GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To "Βήμα" αναγνωρίζει: Μας νίκησε το Internet!...

Nα, τι γράφει σήμερα ανακοινώνοντας την απόφαση να σταματήσει την κυκλοφορία του ως καθημερινό φύλλο! Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 δι...


Nα, τι γράφει σήμερα ανακοινώνοντας την απόφαση να σταματήσει την κυκλοφορία του ως καθημερινό φύλλο!

Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν «Το Βήμα» περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση.
Συμβαίνει δηλαδή και στην Ελλάδα ό,τι από ετών έγινε σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες. Εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Ιnternet. Στα διάφορα sites του Διαδικτύου βρίσκουν εύκολα, άνετα, χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους, είτε και μετακινούμενοι με διάφορα μεταφορικά μέσα, όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες που χρειάζονται για την πληροφόρησή τους αλλά και για την εργασία τους ή τη διασκέδασή τους.
Εφημερίδες με παράδοση και ιστορία βλέπουν τις κυκλοφορίες τους να καταρρέουν καθώς οι αναγνώστες τους επιζητούν την ενημέρωσή τους μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαδόχους των, οι περισσότεροι των οποίων είναι...
 τα sites που αυτές οι ίδιες οι εφημερίδες δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια!..
Η μεταβολή όσο και αν τρομάζει πολλούς (με την ασύλληπτη εξέλιξη του Διαδικτύου) ήταν φυσιολογική. Ολο και περισσότερες εφημερίδες διακόπτουν τη χάρτινη έκδοσή τους και αναπτύσσουν ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης.
Ενας σκληρός αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει. Ποιος θα δημιουργήσει τα καλύτερα μέσα ενημέρωσης μέσα στο Ιnternet. Δημοσιογραφικοί κολοσσοί συγκρούονται, εφημερίδες -σύμβολα αλλάζουν γραμμή πλεύσεως. Και οι αναγνώστες «απολαμβάνουν» σ΄ αυτή την πρώτη φάση δωρεάν την Ενημέρωση με κάθε τρόπο. Τα άχρωμα τυπογραφικά στοιχεία του πρόσφατου ακόμη παρελθόντος παραχωρούν τη θέση τους σε πολύχρωμες φωτογραφίες, ακόμη και σε «ζωντανά» βίντεο...
«Το Βήμα» αποδέχεται την απόφαση των αναγνωστών του οι οποίοι προτιμούν την ηλεκτρονική ενημέρωση. Αλλωστε «Το Βήμα» είναι η πρώτη εφημερίδα στην Ελλάδα που εισήγαγε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διαδικασία της εκδόσεώς του. Τώρα, 30 σχεδόν χρόνια από τότε, «Το Βήμα» διακόπτει την έντυπη έκδοσή του ανταποκρινόμενο στο φανερό αίτημα των αναγνωστών του.
Στην πρώτη γραμμή της έντυπης ενημέρωσης θα παραμείνει βεβαίως «Το Βήμα της Κυριακής», η εφημερίδα που άλλαξε τη μορφή του ελληνικού Τύπου όταν έγινε η πρώτη πολυεφημερίδα της χώρας στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
«Το Βήμα» αποδέχεται την πρόκληση. Και ετοιμάζεται για τη μεγάλη ημέρα του. Οταν θα ανοίξει τις πύλες της μια εντελώς νέα ηλεκτρονική εφημερίδα, η απάντηση του «Βήματος» στα αιτήματα των καιρών. Ως τότε οι αναγνώστες του «Βήματος» μπορούν για την ενημέρωσή τους να ανατρέχουν στην ήδη λειτουργούσα υπηρεσία ενημέρωσης του «Βήματος», όπου θα διαβάζουν την εφημερίδα στην τωρινή μορφή της, αλλά χωρίς χαρτί, στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.
Ενενήντα σχεδόν χρόνια από την ίδρυση του «Βήματος» από τον Δημήτριο Λαμπράκη και ένα έτος μετά τον αδόκητο θάνατο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, τον οποίο θεμελίωσε ο πρώτος και ο δεύτερος κατέστησε Κιβωτόν της Ενημέρωσης, ανοίγει τα φτερά του. Και πιστεύουμε ότι Τα Στερνά Τιμούν τα Πρώτα.

14 σχόλια

  1. χαααααχαααα......ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ
    ΤΟ ΦΑΛΙΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΚΩΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα στο FIMOTRO :«Παρορμητισμό της στιγμής» «χαρακτηρίζει ο Γιάννης Δημαράς τη δήλωσή του περί παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα το βράδυ των εκλογών, όταν δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο. Τώρα, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί...». Τι ντροπή ! Πόσο ξεφτιλισμένος "άντρας" είναι; Μας είχε εξαπατήσει όλους. ΚΡΊΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνουν τώρα την ανάγκη φιλοτιμία και καμώνονται ότι “αναγνωρίζουν” την καθολική επικράτηση του διαδικτύου.

    Μόνο που, πίσω από τις μάσκες που φοράνε, φαίνεται πως όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη: προαναγγέλλει μια “εντελώς νέα”, λέει, ηλεκτρονική εφημερίδα.
    Κι εκεί δηλαδή, χειραγώγηση, μετασκευή του διαδικτύου κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους, ώστε να (νομίζουν ότι θα) το αλώσουν κι αυτό.

    Δεν θα τα καταφέρουν, όμως.
    Το πραγματικό διαδίκτυο δεν χτίζεται με τα φθαρμένα υλικά τους, και σύντομα θα ξεβράσει τις τελευταίες σανίδες σωτηρίας των δυσκίνητων κοιλαράδων μιας άλλης εποχής, που θα έχουν πάει στον πάτο σα μολύβι.

    Να κι ένα ευχάριστο νέο.
    Ευτυχώς η ίδια η ζωή δίνει σιγά σιγά λύσεις σε προβλήματα που η πολιτεία στάθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει όπως η παντοκρατορία των διαπλεκόμενων media.

    Προτιμώ ευθείς και ειλικρινείς πασοκοφυλλάδες παρά ύπουλες και «έγκυρες» όπως το Βήμα.


    Το “Ελληνικό Βήμα” και τα “Αθηναϊκά Νέα” έπρεπε να είχαν κλείσει από το ’44 και ο εκδότης τους να είχε εκτελεστεί σαν Δοσίλογος.

    Όχι που αλλάξανε τίτλο και …”άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι παραδοχή της ήττας από το Ιντερνετ. Αν και έχει μεγάλη δόση αλήθειας.

    Αυτό το κείμενο είναι ο “φερετζές του πούστη” για να κλείσουν το καθημερινό Βήμα. Αλλωστε, είναι γνωστοί οι σχεδιασμοί του Βήματος για να περάσει εδώ και χρόνια στο ηλεκτρονικό. Ηταν και η πρώτη εφημερίδα που έλεγε ότι θα βάλει συνδρομή. Στην πραγματικότητα, είναι η ομολογία ότι η ελληνική κρατικοδίαιτη εκδοτική διαπλοκή, θέλει να περάσει στη νέα ηλεκτρονική εποχή με τους όρους της. Απαλλαγμένη από έμπειρους (παλιούς, άρα με υψηλότερο βασικό μισθό) δημοσιογράφους, με φτηνό εργατικό δυναμικό. Θέλει και την πίτα όλη και το σκύλο (Ψυχάρης) χορτάτο.

    Γιατί άραγε τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει οι μεγάλες ελληνικές εφημερίδες ουσιαστικά βήματα για το πέρασμα στο Ιντερνετ; Γιατί άφησαν αυτό το χώρο δίχως καμμία νομική ρύθμιση για τα εργασιακά, τη διαφήμιση κ.ο.κ.; Η εκδοτική διαπλοκή είχε μάθει να συντηρείται και να αναπτύσσεται με κρατικά κονδύλια (ειδικά επί εποχής Σημίτη) και να είναι κράτος εν κράτει (βλέπε σκάνδαλο Κοσκωτά, πτώση Ανδρέα). Και το χειρότερο, όσο υπήρχε το φράγκο, άνοιγε η μια μετά την άλλη φυλλάδα, και έβαζαν έναν ολόκληρο στρατό νέων -κυρίως- ανθρώπων στη δημοσιογραφία. Μόνο που όλα αυτά τα ΜΜΕ ήταν αχρείαστα. Αντι να επενδύσουν στο μέλλον όμως, οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, απλά ροκάνιζαν τα φράγκα (προφανώς έτσι φτιάχνει τη βίλλα τω 2500 τετραγωνικών μέτρων στον Πόρο ο Ψυχάρης).

    Κανείς τους λοιπόν, δεν θέλει, ακόμα και σήμερα, να βάλει το χέρι στην τσέπη για το πέρασμα στη νέα εποχή. Ούτε καν ο Μπόμπολας που ρουφάει τρελό ρευστό από όλα τα διόδια στη χώρα. Τώρα, τα λεφτά (διαφήμιση, κρατικά και κοινοτικά κονδύλια) μειώθηκαν. Απροετοίμαστοι λοιπόν, και χωρίς να έχουν ερίσματα, αφού απαξίωσαν τη δημοσιογραφία, μετατρέποντάς την σε φτηνό προϊόν των DVD- τώρα τρέχουν για να σώσουν το παντεσπάνι τους. Ετσι, ρίχνουν το κόστος του περάσματος στο ηλεκτρονικό, στους εργαζόμενους, οι οποίοι, βέβαια, θα χάσουν τη δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΠΟΥΚΩΝΑΝ, ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ . ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ , ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΚΑΝΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΛΕΕΙ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ!!!


    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ, ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η Ο.Π.Λ.Α., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΓΑΜΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ- ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΤΗΝΗ ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!!

    ΟΧΙ ΕΝΑΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΛΙΓΑΛΑΔΕΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΛΟΓΩ “ΚΑΘΑΡΟΥ” ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, «ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ»- ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΣΑΤΖΗΔΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΘΗΚΙΑ!!

    ΟΥΣΤ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΧΟΥΝΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΟΜΜΑ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΣΑΣ !!!


    @ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ, ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!

    ΠΑΝΤΑ ΘΑ'ΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντε με το καλό να κλείσει και το κυριακάτικο και όλες οπι υπόλοιπες κωλοφυλλάδες που αποβλακώνουν και παραπληροφορούν τον κόσμο 35 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας):

    «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

    Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

    ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;

    - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το χρέος έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

    ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

    - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.


    ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΜΟΣΘΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣΑΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΟΥΣΑΤΕ ΑΡΝΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΚΤΛΠ ΚΤΛΠ.ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΠΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O ΔΟΛ πρωτοπόρος μαχητής…
    Αν κάποιος Σαϊνης συγκέντρωνε τα πόσα έχει εισπράξει ο όμιλος, αυτά τα 30 χρόνια, από κρατικές διαφημίσεις, την έκδοση σχολικών βιβλίων και τις άλλες κρατικές επιχορηγήσεις , νομίζω πως θα καταλαβαίναμε πάρα πολλά για τον «εθνευεργετικό» ρόλο της Χρήστου Λαδά.

    Και τώρα τι θ ΄απογίνουμε χωρίς Ιούς και Ριχάρδο;

    Ευτυχώς δε χάθηκαν τα πάντα, ο Μανώλης παραμένει σταθερός στο πλευρό της φράου Χέλγκα…

    ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΑΠΛΑ θα γλυτωσει το κράτος χρήματα.


    Ευχομαι να κλεισουν και ΤΑ ΝΕΑ. Αυτες οι κωλοφυλλαδες παντα ηταν με αυτους που τους παρηχαν τα περισσοτερα.

    Εργα δημοσια, αεροπορικα εισητηρια, αφεντικα στις μονες της Χαλκιδικης, οπερες και τραγουδια, και φυσικα μεγαλη κρατικη διαφημηση με το αζημιωτο παντα.
    Τωρα σφιξαν και γιαυτους οι κωλοι (ασχετο, αλλα μπορει να αρεσει
    αυτο σε μερικους εκει ΣΤΟ ΒΗΜΑ) και ο κοσμος αδιαφορει.
    Και νομιζουν πως αργοτερα θα κονομησουν με συνδρομες απο το διαδυκτιο.
    Κουνια που τους κουναγε.
    Ουτε σεντς δεν προκειται να παρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκανα σύγκριση τών Ιρλανδων δημοσιογράφων μέ τούς Ελληνες νοικιασμένους από τή Τρόικα δημοσιογράφους,
    καί αμέσως κατάλαβα γιατί κλείνουν τό ένα μετά τό άλλο τά ΜΜΕ.

    Να κλείσουν όλα αυτά τα παράσιτα.
    Δεν προσφέρουν σην χώρα και είναι αντιπατριωτικά.

    ΑΝ ΚΑΙ...
    δεν αλΛαξε και τιποτα…
    σε λιγο καιρο θα ανοιξει ξανα το “ΝΕΟ ΒΗΜΑ”, τα”ΝΕΑ ΝΕΑ” κτλ. κτλ. κτλ.οπως νεος Πανιωνιος !!!
    Βαρεσανε ενα μεγαλοπρεπες κανονι,απαλλασσονται απο χρεη
    προς το Δημοσιο(εφορια) και οπου αλλου(Τραπεζες,Δανεια), ξεφορτωνονται μισθους μεγαλυτερους των σημερινων νεων δεδομενων,και μετα πεντακαθαριδιδες τα ιδια ακριβως σκουλικια,βλ.Μπομπολας Ψυχαρης κ.α ξανανοιγουν τα μαγαζια τους με νεα φιρμα και νεα οικονομικα δεδομενα.
    Σιγα τα αυγα τωρα που εκλεισαν.. για κανενα μηνα και αν……….

    ΟΜΩΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ...

    ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ
    ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
    μην την αγοράζεις απλώς !!

    ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΟ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..
    πάτα το OFF !!!

    Καί τώρα τί θά κάνουμε χωρίς Σωμερίτη πού χοροπηδούσε εκστασιασμένος πάνω στά πτώματα τών βομβών ουρανίου στήν Γιουγκοσλαβία?

    Καί τώρα τί θά κάνουμε χωρίς τήν ύπαρξη τού τελευταίου υποστηρικτή τού Λογιστή Σημίτη πού πρώτος πρώτος έβαλε τά θεμέλια γιά τόν αφανισμό τής Χώρας ??
    -----------------------------------
    XTIKIO PASOK
    ΚΑΤΟΥΡΑΣ ΑΙΜΑ ΜΕ ΠΥΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ
    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

    ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
    ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΓΑΜΗΜΕΝΗ,,

    ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ
    ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ
    ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΡΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΛΕΚΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ PRESS - ΠΑΣΟΚ.
    -----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να γιατί θα γίνουν
    πρόωρες εκλογές___________________

    Οι παλιοί καλοί καπεταναίοι διαφεντεύανε στις θάλασσες γιατί παρατηρούσαν προσεκτικά τα σημάδια του καιρού και προέβλεπαν τις δυσκολίες που θα ακολουθήσουν. Αργότερα το ίδιο έκαναν και στις παγκόσμιες αγορές και κατάφεραν να διαφεντέψουν και την παγκόσμια ναυτιλία.

    Εξωστρεφείς, ευέλικτοι και δεινοί διαπραγματευτές μαζευόντουσαν στις καλές εποχές και αναπτύσσονταν στις δύσκολες όταν οι άλλοι ψαχνόντουσαν.

    Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα όμως δεν έχει καπετάνιο. Εδώ που τα λέμε δεν έχει ούτε καν αξιωματικούς. Ούτε τα σημάδια των καιρών είδαν, ούτε τις δυσκολίες προέβλεψαν ούτε διαπραγματεύτηκαν και ούτε τη συγκυρία του ότι πρώτοι μπήκαμε στη διαδικασία του μηχανισμού στήριξης κατάφεραν να εκμεταλλευτούν, έστω την τελευταία στιγμή αποκομίζοντας κάποια οφέλη που οι επόμενοι όπως η Ιρλανδία και πιθανόν η Πορτογαλία δεν θα μπορούν να έχουν.

    Και όλα αυτά γιατί τα πάντα έγιναν χωρίς σχέδιο και με μόνο σκοπό να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα των οποίων ο στόχος είναι η αναδιανομή της πίτας στην χώρα.

    Αυτοί τους στήριξαν και περίμεναν συγκεκριμένα αποτελέσματα που όμως δεν ήρθαν. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων καθώς επίσης και μια σειρά από άλλα διαρθρωτικά μέτρα. Που ναι μεν πρέπει να γίνουν αλλά και με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να ικανοποιήσουν τους εντολοδόχους.

    Μετά τις τελευταίες παλινδρομήσεις του ΓΑΠ έγινε αντιληπτό ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να καταφέρει μόνη της και χρειάζεται ενίσχυση και από άλλους πρόθυμους συνεταίρους. Γι’ αυτό ενισχύθηκε ο Καρατζαφέρης, προωθείται η αποστασία του κόμματος της κόρης του μπαμπά της, ετοιμάζεται ο Δημαράς και οργανώθηκε ο Κουβέλης.

    Να θεωρείται επίσης ως δεδομένο και το άλλο σενάριο: Σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Παπανδρέου θα πάει ούτως ή άλλς σε εκλογές επειδή δεν θέλει να χρεωθεί μόνον αυτός και το ΠΑΣΟΚ την πτώχευση και την επιδείνωση της κατάστασης.

    Στην πρώτη λοιπόν ευκαιρία που οριοθετείται την προσεχή άνοιξη και σίγουρα πριν λήξει η προθεσμία του εκλογικού νόμου για τη λίστα, θα χρησιμοποιήσουν την ανεπάρκεια του πιο ανέφικτου προϋπολογισμού που είδαμε ποτέ, για να προκηρύξουν εκλογές.

    Η παρέα των προθύμων θα είναι έτοιμη τότε να ενισχύσει την παραπαίουσα παρέα του ΓΑΠ, όπου με καραμέλα τη συναίνεση για τη σωτηρία της χώρας θα προσπαθήσουν να αντέξουν μερικούς μήνες σαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να φέρουν σε πέρας τις εντολές των αλλοδαπών και ντόπιων αφεντικών τους.

    ‎Το σύστημα βρυχάται. Κανείς δεν είπε ότι θα έπεφτε χωρίς να αντιδράσει. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Η τελευταία πράξη του έργου μόλις ξεκίνησε.

    Εμείς θα μείνουμε σταθερά απέναντι.

    Χαμογελάμε όμως στη θέα των θλιβερών μαριονεττών που τους κινούν τα νήματα και αυτοί χορεύουν.
    Ψωροπερήφανα τσιράκια μιας ξιπασμένης εξουσίας που παραπαίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. -----------------------------------
    XTIKIO PASOK
    ΚΑΤΟΥΡΑΣ ΑΙΜΑ ΜΕ ΠΥΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ
    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...

    ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
    ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΓΑΜΗΜΕΝΗ,,

    ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ
    ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ
    ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΡΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΛΕΚΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ PRESS - ΠΑΣΟΚ.
    -----------------------------------
    και ΑΠΟΛΟΓΕΊΤΑΙ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Ανώνυμος ...
    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ", ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΤΩ ΨΗΓΜΑΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ), .....

    ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ
    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ
    ΚΑΘΑΡΑΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ.
    με τον κώλο τρυπητό....και ανοιχτό.
    ====================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση