GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η παθολογία του πολέμου...

Γράφει η  Πέπη Σακελλαρίου από το http://peopleinaction.wordpress.com/   Επειδή καλό είναι να θυμόμαστε που και που την ιστορία… Η βα...

Γράφει η Πέπη Σακελλαρίου
από το http://peopleinaction.wordpress.com/
 Επειδή καλό είναι να θυμόμαστε που και που την ιστορία…
Η βαθύτερη αιτία του εκφυλισμού, είναι κατά το Θουκυδίδη, η ριζωμένη στη φύση των ανθρώπων “πλεονεξία” και “φιλοτιμία”, η δίψα δηλαδή για επικράτηση. Συνέπεια είναι η εξαφάνιση της εμπιστοσύνης, η ορμή για ξεπέρασμα του άλλου στην κατεργαριά και η καινούργια αξιολόγηση.
“Ως και οι λέξεις άλλαξαν νόημα. Ο πονηρός, ο επιτήδειος, ο ύπουλος, ο ικανός για όλα, έχει τη μεγαλύτερη εχτίμηση και είναι περιζήτητος για σύντροφος και συνεργάτης. Οι συμφεροντολογικοί σύνδεσμοι (“σύνοδοι”) ασφαλίζουν την επιτυχία στην ορμή για δύναμη κι εξουσία. Οι μοντέρνοι αυτοί...
 πολιτικοί προτιμούν να περάσουν για κακοί παρά για κουτοί. Η αλλαγή αυτή στα φρονήματα (“καινούσθαι τας διανοίας” ΙΙΙ 82, 3) είναι κατάπτωση κι εκφυλισμός. Εξωτερικά τα σημάδια τους είναι ότι κακές ιδιότητες πήραν χαϊδευτικά ονόματα. Αλογάριαστη τόλμη πέρασε για παλικαριά, ωφέλιμη στους συνεταίρους (“ανδρεία φιλέταιρος”), μανιακή εμπάθεια (“εμπλήκτως οξύ”) για βασικό προσόν του άνδρα (“ανδρός μοίρα προσετέθη”).
Αντίθετα περιφρονήθηκαν οι άλλοτε τιμημένες αρετές. Η προβλεπτική επιφύλαξη (“μέλλησις προμηθής”) πέρασε για εύσχημη δειλία (“δειλία ευπρεπής”), η φρονιμάδα (“το σώφρον”) πρόσχημα ανανδρίας, η στοχαστικότητα σε όλα (“το προς άπαν συνετόν”) χαλαρότητα σε όλα (“επί πάγαν αργόν”). Ο αδιάκοπα χολιασμένος (“χαλαιπένων”) απόλυτα ασφαλής, όποιος του αντιλέγει ύποπτος. Όποιος στήνει παγίδες (“επιβουλεύων”) και τα καταφέρνει, έξυπνος, αυτός που τον προλαβαίνει ικανότερος. Το κοινό έγκλημα (“κοινή παρανομείσθαι”) στερεότερος δεσμός παρά ο όρκος στους θεούς. Πιο ευχάριστο τους είναι να εκδικηθούν παρά να μην πάθουν κακό. Γι’ αποτελεσματικότερο από την ανοιχτή επίθεση έχουν να χτυπήσουν ύπουλα τον απροετοίμαστο, που έχει την αφέλεια να πιστεύει σε συνθήκες κι όρκους. Έτσι πηγαίνουν στα σίγουρα κι αναγνωρίζεται ακόμα η αξία τους, επειδή τα κατάφεραν με δόλο. Οι κατεργαραίοι, όπως είναι γνωστό, κερδίζουν ευκολότερα τη φήμη του ικανού παρά οι αδέξιοι του τίμιου.“
Το παραπάνω κείμενο είναι πιστή αντιγράφη από το έργο “Επίκουρος – Η αληθινή όψη του αρχαίου κόσμου” του Χαράλαμπου Θεοδωρίδη.
Γράφει ο Θεοδωρίδης για την εποχή των πολέμων μετά τον χρυσό αιώνα : “Οι λαϊκές τάξεις γίνονται ολοένα αδιάφορες ή ανίκανες να σκεφθούν για τη διοίκηση της πολιτείας. Την πολιτεία δεν την αισθάνονται πια σαν κοινή υπόθεση, που η καλή και η κακή διοίκησή της κάνει την ευτυχία ή τη δυστυχία τους. Οι πλούσιοι αποφεύγουν με διάφορα μέσα τις υποχρεώσεις στην πολιτεία. Οι πολιτικοί είναι, όπως και σήμερα (η πρώτη έκδοση του βιβλίου έγινε το 1954!!) επαγγελματίες που τρυπώνουν στη βουλή και στην εκκλησία για να πλουτήσουν, να ζήσουν άνετα και με το μικρότερο κόπο. Οι ιστορικοί συνηθίζουν να λένε πως ο άμετρος εγωισμός χάλασε τα δημόσια και ιδιωτικά ήθη είτε πως ο άνθρωπος τον 4ο π.χ. αιώνα έγινε ατομικιστής και προσπαθούν μ’ αυτές τις έννοιες να ερμηνέψουν διαφορότατα φαινόμενα. Σα να μπορούσε ο άνθρωπος από θέλησή του ή από καπρίτσιο να γίνει αλτρουϊστής ή εγωιστής. Η απότομη οικονομική κρίση έκοψε τα φτερά του πολίτη, του στέρεψε μαζί με την άνεση και το ψυχικό σφρίγος, που του επέτρεπε να φροντίσει για κάτι πέρα από τις φτωχές ατομικές υποθέσεις του ….“
Στην αυγή της ανθρωπότητας ο άνθρωπος έζησε την πρώτη του προσπάθεια να γίνει πραγματικά άνθρωπος. Έκτοτε κάθε προσπάθειά του ματαιώνεται από μια επίμονη Ολιγαρχία (Αριστοκρατία) συνεπικουρούμενης της ιδιωτικής “πλεονεξίας” και “φιλοτιμίας”, καταλύοντας κάθε προσπάθεια συλλογικότητας.
Οι κρίσεις (οι οικονομικοί πόλεμοι, τα σοκ) έχουν ένα μόνο σκοπό : να διαιωνίζουν τα προνόμια ορισμένων (στην παρούσα περίπτωση ενός σαθρού χρηματοπιστωτικού συστήματος και ορισμένων ωφελούμενων) αποπροσανατολίζοντας την ανθρωπότητα από τον πραγματικό της σκοπό, την κοινότητα των ανθρώπων.

8 σχόλια

  1. ____________________________________

    Αντισταθείτε


    Επίσκεψη στην Ελλάδα, προκειμένου να μιλήσουν στη Βουλή, έχουν προγραμματίσει την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.


    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας προτείνουμε να κυκλοφορούμε όλοι με μπλουζάκια που θα έχουν αυτήν την εικόνα κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα.


    I M F
    G O.... H O M E.
    creece is not for sale.


    Και φυσικά η πρόταση ισχύει και για τους Έλληνες βουλευτές.
    Να εμφανιστούν στην Βουλή φορώντας μέσα από τα κουστούμια τους ένα παρόμοιο μπλουζάκι.
    ====================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ είναι απόλυτα σωστά αυτά που λέει ο Θουκιδίδης, αλλά ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε δεξιά κωθώνια, νεοδημοκράτες...

    Τα θέλει ο κώλος σας, τα μπινελίκια σας μου φαίνεται!!

    Είσαστε τρισάθλιοι και θρασύτατοι !!

    Ο μπουχέσας σας και όλη η «νόμιμη και ηθική» συμμορία του, κατέστρεψαν τη χώρα ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ!!!

    Έλεγαν ψέματα στην Ευρώπη (6% έλλειμμα, ενώ ήταν 15,6%!!!), γκρέμισαν το κύρος της Ελλάδας και μας κατεξευτέλισαν διεθνώς ως λαό και ως χώρα.

    Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, έμεινε για να καθαρίσει τα σκατά, που αφήσατε πίσω σας, παλιοτόμαρα!!!

    Για να δείτε πόσο γελοίοι είστε, δέστε το κύρος που έχει ο Γιώργος στο εξωτερικό, ένας αγαπητός και τολμηρός ηγέτης, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλαμβάνει ευθύνες στα δύσκολα, φερέγγυος απέναντι στους ξένους ηγέτες και από την άλλη- Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, Ο ΨΕΥΤΗΣ (ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ- "μας εξαπάτησε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση"), Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (ομόλογα, κουμπάροι, βατοπέδια, "νόνιμες και ηθικές off shore" κλπ.) και ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!!!!

    Και τώρα έχετε τον γελοιότερο και μεγαλύτερο από τον μπουχέσα λαϊκιστή, το Σαμαρούλη, που θα "μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε 1,5 χρόνο" (?!?!) , ο ψεύτης και αφερέγγυος προδότης της παράταξης του (όχι μόνο την πρόδωσε, αλλά έριξε και την κυβέρνησή της!!).

    Μόνο που δε μοιράζει καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, ο γελοιότατος!!!

    Είστε για λύπηση γελοία δεξιά υποκείμενα, σας έχει πάρει χαμπάρι πλέον ο λαός και δεν τρώει άλλο κουτόχορτο από το κόμμα-απολίθωμά σας!!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    ...αλλά ποιός την έχασε τη ντροπή του για να τη βρείτε εσείς???
    ...ΒΡΕ, ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ Ο ΔΕΞΙΟΣ???
    Αυτός πουλάει και τη μάνα του ακόμα, για το συμφέρον!!!


    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΔ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΛΙΠΟΤΑΞΙΑΣ, ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΜΑΧΙΑΣ!!!!

    2 Κοινοβουλευτικές θητείες - 5 πραγματικά έτη στην κυβέρνηση!!!!!!

    Παγκόσμιο Ρεκόρ ανικανότητας, φυγομαχίας, ευθυνοφοβίας και αχρηστίας της αχρείας Δεξιάς!!!!

    Ο μπουχέσας, μόνος του δεν τις προκήρυξε τις εκλογές ή κάνω λάθος????

    Είχε ή δεν είχε το Σεπτέμβριο του 2009 ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ????

    Τότε γιατί το έκανε???

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ- ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η "ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ" ΤΟΥ, ΕΧΑΣΑΝ "ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΑΝ!!!

    ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΑΛΛΟΥ!!!!

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ- ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΥΑΙΝΕΣ- ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ, ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΜΕ!!!!

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΜΕ- ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ!!!!!


    ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΟΛΙΣ ΣΕ 8 ΑΠΟ ΑΥΤΑ (3+5)!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!

    Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ!!

    ΜΕΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ – ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι 20 Δεκεμβρίου η απογραφή των Αιγοπροβάτων, στο Μητρώο.
    ΘΑΝΑΣΗ ..ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
    Προλαβαίνεις
    για να είσαι απο τα πρώτα του Πασόκ, για σφάξιμο το ΠΑΣΧΑ !

    ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..
    ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙ πολυτελείας...

    Εγραψε το ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    but I am also one of the pigs and I am proud to be one of the pigs

    πως την λενε την μαμα του…
    ..να δεις πως την λενε……
    ΜΗΠΩΣ....

    ΜΑΡΓΑΚΑΡΕΤ...
    Η ΣΚΡΟΦΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑ !!!!!
    σημ. Σκρόφα γουρούνα είναι η θηλυκιά με γουρουνάκια.
    Ένα πράγμα δηλαδή ..ολοιδιο..
    Γιωργάκης-Νικοs-Αντρίκος
    και Σοφία της .Μινεσότα. !

    ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ..ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥΝ΄΄
    ΤΩΡΑ.
    Οταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται οτι ειναι ενα υπερήφανο γουρούνι, αρα και η υπόλοιπη κυβέρνηση αποτελείται απο άλλα υπερήφανα γουρούνια ,
    ο αγαπητός αντιπρόεδρος
    Τι ζόρι τραβάει και το αρνείται ?
    ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ..ΠΡΑΣΟ, ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "επετεύχθη", "Μεταρρύθμισις", "ευρίσκετο"

    ΜΙΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΕ, ΓΕΛΟΙΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ!!!

    ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑ!!!

    ΝΑ ΣΟΥ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ, ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ!!!!

    ΓΑΜΩ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΣΙΛΟΓΗ, ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ, ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ!!!

    ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ ΣΑΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΗ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς όλα τα δεξιά ανιστόρητα άτομα, που εξυμνούν τη χούντα…

    Θα σας πω μια ιστορία για το Ποιόν σας…

    Για το πόσο άνθρωποι είσαστε (ή μήπως απάνθρωπα τέρατα?) !

    Όταν συνελήφθη ο Αλέκος Παναγούλης από τη Χούντα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να δολοφονήσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, τα χουντοδεξιά κτήνη, που σήμερα συστεγάζονται κατά 99% στη ΝΔ, τον υπέβαλλαν σε απάνθρωπα βασανιστήρια!!!

    Ένα εκ των οποίων, ήταν να του βάζουν μια πολύ λεπτή βελόνα στην ουρήθρα και από το άλλο της μισό, που προεξείχε, να της βάζουν φωτιά με έναν αναπτήρα!!!!
    Το αποτέλεσμα, φυσικά, ήταν το θύμα του βασανισμού αυτού, να λιποθυμούσε από τη φρίκη και το φόβο!!

    Αυτοί ήσασταν βρωμερά σκουλήκια, φασίστες…

    Εσείς…οι πατεράδες σας…οι παππούδες σας- οι δοσίλογοι στην Κατοχή!!!

    Βρωμερά και απάνθρωπα ΚΤΗΝΗ!!!!

    Μάλλιος, Μπάμπαλης, Θεοφιλογιαννάκος, Κραββαρίτης, Σπανός, Εμμανουηλίδης, Γκοτζαμάνης και εκατοντάδες άλλα μισάνθρωπα ανθρωποειδή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιά και ο λόγος περι ΤΣΟΓΛΑΝΩΝ
    που είναι και το λένε ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ...
    ____________________________________
    Είχε προηγηθεί επί Χαριλάου Τρικούπη, μετά την πτώχευση νομίζω, το εξής αμίμητο:

    Ένας χωροφύλακας ήλθε σε αντιπαράθεση με έναν υπάλληλο της Αγγλικής Πρεσβείας και τον χαστουκισε.
    «Δεν περνάς σου λέω ουρέ ζαγάρ’ !..»
    Ο θιγείς πηγε στην πρεσβεία και ο πρέσβυς απαιτησε δημοσια αποκατάσταση στην Πλατεια Συνταγματος !
    Πήγε ένα τάγμα της χωροφυλακής , απέδωσε τιμές στον θιγέντα και το λοιπό προσωπικό της αγγλικής πρεσβείας, εκφωνήθηκαν δεκάρικοι υποτέλειας από έλληνες αξιωματούχους και έτσι απεκατεστάθη η τρωθείσα τιμή του «ευγενούς».

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ...... !!!!!

    ΚΑΙ.......δεν είναι βρισιά αυτά που λέμε για το ΠΑΣΟΚ και τον ανάπηρο στο μυαλό αμέα Γιώργο. ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ. ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ. ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ.ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ
    ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ TOY ΔΝΤ-ΑΜΕΡΙΚΑΝ κλπ.

    ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚ + ΓΙΩΡΓΟΣ
    είναι πλέον, απο μόνες τους βρισιές
    και πολύ αισχρές, απο μόνες τους !

    ΚΑΤΙ ΣΑΝ ....σου γαμώ το γιούφτικο Χουντικο-ΠρασινοΡουφιανικό σόι σου..
    ΑΛΗΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
    ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΟΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ.
    ___________________________________
    υπόνομε σκατίλας-εμετού- ΝΑΡΚΩΜΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση