GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαϊκισμός και βία θα φέρουν μάγο ή λοχία;..

Του Κωστή Χατζηδάκη http://www.aixmi.gr/ Μέσα στο κλίμα της κοινωνικής και πολιτικής έντασης, που χαρακτηρίζει τους τελευταίους μήνες...

Του Κωστή Χατζηδάκη
http://www.aixmi.gr/
Μέσα στο κλίμα της κοινωνικής και πολιτικής έντασης, που χαρακτηρίζει τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα, τρεις αντιλήψεις διαδίδονται ολοένα και περισσότερο. Η πρώτη έχει να κάνει με την συλλήβδην ενοχοποίηση των 300 της Βουλής και την εξ ορισμού καταδίκη οποιουδήποτε σχετίζεται με την πολιτική. Η δεύτερη, με τη συνολική απόρριψη του πολιτικού συστήματος που θεωρείται ανίκανο να δώσει οποιαδήποτε λύση. Και η τρίτη, με την άμεση ή έμμεση επιβράβευση πρακτικών βίας και αυτοδικίας.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Oι 300 της Βουλής: Καταρχήν, δεν αποτελούν ένα ομοιόμορφο σώμα. Ανήκουν σε κόμματα που απέχουν ιδεολογικά και πολιτικά μεταξύ τους. Και εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για τα προβλήματα, διότι αυτή είναι...
 ακριβώς η ουσία της δημοκρατίας.
Αν υποτεθεί ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από κανέναν ή έστω από τους περισσότερους και θέλουμε να τους αλλάξουμε –παρότι εξελέγησαν μόλις πέρυσι– μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί με πρόωρες εκλογές.
Ωστόσο, ενώ ορισμένοι καταδικάζουν το σύνολο των 300, από την άλλη πλευρά το 80% των πολιτών στις δημοσκοπήσεις λέει ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Οι δύο αυτές λογικές δύσκολα συνδυάζονται μεταξύ τους.
Δεύτερον, η ικανότητα του πολιτικού συστήματος να δώσει λύσεις. Είναι γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχει σοβαρές ευθύνες για τη σημερινή κρίση. Θα ήταν, προφανώς, υποκρισία να ισχυριστούμε ότι δεν έχουν ευθύνες όσοι κατά καιρούς κυβέρνησαν τη χώρα ή όσοι αντιπολιτεύτηκαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Ανεξάρτητα, φυσικά, με το αν διαφωνούμε στον επιμερισμό των ευθυνών.
Θα ήταν, επίσης, υποκρισία να υποβαθμίσουμε τα προβλήματα της αδιαφάνειας και της ανάμιξης ορισμένων πολιτικών σε σκάνδαλα.
Η κοινωνική ένταση πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη Βουλή των Ελλήνων, ιδιαίτερα δε τα προβλήματα των κοινωνικά ασθενέστερων. Το ίδιο και όλα τα ζητήματα διαφάνειας και η συνεπακόλουθη τιμωρία των υπευθύνων με βάση τους κανόνες του Συντάγματος. Για να δοθούν λύσεις ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Οι οποίες, ωστόσο, δεν μπορούν να δοθούν από κανέναν άλλον. Ούτε από κάποιο μάγο, ούτε από κάποιο λοχία.
Όσοι αμφισβητούν ουσιαστικά την ικανότητα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας να δώσει λύσεις, στην πράξη συντάσσονται με έναν υφέρποντα ολοκληρωτισμό. Αν στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε, προσθέσουμε και την αμφισβήτηση της Δημοκρατίας, τότε η πατρίδα μας θα κατρακυλήσει ακόμα περισσότερο.
Τρίτον, η βία και η αυτοδικία ως λύσεις. Τις τελευταίες μέρες αναπτύσσεται το λεγόμενο «κίνημα του τζάμπα». Χωρίς να επιχειρείται η αντιμετώπιση ορισμένων υπαρκτών αδικιών στο νέο σύστημα με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο, οι μπάρες σπάνε και ο καθένας εφαρμόζει το δικό του νόμο, επικροτούμενος από σημαντικό τμήμα των αναλυτών και της κοινωνίας. Με έναν έμμεσο τρόπο, ορισμένοι έχουν σπεύσει να δικαιολογήσουν, επίσης, διάφορα φαινόμενα βίας, συμπεριλαμβανομένης της επιθέσεως που έγινε εναντίον μου ή ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ωστόσο, ας μη γελιόμαστε: Η βία είναι διαλυτικό στοιχείο, όπου και αν εκδηλώνεται. Στο οικογενειακό περιβάλλον, στον εργασιακό χώρο, στις κοινωνίες ευρύτερα. Η ενθάρρυνση και η επιδοκιμασία της βίας, ανοιχτά ή συγκεκαλυμμένα, είναι αμφισβήτηση της ουσίας της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα του διαλόγου, του πολιτικού πολιτισμού και της ανοχής, τουλάχιστον, στην αντίθετη άποψη. Είναι το πολίτευμα που έχει τη δυνατότητα να κάνει όλες τις διορθωτικές κινήσεις με τη σφραγίδα και την εντολή της πλειοψηφίας του λαού στις εκλογές.
Αν αγνοήσουμε αυτές τις αρχές θα οδηγηθούμε σε πολιτική και κοινωνική ζούγκλα, όπου τα επιχειρήματα υποκαθίστανται από τη βίαιη επιβολή του καθενός. Και, ως γνωστόν, στη ζούγκλα επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου. Οι νομιμόφρονες και οι ασθενέστεροι εξαφανίζονται.
Δεν πιστεύω ότι με αυτές τις απόψεις θα μεταπείσω πολλούς από αυτούς που ενστερνίζονται τις αντιλήψεις στις οποίες αναφέρομαι. Θεωρώ εξαιρετικά πιθανό ότι αρκετοί συμπολίτες μας, επηρεασμένοι από την οικονομική κρίση, τις συνέπειές της και τις υπαρκτές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, θα εξακολουθήσουν να διακατέχονται από τις αντιλήψεις στις οποίες ασκώ κριτική.
Νομίζω, όμως, ότι θύματα τελικώς των αντιλήψεων αυτών θα είναι οι ίδιοι που τις ενστερνίζονται. Διότι οι ακραίες πρακτικές -όσο και αν εξηγούνται πολιτικά και κοινωνικά– θα βαθύνουν την κρίση και θα επιδεινώσουν τη θέση των κοινωνικά αδυνάτων.

28 σχόλια

  1. Σιγα που νοιαστηκατε για τους κοινωνικα αδυνατους,μας δουλευετε,οσο εισαστε υπουργος συγκοινωνιων μηπως θυμαστε που καταργησατε λεωφωρειακες γραμμες απο την αγνοια σας ακομη και για το που βρισκονται και ποιους εξυπηρετουν,λετε οι κοινωνικα δυνατοι να μετακινουνται με λεωφωρεια,εχετε παει στο εξωτερικο να δειτε οτι τα λεωφωρεια κινουνται παραλληλα με το μετρο και δεν σταματανε εκει που τελειωνει αυτο?
    Τι κανατε στην διαρκεια της θητειας σας?Τιποτα οπως ολοι οι συντροφοι σας,απλα παρακολουθουσατε τους μιζαδορους,και μετα παραιτηθηκατε απο καθε προσπαθεια διοτι δεν μπορουσατε να κανετε τιποτα.
    Αυτη η εντυπωση που εχετε οτι επειδη χασατε τις εκλογες ξεπληρωσατε οσα κανατε ειναι λανθασμενη,ο κοσμος δεν ξεχναει,και το ξερετε εσεις καλυτερα απο ολους,ας βγουν οι λαοπροβλητοι βουλευτες στους δρομους να αγαπηθουν με τον λαο που τους ψηφισε....ας βγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TEΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ,ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Λουραντος σημερα ειχε σταση ανθρωπου απελπισμενου που απεργει για να σωσει τον κλαδο;; Οποιος ξερει στοιχειωδως απο γλωσσα του σωματος θα καταλαβαινε ποσο χαρουμενος εδειχνε... αλλα τα προβατα που τους πιστευουν πανε εξορια στην Τηλο και μετα θα πετυχουν και καμια μετακινηση στην Ροδο και επαιξαν μια χαρα τον ρολο του λειτουργου της Δημ. Υγειας για τις αναγκες του σοου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. PROTI FORA TO EXO AKOUSI OTI I KATAXRISI KE I LAMOGIA EXOUN DIAFORETIKI IDEOLOGIA KE POLITIKI METAXI KOMATON!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα ότι???

    Oι 300 της Βουλής: Καταρχήν, δεν αποτελούν ένα ομοιόμορφο σώμα. Ανήκουν σε κόμματα που απέχουν ιδεολογικά και πολιτικά μεταξύ τους. Και εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για τα προβλήματα, ...

    Και τότε πως εδώ συμφωνούν τόσο απόλυτα οι 300 στο "ο σιωπών δοκεί συναινείν" κόντρα στον αυτοσεβασμό του πολιτικού τους λειτουργήματος?

    διότι (ΟΝΤΩΣ) αυτή είναι ακριβώς .. ΕΔΩ!!!

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    η ουσία της δημοκρατίας.

    Βέβαια ο Ελληνικός λαός έχει ανοχές 400 ετών σκλαβιάς από τους Τούρκους ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ, οπότε υπάρχουν χρονικά περιθώρια για τους διαπλεκόμενους στη διαφθορά μέχρι να φτάσει η Ελλάδα σε καταστάσεις ΙΡΑΚ και Τυνησίας.


    Όσο για το "..Τρίτον, η βία και η αυτοδικία ως λύσεις..."
    η κυρία Λαμπέλ προσδιόρισε επακριβώς τους ηθικούς αυτουργούς της βίας και της τρομοκρατίας

    http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_7448.html

    http://www.parapolitiki.com/2008/02/blog-post_3176.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. <>

    Φίλε Χάρη,

    Λυπάμαι αλλά έχεις λάθος
    Get your facts straight!

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καθολου λαθος δεν εχω,υπαρχει καταγγελια μου στο γραφειο και το μεηλ του στην οποια αναλυω την ταλαιπωρια που εχουμε υποστει με την καταργηση των λεωφωρειακων γραμμων μεταξυ Αγ.Αντωνιου και μεταξουργειου,αντι να εμποδιζεται η εισιδος των ιχ στο κεντρο η μεγαλοφυια του αποφασισε να σταματησει την εισοδο των λεωφωρειων,αληθεια....σε ποια χωρα γινετε αυτο,αλλα ετσι ειναι οσο ειναι κυβερνηση ειναι μεσα στην αλλαζονεια μετα τους πιανει ο πονος για την χωρα,καλυτερα λοχιας λοιπον ισως παει και καποιος φυλακη,διοτι με τα μαγειρεματα τους δεν προκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτή είναι η ιδεολογία των πάσης σπόχρωσης νεο-φασιστών !!!
    Να μήν μιλάμε να μην διαμαρτυρόμαστε να μην συμμετέχουμε στα κοινά κλπ κλπ ...γιατί "λένε" οτι κινδυνεύει η Δημοκρατία ... και υποτίθεται οτι την υποστηρίζουν.

    Δεν θαρθεί ούτε μάγος και βεβαίως ούτε λοχίας γιατι ο λαός αποφάσισε στις εκλογές το ποιός θα τον κυβερνήσει και του έδωσε την εντολή να ξεβρωμίσει την χώρα από την μίζα την ρεμούλα τους ψευτοπατριώτες και τα λοιπά παράσιτα του τόπου.

    Ο λαός σας καταδίκασε κ. χατζιδάκη ρημάξατε τη χώρα και δεν θα σας το συγχωρήσει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως είναι δυνατόν τα κόμματα να μην αποτελούν ομοιόμορφο σχήμα, ΑΦΟΥ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΧΙ Κε Χαντζιδάκη!!

    Το κλέψιμο και οι απάτες που κάνετε εσείς οι πολιτικοί και πολιτευόμενοι
    θα φέρουν αυτά που μας λές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κύριε Χατζηδάκη,

    τί σε νοιάζει τί θα γίνει μετά απο σένα και χωρίς εσένα;

    Το σίγουρο είναι πως ο λαός σε αποδοκίμασε και συνεπώς δεν σε θέλει για εκρόσωπό του.

    Ουτε και τους υπολοιπους 300 θέλει ο λαός.

    Φύγετε λοιπον με το καλό, και εμείς, ολος ο κόσμος θα διαλέξει καποιους που δεν θα εχουν τα δικά σας ονόματα, φάτσες και νοοτροπίες.

    Φτάνει πιά,

    φύγετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΑΤΕ ΚΑΙ ΚΛΗΝΑΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ.ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. - Το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε το 2009 στα 300 δισ. ευρώ. Είναι πολύ πιο πάνω από το ετήσιο εθνικό εισόδημα που φτάνει στα 240 δισ. ευρώ.

    -Το δημόσιο φέτος πρέπει να βρει πάνω από 100 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις τακτικές δαπάνες, να πληρώσει τις συντάξεις, μισθούς. Από αυτά πρέπει να δανειστεί περίπου τα μισά.

    - Από το 2004 στο 2009, τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 10 δισ. ευρώ ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν κατά 23 δισ. ευρώ.

    -Το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτοξεύτηκε στα 30 δισ. ευρώ, στο 12,7% του ΑΕΠ, αντί για 6% που διαβεβαίωνε η κυβέρνηση της ΝΔ.

    -Το 52% των εσόδων πάει σε μισθούς και σε συντάξεις. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2004 ήταν 45%.

    -Το 2004 για επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία χρειάστηκε να καταβληθούν 6 δις, το 2009 έφτασε στο ποσό των 12 δις ευρώ.

    Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης Καραμανλή;

    Η Ελλάδα «αδύναμος κρίκος» της Ευρωζώνης, το «πειραματόζωο» διεθνούς κερδοσκοπικού οργίου με στόχο το ευρώ.

    -Η Ελλάδα, με το που αποκαλύφθηκε, μετά τις εκλογές, η τραγική δημοσιονομική της κατάσταση, βρέθηκε στο επίκεντρο διεθνών κερδοσκοπικών πιέσεων που αφορούν και στη συναλλαγματική διαμάχη ευρώ – δολαρίου.

    -Η εικόνα της Ελλάδας άρχισε να διασύρεται διεθνώς από επιτήδειους που για τους δικούς τους λόγους βρήκαν την ευκαιρία, μέσω του ελληνικού «αδύναμου κρίκου», να χτυπήσουν την ευρωζώνη. Οι απαράδεκτες προσβολές άγγιξαν ακόμη και τα όρια του ρατσισμού, άγγιξαν ακόμη και ιστορικά μας σύμβολα.

    -Η αναξιοπιστία στην οποία βύθισε η κυβέρνηση Καραμανλή την Ελλάδα έγινε και αφορμή να είναι αναξιόπιστη ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απολογείται σήμερα για το τι δεν έκανε για να σταματήσει τον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας.

    -Αποτέλεσμα: Σήμερα δανειζόμαστε σε διεθνείς αγορές που απλώς δεν μας πιστεύουν. Τόσο απλά. Και τώρα πια χρειαζόμαστε τη στήριξη των εταίρων μας που για να την παράσχουν θέλουν να πείσουν τους δικούς τους πολίτες -από τους οποίους ζητούν κι αυτοί θυσίες -ότι και οι Έλληνες κάνουν αυτά που πρέπει.

    Ποιος είναι ο κίνδυνος που είναι ιστορικό μας χρέος σήμερα να αποφύγουμε;

    Η χρεοκοπία και η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Είναι εθνικό μας χρέος να σώσουμε την πατρίδα

    -Κάθε χρόνο δανειζόμαστε περίπου τα μισά από όσα δαπανούμε. Και κάθε χρόνο δαπανούμε όλο και περισσότερα, ενώ κάθε χρόνο εισπράττουμε όλο και λιγότερα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το αποτέλεσμα είναι οι δανειστές να μας ζητούν όλο και μεγαλύτερα επιτόκια, σε σημείο που ο δανεισμός να κινδυνεύει να γίνει απαγορευτικός.

    -Σήμερα, όταν δανειζόμαστε 5 δισ. ευρώ, πληρώνουμε 750 εκ. ευρώ παραπάνω τόκους απ’ ό,τι η Γερμανία.

    -Αν η χώρα μας δεν καταφέρει να δανειστεί με παρόμοιους όρους, με αυτούς που δανείζεται συνήθως μια χώρα της Ε.Ε., τότε οι συνέπειες θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές. Αυτό που μας απειλεί πρωταρχικά δεν είναι η ύφεση, αλλά κάτι ακόμα χειρότερο. Να βρεθούμε σε αδυναμία δανεισμού. Ασφυξία πληρωμών. Το κράτος δεν θα μπορέσει στο προσεχές μέλλον να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας θα στραγγίσει. Ο δανεισμός του κράτους θα γίνει απαγορευτικός. Κι αυτό θα συμπαρασύρει τα επιτόκια όλων των δανείων, τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια των επιχειρήσεων, κάθε είδους ιδιωτικό δανεισμό.

    -Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλάμε για αδυναμία καταβολής του 14ου , αλλά του 5ου και του 6ου μισθού…Σε αυτή την περίπτωση η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, που συνεπάγεται η εξάρτηση μας με επαχθείς όρους από τους δανειστές μας, θα γίνει μόνιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ξυλο που θελειιιιι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Χατζηδάκη ξεκινάτε με μιά λάθος παραδοχή: πώς η ενοχοποίηση των 300 είναι λάθος και , άρα κατά συνέπεια, όλα τα επακόλουθα της επιστολής σας είναι λάθος.

    H συλλήβδην ενοχοποίηση των 300 κύριε Χατζηδάκη έχει κάποιους λόγους.
    1. Ολοι σας είσαστε ένοχοι στα μάτια του λαού. Εφόσον είστε στη βουλή, γνωρίζετε ποιοί τα έχουν πάρει και δέν τους ξεμπροστιάζετε, άρα είστε τουλάχιστον συναινούντες, αν όχι αυνένοχοι.
    2. Ακόμη και να τους ξεμπροστιάσετε, έχετε φροντίσει να μήν τιμωρηθούν οι ένοχοι με το γνωστό νόμο περί ευθύνης υπουργών.
    3. Η απόρριψη του πολιτικού συστήματος. Τι να πώ τώρα.... Ασφαλώς και βλέπουμε πώς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, σαν τη δική σας, δέν μας εκφράζει. Και ασφαλώς είμαστε υπνωτισμένοι κύριε Χατζηδάκη, απο τις μπαρούφες που μας ταίζουν τα κανάλια "σας". Και απο τις μπαρούφες που ταίζουν τα παιδιά μας το ελιαμεπ και τα λοιπά "think tanks", η Ρεπούση κλπ. Αλλά που θα πάει? Κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και τότε θα πρέπει να κρυφτείτε και οι 300.
    4. Τα κόμματα. Είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Εχετε ακούσει κάτι για άμεση δημοκρατία? Εχετε ακούσει για κληρωτούς εκπρόσωπους του λαού? Μάλλον έχετε ακούσει αλλά δεν σας συμφέρει κύριε Χατζηδάκη. Γιατί θα χαθούν οι πελατειακές σχέσεις και το "κληρονομικό" δικαίωμα του εκλέγεσθε.
    5. Το πολιτικό σύστημα είναι ικανό να δώσει λύσεις μόνο για να ικανοποιήσει τις τράπεζες κύριε Χατζηδάκη. Αποδείχθεικε και επί Καραμανλή με τα 48 δίς και επί Παπανδρέου Γ. Αρα για τον λαό, δέν υπάρχει καμία πρόβλεψη, καμία μέριμνα. Και το βλέπουμε καθημερινά αυτό.
    6. Υποκρισία κύριε Χατζηδάκη είναι να έχετε άποψη για ένα ζήτημα, αλλά παρόλα αυτά να ακολουθείτε την "κομματική γραμμή". Γιατί? Για να μήν χάσετε τα ψηφαλάκια? Πότε θα είσαστε καλύτερα με τη συνείδησή σας, όταν έχετε αντισταθεί ή όταν έχετε υποταχθεί σε κελεύσματα άλλων? Αυτή είναι η υποκρισία.
    7. Μου αρέσει που μιλάτε εσείς, ένας βουλευτής, για "κίνημα του τζάμπα". Μα καλά, είστε τελείως στον κόσμο σας? Δέν έχετε δεί πώς η συγκεκριμένη σύμβαση για τα διόδια είναι αντισυνταγματική? Ακόμη και δικός σας πρώην υπουργός το έχει πεί...Ο ειρηνικός τρόπος έχει πεθάνει κύριε Χατζηδάκη. Οσο κάποιοι απαιτούν στις πλάτες μας, με συμφωνίες για τις οποίες δέν ερωτηθήκαμε, τόσο κάποιοι άλλοι θα αντιστεκόμαστε.

    Τέλος, είναι θαυμαστό, να μιλάτε εσείς, ένας "δυνατός" για τα συμφέροντα των "αδυνάτων". Εσείς, που έχετε τόσα προνόμια...Μετά απο μιά μόλις θητεία ώς βουλευτής θα πάρετε και σύνταξη. Λές και προσφέρατε και τίποτε στον τόπο. Και καταφέρατε, όλοι εμείς να εργαζόμαστε για 37 χρόνια για τον ίδιο σκοπό...
    Πραγματικά σας φαίνεται ώς δημοκρατία αυτό κύριε Χατζηδάκη? Καθόλου δέν πάει ο νούς σας στην ολιγαρχία?

    Ξυπνήσατε? Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1. Τι σχέση έχει η απόρριψη του πολιτικού συστήματος με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Να μπούμε όλοι οι Έλληνες σε μια διαδικασία εκλογών όπου θα εκλεγούν ξανά τα ίδια λαμόγια? και μάλιστα με λίστα από τους πολιτικούς αρχηγούς?
    2. Ποια είναι η διαφορά των 2 κομμάτων εξουσίας στο ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, όταν το μόνο που τους απασχολεί είναι η άσκηση εξουσίας, αυτά που δεν καταφέρνει να περάσει το ένα κόμμα, στην επόμενη αλλαγή θητείας τα περνάει το άλλο? Εγώ θα έλεγα ότι αλληλοσυμπληρώνονται με την κάλυψη ακριβώς των διαφορών σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο.
    3. Για ποια κοινοβουλευτική δημοκρατία μιλάμε όταν τα προγράμματα που παρουσιάζουν τα 2 κόμματα κυρίως (τα υπόλοιπα κόμματα τουλάχιστον δεν έχουν δοκιμαστεί στην άσκηση εξουσίας και επομένως πως να κριθούν?)
    προεκλογικά, βάσει των οποίων ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική που ασκούν μετεκλογικά?
    4. Επειδή αμφισβητείται από τους πολίτες η ικανότητα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας να δώσει λύσεις, σημαίνει ότι συντάσσσονται με έναν υφάρποντα ολοκληρωτισμό? Να σταματήσουμε δηλαδή να αμφισβητούμε και να δεχόμαστε τις αποφάσεις της Βουλής αγόγγυστα και χωρίς διαμαρτυρία, ωσάν να προέρχονται από μία ανώτερη δύναμη που αποφασίζει για όλους στα πλαίσια της ισότητας και της δικαιοσύνης. Έχετε ξεχάσει σκοπίμως κ. Χατζηδάκη ότι δημοκρατία σημαίνει δημοκρατικές διαδικασίες και έλεγχος. Μάλλον ο ολοκληρωτισμός υποκρύπτεται πίσω από τις δικές σας αντιλήψεις περί αντιμετώπισης των πολύ σοβαρών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Και κάτι άλλο, πότε έγινε ένα δημοψήφισμα (αυτή είναι η άμεση και όχι κοινοβουλευτική δημοκρατία)για κάποιο από τα πολύ σοβαρά προβλήματα και διλήμματα που αντιμετώπισε το έθνος μας. Τρέμετε όμως όλοι οι βουλευτές την αληθινή γνώμη του ελληνικού λαού επί τέτοιων θεμάτων, η οποία θα συνταράξει εκ των θεμελίων το σαθρό σας οικοδόμημα.
    5. Όσον αφορά το λεγόμενο "κίνημα του τζάμπα" για το οποίο φρόντισαν τα παπαγαλάκια της εξουσίας (βλέπε κ. Πάσχο Μανδραβέλη ο οποίος για να ικανοποιήσει τον εργοδότη του υπουργό οικονομικών έχει αναλάβει το ρόλο του υπερασπιστή της εξουσίας) να ενοχοποιήσουν τους απλούς πολίτες οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο: να μη διπλοπληρώσουν έργα τα οποία έχουν ήδη πληρωθεί και μάλιστα στη μόνιμη πληγή του ελληνικού κράτους τους εργολάβους του Δημοσίου και τις πολυεθνικές στους οποίους εσείς και οι όμοιοί σας, ειδικά εσείς σαν πρώην υπουργός, ξεπουλήσατε την περιουσία του ελληνικού λαού, με το αζημίωτο φυσικά. Όσο για την ηθική που επαίρεστε και το ρόλο του αδιάφθορου που διαλαλείται ας επικαλεστώ το λαϊκό ρητό "είναι δυνατό να σου προσφέρουν το βάζο με το μέλι και να μη βάζεις μέσα το δάκτυλο?"
    6. Και κάτι για τη βία, που σαν "θύμα" της (άδικα βέβαια θα έλεγα), προσπαθείτε να εξαργυρώσετε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση σε ψήφους (η καημένη η γιαγιάκα θα σας λυπηθεί που κτύπησαν κάτι αλήτες αυτό το καημένο το παιδί, να έχετε υπόψη σας ότι το ελατήριο όσο πιο πολύ συμπιέζεται τόσο πιο έντονα αντιδρά. Όσο συνεχίζεται αυτή πολιτική θα σας πάρει όλους η μπάλα και πολούς ακόμα και θα ψάχνεται από που σας ήρθε. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. dhladh poso ksylo prepei na fate gia na stamathsete na prokaleite kyrioi ypoyrgoi kai boyleytes kyrios toy pasok nd laos kai ntora.. poy eite psifisate to mnhmonio.. eite kybarnate 40 xronia?????... SKASMOS ALHTES.. AFHSTE MAS STH FTOXIA MAS NA TAISOYME TA PAIDIA MAS!!!!!! MHN PROKALEITE ALLO THA GINEI MAKELIO.. ETOIMASTE ELIKOPTERA!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΑΙ Ε? ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ Κ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Κ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ 24 ΔΙΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 5 ?? ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ?? ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ....ΑΚΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. <> ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΑΣ ΛΕΣ... ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΛΑΕ ... ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΕ ΕΧΩ.. Ε ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΤΟ ΞΥΛΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!!!!!... ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ??? ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ 50% ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ.. ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ?... ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΕΤΕ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ.

    ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

    ΑΓΡΙΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ
    ΛΑΪΚΟΣ ΗΡΩΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ

    Έχει σπάσει από το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του Mega.
    Οι τηλεφωνήτριες δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν τα βρισίδια των τηλεθεατών που αγανακτισμένοι εκφράζουν την οργή τους για όσα διαδραματίστηκαν χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον...
    Γιάννη Πρετεντέρη και την απαράδεκτη φράση "το ποιος είναι καραγκιόζης φαίνεται στο γυαλί".

    Δεκάδες τα τηλεφωνήματα και προς τον Τζαβάρα. Το κινητό του από χθες το βράδυ έχει ανάψει.
    Του τηλεφωνούν για να τον συγχαρούν συνάδελφοί του βουλευτές, δημοσιογράφοι(!), ψηφοφόροι και όπως μας ενημέρωσε ένα... πουλάκι του τηλεφώνησε και ο Α. Σαμαράς.

    Δεν ακούσαμε τι του είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Είμαστε σίγουροι όμως, ότι αποκλείεται να τον... μάλωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. χατζηδάκη, ήρθε η ώρα.
    Φύγε από τη χώρα.
    Κατέστρεψες την Ολυμπιακή. Κανείς δε θα στο συγχωρήσει.
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κ. Χατζηδάκη.
    Το αρχαίο ρητό λέει
    "το σιγάν κρείττον του λαλείν"
    και στην πολιτική περίοδο που διανύουμε,δεν σας παίρνει τους πολιτικούς γιά πολύ "λαλείν".
    Ο κοσμάκης ενώ σας απεχθάνεται,σας ψηφίζει γιατί έχετε επιβάλει ένα σύστημα που γιά μία απλή σφραγίδα πρέπει να περάσει το κατώφλι γραφείου βουλευτή,και άρα σας έχει ανάγκη.
    Την αμφισβήτιση της δημοκρατίας εσείς οι πολιτικοί την προκαλείτε.
    Και ο λόγος είναι ότι
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ,ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΧΗ
    "ΤΑ ΠΗΡΕ"
    (ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ,ΜΑΝΤΕΛΗΣ,ΚΛΠ ΚΛΠ).
    Και πως να πάει φυλακή αφού το πολιτικό σας σύστημα φρόντισε αριστοτεχνικά γιά ταχυδακτυλουργικές παραγραφές των εγκλημάτων σας.
    Τι επιπτώσεις έχουν ατελείωτες αράδες πολιτικών που μπήκαν στην πολιτική με μπαλωμένα παντελόνια και σήμερα δεν ξέρουν τι να τα κάνουν τα ατελείωτα δισεκατομμύρια τους?
    ΚΑΜΜΙΑ,ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ.
    Επομένως μην προσβάλετε προκλητικά
    τη νοημοσύνη μας,
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΛΟΧΙΑ.
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ
    ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ ΜΗΠΩΣ Ο ΚΩΛΛΟΣ ΣΑΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι ανοησίες της Ν.Ν.Δ!
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την στάση της Ν.Δ απέναντι στον κ. Σημίτη! Αν δεν πρόκειται για ανοησία τότε μιλάμε για συγκάλυψη βαρειάς ευθύνης της στο σκάνδαλο ζήμενς! Η Ν.Δ κυβέρνησε από το 2004 έως το 2009 δηλαδή την μεταΣημήτιο εποχή! Είχε το μαχαίρι είχε και το καρπούζι και τα ερωτήματα που φτάνουν στα χείλη κάθε οπαδού της είναι του τύπου,
    -Tι κάναμε κύριοι για να στείλουμε στο δικαστήριο την υπόθεση; ΤΙΠΟΤΑ!
    -Γιατί άφησατε και σας την κοπάνησε ο κ. Χριστοφοράκος και ο φίλος του;
    -Πως έρχεστε σήμερα και ζητάτε να γίνει από το ΠΑΣΟΚ ότι εσείς δεν κάνατε για αυτό που σήμερα ονομάζετε ΠΡΑΣΙΝΟ σκάνδαλο;
    -Πως βγάζετε ανταπάντηση στο κ. Σημίτη και ζητάτε μέσω αυτής από τον κ. Παπανδρέου να κάνει αυτό που δεν κάνατε επί 6 χρόνια;
    -Με το να λέτε κύριοι της Ν.Δ λάθος σώνεστε;
    Αν το πιστεύετε αυτό είστε ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και ανάξιοι για να ηγείστε μεγάλου κόμματος! MEGA λου ίσως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεξιοί, «επανενωθείτε, γιατί... χανόμαστε» κατά το «προλετάριοι όλων ....ενωθείτε»!
    «Τα νούμερα δεν βγαίνουν». «Η Ν.Δ δεν μπορεί να πάει μόνη της στις εκλογές». «Η επάνοδος στην εξουσία μπορεί να έλθει μόνο μέσα από την ένωση των δυνάμεων της Δεξιάς παράταξης». Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που κυριαρχούν στην ευρύτερη δεξιά παράταξη και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέτουν με έμφαση το θέμα της επανένωσης. Άλλοι πάλι προσθέτουν πως με «πατσαβουροφυλλάδες ...Δημοκρατίας» το σημερινό 19% θα φτάσει στο 15% σε λίγο, και προτείνουν αφήστε το γνωστό συγκρότημα να μας κάνει κουμάντο! Αυτό είναι MEGA δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. - Το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε το 2009 στα 300 δισ. ευρώ. Είναι πολύ πιο πάνω από το ετήσιο εθνικό εισόδημα που φτάνει στα 240 δισ. ευρώ.

    -Το δημόσιο φέτος πρέπει να βρει πάνω από 100 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις τακτικές δαπάνες, να πληρώσει τις συντάξεις, μισθούς. Από αυτά πρέπει να δανειστεί περίπου τα μισά.

    - Από το 2004 στο 2009, τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 10 δισ. ευρώ ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν κατά 23 δισ. ευρώ.

    -Το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτοξεύτηκε στα 30 δισ. ευρώ, στο 12,7% του ΑΕΠ, αντί για 6% που διαβεβαίωνε η κυβέρνηση της ΝΔ.

    -Το 52% των εσόδων πάει σε μισθούς και σε συντάξεις. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2004 ήταν 45%.

    -Το 2004 για επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία χρειάστηκε να καταβληθούν 6 δις, το 2009 έφτασε στο ποσό των 12 δις ευρώ.

    Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης Καραμανλή;

    Η Ελλάδα «αδύναμος κρίκος» της Ευρωζώνης, το «πειραματόζωο» διεθνούς κερδοσκοπικού οργίου με στόχο το ευρώ.

    -Η Ελλάδα, με το που αποκαλύφθηκε, μετά τις εκλογές, η τραγική δημοσιονομική της κατάσταση, βρέθηκε στο επίκεντρο διεθνών κερδοσκοπικών πιέσεων που αφορούν και στη συναλλαγματική διαμάχη ευρώ – δολαρίου.

    -Η εικόνα της Ελλάδας άρχισε να διασύρεται διεθνώς από επιτήδειους που για τους δικούς τους λόγους βρήκαν την ευκαιρία, μέσω του ελληνικού «αδύναμου κρίκου», να χτυπήσουν την ευρωζώνη. Οι απαράδεκτες προσβολές άγγιξαν ακόμη και τα όρια του ρατσισμού, άγγιξαν ακόμη και ιστορικά μας σύμβολα.

    -Η αναξιοπιστία στην οποία βύθισε η κυβέρνηση Καραμανλή την Ελλάδα έγινε και αφορμή να είναι αναξιόπιστη ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απολογείται σήμερα για το τι δεν έκανε για να σταματήσει τον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας.

    -Αποτέλεσμα: Σήμερα δανειζόμαστε σε διεθνείς αγορές που απλώς δεν μας πιστεύουν. Τόσο απλά. Και τώρα πια χρειαζόμαστε τη στήριξη των εταίρων μας που για να την παράσχουν θέλουν να πείσουν τους δικούς τους πολίτες -από τους οποίους ζητούν κι αυτοί θυσίες -ότι και οι Έλληνες κάνουν αυτά που πρέπει.

    Ποιος είναι ο κίνδυνος που είναι ιστορικό μας χρέος σήμερα να αποφύγουμε;

    Η χρεοκοπία και η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Είναι εθνικό μας χρέος να σώσουμε την πατρίδα

    -Κάθε χρόνο δανειζόμαστε περίπου τα μισά από όσα δαπανούμε. Και κάθε χρόνο δαπανούμε όλο και περισσότερα, ενώ κάθε χρόνο εισπράττουμε όλο και λιγότερα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το αποτέλεσμα είναι οι δανειστές να μας ζητούν όλο και μεγαλύτερα επιτόκια, σε σημείο που ο δανεισμός να κινδυνεύει να γίνει απαγορευτικός.

    -Σήμερα, όταν δανειζόμαστε 5 δισ. ευρώ, πληρώνουμε 750 εκ. ευρώ παραπάνω τόκους απ’ ό,τι η Γερμανία.

    -Αν η χώρα μας δεν καταφέρει να δανειστεί με παρόμοιους όρους, με αυτούς που δανείζεται συνήθως μια χώρα της Ε.Ε., τότε οι συνέπειες θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές. Αυτό που μας απειλεί πρωταρχικά δεν είναι η ύφεση, αλλά κάτι ακόμα χειρότερο. Να βρεθούμε σε αδυναμία δανεισμού. Ασφυξία πληρωμών. Το κράτος δεν θα μπορέσει στο προσεχές μέλλον να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας θα στραγγίσει. Ο δανεισμός του κράτους θα γίνει απαγορευτικός. Κι αυτό θα συμπαρασύρει τα επιτόκια όλων των δανείων, τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια των επιχειρήσεων, κάθε είδους ιδιωτικό δανεισμό.

    -Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλάμε για αδυναμία καταβολής του 14ου , αλλά του 5ου και του 6ου μισθού…Σε αυτή την περίπτωση η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, που συνεπάγεται η εξάρτηση μας με επαχθείς όρους από τους δανειστές μας, θα γίνει μόνιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε "εκτός τόπου και χρόνου", γράφετε "Ωστόσο, ενώ ορισμένοι καταδικάζουν το σύνολο των 300, από την άλλη πλευρά το 80% των πολιτών στις δημοσκοπήσεις λέει ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Οι δύο αυτές λογικές δύσκολα συνδυάζονται μεταξύ τους."
    Που βρήκατε την ανακολουθία;
    Ο κόσμος σε μια άλλη προσπάθεια να σας δείξει την απαρέσκεια του, εκτός από τις σφαλιάρες που φάγατε, θέλει να σας μαυρίσει. Το καταλάβατε; Έχετε το θράσος να αρθρογραφείτε αντί να κρυφτείτε στο λαγούμι σας ως υπαίτιος στο μέτρο που σας αναλογεί στην κατάντια της χώρας μας.
    Αξιωματικός Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είναι αστείο να επικαλούνται την δημοκρατία. Και προκλητικό. Λέει:
    "Όσοι αμφισβητούν ουσιαστικά την ικανότητα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας να δώσει λύσεις, στην πράξη συντάσσονται με έναν υφέρποντα ολοκληρωτισμό"

    Δε χρειάζεται πολύ ανάλυση - τα στοιχειώδη: Για να λειτουργήσει το πολίτευμα χρειάζεται διάκριση εξουσιών (δικαστικής,νομοθετικής,εκτελεστικής). Οι δυο τελευταίες έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, η κυβέρνηση (εκτελεστική), νομοθετεί προφυλάσσοντας το τομάρι της (ή μάλλον τα τομάρια της), χωρίς να υπόκειται πρακτικά σε κανέναν έλεγχο. Οι ανώτατοι δικαστές διορίζονται από την κυβέρνηση επίσης (όπως πχ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο δημόσιος κατήγορος δηλαδή).
    Οι κυβερνήσεις (και των δύο μεγάλων κομμάτων), παραβιάζουν συστηματικά το σύνταγμα (που ορίζει πχ πως οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση).
    Νομίζω πως είτε δεξιός είναι κάποιος, είτε αριστερός είτε κεντρώος, με λίγη ειλικρίνεια μπορεί να δει πως μάλλον πρακτικά έχουμε κοινοβουλευτική ολιγαρχία.
    Δε χρειάζεται να επεκταθώ, η ατιμωρησία των βουλευτών για την σωρεία σκανδάλων μιλά μόνη της.

    Και έχουμε ύστερα απ' όλα αυτά, την επιλεκτικότατη καταδίκη της βίας. Υποκρισία και μάλιστα πολύ επικίνδυνη, την οποία επιχειρώ να σχολιάσω πιο αναλυτικά εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση