GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυγή στο εξωτερικό!...

Από το http://kepparou.blogspot.com/    546.502 Έλληνες εργαζόμενοι ψάχνουνε μέσω του ΟΑΕΔ να φύγουν στο εξωτερικό Αυξάνεται διαρκώς ο α...

Από το http://kepparou.blogspot.com/
  
546.502 Έλληνες εργαζόμενοι ψάχνουνε μέσω του ΟΑΕΔ να φύγουν στο εξωτερικό
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τώρα αρχίζει το κύμα φυγής προς το εξωτερικό. Σε αντίθεση με τις δεκαετίες 50 60 τώρα αυτοί που δραπετεύουν από τον σοσια-ληστικό» παράδεισο του ΠΑΣΟΚ είναι ειδικευμένοι επιστήμονες και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Η είδηση για 2 φίλους συντοπίτες που πήραν ήδη τον δρόμο για την...
 Εσπερία, ήταν ο λόγος που κοίταξα να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει με το κύμα μετανάστευσης.
Οι 2 φίλοι δεν έφυγαν με την διαδικασία του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ στο επόμενο 12 μηνο, υπάρχει...
 σενάριο για φυγή στο εξωτερικό 1 εκατομμυρίου Ελλήνων!!!. Όλοι ειδικευμένοι.! Θα γυρίσουμε στην εποχή που το έλλειμμα της χώρας καλυπτόταν από τα εμβάσματα των Ελλήνων μεταναστών;.
H απάντηση είναι όχι, γιατί απλά αυτοί που φεύγουν τώρα μιλάνε για «οικογενειακή φυγή». Το 50 και το 60 φεύγανε για να μαζέψουνε λεφτά και να τα στείλουν στην οικογένεια που αφήναν πίσω,
Τώρα λέει η τάση είναι να φύγουν με όλη την οικογένεια.
Βέβαια στα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων αυτές οι καθημερινές ιστορίες δεν παίζουν. Όπως δεν έπαιξαν οι 980 άνθρωποι που εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων έδωσαν τέλος στη ζωή τους το 2010.

6 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ.ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ???ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ.
    ΦΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ,ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΤΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα των Πολιτικών μας δεν τους κόβει το νιονιό ή έχουν βαλθεί κάποιοι από αυτούς να μας στείλουν όλους στην κόλαση, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Β! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ?
    Και εξηγούμαι. Αυτές τις μέρες τέθηκε το Μέγα Ζήτημα αν η μη απόδοση του ΦΠΑ είναι Διαρκές έγκλημα ή Στιγμιαίο, ( Θυμίζει τον Καραμανλή με τους Χουντικούς!)
    Που τους αθώωσε με το ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!
    Έτσι γίνετε η συζήτηση αν πρέπει να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο ο μη αποδίδων, κλέπτων κατ’ εξακολούθησην τον ΦΠΑ ή όχι, αφού τη ΣΤΙΓΜΗ που αποκαλύφτηκε από τους ελεγκτές το αδίκημα του, στην διάρκεια του ελέγχου, δεν προέβαινε σε κλοπή! Πως? ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝΕ?
    Θεέ και Κύριε! Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ ΜΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και να πει ότι σε μια χώρα σαν την δική μας που έχει μπει στο λάκο με τα φίδια και εξ αιτίας τους, με τις άστοχες επιλογές τους, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΕΡΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, και χωρίς να βγούνε από την αίθουσα της Βουλής, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ούτε για πιουν νερό, να έχουν ΨΗΦΙΣΕΙ την λύση η οποία θα είναι μία και μόνη.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ!
    Και το Εθνικό Τυπογραφείο να είναι σε συναγερμό έτσι που μόλις τους πάνε το κείμενο, όχι με κουτσό γάιδαρο αλλά με PORSE και οδηγό αγώνων, να το τυπώσουν και να γίνει το γρηγορότερο Νόμος του Ελληνικού Κράτους.
    Γιατί αυτός που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ, κάνει ένα έργο που είναι ΔΙΑΡΚΕΣ, δεν το κάνει μια φορά, αλλά ξανά και ξανά και ξανά γιατί πιστεύει πως έχει να κάνει με ΚΟΠΑΝΟΥΣ!!!
    Και από που και ως που θα συλλαμβάνατε ο μη αποδίδων τον ΦΠΑ, μόνο αν το ποσό υπερβαίνει τις 75.000 ΕΥΡΩ? Μα η μεγαλύτερη συνολικά ποσότητα μη αποδιδόμενου ΦΠΑ, τα ΔΙΣ, είναι στις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους και άλλους.
    Όχι λοιπόν από τις 75.000ΕΥΡΩ, αλλά κάθε επιχείρηση μέσα σε τρεις μήνες να τον αποδίδει αλλιώς σύλληψη! ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
    Και στο κάτω κάτω αφού ζούμε στην εποχή της Πληροφορικής, άσχετο αν σε αυτή την Χώρα οι έχοντες τελειώσει Ανώτατη Σχολή Πληροφορικής δεν έχουν καθορισμένα από το ρημαδιασμένο Κράτος καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, συνδέστε όλες μα όλες τις ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και θα έχουμε μείωση απόδοσης ΦΠΑ τουλάχιστον 80/100.
    Και επίσης Κυρίες και Κύριοι Βουλευτίνες και Βουλευτές εδώ και τώρα είναι Εθνική ανάγκη να αλλάξει ο Νόμος περί Αυτοφώρου, και Αυτόφωρο να θεωρείτε κάθε αδίκημα μέχρι και την παρέλευση πέντε ετών από την τέλεση του.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
    Γιατί κυρίες και κύριοι κάθε κλέφτης φοβάται το Αυτόφωρο, αυτό τον καίει, καθώς αν πάει σε Δικάσιμο και να την κοπανήσει μπορεί, και να συνεχίσει την ζωή του κανονικά, και να καθυστερήσει την εκδίκαση για καμιά δεκαριά χρόνια, και με Βούλευμα να απαλλαγεί, και Χάρης να τύχη, άσε που μπορεί να έχει και Μπάρμπα στην Κορώνη, και ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο Μπάρμπας…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανεργία, φτώχεια, ισοπέδωση, εξαθλίωση.
    Πως να ζήσεις οικογένεια με 760 ευρώ και ένα παιδί.
    Πτυχιούχος που σπούδαζε μέχρι τα 23 του και που τώρα επιστρέφει το απόγευμα από τη δουλειά του και ψάχνει κανένα βραδυνό μεροκάμματο για να συμπληρώσει το εισόδημα.
    Θέλεις ενοίκιο, ΔΕΗ, κοινόχρηστα, τροφή, ρούχα. Ευτυχώς δεν έχω δάνεια αλλά πρέπει να βοηθάω λίγο και τους γονείς μου,ο πατέρας παίρνει σύνταξη 400 ευρώ (και πληρώνει 230 ευρώ ενοίκιο).
    Τι επιλογές έχουνε απομείνει ; Σε τι ζωή προσβλέπω ; Τι σχέδια για το μέλλον να κάνω ; Πως να μεγαλώσω και τι να λέω στο παιδί μου ;
    Ψάχνουμε συνέχεια και παντού για να δουλέψει και η γυναίκα μου (έμεινε άνεργη πριν 2 μήνες).
    Αν δεν είχαμε τους γονείς, θα φεύγαμε μετανάστες αλλά τώρα πως να τους αφήσουμε ;
    Κάντε κάτι ρε παιδιά. Για την πατρίδα ρε γαμώτο. Τουλάχιστον για τα μικρά παιδιά. Να ανοίξουν λίγο οι δουλειές για κανένα μεροκάμματο.
    Καταντήσαμε να μην έχουμε να φάμε. Τρομερή ακρίβεια παντού.
    Κάντε κάτι .... Οπωσδήποτε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΠΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΔΩ ....
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΡΘΙΟΥΣ...
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΔΕ ΧΩΡΑΜΕ ΠΙΑ ....
    ΚΑΝΤΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!!!
    ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ .... ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΤΟΥΣ ...
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ, ΕΞΑΓΡΙΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ


    «Λεφτά υπάρχουν», αλλά τα έχουν οι 10 τραπεζίτες και 10 ολιγάρχες – εφοπλιστές ειπε ο δρ Κουτσουκος

    γιατι ο Γιωργος ΔΕΝ μπορει να το πει γιατι τον περιτρυγυριζουν η παρεα Ραγκουση Παμπουκη Γερουλανου Παπακωσταντινου που τον εκμεταλευεται και τον δουλευει!!

    Γιωργο
    προσεχε μηπως στο τελος στην καρεκλα σου κατσει ο Παπακωσταντινου και σου μειναι το ποδηλατο με τρυπια σελλα!!

    ΓΙΩΡΓΟ
    ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΗΛΙΘΙΕ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΥΠΝΙΑ?

    ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 14 ΔΙς Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΗΡΕ 750 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΙΖΑ!!





    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας πάνε, να δούνε τη γλύκα...
    Αιώνια ανεύθυνοι, ατομιστές οι Έλληνες κατηγορούν κάποιους άλλους για τα δεινά τους. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη...Αυτός ο τόπος δε χρωστάει τίποτε σε κανέναν. Αν δεν τους αρέσει, ας κάτσουν εδώ να τον αλλάξουν, διαφορετικά, ας πάνε στον αγύριστο. Νισάφια πια με την κλάψα για τα καημένα τα "παιδιά" που ξενιτεύονται
    Όσο για τον ουτοπικό παράδεισο του εξωτερικού, σύντομα θα γευτούν τους καρπούς του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση