GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φράχτες και «πέργκολες» στον Έβρο...

Γράφει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ http://www.aixmi.gr/ Θέλετε φράχτες; Θέλετε τάφρους; Θέλετε τείχη; Δεκτό. Θέλετε να αντιμετωπίσουμε το ζήτ...

Γράφει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ
http://www.aixmi.gr/

Θέλετε φράχτες; Θέλετε τάφρους; Θέλετε τείχη; Δεκτό. Θέλετε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της μη νόμιμης μετανάστευσης; Ε, τότε είμαστε σε λάθος δρόμο.
Αν σταθούμε στην ορολογία που συνοδεύει τη σύγχρονη μετανάστευση, αυτό το νέο είδος μετανάστευσης που δεν είναι μήτε ακριβώς οικονομικοί μετανάστες μηδέ συμβατικοί πρόσφυγες, όπως τους ορίζει η Συνθήκη της Γενεύης, αλλά ανήκουν σε μια ενδιάμεση κατηγορία («εξαναγκασμένη μετανάστευση») που στην πλειονότητά της αφορά ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι σχετίζεται με το νερό: influx, wave, flow, κι αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο. Τη σύγχρονη μετανάστευση δεν την σταματάς μήτε με τείχη μήτε με φράχτες, όπως και το νερό εξάλλου. Μπορείς μοναχά να της αλλάξεις πορεία. Ωστόσο, όσο περισσότερο την εμποδίζεις τόσο θα τρυπώνει από αλλά σημεία, και όσο πιο κρυφά τα σημεία τόσο μεγαλύτερη η ζημιά, όπως και με το νερό εξάλλου.
Δεν υπάρχει θεωρητικός της σύγχρονης μετανάστευσης που να μην εκτιμά ότι...
 τα αίτια της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι άλλα από την ανυπαρξία διαδικασιών νόμιμης μετανάστευσης. Είναι οι περίφημες «unintended consequences» (λανθάνουσες συνέπειες) του Merton, «οι απρόβλεπτες συνέπειες σκόπιμων πράξεων». Όταν, δηλαδή, το κράτος θέλοντας να περιορίσει τη μετανάστευση υψώνει τείχη αδιαπέραστα, φυσικά ή νομικά, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που κατορθώνει θα είναι να ενισχύσει τη λάθρα μετανάστευση και την κερδοσκοπία των λαθροδιακινητών. Θέλετε να πατάξετε τους λαθροδιακινητές; Ένας είναι ο τρόπος: ορίστε νόμιμους τρόπους εισδοχής μεταναστών.
Ο περίφημος φράχτης, λοιπόν, τί θα κάνει; Απολύτως τίποτα, όσον αφορά στους αλλοδαπούς. Απλώς θα περνάνε από παραδίπλα ή από το Αιγαίο, όπως έκαναν όλα τα χρόνια. Διότι, προφανώς, και τη ροή δεν τη μετατόπισε η Frontex αλλά το market. Οταν το κόμιστρο έφτασε τα 2000-3000 ευρώ από Τουρκία σε Μυτιλήνη ή Σάμο, μια άλλη ομάδα στα επάνω σύνορα έριξε τις τιμές στα 300 ευρώ. Και σε αυτό οφείλεται το ότι πέραν της γεωγραφικής μετατόπισης παρατηρείται και μια ποιοτική αλλαγή: οι πιο φτωχοί, οι πιο ευάλωτοι, οι πιο δυστυχισμένοι … επιλέγουν τον Έβρο. Με τον φράχτη, απλώς ενδέχεται να αυξηθούν λίγο τα κόμιστρα και ίσως … και τα πτώματα.
Όμως, το ζήτημα δεν είναι ο αλλοδαπός. Στην πραγματικότητα, καθόλου δεν θα τον επηρεάσει. Αυτός ο φράχτης και ο περί αυτού λόγος επηρεάζει εμάς: το κράτος και τους πολίτες. Οσον αφορά τους πολίτες, όλη αυτή η ρητορική κάνει τον πολίτη να αισθάνεται απειλούμενος, ότι τίθεται θέμα εισβολής- ριζοσπαστικοποιείται, πολώνεται και αποπροσανατολίζεται. Αυτό επιθυμούμε; Να τρομάξουμε και να φασιστοποιήσουμε κι άλλο μια κοινωνία που βάλλεται από τα οικονομικά μέτρα και, συνεπώς, είναι έτοιμη να στρέψει τα βέλη της προς το πιο αδύναμο; Αυτό θέλει, άραγε, η σημερινή κυβέρνηση;
Οσον αφορά στο κράτος, βάλλεται από τον φράχτη γα τον εξής λόγο. Τη χρονιά που πέρασε, έγιναν γιγάντιες προσπάθειες για να αλλάξει το κλίμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι της Ελλάδας. Οταν όλοι κατηγορούσαν την Ελλάδα για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, το επαίσχυντα χαμηλό ποσοστό απόδοσης πολιτικού ασύλου, την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής, και το αίτημα της Ελλάδας για αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ μόνο γέλιο προκαλούσε. Υποκριτικό γέλιο; Φυσικά. Αλλά είχαν σθεναρά επιχειρήματα, ενώ η Ελλάδα ένοχα κατέβαζε τα μάτια. Έλεγαν… σταματήστε να βασανίζετε ανθρώπους και μετά τα λέμε. Και, πράγματι, μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται. Είδανε τις προσπάθειες, διάβασαν τα προσχέδια των νόμων, συναντήθηκαν με αρμόδιους φορείς και, κάπως έτσι, απέφυγε η Ελλάδα και την προσφυγή στο Δικαστήριο της ΕΕ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά απέκτησε ισχυρούς συμμάχους- κράτη, διεθνείς οργανώσεις αλλά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι των κρατών μελών που συνέχιζαν να μην επιθυμούν καμία αλλαγή του Δουβλίνο ΙΙ. Όταν ακόμα και ίδιος ο υπουργός της Γαλλίας, ο κ. Besson, στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι -παρουσία εκπροσώπων κρατών -μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- τόνισε ότι η Ελλάδα αλλάζει και οφείλουμε να την στηρίξουμε καθώς αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, και η Επίτροπος η κα. Malmström υπερθεμάτισε τονίζοντας την ανάγκη για αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ. Όλα αυτά, όμως, κινδυνεύουν να γκρεμιστούν με τη ρητορική περί φράχτη. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα φαίνεται να μην εφαρμόζει όσα υποσχέθηκε και να πράττει κάτι άλλο. Ο φράχτης κ. υπουργέ δεν συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών.
Στο Εθνικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που χαιρετίστηκε από όλους, συμπεριλαμβάνεται ο νόμος για το άσυλο, τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, τα ανθρώπινα Κέντρα Μακράς Κράτησης. Και τίθεται το ερώτημα… όταν υπάρχει αυτό το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μολονότι έχει καθυστερήσει τραγικά πολύ, όταν αυτό το νομοσχέδιο είναι προϊόν πολύμηνης μελέτης των καλύτερων που ασχολούνται με τη μετανάστευση- υπουργεία, θεσμικοί φορείς, ΜΚΟ, Διεθνείς οργανισμοί- γιατί δεν καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του νόμου και αναλωνόμαστε σε πυροτεχνήματα με φράχτες, που είναι τοις πάσει γνωστό πως και χρήματα θα κοστίσουν και κανένα αποτέλεσμα δεν θα φέρουν; Το τόνισε εξάλλου και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στον Έβρο μπορούσε σε πιλοτική βάση να λειτουργεί από το Σεπτέμβρη και με αυτό τον τρόπο θα περιορίζονταν δραματικά οι ροές από τα σύνορα στο κέντρο της Αθήνας. Εργασία καμία δεν έχει γίνει για την βελτίωση της Πέτρου Ράλλη μήτε για τα κρατητήρια του Αεροδρομίου. Ομοίως, καμία προετοιμασία δεν έχει γίνει για την κατασκευή Κέντρων Μακράς Κράτησης, που να συνάδουν με τις οδηγίες του CPT. Όσο δεν για το ΠΔ για τα εκκρεμή αιτήματα ασύλου …ακόμα αναμένεται η εφαρμογή του- το μαρτυρούν, άλλωστε, οι δεκάδες απεργοί πείνας από το Αφγανιστάν και το Ιράν. Και τα κονδύλια παραμένουν στα ταμεία, ανέπαφα.
Ο Έβρος χρειάζεται και φράχτες και έργα υποδομής, ώστε να μην πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τα χωριά αυτής της πολύτιμης αν και ξεχασμένης περιοχής της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται, όμως, αυτόν τον φράχτη.

27 σχόλια

  1. EΣΥ ΑΦΡΑ ΜΟΥ,ΠΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΤΙΘΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ;

    OXI MONO ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

    ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΦΡΑ ΜΟΥ,ΠΡΑΞΕΙΣ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και νομιμη υποδοχη μεταναστων να υπαρξει (που σαφως και πρεπει να υπαρχει), θα μπει σιγουρα οριο στον αριθμο των μεταναστων που η Ελλαδα μπορει να υποδεχτει. Επομενως ο περισσευουμενος ογκος μεταναστων θα μπουν λαθραια στη χωρα, αν εξακολουθησουμε να μην αντιδρουμε.
    Δεν ξερω αν ο φρακτης θα εχει αποτελεσματα, το γεγονος και μονο ομως οτι οι επαγγελματιες αντιρατσιστες σαν την Αλ Σαλεχ αντιδρουν, σημαινει οτι μαλλον καποια μειωση της εισροης θα επιφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ Η ΠΕΙΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλετε να πατάξετε τους λαθροδιακινητές; Ένας είναι ο τρόπος: ορίστε νόμιμους τρόπους εισδοχής μεταναστών.
    ===============================

    ΜΗΠΩΒΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ;
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ; Η ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ;
    ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ'
    ΣΤΟΣ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΤΕ Η ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ.
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ....
    "ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
    ...
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ ???
    ....
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, ΙΣΩΣ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ...
    ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΙΖΕΙ ΜΑΡΗ ΧΑΖΗ ....
    ΑΝΤΕ ΠΕΣ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΕ ΖΟΥΝ, ΟΤΙ ΔΕ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΠΛΕΟΝ Η ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ ΠΙΑ ΓΕΛΟΙΟ ΠΑΡΤΣΑΚΛΟ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.
    ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΨΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δουβλινο 2 και σαχλαμαρες, αφηστε τους λαθρομεταναστες να φηγουν αν δεν το θελουν πιστε τους. Οι βευρωπαιοι μας κοροιδευουν δεν ειναι δυνατο να επιβαρινομαστε τοσο πολυ. Αν δεν καταλαβαινουν σκεφηται κατι γρηγορα να τους πισεται, οχι βαιβεα διπλωματικα αλλα με εργα, οπως κανουν και οι Τουρκοι, Tourkish way. Oι τουρκοι οταν δεν τους συμφερει κατι το αναθεωρουν καντε κατι αναλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατανοούμε απόλυτα τον πόνο σας!
    Μακάρι να μπορούσατε και εσείς να κατανοήσετε τον δικό μας.
    Μπορείτε να πείσετε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να μην ψηφίζουν νόμους που αρνούνται την εισδοχή μεταναστών στα εδάφη τους;
    Μπορείτε να τους πείσετε να μην επαναπροωθούν στους μ ετανάστες στην πτωχευμένη Ελλάδα;
    Τότε μόνο θα μπορέσετε να μιλήσετε για ανθρώπινα δικαιιώματα.
    Εκτός και αν η μόνη ΕυρωπαΪκή χώρα που υποχρεούται να φροντίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών είναι η Ελλάδα που δεν μπορεί ν φροντίσει ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφόσον δεν θέλει το ελληνικό κράτος να επιβαρύνει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, παροντας πολιτικό άσυλο σε μετανάστες, καλά θα κάνει να προσπαθήσει να βοηθήσει τους Έλληνες με όποιο τροπο μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζητω οι φραχτες! Ζητω τα διχτια! Εξω οσοι εκμεταλλευονται τους μεταναστες για να βολευτουν οι ιδιοι σε γρφεια υπουργων! Ουστ Φαρισαιοι και εσυ Σαλαμαλεκουμ μαζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αντε μωρη βρωμιαρα γυρνα καμια τσοντα παλι και ασε το παραμυθι υπερ των εποικων...
    παλιοτομαρο που βρηκες την ακρη να κονομησεις κι εσυ οπως τοσοι και τοσοι αλλοι επαγγελματιες αντιρατσιστες.....
    αν δεν σε γαμαγε ο γνωστος υπουργος που σε γαμαει ουτε η μανα σου δεν θα σε ηξερε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γνωρίζω εφοπλιστή που διατίθεται να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες με ταυτόχρονη κρουαζιέρα στην Μύκονο, Σαντορίνι και Ρόδο πίσω στην πατρίδα τους για να προσεύχονται από το πρωί μέχρι το βράδυ με ιμάμη τον Καμίνη και Μπουτάρη.
    Αφροδίτη Αλ Σαλεχ από το γυμνό στα περιοδικά άρχισες να μας πουλάς τώρα πνεύμα;
    Αν θέλεις κατέβα με αυτές τις απόψεις στις εκλογές για να δούμε ποιος θα σε ψηφίσει.
    Το επίθετο σου Αλ Σαλεχ τα λέει όλα. Σαν Αλ Σαλεχ μάζεψε μερικούς λαθρομετανάστες στο σπίτι σου έπειτα τάισε τους, πότισε τους και στο τέλος ξέρεις εσύ, αφού οι καϊμένοι έχουν να δουν γυναίκα στην αγκαλιά τους..... πολύ καιρό
    αρκετές βλακίες ακούσαμε εκ μέρους σας.

    Σαν έλληνας πολίτης που πληρώνει φόρους έχω το δικαιώμα για ασφάλεια και να απαιτώ να τσακιστούν να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες. Οι νόμιμοι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι.
    Οι Έλληνες μετανάστες όπου πήγαιναν, πήγαιναν με πρόσκληση και μετά από δεκάδες ιατρικές εξετάσεις. Δεν παραβίαζαν τα σύνορα καμμίας χώρας.
    Οι γονείς μου είναι επίσης μετανάστες αλλά ΝΟΜΙΜΟΙ. Όταν έφυγαν μετανάστες έφυγαν με πρόσκληση.

    Άντε για να μαθένεις! Ζώω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλ Σαλέχ η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σου.
    Φοβάσαι μήπως σε στείλουμε και εσένα πακέτο στην χώρα προέλευση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κορίτσι μου εσένα τι άλλο να σου πούμε τώρα εκτός από ένα

    Άλ Σαλέχ Αλέκουμ. . .

    Υ.Γ. Ο μπαμπάς ήταν πιστός ή η μαμά και ακολούθησες και εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙ ΚΡΙΜΑ;
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΣΟΥ ΧΑΛΑΜΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ...
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτοί που είναι εναντίων του φράχτη στον Έβρο ως φαίνετε δουλεύουν για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο το Δόγμα ΟΖΑΛ, που όταν οι στρατηγοί του είπαν να επιτεθούν και να αρπάξουν ότι μπορέσουν εκείνος τους είπε , μην βιάζεστε, με ένα δυο εκατομμύρια λαθρομετανάστες δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα θα κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Αλ Σαλέχ βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι μουσουλμάνοι μας πάνε αιώνες πίσω με τον φανατισμό τους και την κουλτούρα που κουβαλούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφρά Αλ Σαλέχ νομίζεις ότι με το να φοράς γυαλιά και κοστούμι φαίνεσαι έξυπνη;
    Δεν βρίσκεις δουλειά στις σαπουνόπερες και είπες να κάνεις στον Βούγια τα γλυκά τσιμπουκάκια και να οικονομήσεις μαζί με τους υπόλοιπους κοπρίτες στην πολιτική.

    Μπράβο Ελλάς! Με τέτοια μυαλά θα γίνεις σε λίγα χρόνια ΗΠΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ούτε εγώ ξερω αν ο φρακτης θα εχει αποτελεσματα, το γεγονος και μονο ομως οτι οι επαγγελματιες αντιρατσιστες σαν την Αλ Σαλεχ αντιδρουν, πράγματι σημαινει οτι καποια μειωση της εισροης θα επιφερει. Πέρα από τα αποτελέσματα σημασία εδώ έχει ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ. Από την μιά πλευρά ο ένας πιστεύει ότι έχτισε κάτι σπουδαίο. Κάτι σημαντικό όπως το σινικό τείχος. Και ίσως να είναι το μόνο που θα θυμόμαστε απο αυτόν όταν με το καλό ... Από την άλλη το νινί τραβάει καράβι με λαθρομετανάστες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΥΤΗ Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ

    ΑΝΕΒΑ ΖΕΡΒΑ ΣΤΑ ΑΛΟΓΟ

    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μωρη βεδουινα ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΑΦΡΑ (τα Αφροδιτη παρατα τα γιατι ξερουμε πως σε λενε) αιντε σαλτα και πηδηξου (ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΙΑ ΘΑ ΣΥΝΝΕΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ) και να ξερεις ΕΝΑ πραγμα, οταν ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ στην ΧΟΥΝΤΑ τωρα την αναπολουμε ΚΑΙ ΑΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΘΕΡΜΩΣ (με ολα αυτα που βιωσαμε 35 χρονια τωρα..) .... ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..... τοτε θα σας παρει (ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ) ο ΔΙΑΟΛΟΣ και θα σας σηκωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. «Αν ήξερα παλαιότερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες θα τους διοικούσα από την εποχή, που ήμουν δεκανέας» (Στρατηγός Γεώργιος Κονδύλης, πρωθυπουργός της Ρωμιοσύνης 1925-1926).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα 18 και πλέον σχόλια για ένα φράχτη, επιβεβαιώνουν ότι η σαλεχ τραβάει καράβι. (Γεμάτο λαθρομετανάστες). ΚΑΤΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ωρα της ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ πλησιαζει!!!!Εσυ και αυτοι που σας υποστηριζουν κοντρα στη θεληση ου 90% του ελληνικου λαου , ετοιμαστειτε για ταξιδι...στα τσακιδια και στον αγιριστο ...ουτε ενας λαθρομεταναστης νομιμος η παρανομος δεν θα μεινει στην πατριδα μας!!!εξω εδω και τωρα πριν ειναι πολυ αργα ...Τα ταγματα των Εθνοφυλακων βρισκονται στο τελικο σταδιο συντονισμου...φωτια και τσεκουρι για ολους ...και προπαντων για αυτους τους αθλιους προδοτες της αριστερας..το αιωνιο προβλημα αυτης της χωρας....Πρωτο αυτοι θα φορτωθουν για καρατσι,καμπουλ ,δαμασκο , βυρητο....εξω η λεπρα απ την πατριδα μας , εξω η αρωστια ...οι εθνοφιλακες ειναι σε ετοιμοτητα ...ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΧΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολιτική ανάλυση επιπέδου τσόντας (σαν αυτές που έπαιζε η σπουδαία άνθρωπος του πνεύματος Άφρα Αλ Σαλεχ!!! "Κυρία" μου δεν περιμένουμε από σένα ευαοσθησία για την πατρίδα μας και το μέλλον της. Και γιατί να νοιαστείς εσυ για μια ξένη για σένα χώρα όπως η Ελλάδα? Βρήκες τους μαλάκες να σε ταϊζουν και να το παίζεις και ιστορία!! Μήπως την τύχη μας να την ορίζουμε μόνοι μας? Μήπως θα έπρεπε να απελαθείς και εσύ μαζί με όλο αυτό το συρφετό που έχει μαζευτεί? Και βρε στόκε, το θέμα είναι αν μπαίνουν νόμιμα ή παράνομα ή πόσοι τελικά μπορούν να ζήσουν εδώ? Δεν θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο? Δεν θα πρέπει οι πλεονάζοντες να απελαθούν? Τόσες χώρες περνάνε για να έρθουν εδώ, αν αντιμετωπίζουν κίνδυνο της ζωής τους ας κάτσουν σε μια από αυτές που είναι και πιο κοντά πολιτισμικά. Γιατί να έρθουν μέχρι εδώ? Για να ακούμε τις μπαρούφες σου στην τηλεόραση? Απέλαση σε όλους και σε σένα άμεσα!!!! Και μέχρι τότε μάζεψε τους εγκληματίες που προστατεύεις στο σπίτι σου αφού είσαι τόσο φιλάνθρωπη. ΟΥΣΤ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση