GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανοί και Πορτογάλοι σοσιαλιστές συναινούν σε πολιτικές συνεργασίες για να αντιμετωπίσουν την οικονομία...

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση στην Ελλάδα θα κάνει το ίδιο; Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Τα κουκιά ...

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση στην Ελλάδα θα κάνει το ίδιο;

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Τα κουκιά είναι μετρημένα. Η ελληνική οικονομία βουλιάζει αν δεν γίνουν αμέσως κι άλλες αιματηρές περικοπές σ΄ όλα και σ΄ όλους. Για να μη βρεθούμε μπροστά σε χειρότερα, με την κοινωνία στα όρια της αγανάκτησης έτοιμη να αντιδράσει μπροστά στην απελπισία. Το γιατί βρεθήκαμε εδώ που είμαστε μας το εξήγησε αναλυτικά ο πρωθυπουργός πριν από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, με κερασάκι το δίλημμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λες και το...
 πρόβλημα ήταν εκεί. Το τελικό αποτέλεσμα, έστω και των μισών που ψήφισαν, λύνει τα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου να τολμήσει λύσεις με ευρύτερη πολιτική συναίνεση.
Μπροστά στο αδιέξοδο το ίδιο έκαναν οι δύο άλλες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Ενωμένης Ευρώπης, στην Ισπανία και Πορτογαλία. Αν και τα αίτια της οικονομικής τους κατρακύλας δεν είναι ακριβώς τα ίδια με τα δικά μας, στην Ισπανία το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα ζήτησε και έλαβε την στήριξη δύο άλλων μικρότερων εθνικιστικών κομμάτων για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2011 και να μη πέσει η κυβέρνηση από τα σκληρά μέτρα που πήρε για την καταρρέουσα οικονομία της. Στην Πορτογαλία επίσης, οι κυβερνώντες σοσιαλιστές ζήτησαν από την συντηρητική αξιωματική αντιπολίτευση να προχωρήσουν μαζί, διαφορετικά απείλησαν να αποχαιρετήσει η χώρα το ευρώ.
Στην Ελλάδα, τρίτο “πυλώνα” του μεσογειακού σοσιαλισμού των 27 της Ευρώπης, με πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τον πρωθυπουργό της, το “Μαζί τα φάγαμε” επιβάλλεται να οδηγήσει σ' ένα εθνικό σχέδιο πολιτικής συνεννόησης με την αντιπολίτευση για να σηκώσουμε κεφάλι. Η Ν.Δ. ήδη αφήνει να εννοηθεί πως κάτι μπορεί να γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, με αντάλλαγμα την μη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάλισμα του ...ποιοι τα φάγανε. Είναι παρήγορο ότι σοβαροί αρθρογράφοι (δεν χρειάζεται να τους ονοματίσω) προτείνουν επίμονα τον τελευταίο καιρό σαν μοναδική λύση μια ευρύτερη κυβέρνηση συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων, ακόμα και προσωπικοτήτων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου το βλέπει ξεκάθαρα. Έχει μπροστά του ολόκληρη τριετία να το τολμήσει ξεπερνώντας το λεγόμενο “βαθύ” ΠΑΣΟΚ. Είχε τα κότσια να πει πολλές αλήθειες και να επιμεριστεί τις δικές του ευθύνες στο παρελθόν. Να ομολογήσει ότι είμαστε διεφθαρμένο κράτος, με πελατειακή εξάρτηση των πολιτών από δαύτο που δεν είναι ικανό να εγγυηθεί ότι όλοι πληρώνουν φόρους. Να γίνουμε ευνομούμενη χώρα, από ευνοούμενη των εκάστοτε “δικών μας παιδιών”. Βλέπει ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια και συνεπώς άλλη επιλογή. Οι συναντήσεις των επόμενων ημερών με τους πολιτικούς αρχηγούς και προσωπικότητες θα δείξουν.

4 σχόλια

  1. Τα κουκιά είναι μετρημένα. Η ελληνική οικονομία βουλιάζει αν δεν γίνουν αμέσως κι άλλες αιματηρές περικοπές σ΄ όλα και σ΄ όλους.
    ///////////////////////////////
    Λάθος.
    Άν υποχρεωθούν νά πληρώσουν οί
    φοροκλέφτες σκαφάτοι,τό έλλειμμα
    μηδενίζεται.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΚΑΦΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ
    "ΧΟΡΗΓΟΙ"ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ
    καί δέν υπάρχει περίπτωση νά
    ψηφιστεί νόμος πού τούς βάζει στή
    φυλακή άν δέν πληρώσουν ΤΩΡΑ.
    Καί μετά στραγγαλίζουν τόν 700άρη
    μισθωτό καί συνταξιούχο.
    Απλοϊκά γράφω,αλλά ελπίζω νά έγινα κατανοητός.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Μήπως έχει έρθει η ώρα να αρχίσουν οι “πολτικοί” μας να σκέφτονται ελεύθερα ;”
    Χαχαχαχαχα! Καλόοοοοοοο

    Και για να το εκφράσω με την “επίσημη αΓΚΑΠημένη” της κ. Μπιλντερμπεργκ, Oh Yea! When hell freezes over!

    Είναι ευκολότερο για ηρωϊνομανή να αποτοξινωθεί παρά για ξενοτραφή “Ελληνα” πολιτικό να απεθιστεί απο το ξένο, έτοιμο χρήμα.

    Το “παιχνίδι” με τον “πατριωτικό¨λεονταρισμό (που δεν είναι φυσικά) του ΓΚΑΠ έχει και άλλη διάσταση, τουτέστιν, να “ανεβεί” στα μ’ατια του (αφελούς) Έλληνα και να χάψει, έτσι, πιό εύκολα τα νέα μέτρα.
    Το παιχνίδι είναι πάντα παίγνιο ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ, η ουσία έιναι πάντοτε κάτωθεν της επιφάνειας των γεγονότων.


    Την ώρα που ένας ευλαβής ιερεὺς με το στοργικό του χέρι μας βύθιζε στα νερά της κολυμβήθρας του ΔΝΤ
    «Εις το όνομα του Στρος Καν και της Βυζαρους και του αγίου Χρηματος». Μας ρώτησε τότε·
    —«Αποτάσσει τω σατανά ;». —«Αποτάσσομαι», είπαμε.

    —«Συντάσσει τω Δανειω ;».
    Και αποκριθήκαμε· —«Δανειζομαι».

    —«Συνετάξω τω Γερμανω κ Αμερικανω ; », θα είσαι στο εξής οριστικώς με το Χρημα ;
    — «Συνεταξάμην», υποσχεθήκαμε (ακολουθησε η βαπτιση ημων).

    αμην !
    ΚΑΚΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΙΚΟΙ
    θα φάτε.
    ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΝΙΣΤΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ...ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ οτι ΕΤΣΙ
    ΘΑ ΕΚΛΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ
    ΣΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ γκιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣ.... ΤΟΝ ΣΑΡΓΚΑΝΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση