GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αυστραλία δέχεται ξανά Έλληνες μετανάστες!...

Aπό το http://odromos.wordpress.com/    Η Αυστραλία που έλκυε πριν μισό αιώνα τους ανειδίκευτους εργάτες από την ελληνική ύπαιθρο για να ...

Aπό το http://odromos.wordpress.com/
  
Η Αυστραλία που έλκυε πριν μισό αιώνα τους ανειδίκευτους εργάτες από την ελληνική ύπαιθρο για να δουλέψουν στα ορυχεία, στις φυτείες ζαχαροκάλαμου, στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στη γραμμή της αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors, σήμερα φαντάζει σωσίβιο σωτηρίας για μια άλλη κατηγορία Ελλήνων, τους πτυχιούχους και προσοντούχους που δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα.
Η απόγνωση αναγκάζει πολλούς να βλέπουν την Αυστραλία, τον πιο μακρινό γι’ αυτούς προορισμό, ως σανίδα σωτηρίας.
Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που φθάνουν σε ομογενειακούς φορείς και εφημερίδες από Έλληνες επαγγελματίες και...
 επιστήμονες που ζητούν να πληροφορηθούν πώς μπορούν να πάνε στην Αυστραλία για να εργαστούν.
Το ότι επιλέγουν την Αυστραλία ως διέξοδο στο πρόβλημα ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα δεν είναι τυχαίο. Η Αυστραλία έχει βγει σχεδόν αλώβητη από την παγκόσμια κρίση και σήμερα έχει μια από τις ανθηρότερες οικονομίες του πλανήτη. Υπάρχει ανάγκη από ειδικευμένους εργαζόμενους και οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία το γνωρίζουν.
Οι πόρτες της εντούτοις δεν είναι διάπλατα ανοιχτές σε όλους. Είναι ιδιαίτερα προσεχτική αναφορικά με τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται, δίνει δε ιδιαίτερη σημασία στο να έρχονται στη χώρα άτομα τα οποία έχουν τα προσόντα για να πληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στο εργατικό δυναμικό της χώρας.
Τα επαγγέλματα που σήμερα έχουν ζήτηση στην Αυστραλία είναι: Χημικοί, Μηχανικοί για τους τομείς της εξορυκτικής βιομηχανίας, ανώτερα διοικητικά στελέχη για επιχειρήσεις, γεωλόγοι, μαθηματικοί, γιατροί παθολόγοι, οφθαλμίατροι, παιδίατροι, δερματολόγοι, φαρμακοποιοί για νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χημικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρονικοί, μαραγκοί, για να αναφερθούμε στους κυριότερους τομείς.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση βίζας είναι η γνώση της αγγλικής.
Βασικό είναι ότι εκείνος που υποβάλλει αίτηση για βίζα πρέπει να καταχωρήσει τα στοιχεία του στον κατάλογο Ειδικευμένων Μεταναστών που θα βρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης http://www.immi.gov.au/skills
Όλες οι πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και άλλα έγγραφα που θα χρειαστούν υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης στη διεύθυνση http://www.immi.gov.au/evisa/general-skilled-migration.htm
πούμε επίσης ότι στο ίντερνετ υπάρχουν πολλά πρακτορεία εύρεσης εργασίας, τα πιο δημοφιλή δε είναι το http://www.seek.com.au και το http://www.mycareer.com.au/
Περισσότερες πιθανότητες να γίνει δεκτή η αίτησή τους έχουν εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν ότι επιθυμούν να εργαστούν στην επαρχιακή Αυστραλία, μακριά από τα αστικά κέντρα. Επίσης, στη Δυτική Αυστραλία υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για ειδικευμένους εργαζόμενους, οι μισθοί δε εκεί είναι υψηλότεροι.
Το ευκολότερο διάβημα για τον κάθε ενδιαφερόμενο είναι να επισκεφθεί την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, όπου θα λάβει τις τελευταίες και πιο έγκυρες πληροφορίες.

3 σχόλια

  1. ΕΔΩ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ (ΒΛ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον τρόμο έζησε μια γιαγιά ανήμπορη 104 ετών σε χωριό της Κρήτης.
    Την ώρα που τα παιδιά, εγγόνια και τα δισέγγονά της που την πρόσεχαν με βάρδιες δεν ήταν στο σπίτι, δέχθηκε επίθεση από ληστές. Η δισεγγονή της είχε πεταχτεί μέχρι το μπακάλικο του παππού της και γιου της γιαγιάς για να προμηθευτεί κάποια πράγματα για την προγιαγιά της. Την ώρα εκείνη διάλεξαν οι τρεις Αφγανοί πρόσφυγες (κατά δήλωσή τους) να ληστέψουν την άτυχη γιαγιά. Την απείλησαν ότι θα τη σφάξουν αν φωνάξει και τα έκαναν όλα άνω κάτω. Άδειασαν κάτω το εικονοστάσι που είχε φέρει η γιαγιά μαζί με τους συγγενείς της από τη Μικρά Ασία που είχαν έρθει καταδιωγμένοι από τους Τούρκους το 1922, έσπασαν οικογενειακά κειμήλια, μικροέπιπλα κλπ. Στο τέλος αφού δεν βρήκαν τίποτα αξιόλογο να πάρουν εκτός από κάτι λίγα ευρώ που ήταν κάπου πρόχειρα, έβρισαν την πίστη της γιαγιάς αποκαλώντας την βρωμοχριστιανή και γριά βρωμοελληνίδα κι έφυγαν.
    Οι ληστές είναι άφαντοι, όλα δείχνουν ότι είχαν αποφασίσει να φύγουν από την περιοχή και σκέφτηκαν να κλέψουν και κανένα σπίτι προτού φύγουν. Διαφορετικά η οργή των συγγενών και κατοίκων στην Κρήτη είναι πολύ μεγάλη.
    Η γιαγιά που τα έχει τετρακόσια, επίσης βλέπει πάρα πολύ καλά γιατί μέχρι σήμερα μπορεί και περνάει κλωστή στη βελόνα και ράβει και κεντάει ακόμα, αυτή η γιαγιά που ήταν κοριτσάκι στη Μικρασιατική καταστροφή και έχει ακόμα ζωντανές τις μνήμες από τις θηριωδίες των Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων χριστιανών, είπε ότι το βλέμμα και το μίσος των Αφγανών ληστών της θύμισε τους μουσουλμάνους Τούρκους τότε που ξερίζωναν τους Έλληνες από τις πατρογονικές εστίες τους λεηλετώντας, βιάζοντας και σκοτώνοντας.
    - Δεν είναι πρόσφυγες αυτοί παιδάκια μου, είπε στους αστυνομικούς. Αυτοί είναι εγκληματίες. Ο θεός να μας φυλάει από αυτούς, να τους διώξετε όλους από τον τόπο μας. Αυτοί μισούν τους Έλληνες.


    Ελευθερία του Λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο πολεμο κι αν μας κανουν, ο Ελληνας εχει αποδειξει οτι θα μεγαλουργησει σε οποιο μερος του πλανητη κι αν βρεθει και θα κρατησει ατοφια την ταυτοτητα του.
    Μη ξεχναμε αλλωστε οτι το μεγαλειο του Ελληνικου Εθνους ηταν η κοσμικοτητα του, η οποια δυστυχως χαθηκε και περιορισε τον Ελληνα στα αυστηρα ορια του κρατους, μετα τη Μικρασιατικη καταστροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση