GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδικάστηκε για βιασμούς...

Από το http://holy-farmaki.blogspot.com/ Ένα ισραηλινό δικαστήριο έκρινε τον Moshe Katsav, πρώην πρόεδρο της χώρας,  ένοχο για βιασμούς ...

Από το http://holy-farmaki.blogspot.com/
Ένα ισραηλινό δικαστήριο έκρινε τον Moshe Katsav, πρώην πρόεδρο της χώρας, ένοχο για βιασμούς και άλλα αδικήματα σε μια καταδίκη πρωτοφανούς βαρύτητας για έναν πρώην αρχηγό κράτους.
«Η Μαρτυρία του Katsav ήταν γεμάτη με ψέματα," δήλωσαν οι τρεις-δικαστής στην απόφασή τους. ΄΄Όταν μια γυναίκα λέει ΟΧΙ, σημαίνει ΟΧΙ΄΄.
Ο Katsav, που διετέλεσε Πρόεδρος από το 2000 έως το 2007, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες του βιασμού, κακοποίησης και παρενόχλησης που υποβλήθηκαν από τρεις πρώην βοηθούς του.
Όμως, ο δικαστής τον έκρινε ένοχο για δύο κατηγορίες βιασμού εναντίον μιας γυναίκας, καθώς και τη ...
...σεξουαλική παρενοχλήση των δύο άλλων.
Οι περιγραφικοί ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν από τη γραμματέα του, όταν ήταν υπουργός τουρισμού στα τέλη του 1990 συγκλόνισαν το ισραηλινό αίσθημα.
Κατηγορήθηκε επίσης για απόπειρα αλλοίωσης μαρτυριών και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Το δικαστήριο διέταξε τον Katsav να παραδώσει το διαβατήριό του.
Ο Katsav απέρριψε συμφωνία να αποδεχτεί το έγκλημα για να δεχτει μικρότερην ποινή και συνεχίζει να επικαλείται την αθωότητά του.
Μπορεί τώρα να προσπαθήσει να αμφισβητήσει την ετυμηγορία του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Tel Aviv με έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατι που θα μπορούσε να προκαλέσει μια μακρά ποινή φυλάκισης.
Η ελάχιστη ποινή για βιασμό στο Ισραήλ είναι τέσσερα χρόνια φυλάκιση, και η μέγιστη 16 ετών.
Μεγάλο μέρος της δίκης είχε λάβει χώρα κεκλεισμένων των θυρών. Ορισμένοι σχολιαστές προέβλεπαν ότι ο Katsav, θα κάνει έφεση, ΄΄θα υποστηρίξει ότι η διαδικασία δεν ήταν αρκετά διαφανής΄΄.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου την Πέμπτη, ο γιος του Katsav φώναζε ΄΄δεν είναι αλήθεια΄΄.
Ο 65χρονος Katsav δεν έκανε κανένα σχόλιο στους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε από το δικαστήριο, ήταν κάτωχρος και πλαισιώμένος από τους δικηγόρους και τους σωματοφύλακες του. Η Gila, η σύζυγός του, δεν ήταν παρών, και δεν συμμετείχε σε καμία από τις δικαστικές διαδικασίες.
Οι κατηγορίες κατά του ηγέτη, του οποίου η άνοδος από τις φτωχογειτονιές κάποτε θεωρούνταν ένα λαμπρό παράδειγμα για τους μειονεκτούσες Εβραίους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, προκάλεσε βαθιά περισυλλογη στο λαό του Ισραήλ.
Ο Katsav παρουσίαζε τον εαυτό του να είναι το θύμα εκβιασμού και εθνοτικού χαρακτήρα "κυνήγι μαγισσών", και είχε ορκιστεί να καθαρίσει το όνομά του.
Ο Katsav μετανάστευσε με την οικογένειά του στο Ισραήλ το 1951. Σε ηλικία 24 ετών έγινε ο νεότερος δήμαρχος της χώρας και συνέχισε ώσπου κατέλαβε διάφορα πόστα, ως μέλος του δεξιού κόμματος Λικούντ.
Το κοινοβούλιο τον εξέλεξε πρόεδρο το 2000 σε μια απρόβλεπτη νίκη επί του Σιμόν Πέρες, ο οποίος διαδέχθηκε αργότερα τον Katsav ως πρόεδρος.
Ο Katsav παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2007 και έγινε ένας απόκληρος του πολιτικού κατεστημένου. Τυπικά κατηγορήθηκε το Μάρτιο του 2009, περισσότερα από δύο χρόνια μετά την κοινοποίηση της υπόθεσης.
Δέχτηκε αρχικά μια συμφωνία εξόργισε οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών. Ωστόσο, ο ίδιος αργότερα, αποφάσισε ότι, αντί να αντιμετωπίσει μια δίκη για μικρότερο έγκλημα θα ΄΄ πολεμήσει μέχρις ότου η αλήθεια φανεί΄΄ και αρνήθηκε την συμφωνία.
Η δίωξη έγινε δεκτή με χαρά από τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν από καιρό κατήγγειλει ότι οι ισραηλινές αρχές  δεν ενδιαφέρονται για τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.
΄΄Δεν είναι ευχάριστο να βλέπει ο λαός εναν  πρώην πρόεδρο να δικάζεται για σοβαρά εγκλήματα όπως αυτό΄΄, δήλωσε ο Μοσέ Negbi, νομικός αναλυτής για το ισραηλινό ραδιόφωνο.΄΄Αλλά από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι κάθε πολίτης πρέπει να είναι  υπερήφανος που ζούμε σε μια κοινωνία όπου κανένας πολίτης δεν είναι υπεράνω του νόμου΄΄._

8 σχόλια

  1. Καλα νεα

    Η απατη ΑΣΠΑΙΤΕ Ευρωπαικα ρογραμματα Ευαθια Μακρη Μποτσαρη αρχιζει και αποκαλυπτεται!!!

    Μετα την αποκαλυπτικη καταθεση του δρ Κουτσουκου σημερα το πρωι στην Ευελπιδων στην Ανακριτρια και τον Εισαγγελέα

    εγινε κατανοητο οτι η κ. Μακρη Μποτσαρη Ευανθια ειχε παρανομα εκλεγει Καθηγητρια και ετσι ουδεν υπαρχει εναντιον τρτιτων οτι δηθεν συκοφαντηθηκε ή εκβιαστηκε από τα μπλογκ και το ινερνετ!!

    Νικη της αληθειας στο ψεμμα και την απάτη!Νικη των αγωνιστων της Σελετε που αγωνιστηκαν για την δικαιωση

    Νικη στη μνημη του κ. Νικόλαου Σπυρελλη που "εφυγε περιεργως" και αφου ειχε μιλησει για τις απατες απο την ζωή!!

    Αποφοιτοι Σελετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Προεδρος δεν θα ηταν τοσο καθηκι και δεν θα ηθελε την εξοντωση ολων των Παλαιστηνιων ετσι δικασστηκε ως βιαστης

    Κολπα Εβραικα

    Αν δεν τους καθεσαι εισε βιαστης παιδεραστης κλπ... ενω το ΠΟΥΣΤΗΣ ειναι νομιμο γιατι ειναι οι κωλοεβεραιοι τραπεζιτες κλαφτες των κρατων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΙΑΣΜΟΙ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗ - ΜΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣΜΩΝ?

    ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΟΡΝΟ-ΕΒΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΖΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗ!!
    ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

    ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΗς ΑΤΤΙΚΗΣ?

    ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΑ ΜΑΣΑΝΤΖΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ?

    ΜΗΠΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
    ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ?

    ΨΑΞΤΕ!!

    ΑΝΤΙΠΟΡΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_6332.html


    !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aπο τους δικούς μας αποδεδειγμένα αλήτες ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΦΥΛΑΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιτομημένος μπαγάσας.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό είναι κράτος, δεν κάνει πίσω ούτε για τον πρόεδρο. Εδώ έχουμε έναν τέως που βγήκε με έγχρωμα ψηφοδέλτια και μας έβγαζε συνέχεια εθνοπατριωτικούς λόγους. Έχουμε δε και ένα τέως πρωθυπουργό που καθόταν αραχτός 5 χρόνια και τα λαμόγια γύρω του έτρωγαν με 5 μασέλες το καθένα... καλύτερα να ξενοπηδούσαν και οι δύο και όλοι οι άλλοι, παρά αυτά που μας έκαναν! Όλο και κάποια ηρωική Ελληνίδα θα βρισκόταν να πηδηχτεί μαζί τους, για να μην πηδάνε τώρα όλο το λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση