GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα τείχη μας στη θάλασσα‏...

Πρώτη και το 2010 η εμπορική μας ναυτιλία !  " Οσο θα είναι πρώτοι οι Έλληνες στη θάλασσα θα υπάρχει Ελλάδα" Έλεγε ο Τσόρτσιλ...

Πρώτη και το 2010 η εμπορική μας ναυτιλία !
 "Οσο θα είναι πρώτοι οι Έλληνες
στη θάλασσα θα υπάρχει Ελλάδα"
Έλεγε ο Τσόρτσιλ στον Ωνάση
Στην κορυφή της διεθνούς ναυτιλίας παρέμειναν το 2010 οι Eλληνες εφοπλιστές, ελέγχοντας το 15,96% της παγκόσμιας χωρητικότητας με 186.095.162 τόνους dwt, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκδοση «Review of Maritime Transport 2010» της Unctad. Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκαν οι Ιάπωνες, με μερίδιο 15,73% και χωρητικότητα 183.319.680 dwt και στην τρίτη οι Κινέζοι, με μερίδιο 8,96% και χωρητικότητα 104.452.389 dwt.
Αυτό το δημοσίευμα  εντυπωσίασε τα ξένα  ΜΜΕ, ότι οι Έλληνες  εξακολούθησαν τη χρονιά που πέρασε να είναι οι πρώτοι στη  παγκόσμια ναυτιλία, κατέχοντας το 16 % σε τονάζ πλοίων. Και οι χώρες που ακολουθούν την Ελλάδα  (Ιαπωνία και Κίνα) είναι εκείνες που θεωρούνται αυτή τη στιγμή από τις ανερχόμενες  και μεγαλύτερες δυνάμεις της Υφηλίου. Ο Τσόρτσιλ είχε πει τη δεκαετία του 50 στον Ωνάση, ότι...
 όσο οι Έλληνες κατέχουν τη πρωτιά  του  εμπορίου στις θάλασσες, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να πάθει ότι η Βρετανική αυτοκρατορία που όταν έπαψε να κυβερνάει τα κύματα στους ωκεανούς, έκλεισε τον κύκλο της... Και συμπλήρωνε: Τα τείχη της Ελλάδας βρίσκονται πάντα στη θάλασσα. Ας θυμηθούμε λοιπόν τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, μέσω ρεπορτάζ-ντοκουμέντου.   ΚΛΙΚ ΕΔΩ...

25 σχόλια

  1. Οι "πατριώτες" εφοπλιστές δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για φόρο εισοδήματος ή ΦΠΑ, και στα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής φτιάχνουν αυτή τη στιγμή πάνω από 500 νέα πλοία (δεν μπορούσαν να τα φτιάξουν στην Ελλάδα, έφταιγε το ΠΑΜΕ). Το πιο ωραίο είναι ότι επιδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο και με 5 δις ευρώ από πάνω για τη ναυπήγηση νέων πλοίων στα ξένα ναυπηγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε τις αναρτησεις των κομματόσκυλων και συνεχείστε να βάζετε σοβαρά θέματα όπως αυτό. ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ και το δίνουν τα καράβια μας στους ωκεανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν 2.000 άτομα είναι αριθμός που μπορεί να προσδιορίσει έγκυρα μιά δημοσκόπηση, φαντασθείτε τι σημαίνει όταν 447.423 Βρετανοί αποφάνθηκαν σε γκάλοπ ( 2003 ) ότι ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είναι η σπουδαιότερη προσωπικότητα στην ιστορία του Βρετανικού έθνους. Πάνω δηλαδή από τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον Δαρβίνο, από την αυτοκράτειρα Βικτώρια. Αλλά και από υπαρκτούς μυθικούς ήρωες, όπως ο ναύαρχος Νέλσον, ο πειρατής Φράνσις Ντρέηκ, οι ιππότες της Στρογγυλής τράπεζας, ο Ρομπέν των δασών, ή οι Μπιτλς, που ψήφισαν αρκετοί νεαροί Βρετανοί...
    Και αυτός ο πολέμαρχος και νομπελίστας, ο Πατέρας της Νίκης, θαύμαζε τον δικό μας τον Σμυρνιό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ναυτιλία μας είναι πρώτη στο Κόσμο γιατί οι εφοπλιστές μας ζουν στο εξωτερικό και δεν ελέγχονται από τους εκάστοτε κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το δημοσίευμα αυτό στο press gr καρφώνει το μαχαίρι στο κόκαλο και παραπέμπει γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές σήκωσαν ξένες σημαίες στα καράβια τους. Γιατί οι εκάστοτε υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας και οι παρατρεχάμενοί τους λαφυραγωγούσαν τους εφοπλιστές αλλά και γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου λεηλάτησε το πλουσιότερο ασφαλιστικό ταμείο του κόσμου, το ΝΑΤ. Ήμουν υποπλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού και πλήρωνα στο ΝΑΤ το ένα τρίτο του μισθού μου και μετά την λεηλάτησή του απο το ΠΑΣΟΚ κατάντησα να παίρνω σύνταξη ψίχουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OI SYNDIKALISTES THS NAYTILIAS MAS EKVIAZAN TOYW EFOPLISTES KAI ETSI AYTOI ESTRAFHSAN SE PLHRWMATA ALLODAPWN. OI SYNDIKALISTES POY EGINAN BOYLEYTES KAI YPOYRGOI KATALHSTEPSAN THN ELLADA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψωφοπειναλέος αφισοκολλητής κόμματος που έγινε βουλευτής και υπουργός εμπορικής ναυτιλίας πλούτισε και αγόρασε στο Κολωνάκι ολόκληρο όροφο. Τον έβλεπαν οι άνθρωποι της θάλασσας και το βαζαν στα πόδια γιατί ήταν της ίδιας .....ΦΑΡΑΣ της λαμογιάς και ξεχνώντας ότι κάποτε ήταν της σφαλιάρας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι εφοπλιστές δεν στέλνουν πιά στην Ελλάδα τα καράβια τους για επισκευές γιατί τα ναυπηγεία μας βρίσκονται σε διάλυση. Η Τουρκία του "γιοκ Μάλτα" ΝΑΥΠΗΓΕΊ ΒΑΠΌΡΙΑ!!! Αλάχ μπιραλάχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 2010 οι Έλληνες εφοπλιστές έχτισαν 700 βαπόρια σε Ιαπωνία, Κορέα κ.λπ. περισσότερα από όλους, ακόμη και Γιαπωνέζους, Κινέζους, Αμερικάνους, Νορβηγούς, Γερμανούς..... Εμείς είχαμε διώξει το Νιάρχο απο τα ναυπηγεία όπως και τον Ωνάση από την Ολυμπιακή... Και να δεις που θα βγούν οι ανεγκέφαλοι και κομπλεξικοί όπως και συνδικαλιστές να πουν μαλακίες για αυτά τα δυό ελληνικά μεγαθήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μεγαλύτερη φυγή ελληνικών πλοίων σε σημαίες ευκαιρίας σημειώθηκε στη περίοδο 1973 - 1980 και ήταν εκείνη η περίοδος που εξανάγκασε τον Κ. Καραμανλή να πει στον Α.Παπανδρέου όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός, την ιστορική φράση: "Πρόσεξε Ανδρέα την Ναυτιλία γιατί έχει προπέλες".
    Κι εκείνος καταπόντισε το ΝΑΤ.

    Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα τείχη μας βρίσκονται στη θάλασσα αλλά η τύχη μας κρέμεται απο τα καμπανέλια των πολιτικών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οταν η Ελλάδα θα έχει καταληφθεί από τους λαθρομετανάστες μόνο τα πλοία των εφοπλιστών μας του εξωτερικού θα θυμίζουν ότι κάποτε υπήρχε Ελλάδα.
    Και δεν έχουμε κρεμάσει στα κατάρτια κανένα υπεύθυνο ΟΥΤΕ ΕΝΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εφοπλιστές και στο ποδόσφαιρο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το τουρκικό cnn είπε πως είναι δυνατόν οι Ελληνες να κυβερνούν τη παγκόσμια ναυτιλία και να παριστάνουν τους οικονομικά κατεστραμένους. Μήπως πρόκειται για δολία πτώχευση; θα ρωτήσει σήμερα ο Ερντογάν τον Παπαντρέου στο ΕΡΖΕΡΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. TO IAPWNIKO PRAKTOREIO EIDHSEWN SXOLIASE OTI TO 2011 H IAPWNIA THA PERASEI THN ELLADA KAI THA GINEI H PRWTH NAYTIKH DYNAMH THS YFHLIOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ !


    Διάβασα και το χαμπέρι ότι η Τουρκία έχει ναυπηγεία με πελάτες ευρωπαίους εφοπλιστές, αλλά και Έλληνες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα χαλκευμένα στοιχεία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης

    Στάθης Διομήδης

    Για ακόμη μία φορά, η προχειρότητα (;) και η τσαπατσουλιά (;) δείχνουν ότι η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο δεν αφορούσε μόνο σε αριθμούς και στοιχεία αλλά είχε και άλλες παραμέτρους.

    Προηγήθηκε η αύξηση του ελλείμματος, φθάνοντας με τις αναθεωρήσεις στο 15,4% επί του Α.Ε.Π., με τεχνητά μέσα, καθώς συμπεριελήφθησαν σε αυτό τα χρέη των Δ.Ε.Κ.Ο. αλλά και των νοσοκομείων, που τα προηγούμενα χρόνια δεν συμπεριλαμβάνονταν.

    Σήμερα, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας ένα ντοκουμέντο που δείχνει την προχειρότητα (;) αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών συντάσσει μνημόνια και προϋπολογισμούς, στραγγαλίζοντας, κατά τα άλλα, μισθούς και συντάξεις.

    Προχειρότητα (;), λάθη (;) στα όρια της σκοπιμότητας, ακόμη και στα πιο επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητούνται θυσίες από τους Έλληνες, αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαϋλώνονται «λόγω λαθών»!

    Στην ψήφιση του μνημονίου από την Ελληνική Βουλή (νόμος 3845, ΦΕΚ Α’65 σελίδα 1350) η συνολική ετήσια επίπτωση για το 2011 φθάνει στα 9,65 δισεκατομμύρια ευρώ και στο 4,3% επί του Α.Ε.Π.. Κάνοντας μια μικρή πρόσθεση, όμως, στα ποσά, το συνολικό αποτέλεσμα είναι 9,15 δις ευρώ και στο 4,0% επί του Α.Ε.Π.. Υπάρχουν 500 εκατομμύρια ευρώ διαφορά και 0,3% του Α.Ε.Π.… «Λάθος» δηλαδή ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στην ίδια επίσης σελίδα, σε τρεις περιπτώσεις, τα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται σε 0,2% επί του Α.Ε.Π. (όπως φαίνεται στα υπογραμμισμένα με πράσινο χρώμα). Σε μία τέταρτη περίπτωση όμως, τα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται ως 0,4% επί του ΑΕΠ! (όπως φαίνεται στο πράσινο κουτάκι).

    Στο ίδιο έγγραφο, τα 9,15 δις του 2011, καταμερίζονται σε τρία επιμέρους σύνολα (όπως φαίνεται στα μπλε κουτάκια):
    5,00 δις ευρώ και 2,2% του Α.Ε.Π.,
    2,50 δις ευρώ και 1,1% του Α.Ε.Π.
    1,65 δις ευρώ και 1% του Α.Ε.Π.

    Δηλαδή, κατά το Υπουργείο Οικονομικών και όπως εμφανίζεται στο μνημόνιο, το 0,1% επί του Α.Ε.Π. υπολογίζεται σε 230 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

    Παρ' όλα αυτά, όπως φαίνεται και πιο πάνω, 2,5 δις ευρώ είναι 1,1% και 1,65 δις είναι 1%. Δηλαδή, το 0,1% επί του Α.Ε.Π. από 230 εκατομμύρια ευρώ γίνεται 850 εκατομμύρια ευρώ!

    Αυτά τα στοιχεία τα έχει υπερψηφίσει η πλειονότητα των Ελλήνων βουλευτών και τα έχουν συνυπογράψει στη δανειακή σύμβαση 14 ευρωπαϊκές χώρες, μια γερμανική τράπεζα και το Δ.Ν.Τ., για να δώσουν το δάνειο στην Ελλάδα. Χωρίς προφανώς κανείς να τα μελετήσει σοβαρά…

    Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τεράστια. Με τον ίδιο τρόπο καταρτίζεται ο προϋπολογισμός; Με αντίστοιχους υπολογισμούς γίνονται οι περικοπές μισθών και συντάξεων;

    Το Υπουργείο Οικονομικών για τον σημαντικότερο νόμο αυτής της κυβέρνησης και της θηριώδους δανειακής σύμβασης δεν μπορεί να κάνει σωστά μια αριθμητική πρόσθεση, επιπέδου πρώτης δημοτικού…

    Μετά και από αυτό, τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και ικανοτήτων του υπουργού Οικονομικών από τον ελληνικό λαό…

    Τα χαλκευμένα στοιχεία, με βάση τα οποία μπήκε η χώρα στο μηχανισμό στήριξης και αποκαλύπτουμε σήμερα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η σπουδή κάποιων να μπει η Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης με κάθε τρόπο και κάθε κόστος έχει και άλλες «σκοτεινές» αναγνώσεις, παραμέτρους και διαδρομές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα χαλκευμένα στοιχεία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης

    Στάθης Διομήδης

    Για ακόμη μία φορά, η προχειρότητα (;) και η τσαπατσουλιά (;) δείχνουν ότι η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο δεν αφορούσε μόνο σε αριθμούς και στοιχεία αλλά είχε και άλλες παραμέτρους.

    Προηγήθηκε η αύξηση του ελλείμματος, φθάνοντας με τις αναθεωρήσεις στο 15,4% επί του Α.Ε.Π., με τεχνητά μέσα, καθώς συμπεριελήφθησαν σε αυτό τα χρέη των Δ.Ε.Κ.Ο. αλλά και των νοσοκομείων, που τα προηγούμενα χρόνια δεν συμπεριλαμβάνονταν.

    Σήμερα, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας ένα ντοκουμέντο που δείχνει την προχειρότητα (;) αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών συντάσσει μνημόνια και προϋπολογισμούς, στραγγαλίζοντας, κατά τα άλλα, μισθούς και συντάξεις.

    Προχειρότητα (;), λάθη (;) στα όρια της σκοπιμότητας, ακόμη και στα πιο επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητούνται θυσίες από τους Έλληνες, αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαϋλώνονται «λόγω λαθών»!

    Στην ψήφιση του μνημονίου από την Ελληνική Βουλή (νόμος 3845, ΦΕΚ Α’65 σελίδα 1350) η συνολική ετήσια επίπτωση για το 2011 φθάνει στα 9,65 δισεκατομμύρια ευρώ και στο 4,3% επί του Α.Ε.Π.. Κάνοντας μια μικρή πρόσθεση, όμως, στα ποσά, το συνολικό αποτέλεσμα είναι 9,15 δις ευρώ και στο 4,0% επί του Α.Ε.Π.. Υπάρχουν 500 εκατομμύρια ευρώ διαφορά και 0,3% του Α.Ε.Π.… «Λάθος» δηλαδή ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στην ίδια επίσης σελίδα, σε τρεις περιπτώσεις, τα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται σε 0,2% επί του Α.Ε.Π. (όπως φαίνεται στα υπογραμμισμένα με πράσινο χρώμα). Σε μία τέταρτη περίπτωση όμως, τα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται ως 0,4% επί του ΑΕΠ! (όπως φαίνεται στο πράσινο κουτάκι).

    Στο ίδιο έγγραφο, τα 9,15 δις του 2011, καταμερίζονται σε τρία επιμέρους σύνολα (όπως φαίνεται στα μπλε κουτάκια):
    5,00 δις ευρώ και 2,2% του Α.Ε.Π.,
    2,50 δις ευρώ και 1,1% του Α.Ε.Π.
    1,65 δις ευρώ και 1% του Α.Ε.Π.

    Δηλαδή, κατά το Υπουργείο Οικονομικών και όπως εμφανίζεται στο μνημόνιο, το 0,1% επί του Α.Ε.Π. υπολογίζεται σε 230 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

    Παρ' όλα αυτά, όπως φαίνεται και πιο πάνω, 2,5 δις ευρώ είναι 1,1% και 1,65 δις είναι 1%. Δηλαδή, το 0,1% επί του Α.Ε.Π. από 230 εκατομμύρια ευρώ γίνεται 850 εκατομμύρια ευρώ!

    Αυτά τα στοιχεία τα έχει υπερψηφίσει η πλειονότητα των Ελλήνων βουλευτών και τα έχουν συνυπογράψει στη δανειακή σύμβαση 14 ευρωπαϊκές χώρες, μια γερμανική τράπεζα και το Δ.Ν.Τ., για να δώσουν το δάνειο στην Ελλάδα. Χωρίς προφανώς κανείς να τα μελετήσει σοβαρά…

    Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τεράστια. Με τον ίδιο τρόπο καταρτίζεται ο προϋπολογισμός; Με αντίστοιχους υπολογισμούς γίνονται οι περικοπές μισθών και συντάξεων;

    Το Υπουργείο Οικονομικών για τον σημαντικότερο νόμο αυτής της κυβέρνησης και της θηριώδους δανειακής σύμβασης δεν μπορεί να κάνει σωστά μια αριθμητική πρόσθεση, επιπέδου πρώτης δημοτικού…

    Μετά και από αυτό, τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και ικανοτήτων του υπουργού Οικονομικών από τον ελληνικό λαό…

    Τα χαλκευμένα στοιχεία, με βάση τα οποία μπήκε η χώρα στο μηχανισμό στήριξης και αποκαλύπτουμε σήμερα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η σπουδή κάποιων να μπει η Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης με κάθε τρόπο και κάθε κόστος έχει και άλλες «σκοτεινές» αναγνώσεις, παραμέτρους και διαδρομές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τσόρτσιλ;! Ωνάσης;!

    Σαν να μυρίζει λυμπεραμόλι η ιστορία. Πουφ-πουφ μούχλα και νεκροταφείο!

    (και δώωωστου κλώτσους το κατσικομούλαρο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραια ολα αυτα. Για να δουμε ομως και που φορολογουνται ολες αυτες οι εταιρειες και ποσοι Ελληνες απασχολουνται σε αυτες κι ας βγαλουμε μετα τα συμπερασματα μας για το οφελος προς την πατριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΡΕ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαστε δηλαδή για πνίξιμο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. GIATI DEN BAZETE TA SXOLIA? AISXOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΡΕ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ , ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΕ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΡΑ ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτοί που είναι εναντίων του φράχτη στον Έβρο ως φαίνετε δουλεύουν για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο το Δόγμα ΟΖΑΛ, που όταν οι στρατηγοί του είπαν να επιτεθούν και να αρπάξουν ότι μπορέσουν εκείνος τους είπε , μην βιάζεστε, με ένα δυο εκατομμύρια λαθρομετανάστες δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα θα κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση