GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και το νόημά της...

Του Δαμιανού Βασιλειάδη  εκπαιδευτικού, ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ Η εξέγερση του πολυτεχνείου έθεσε την ταφόπλακα της πρ...

Του Δαμιανού Βασιλειάδη
 εκπαιδευτικού,
ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ
Η εξέγερση του πολυτεχνείου έθεσε την ταφόπλακα της προσπάθειας της αμερικανοκίνητης χούντας και των ντόπιων υποχειρίων της να προωθήσουν τη «δημοκρατικοποίηση» του καθεστώτος, όπως όριζε το σύνταγμα των συνταγματαρχών του 1968, ραμμένο και κομμένο στα μέτρα τους, για να δημιουργήσουν μια ελεγχόμενη δημοκρατία τύπου Τουρκίας και Χιλής. Το καθεστώς της χούντας, μη καταφέρνοντας να αποκτήσει λαϊκή βάση σχεδίαζε την μετάλλαξή του για να γίνει τουλάχιστον ανεκτό μέσω της ελεγχόμενης φιλελευθεροποίησής του, την οποία πολιτικές δυνάμεις από όλο το φάσμα της πολιτικής άρχισαν να το προσεταιρίζονται, το καθένα για δική του σκοπιμότητα.
Σ’ αυτή την πορεία μπήκε φρένο σε μεγάλο βαθμό και το ΠΑΚ με τις σκληρές δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι θα θεωρηθούν τελικά προδότες όσοι συναγελαστούν με τη χούντα και δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις στο λαό ότι μπορεί το καθεστώς να...
 δημοκρατικοποιηθεί στην πάροδο του χρόνου και συνεπώς θα ήταν λογικό, στα πλαίσια μιας ρεαλιστικής πολιτικής, να το επιδιώξουν.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου, μια από τις πολλές, για την στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην χούντα εκείνη την περίοδο. Ιδού μια χαρακτηριστική του δήλωση:
«Η ελληνική πολιτική ηγεσία, δεξιά, κέντρο, αριστερά, δεν μιλώ για αντίσταση, έτσι, η ελληνική παλιά πολιτική ηγεσία, η τελευταία που εξελέγη από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του 64, αυτή που είναι, δεν έχει άλλη, αυτή η πολιτική ηγεσία έχει αυτή την περίοδο 1973, την μεγαλύτερη ιστορική ευθύνη που της έλαχε. Το θέμα της εποχής αυτής, των επομένων μηνών, είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα που κρίνεται η μορφή του, κρίνεται από το τι θα κάνει αυτή η ηγεσία και βέβαια οι λεβέντες της αντιστάσεως που βγήκαν από τις φυλακές. Λοιπόν ήρθε η ώρα γι’ αυτούς να επιλέξουν ανάμεσα στην νομιμοποίηση του καθεστώτος, στο πέρασμα του φασισμού δηλαδή, γιατί θα είναι το πέρασμα του φασισμού ή στο στήσιμο της σημαίας για τον αγώνα που θετικά θα οδηγήσει στην ανατροπή του καθεστώτος και την απελευθέρωση του λαού μας.
Χαιρόμαστε, ναι χαιρόμαστε, συγχαίρουμε όλους όσους πήραν θέση ξεκάθαρα, ότι η συμμετοχή είναι ραγιάδικη πράξη δοσιλογισμού και προδοσίας». (Απόσπασμα από ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στην Φραγκφούρτη της Δυτικής Γερμανίας, στις 13. Οκτωβρίου 1973 και ο διάλογος με τους Έλληνες της Γερμανίας).

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που είχε ωστόσο βάση την αντίθεση και την παθητική κατά βάση αντίσταση του λαού στο καθεστώς, έθεσε τέρμα ανεπιστρεπτί στην κάτω από έναν δήθεν δημοκρατικό μανδύα καλυμμένη κατοχή. Η χούντα έδειξε το αληθινό της προσωπείο, που ως υποκινούμενο όργανο των αγγλοαμερικάνικων σχεδιασμών οδήγησε στον πραγματικό στόχο εγκαθίδρυσης της που ήταν τελικά, όπως περίτρανα αποδείχτηκε, η διχοτόμηση της Κύπρου.
Η αυθόρμητη κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος και με την σταδιακή συμπαράσταση και ενός μέρους του εργατικού και αγροτικού κινήματος και του λαού γενικότερα και η μετωπική του σύγκρουση με το δικτατορικό καθεστώς είχε τις ρίζες του και την γενεσιουργό του αιτία. Στο καζάνι που έβραζε έδωσε διέξοδο η φοιτητική εξέγερση.
Το σύνθημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία κ.λπ είναι και τώρα επίκαιρο όσο ποτέ!
Γι’ αυτό η εξέγερση του πολυτεχνείου διατηρεί και σήμερα την συμβολική του επικαιρότητα, παρ’ όλο τον μεταπολιτευτικό του ευτελισμό από την πλειοψηφία των πρωταγωνιστών του.
Αντηχεί ακόμη η φωνή του πολυτεχνείου από τον ραδιοφωνικό του σταθμό: «Ελληνικέ λαέ, απόψε, εδώ και λίγη ώρα η χούντα, ή δικτατορία, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Η σκιά του στρατιωτικού νόμου έπαψε πια να είναι σκιά. Είδαμε τα τανκς να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας. Λαέ, η χούντα ξεσκέπασε για άλλη μια φορά το πρόσωπό της. Όταν για πρώτη φορά αντιμετώπισε τον λαϊκό αγώνα έστειλε σ’ αυτόν τα τανκς. Όμως όλοι ξέρουμε. Η χούντα έχει μόνο τα όπλα, δεν έχει τις καρδιές κανενός. Είναι ξενοκίνητη και γι’ αυτό δεν την υποστηρίζει καμιά παλλόμενη ελληνική καρδιά».
Μακάρι η τελευταία φράση των γνήσιων αγωνιστών του πολυτεχνείου για όλους τους Έλληνες να έχει ανταπόκριση και στην σημερινή πολιτική συγκυρία. Γιατί τότε και μόνο τότε ο αγώνας τους θα δικαιωθεί!
Μερικά από τα συνθήματα του Πολυτεχνείου,
που διατηρούν την επικαιρότητά τους
Ψωμί, παιδεία, ελευθερία!
Ένας είναι ο αρχηγός, ο κυρίαρχος λαός!
Δε σε θέλει ο λαός, παρ’ τη Δέσποινα κι’ εμπρός!
Εθνική Ανεξαρτησία!
Έξω οι Αμερικάνοι!
Ελλάς Ελλήνων φυλακισμένων!
Κάτω η χούντα!
Δεν περνάει ο φασισμός!
Ο Γκαντούνας στο στρατό!
Ελευθερία!
Όχι άλλο αίμα!
Αντίσταση λαέ!
Συμπαράσταση λαέ!
Λαέ μπορείς!

17 σχόλια

  1. Είσαι πολύ βαριά άρρωστος.
    Η κατάσταση σου είναι ανίατη.
    Μόνο ο θάνατος μπορεί να σε γιατρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε που κατέληξε το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ μορφώνεις τά παιδιά μου?
    Φανατικούς πολίτες θέλεις?
    Ω πανύβλακα,τό ΠΑΚ καί τό σημερινό
    ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
    Τελείως μή αναμηγνυόμενα συστατικά.
    Η φανατίλα σου σπάει αρχίδια.
    Όσον αφορά τή γλώσσα πού χρησιμο-
    ποιείς είναι τόσο κατευθυνόμενη-
    ξύλινη,πού φτύνεις ροκανίδια.
    Παπάρα,σού πληρώνω μισθό γμτχμου.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήμουν μέσα στο Πολυτεχνείο το 1973 και λυπάμαι που οι πρωτεργάτες του οδήγησαν τη σημερινή Ελλάδα στην ντροπή και την καταστροφή. Πήγε χαμένη η θυσία των νεαρών παιδιών, ήταν άδικο που χάθηκαν τόσο νωρίς και δεν χάρηκαν τη ζωή τους. Δεν πέθαναν μόνο μια φορά το 1973, αλλά κι άλλες 36 φορές, σε κάθε επέτειο από τότε μέχρι σήμερα. Είναι χειρότερο κι από τον θάνατο να καταθέτουν στεφάνια στη μνήμη τους διάφοροι ηλικιωμένοι πλέον ληστές και προδότες. Η επέτειος πρέπει να πάψει να γιορτάζεται για να μην σκυλεύουν τη μνήμη των νεκρών τα λαμόγια και οι κάθε λογής πονεμένοι επαναστάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΤΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι μεγάλος αγωνισταράς ο Ανδρέας Παπανδρέου! Εφτά χρόνια...με το καλάσνικοφ στο χέρι...πολεμούσε τη χούντα (στα μπαράκια του εξωτερικού!)

    By the way,που λένε και στη γλώσα του προέδρου σας,επειδή εγώ...δεν είμαι ιδρυτικό στέλεχος του...ΠΑΚ και συνεπώς ήμουν ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ στο πολυτεχνείο (και μετά πακέτο στο νοσοκομείο "Παμακάριστος"...) να γράψω και μερικά αλλα συνθήματα που λέγαμε:

    "Δε σε θέλει ο λαος,πάρ'τον πίθηκο (όχι τη Δέσποινα!) και μπρός" (πίθηκος=Μαρκεζίνης)

    "Μπασκίνες-κηφίνες σας μένουν λίγοι μήνες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ή μεγαλύτερη μεταπολεμική ιστορική μπαρούφα κι ή μεγίστη ΜΗΤΡΑ τών λαμογιών τής μεταπολίτευσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δαμιανέ Βασιλειάδη εισαι μαλακας επισημος με κερινη σφραγιδα.

    Να σε χαιρεται η μανα σου η ιεροδουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Κονοφάγου στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του “Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου” 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο. Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α. Μαγκάκη, να απονείμη «τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. RE DE GAMIESTE MALAKOARISTEROI ME TIS IDIES MALAKIES MIA ZVH.
    EXETE KATANTHSEI GRAFIKOI KAI SAS EKMETALEYONTAI OLOI OPOS KI ESEIS EKMETALEYESTE TO SYSTHMA MIA XARA.

    ANTE LOIPON STRATIVTAKIA XAZA STH BOREIA KOREA KAI AFHSTE MAS HSYXOYS ME TIS MALAKIES SAS.
    ANTE NA MATHETE NA GRAFETE KAI NA DIAVAZETE H ZWH DEN EINAI MONO MALAKIA KOLOKOUMOUNIA... ANTE STO DIALO OLOI SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ .
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30-40 ΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΟΡΙΣΤΑ ΘΟΛΑ ΣΥΜΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΑΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΣΑΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΗΨΗ ΧΩΡΙΣ ...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΥΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΔΕΙΝΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ.
    Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥΒ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    ΜΟΝΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    Υ.Γ.
    Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΘΑΤΑΝ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑ ΣΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ.
    ΚΑΙ ΘΑΣΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ΠΟΥΚΑΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ καθηγητής......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ Βασιλειαδη
    Δεν χρειαζεται τοσο φανατισμος και τοκ τοκ γλωσσα.
    Ειμαι ενας απο αυτους που εδωσε ενα αγωνα για μια καλυτερη Ελλαδα κουβαλωντας στην πλατη μου ενθυμιο 34 ραμματα απο σιδεροβεργα, καποτε με εκανε περηφανο, τωρα ντρεπομαι γιατι εχω περασει τα πενηντα και οι συγχρονοι μου που κυβερνουν την Ελλαδα την φερανε στην απολυτη καταντια και ξεφτιλα.
    Καποτε μιλουσα στα παιδια μου με υπερηφανεια τωρα εχω σκυψει το κεφαλι μπροστα τους. Ποια απο ολα αυτα τα συνθηματα γινανε πραξη; ενα και μοναδικο, we need a global goverment and we need it fast!!!
    Χαλαρωσε γιατι θα βρεθεις υπολογος απεναντι στα παιδια σου αν εχεις για την χωρα που τους παραδιδεις αν ηλικιακα βρισκεσαι κοντα σε μενα.
    Ολοι οι αγωνιστες του τοτε πιασανε τα sic προαστεια,πηρανε καμια 30 κιλα παραπανω φουσκωσαν οι λογαριασμοι τους στις τραπεζες κατεκλεψαν οτι κινειται σε αυτο τον τοπο και αναπολουν με βαθυστοχαστο βλεμμα την δημοκρατικοτητα τους και τον αγωνα τους που δικαιωθηκε για την παρτυ τους.
    Αστο φιλε μου ειμαστε η γενια που θα στειλει μεταναστες τα ιδια μας τα παιδια!!!!αν εχουμε ακομα λιγο φιλοτιμο επανω μας τετοιες μερες οπως ειναι η επετειος του Πολυτεχνειου θα πρεπει να ντρεπομαστε και οχι να κοκορευομαστε σαν παρδαλοι κοκορες την στιγμη που ισοπεδωσαμε τον τοπο.
    Κοιτα την απογνωση και την αδιαφορια στα ματια της σημερινης νεολαιας και θα καταλαβεις ποσο μεγαλο εγκλημα καναμε απεναντι της κοροιδευοντας πρωτα τους εαυτους μας και ικανοποιωντας την ματαιοδοξια μας και μετα αυτα τα παιδια που σημερα μας ζητουν εξηγησεις και με το δικιο τους.
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΛΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

    ΛΙΓΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ψωμί, παιδεία, ελευθερία!
    Ένας είναι ο αρχηγός, ο κυρίαρχος λαός!
    Δε σε θέλει ο λαός, παρ’ τη Δέσποινα κι’ εμπρός!
    Εθνική Ανεξαρτησία!
    Έξω οι Αμερικάνοι!
    Ελλάς Ελλήνων φυλακισμένων!
    Κάτω η χούντα!
    Δεν περνάει ο φασισμός!
    Ο Γκαντούνας στο στρατό!
    Ελευθερία!
    Όχι άλλο αίμα!
    Αντίσταση λαέ!
    Συμπαράσταση λαέ!
    Λαέ μπορείς!
    Αν εξαιρεσεις κανα δυο συνθηματα θα σου χρειασθουν ξανα να τα φωναξεις σε λιγο.
    Η στρατιωτικη χουντα περασε στην ιστορια με τις οποιες συνεπειες της, με την σημερινη χουντα τι θα κανουμε; μηπως σου βρισκεται κανα συνθημα καινουργιο η θα αρκεστουμε στα παλια;τι λες;
    Το καλυτερο που σου συνιστω φιλε ειναι, λουφαξε γιατι η σημερινη νεολαια θα αρχισει να κοπαναει κατι τετοιους επαναστατες του γλυκου νερου σαν και του λογου σου που τους εκανε την ζωη ανυποφορη και το μελλον μαυρο.
    Κριμα εισαι και εκπαιδευτικος...στο μαθημα της ιστοριας να μην ξεχασεις να πεις στα παιδια οτι την σημαια απο τα Ιμια την πηρε ο ανεμος;;;και οτι στα παραλια της Σμυρνης συνωστιζονταν Ελληνες τουριστες για κρουαζιερα στα νησια!!!!
    Α και να μην ξεχασω να ζητησεις απο το υπουργειο παιδεια να στειλουν μια ολοσωμη φωτογραφια του Παγκαλου(για να εχουν τα παιδια ιδια αντιληψη και προτυπο του ηρωα) να την βαλεις μαζι με τις φωτογραφιες των αγωνιστων του 21 αν δεν σας επεβαλλε η κ Διαμαντοπουλου να τις ξηλωσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 17 Νοεμβρ. 3¨28΄00

    ΦΙΛΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Η ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΗΛΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Η ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΑ ΧΑΙΒΑΝΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΕΤΖΙΔΙΚΟ.
    ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΚΟΥΤΡΑ ΣΟΥ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥΧΕ Η ΧΩΡΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ.
    ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ.
    ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΧΑΧΟΛΕ ΓΙΑΤΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ .
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ ΟΜΩΣ.
    ΒΡΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πασοκ

    Αυτα που κανει το λαιτ Πασοκ δεξιοστροφου Ραγκουση να αθωωνει ολου τους δεξιους (γιατι και αυτοι τον αθωωσαν) και να καλυπτει τα σκανδαλα της δεξιας θα τα βρει μπροστα του

    ειπε ο δρ Κουτσουκος σημερα
    που ηταν επικεφαλης της πορειας στο Πολυτεχνειο

    και διπλα του τσακωνοντουσαν ΚΚΕ και ΚΝΑΤ και Συνασπισμενοι ποιοι ειναι πιο πολλοι!!

    Αφου ο καθε "γιος του ταχυδρομου" ειναι αθωωος να κανει ΜΗΝΥΣΗ στο Πασοκ και στον Γιωργο, οτι τον συκοφαντουσαν τοσο καιρο!!

    Γιωργο

    ο Ραγκουσης και η παρεα του για αλλη μια φορα σε "δουλευει" σε "εχει διαβασει" απο παλια οτι δεν εισαι κουτοπονηρος και σε κοροιδευει μαζι με τους αλλους,

    διωχτον και καθαρισε ολα τα σκανδαλα της δεξιας γιατι ΘΑ ΚΛΑΙΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΣΕ ΛΙΓΟ

    ΑΝ Η ΔΕΞΙΑ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΘΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ...!!

    Ακομα να καθαρισει ο σκανδαλο ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ Ευρωπαικα Προγραμματα??
    και εκει ολοι αθωοι??
    Αμ δεν ....

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ
    ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

    http://anti-antiprosopeusi.blogspot.com/2010/11/1973.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση