι ΄πρόσφατο ότι η μεγάλη εξαχρείωση των ηθών και η αύξηση της ρεμούλας και της αρπαχτής εμφανίστηκε την τελευταία 5ετία όπου και εμφανίστηκε το τραγικό φαινόμενο ελάχιστοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ να μην έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα. Η ΝΔ τις τρύπες που άνοιξε στα θέματα χρηστής διαχείρισης η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις χρησιμοποίησε σαν πρόσχημα γιά να τις ξεχειλώσει και να κάνει στο πολλαπλάσιο τα χείριστα με την αιτιολογία ΄- έλα μωρέ και το ΠΑΣΟΚ το έκανε-. Οσο γιά την Αριστερά, υπάρχουν εκεί άνθρωποι με αξίες αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου με την πολιτική του κατάφερε να αποστεώσει από επιχειρήσματα όχι την Αριστερά σαν σύνολο αλλά μόνο το ΚΚΕ. Mην ξεχνάμε βέβαια την αγαστή συνεργασία του ΚΚΕ με την ΝΔ σε όλη της διάρκεια διακυβέρνησης του Μητσοτάκη και του Κουρασμένου.
    Από τα γραφόμενά σας και τη χολή που βγάζετε, μου δίνετε το δικαίωμα να υποθέσω ότι είστε μάλλον κάποιος απογοητευμένος οπαδός του Σταλινικού και παλαιολιθικού ΚΚΕ παρά κάποιος υγειώς σκεπτόμενος Αριστερός.
    Κ. Αντωνόπουλος
    Σκεπτόμενος Πολίτης- Ανεξαρτητος που ουδέποτε και πουθενά δεν υπήρξε κομματικός εγκάθετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εισαι πραγματικος Αριστερος και μεγαλος πατριωτης και σε παραδεχομαι!

    το οτι απτον Αντριου ξεκινησε η παρακμη πλεον το αντιλαμβανονται ολοι, ακομα και οι πιο φανατικοι πασοκοι

    το θεμα ειναι να απασχολησει τους ελληνες πως ενας ανθρωπος μονο, ενας στυγνος δημαγωγος και συγχρονος Κλεωνας κατορθωσε και υπνωτισε ολο τον ελληνικο λαο σε σημειο να φτανει και η Δεξια και ο Κωστακης ο μπουχεσας να δηλωνει θαυμαστης του Αντρεα Παπανδρεου

    Βεβαια υπηρχαν και μετεμφυλιακα τραυματα, αλλα αυτο δεν διακιολογει την ολη εξελιξη

    Βεβαια ο Αντριου καταλαβε το 1985 τι μαλακιες ειχε κανει και προσπαθησε να αλλαξει ροτα,αλλα ηταν αργα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε εχεις @@
    Πες τους τα καταμουτρα σους γυφτο-ρωμιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ "ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δαμιανιδη

    αχαριστε αν δεν ηταν ο Ανδρεας
    θα ησουν ενας μαλακας στο χωριο σου και θα πηδαγες κατσικες οπως οι χωριανοι σου

    ο Ανδρεας σε εκανε εκπαιδευτικο
    γευτικες την εξουσια του πασοκ χωρις να δουλεψεις και τωρα ουλας τσαμπα μαγια αφου πεθανε ο ευεργετης σου

    Διεφθερμενο δεν σε εκανε ο Ανδρεας ησουν Αν δεν το θελεις δεν γινεσαι πουστης

    κατσε καλα μην φθρισεις στο χωριο σου γαιδουρογαμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτη την ΣΠΑΤΑΛΗ χρηματων σε μισθους
    μιζες
    baby-lino
    κλπ., κλπ.,
    πως θα διορθωσουμε σημερα;

    . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Δαμ. Βασιλειάδη, είδες το φως το αληθινό και ανέβλεψες;
    Και την αναγραφή στον τίτλο: "Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, ιδρυτικού, ηγετικού στελέχους
    του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ", την έβαλες για να μας πείσεις;
    Έχεις καταλάβει ότι και ο σοσιαλιστής Ηλίας Τσιριμώκος, ο υπουργός του βουνού,και μετέπειτα Ανακτορικός Πρωθυπουργός,της αλήστου μνήμης Φρειδερίκης, είχε ανάλογες απόψεις με σένα;
    Ευχαριστούμε για την προπαγάνδα.
    Δεν θα πάρουμε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό είναι παραλλαγμένο το editorial του περιοδικού «Τρίτο Μάτι» στο τεύχος που κυκλοφορεί. Μόνο που εκεί αναφέρεται και ένας ακόμη λόγος της σημερινής μας κατάστασης τον οποίο ο συγγραφέας του παρόντος κειμένου αποσιωπά, ενώ αποτελεί την βαθύτερη αιτία της. Πρόκειται για την εκκοσμίκευση που επέφερε η αριστερή-υλιστική νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα ο λαός να θεοποιήσει το χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε ούστ από δω!
    Εάν πιστεύεις αυτά που γράφεις, να κάνεις χαρακίρι,για τις δικές σου ευθύνες.
    Επί Ανδρέα Παπανδρέου, έφαγε ο φτωχός λαός ψωμάκι.
    Βέβαια,κάτι καθίκια σαν τον Τσοχατζόπουλο, πλούτισαν.
    ΔΥΣΤΥΧΏΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια Βασιλειάδη. Αυτό είναι ίσως το πιο εμπεριστατωμένο άρθρο που έχει δημοσιευθεί στο παρόν blog.Aς το έχουν για υπόδειγμα οι διάφοροι πολιτικάντηδες που κατά καιρούς αραδιάζουν εδώ τις παπαριές τους και, πριν αποφασίσουν να μας τα ξαναζαλίσουν, ας κάνουν την αυτοκριτική τους σχετικά με το το ποσοστό ευθύνης που τους αναλογεί για το κατάντημα της Πατρίδας.
    Βασιλειάδη, συμπληρωματικά με τα εδώ γραφόμενά σου, πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι μια ανάλυση του φαινομένου των κλαδικών (παρασωματεία ρουφιάνων μέσα στα σωματεία) καθώς και το στήσιμο της μαιμού τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
    Ασυζητητί, θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί η σχέση του "σιδερένιου/χαρισματικού" και της συζύγου του με τις υπηρεσίες ασφαλείας των επικυριάρχων.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά ρέ Δαμιανέ,πού ήσουν κρυμμένος?
    Ούτε τά μαμούθ δέν κρατάνε τόσα
    θαμένα μυστικά στή τούνδρα.
    Ετεροχρονισμένος μέν,ειλικρινής δέ
    Νά συμπληρώσω 4-5 πράγματα:
    α.Έξω οί βάσεις τού Θανάτου.
    β.ΕΟΚ καί ΝΑΤΟ τό ίδιο συνδικάτο.
    γ.Είπαμε δωράκι,αλλά όχι 500μύρια!
    δ.Η Ελλάδα ανοίγει τό τρίτο δρόμο.
    ε.Δανείσθηκα γιά τό Κωλόσπιτο.
    .................
    Αρκετά,διότι "δρυός πεσούσης,πάς
    ανήρ ξυλεύεται".
    Ο Αντρέας έζησε καλά,αλλά δέν
    ήταν ακέραιος χαρακτήρας.
    Η νοσταλγία τών ΠΑΣΟΚων,θυμούμε-
    νοι τά χρήματα πού είχαν στή
    τσέπη τους, είναι επίπλαστη.
    Τά πληρώνουν-πληρώνουμε τώρα μέ
    τόκο 14%.
    Από τό 1981 δάνεια πληρώνουμε.
    Φρού-φρού αρώματα,πλαστές παρά-
    νομες επιδοτήσεις βρεγμένων
    θαμένων καρπών,κεκτημένα τού
    κώλου,3 Κοινοτικά πλαίσια στόν
    Καιάδα,συνδικαλισμός τού ορθού,
    ανάπτυξη σκατά καί απόσκατα...
    Καί τά παιδιά ολονών μας είναι
    καταχρεωμένα.
    Καί μετά στά διαλείμματα εξουσίας
    η Ν.Δ. προσπάθησε νά κρατηθεί,
    μέ μία από τά ίδια.
    Όπως παραγγέλνουν:
    Γκαρσόν,μία ολίγη από γιουβέτσι.
    Δλδ λίγο κριθαράκι μέ ζουμάκι.
    ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΞΕΜΥΑΛΙΣΤΡΑ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλλος ένας " δώστε μου πόστο να μεγαλουργήσω" ,που δεν του έκανε τη χάρη ο Ανδρέας. και τώρα βγάζει χολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!..ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ κ.ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Afto to arthro,i anartisi ine poli sosti, oti sholiazi ja ton A.P. aftos arhise na katastrefi ayti ti hora ke ehi tin kyria efthini.Polla siharitiria ston sigrafea aftu tu artrhru.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι,ιδρυτικο και ηγετικο στελεχος του ΠΑΚ/ΠΑΣΟΚ και γραφεις τοσα ενδειαφεροντα!Τοσα δεν τολμησε να σειρει ουτε ο Μ.Χαραλαμπιδης,αν μιλαμε για στελεχος!
    Οχι φιλε δεν φταιει ο Α.Παπανδρεου.
    Φταιμε ολοι εμεις (και συ μαζι)που
    ψηφιζαμε τοσα χρονια ΠΑΣΟΚ !

    Αντε πνιξου ρε !Δοσιλογε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δαμιανέ,
    Ξέραμε ό,τι χάνεις κάπου...αλλά
    δεν περιμέναμε να φτάσεις ώς εκεί!
    Ο άμμετρος εγωισμός σου, τα
    σωρευτικά απωθημένα σου, οι αβαθείς
    εκτιμήσεις σου, δεν έχουν όριο!
    Προσφέρεις τις χειρότερες δυνατές
    υπηρεσίες στη χώρα και τίς....καλύτερες στο κατεστημένο!
    Πρέπει να ντρέπεσαι!
    'Ενας παλιός ΠΑΚΙΤΗΣ...περήφανος
    για τον μεγάλο του Αρχηγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απο ΧΘΕΣ
    ακομα να βαλετε σχολια;!

    Μαλλον πρεπει να αλλαξουμε blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eσένα σου άρεσε φαίνεται ότι το 60% του Ελληνικού λαού ήταν μιάσματα και φακελωμένοι, ο πληθωρισμός το 1980 και 1981 ήταν 25%, οι ιδιωτικές εταιρείες όλες ήταν καταχρεωμένες και ζούσαν με δανεικά από το κράτος.
    Εσύ παλιοτόμαρο δεν μπορείς να πιάνεις στο στόμα σου τον Ανδρέα Παπανδρέου.Είναι από τους λίγους πολιτικούς που πέθανε φτωχός σε αντίθεση με αυτούς που θαυμάζεις σκουλήκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Δαμιανέ.
    Δεν επιθυμώ να απαντήσω στο γεμάτο εμπάθεια και υστεροβουλία άρθρο σας που μου θυμίζει άλλες εποχές όταν η Δεξιά κατηγορούσε στον Ανδρέα Παπανδρέου σαν πράκτορα των Αμερικάνων ή αργότερα σαν αρχηγό της 17 Νοέμβρη!!!!
    Εκείνο που θέλω να σας επισημάνω είναι ότι η διαφθορά στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 1945 όταν καταλήστευσαν τα χρήματα του σχεδίου Μαρσαλ τα ντόπια αρπακτικά της Δεξιάς, συνεχίστηκε με τη Χούντα που εκεί εντοπίζονται και τα πρώτα μεγάλα δάνεια και χρέη του Ελληνικού Κράτους, συνεχίστηκε με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και ολοκληρώθηκε και μάλιστα στην πιό αισχρή, αρπακτική και διεφθαρμένη της μορφή επί εποχής Κουρασμένου.
    Οσο γιά μερικά οικονομικά στοιχεία που αναιρούν πλήρως τα λεγόμενά σας, μετά το 1981 το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε χονδρικά 20 χρόνια και η ΝΔ 10. Αν ανατρέξετε στα οικονομικά στοιχειά θα δείτε ότι αυτά τα χρόνια η ΝΔ δημιούργησε 160 δισ ευρώ χρέος και το ΠΑΣΟΚ 140 !!
    Μήπως δεν είστε αυτός που λέτε άλλα κάποιος φανατισμένος οπαδός του αναχρονιστικού και Σταλινικού ΚΚΕ - που σημειωτέων συνεργάστηκε άριστα τόσο με τον Μητσοτάκη όσο και με τον Κουρασμένο - που έχετε μένος κατά του Α.Παπανδρέου επειδή με την πολιτική του ξεγύμωνσε και έδειξε πεντακάθαρα στις λαϊκές μάζες την λαϊκίστικη, αναχρονιστική, αντιεπιστημονική και δεκανίκι της Δξιάς, πολιτική του ΚΚΕ????

    Κ Αντωνόπουλος
    Αριστερός , μη κοματικοποιημένος, σκεπτόμενος πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΥΛΙΖΕΙΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ,ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ,ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. φίλε δε μας τα λες καλά. Όλοι στο ΠΑΚ είσαστε άγγελοι εκτός από το μακαρίτη τον Ανδρέα? Αυτός κυβέρνησε δέκα χρόνια (80-90)και μετά ακολούθησαν πάμπολοι "σοσιαληστές", για όλα φταίει ο Παπανδρέου? Αν κατα τη λογική σου είχε τη δύναμη να αλλοτριώσει ένα λαό,όντας ο ίδιος πεθαμένος, τότε τον αναδεικνύεις πιο δυνατό από ότι ήταν. Ο Ανδρέας έδωσε ψωμάκι στο φτωχόκοσμο...πριν τον φάει η Λιάνη..Οι διάδοχοι τι έκαναν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε Καψαμπέλλη, δεν ξέρω εάν σας ενδιαφέρει, αλλά η καθυστέρηση καταχώρισης των σχολίων επί,περίπου ,20 και πλέον ώρες, καθιστά το blog σας , ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εσυ δηλαδη εισαιιδρυτικο μελος
    του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ ?
    Μηπως εισαι φασιστας και δεν το εχεις καταλαβει?
    Ευτυχως που τα παιδια μου δεν υπηρξαν μαθητες σου...θα τα ειχες κανει σαν τα μουτρα σου φασιστα του κερατα..
    Και οπως λεει ο Θησεας στον Ιππολυτο του Ευρυπιδη....Μακρια,μακρια φωναζω απο δαυτους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΝΑ ΑΓΙΆΣΕΙ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΑΓΡΑΨΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΒΡΕ ΧΑΧΟΛΟΙ
    τι
    τα
    θελετε
    τα
    σχολια
    αφου ΔΕΝ τα βαζετε;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. γραψτε σχολια κοροιδα


    ουτε αυριο δεν θα τα δειτε . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΠΛΥΝΕΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΗΓΕΤΗ, ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ

    ΑΛΛΟΙ ΕΥΝΟΙΥΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
    ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
    ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑΛΛΟΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολή καλή ανάλυση
    Ειναι έτσι όπως τα γράφεις ακριβώς.
    Η μεγαλύτερη τραγωδία που έζησε ο τόπος δεν ήταν ούτε η Μικρασιατική καταστροφή ούτε η Κατοχή ούτε η παρούσα ύφεση αλλα η διακυβέρνηση του από τον Ανδρεα Παπανδρεόυ.
    Το τραγικότερο είναι ότι τον κατατάσουν στις
    μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες και ότι ακόμα οι Ελληνες - όχι όλοι ευτυχώς - αναπωλούν τα χρόνια της διακυβερνησής του και αγνοούν ότι κύριος υπευθυνος της κατάπτωσης που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα είναι ο Α.Παπανδρέου.
    Ευχομαι κάποτε η ιστορία να βάλει τα πράγματα στην θέση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ? ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΕΙΣ ΣΕ ΥΨΙΣΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. παραλήρημα μίσους εναντίον του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Και ποιός είσαι εσύ ρε σύντροφε επαναστάτη;
    ποιό είναι το ειδικό βάρος της γνώμης σου;
    Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας να κάνει το ΠΑΚ εσύ τι τίτλο θα έβαζες τώρα κάτω απο το όνομά σου;
    ΒΡΕ ουστ κομπλεξικέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο άνθρωπος αυτός δέν άφησε τίποτα όρθιο διέφθειρε τα πάντα. Μέχρι το 81 αν κάποιος είχε κατηγορηθεί γιά κλοπή ντρεπόταν να κυκλοφορήσει. Μετά αυτός ήταν ο μάγκας και παράδειγμα προς μίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θαυμαστης του Ανδρέα δεν είμαι, αλλά ετσι οπως πάμε κάποιοι θα μας πουν οτι το 1981 η Ελλάδα ηταν Ελβετία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΜΑΛΑΚΟΜΠΟΥΚΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ!!! ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τώρα είναι αργά πια.
    Εμείς, που ποδηγετηθήκαμε από το "μεγάλο ηγέτη" και στη συνέχεια τσαλακωθήκαμε. Εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη.
    Εμείς, που το μυαλό μας δεν έφτανε, εκεί που έφτανε το δικό του. Εμείς είμαστε οι υπόλογοι για το επερχόμενο κατάντημα το δικό μας και των παιδιών μας.
    Εμείς, που παραμηθιαστήκαμε εύκολα, λόγω του κατατρεγμού μας από την τότε δεξιά, δηλαδή από τους δοσίλογους καιταγματασφαλίτες.
    Εμείς, που οδηγήσαμε τους άλλους εκεί που μας οδήγούσε αυτός και φτάσαμε ως εδώ. Εμείς φταίμε.
    Τώρα είναι αργά πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΥΡΙΕ ! ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΤΟ ΠΑΚ ΥΠΗΡΞΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ !ΑΦΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΚ ΗΣΥΧΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ18 Ιαν 2011, 11:56:00 π.μ.

    Συγχαρητηρια στον κ. Κ. Αντωνόπουλο
    για το κείμενό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΡΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΕΧΕΙ

    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ

    Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΗ ΑΛΥΠΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

    ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΑΝΔΙΑΜΦΙΣΒΤΙΤΑ

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΟΡΓΑΝΩΣΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΑΡΧΕΙΑ

    ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ


    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚ, ΟΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣΧΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ, ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ , ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΝΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!

    ΕΡΩΤΗΣΗ 11.01.2011 Προς τους κ.κ. Υπουργούς - Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

    ΑΠΟ
    http://www.syriza.gr/ekloges-kai-boyli/koinoboyleytiki-drastiriotita/abapolyseis-symbasioychon-aoristoy-chronoy-ston-dimosio-tomeabb

    «Απολύσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου στον δημόσιο τομέα» — Αρχειοθέτηση κοινοβουλευτική ομάδα, κοινοβουλευτικό έργο 11/01/2011 15:46

    ΕΡΩΤΗΣΗ 11.01.2011 Προς τους κ.κ. Υπουργούς - Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

    Έχει ανοίξει πια η πόρτα για τις απολύσεις από το Δημόσιο.
    Στην Κτηματολόγιο Α.Ε., στις αρχές Αυγούστου, σημειώθηκε η πρώτη απόλυση συμβασιούχου αορίστου χρόνου από το Δημόσιο τομέα, ενώ μετά άνοιξε ο δρόμος και για απολύσεις άλλων 10 εργαζομένων χωρίς να έχει συμπληρωθεί καν ένας χρόνος εργασίας τους στην εν λόγω εταιρεία.
    Συγκεκριμένα, στις αρχές Αυγούστου, ο Π. Ξηρουχάκης, υπάλληλος της Κτηματολόγιο Α.Ε, με ειδικότητα γεωγράφου Π.Ε., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος συναφούς με το αντικείμενο σπουδών του και υποψήφιος διδάκτορας ελληνικού πανεπιστημίου, απολύθηκε ενώ δεν είχε ακόμη συμπληρώσει ούτε ένα χρόνο εργασίας και άρα χωρίς να δικαιούται καν αποζημίωση.
    Ο εν λόγω υπάλληλος, ενώ είχε προσληφθεί ως Γεωγράφος Π.Ε. κλήθηκε από τη διοίκηση του Κτηματολογίου Α.Ε. να ασκεί διαφορετικά καθήκοντα και εργασίες από αυτές του επιστημονικού του πεδίου και που καμία συνάφεια δεν είχαν με τα προσόντα και τις σπουδές του. Ουσιαστικά η διοίκηση του ανέθεσε καθήκοντα που ασκούνταν από άλλους κλάδους (ΔΕ Διοικητικού) και μάλιστα ενώ ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν αναγκασμένος να μετακινείται στα πλαίσια της εργασίας του, δεν του καταβάλλονταν καν οδοιπορικά. Παρόλα αυτά ο εργαζόμενος εργαζόταν στους τομείς που οι προϊστάμενοι του τον τοποθετούσαν.
    Ενώ δε ο εν λόγω υπάλληλος επανειλημμένα είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για την άσκηση μη συναφών προς το αντικείμενο σπουδών του καθηκόντων, επισημαίνοντας πως δεν είχε προσληφθεί σε τέτοια θέση και πως η μη αξιοποίηση του είναι άδικη αλλά και εις βάρος της εταιρείας, η εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. συνέχιζε να μην τον αξιοποιεί και τελικά προχώρησε σε αναιτιολόγητη απόλυση εκλαμβάνοντας την προσπάθεια του εργαζομένου να εργαστεί στον τομέα που είχε προσληφθεί και άρα να μπορεί να προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες του, ως ανάρμοστη και προβληματική συμπεριφορά!
    Επίσης, η δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο εργαζόμενος έχει οριστεί για τον Μάιο του 2011 σε αντίθεση με παρόμοια περίπτωση εργαζομένων που έχει οριστεί πολύ πιο σύντομα.
    Επειδή ο ίδιος ο εργαζόμενος υποστηρίζει ότι πραγματικό λόγο απόλυσης του αποτελεί η διεκδίκηση των εργασιακών του δικαιωμάτων και το ότι δεν εντάσσονταν σε συγκεκριμένους μεγάλους κομματικούς χώρους


    Επειδή είναι το λιγότερο γελοίο να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της αξιοκρατίας εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν με καθεστώς αδιαφάνειας και διαφθοράς
    Επειδή η παραπάνω περίπτωση ίσως αποτελεί πρόβα τζενεράλε για απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και βρίσκεται στο «πνεύμα» της γενικευμένης επίθεσης που συστηματικά εδώ και πολύ καιρό έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ προς όλους τους εργαζόμενους,
    Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
    1. Ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι λόγοι απόλυσης-καταγγελίας της σύμβασης του εργαζομένου και ποιες ακριβώς διαδικασίες ακολουθήθηκαν προκειμένου να προβεί η εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. στην κίνηση αυτή;
    2. Για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκε σε θέση για την οποία προσελήφθηκε και ανάλογη των προσόντων του;
    3. Τι θα κάνετε για τη θεραπεία των δημιουργηθεισών καταστάσεων εφόσον τα καταγγελλόμενα είναι αληθή;
    Ο ερωτών Βουλευτής
    Μιχάλης Κριτσωτάκης

    ΑΠΟ ΤΟ SITE TOY ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΄Κι εσύ ρε φίλε, δεν φταίς καθόλου, για όσα τώρα καταγγέλεις???

    Ποιοί αφιονισμένοι σας εσένα, ψήφιζαν τον μεγάλο, εγώ????

    Ποοί τούλεγαν "εγκρίνω και επαυξάνω, ασχηγέ προχώρα, γάμησέ τους και μη φοβάσαι κανέναν"???

    Εσύ ή εγώ??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Λαμόγιο Αντωνόπουλε,

    Αν δεν είσαι τυφλός, αν δεν φοράς σκουροπράσινα αδιαπέραστα γυαλιά και αν γνωρίζεις ανάγνωση, δες την καμπύλη εξέλιξης του δημόσιου χρέους της χώρας στον παρακάτω ιστότοπο, και ξύπνα. Στη συνέχεια καθάρισε τις τσίμπλες από τα μάτια σου για να δεις τον κόσμο, όπως είναι στην πραγματικότητα.

    http://www.thermopilai.org/content/diagramma-tou-demosiou-khreous?page=2386


    Το δεύτερο που θέλω να σου πω είναι, να πάψεις να αυτοαποκαλείσαι «Σκεπτόμενος Πολίτης- Ανεξάρτητος που ουδέποτε και πουθενά δεν υπήρξε κομματικός εγκάθετος» και να μας πεις τι απολαμβάνεις από το ΠΑΣΟΚ, εσύ και όλο το σόϊ σου, και ισχυρίζεσαι αυτά που ισχυρίζεσαι, και μάλιστα με τόση εμπάθεια.
    Μπας και είσαι κι εσύ συνδαιτυμόνας του άεργου, ανεπάγγελτου και σιτιζόμενου δημοσία δαπάνη τεμπελόσκυλου παχύδερμου?????

    Και πάντα νάχεις στο νού σου ότι, όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, αποφάσισε να τους δώσει δύο αρετές, ώστε να περάσουν καλά.

    Έτσι έκανε:
    - τους Ελβετούς μεθοδικούς και να σέβονται τους νόμους•
    - τους Εγγλέζους επίμονους και μελετηρούς•
    - τους Γιαπωνέζους εργατικούς και υπομονετικούς•
    - τους Γάλλους καλλιεργημένους και εκλεπτυσμένους•
    - τους Ισπανούς εύθυμους και φιλόξενους.

    Όταν έφτασε και στους Έλληνες, στράφηκε στον άγγελο που κρατούσε
    σημειώσεις και του είπε:

    «Οι Έλληνες θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και ΠΑΣΟΚ».

    Μόλις τέλειωσε τη δημιουργία, ο άγγελος Του είπε:

    «Κύριε, σε όλους τους λαούς δώσατε δύο αρετές και στους Έλληνες τρεις. Έτσι θα υπερισχύσουν όλων των άλλων».

    «Να πάρει η ευχή! Έχεις δίκιο! Μόνο που τωρα δεν μπορώ να τις αφαιρέσω!
    Ας έχουν λοιπόν οι Έλληνες τρεις αρετές».

    «Όμως, κάθε Έλληνας δεν θα μπορεί να έχει πάνω από δύο συγχρόνως».

    Έτσι

    a.. Ο Έλληνας που είναι ΠΑΣΟΚ και τίμιος δεν μπορεί να είναι έξυπνος.

    b.. Εκείνος που είναι έξυπνος και ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι τίμιος.

    c.. Κι εκείνος που είναι έξυπνος και τίμιος δεν μπορεί να είναι ΠΑΣΟΚ.


    Φρόντισε λοιπόν, στις επόμενες εκλογές να αποδείξεις ότι είσαι έξυπνος και τίμιος. Αν το συμφέρον σου θα σ΄αφήσει να το κάνεις.


    «Αντιλαμόγιας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Λαμόγιο Αντιλαμογιε...

    1)Δεν ειμαι ο Αντωνοπουλος..
    2)Αν εβγαζες τα πιτουρα απο
    αυτο που κατα τυχη αποκαλεις
    εγκεφαλο,...θα παραδεχοσουν=

    α)Η μεγαλη τραγωδια εγινε, απο τον
    πιο αχρηστο και ανικανο πρωθυπυργο
    που εχει περασει ποτε απο ιδρυσεως
    του ελληνικου κρατους, εκτοξευσε το
    Δ.Χ απο 75 στο 110% μεσα σε τριαμισι χρονια(δεν κυβερνουσε το
    πασοκ στην οικουμενικη ενταξει?)
    χωρις να κανει σχεδον κανενα εργο...να μην αναφερω το 2004-2009
    που εκτοξευσαν το Δ.Χ. απο 110 στο 140%....

    Β)Το Δ.Χ. την περιοδο 1982-1989
    δεν παλευω τανε με τιποτα και για
    εναν αλλο λογο, για τον ιδιο που πολλοι φανατισμενοι δεξιοι επικαλουνται,
    οτι δηλαδη το ΑΕΠ δεν αυξηθηκε και
    δηθεν μεχρι και η πορτογαλια μας
    προσπερασε, ο απλος αυτος λογος ειναι ο εξης και λυπαμαι, γιατι,
    ουτε οι πασοκοι(μην νομιζεις οτι
    εχουν και πολυ μυαλο τα κομματικα
    στελεχη στην ανωτερη βαθμιδα, ολων
    των κομματων)...
    Η δραχμη ηταν τραγικα υποτιμημενη.
    Ολοι ηξεραν εδω και παρα πολλα
    χρονια πριν ακομη την ΟΝΕ, οτι θα
    κατεληγε στην ισοτιμια που τελικα
    κλειδωσε...
    ενω στο τελος του 1981
    πριν αναλαβει το πασοκ ηταν στις
    30 δραχμες ανα δολλαριο και το
    κατα κεφαλην εισοδημα ηταν στα
    500δολαρια το χρονο...εκει
    εμεινε και οταν εφυγε το πασοκ
    στα μεσα του 1989....
    Δηλαδη στην ουσια το πασοκ με ολο
    το πρωτοφανες εργο που αφησε πισω
    του,...ανεβασε το κατα κεφαλην
    εισοδημα κατα δεκα φορες η 1000%!

    Το ιδιο συνεβη περιπου και και με
    το Δ.Χ που ναι, ανεβηκε απο το 31 στο 80% διπλασιαστηκε δηλαδη και
    παραπανω, αλλα
    σε νομισμα, που στην ουσια ηταν
    δεκα φορες πιο υποτιμημενο απο
    την πραγματικη του αξια η 1000%
    Με το τεχνασμα αυτο εμφανιζοτανε
    χαμηλο το Δ.Χ. και μπορουσαμε σχετικα ευκολα να το αποπληρωσουμε μεταπολεμικα, εαν καποιος δηλαδη
    πιστευε στις εξαιρετικες επιδοσεις των μεταπολεμικων κυβερνησεων...

    Ξερω τι θα μου πεις οτι το πασοκ
    φταιει για τις υποτιμησεις κ.λ.π.
    τσου, ρωτα οποιον εχει οικονομικες
    γνωσεις να σε διαφωτισει...εξ' αλλου, δεν το εβγαλα απο το μυαλο
    μου, σε αντιπασοκικη εφημεριδα το

    διαβασα και για αυτο ειμαι σιγουρος
    οτι ανταποκρινετε στην πραγματικοτητα...Η ΔΡΑΧΜΗ ΗΤΑΝ ΤΟ
    ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ
    ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΕΚΕΙΝΗ
    ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ...
    Τωρα γιατι ολοι κανουν πως το ξεχασαν, ας οψεται η καταστροφολογια, που εκπορευεται
    απο ποικιλα κεντρα και θελει να
    μας αφαιρεσει καθε ελπιδα
    αναγεννησης....η αληθεια ειναι οτι
    ο ελληνικος λαος, παρα τις καποιες
    ασχημες νοοτροπιες που εχει(που
    ειναι αποτελεσμα και δυσκολων
    αντικειμενικα συνθηκων),εχει

    πετυχει τα τελευταια 35 χρονια
    (με εξαιρεση την περιοδο Μητσοτακη) τεραστια επιτευγματα
    στους περισσοτερους τομεις και μαλιστα εφτασε το 2008 προ κρισης

    -παρα τον βαριεμαι την ζωη μου και
    ολο το συμπαν-να εχει Κατα Κεφαλην
    εισοδημα πολυ μεγαλυτερο Ισπανιας,
    Ιταλιας και μολις 300 ευρω αποσταση
    απο Γερμανια, Ιαπωνια, μπορεις να
    ψαξεις στο διαδικτυο, ποτε δεν λεω
    κατι στην τυχη, δεν εχω χρονο να ψαξω, καπου το εχω απομνημονευσει μολις το βρω...

    Καταλαβαινω το ΜΙΣΟΣ σου προς τον Ανδρεα καθε δεξιο κομματοσκυλο που σεβεται τον ευατο του, οφειλει
    να ορκιζετε καθημερινα, παντοτινο μισος στον ανθρωπο που εβγαλε απο
    τα σκουπιδια το 80% του ελληνικου
    λαου και ολοκληρη την ελληνικη
    υπαιθρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Α και το ανεκδοτο δεν στο εχουν
    πει καλα μαθε λοιπον την σωστη
    του εκδοχη-

    Και πάντα νάχεις στο νού σου ότι, όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, αποφάσισε να τους δώσει δύο αρετές, ώστε να περάσουν καλά.

    Έτσι έκανε:
    - τους Ελβετούς μεθοδικούς και να σέβονται τους νόμους•
    - τους Εγγλέζους επίμονους και μελετηρούς•
    - τους Γιαπωνέζους εργατικούς και υπομονετικούς•
    - τους Γάλλους καλλιεργημένους και εκλεπτυσμένους•
    - τους Ισπανούς εύθυμους και φιλόξενους.

    Όταν έφτασε και στους Έλληνες, στράφηκε στον άγγελο που κρατούσε
    σημειώσεις και του είπε:

    «Οι Έλληνες θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και ΝΔ».

    Μόλις τέλειωσε τη δημιουργία, ο άγγελος Του είπε:

    «Κύριε, σε όλους τους λαούς δώσατε δύο αρετές και στους Έλληνες τρεις. Έτσι θα υπερισχύσουν όλων των άλλων».

    «Να πάρει η ευχή! Έχεις δίκιο! Μόνο που τωρα δεν μπορώ να τις αφαιρέσω!

    Ας έχουν λοιπόν οι Έλληνες τρεις αρετές».

    «Όμως, κάθε Έλληνας δεν θα μπορεί να έχει πάνω από δύο συγχρόνως».

    Έτσι

    a.. Ο Έλληνας που είναι ΝΔ και τίμιος δεν μπορεί να είναι έξυπνος.

    b.. Εκείνος που είναι έξυπνος και ΝΔ δεν μπορεί να είναι τίμιος.

    c.. Κι εκείνος που είναι έξυπνος και τίμιος δεν μπορεί να είναι ΝΔ.

    Φυσικα ολα αυτα τα γραφω προς
    προβληματισμο των ουδετερων, μιας
    και ξερω εκ' προιμιου αντι για
    απαντηση, θα αρχισεις τα καντηλια,

    αλλα ξερεις κατι καρφι δεν μου
    καιγετε, ο καθενας εκφραζεται με τον τροπο που αντιπροσωπευει τον ευατο του...φιλακια πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση