GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είμαι νέος. Γιατί να ψηφίσω;...

Γράφει ο Μανόλης Καλαμπόκας Ιατρός Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με τον Συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη    Οι προσεχε...

Γράφει ο Μανόλης Καλαμπόκας
Ιατρός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων
με τον Συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη
  
Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές, για πρώτη ίσως φορά μετά τη Μεταπολίτευση, παρουσιάζουν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Κυρίως όμως μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία σε ομάδες του πληθυσμού που -θεωρούν ότι- βρίσκονται στο περιθώριο να τοποθετηθούν πολιτικά, συμβάλλοντας έτσι στην εκτόνωση της κοινωνικής αρρυθμίας, που σήμερα παρατηρείται εντονότερα από ποτέ.
Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η ανεργία στη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας , βρίσκεται στα τραγικά επίπεδα του 30,4% για την ηλικία μεταξύ 15-24 ετών. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά...
 την άλλη. Βία και παραβατικότητα, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, μαστίζει τη χώρα. Το αίσθημα της αβεβαιότητας για το μέλλον οδηγεί τον Έλληνα πολίτη, ειδικά το νέο, στα όρια της κατάθλιψης. Ταυτόχρονα παρατηρείται εκμαυλισμός των ηθικών αξιών και έλλειψη της αξιοκρατίας. Παράλληλα η απαξίωση της πολιτικής οδηγεί στην άρνηση συμμετοχής της νεολαίας στα κοινά. Όμως, ειδικά μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς και εθνικής πολιτικοοικονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε, οφείλουμε και πρέπει όλοι μας να παραμείνουμε ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουμε στην διαδικασία. Εξάλλου αυτή είναι και η δύναμη μας. Γιατί ομάδες του πληθυσμού που -θεωρούν ότι- βρίσκονται στο περιθώριο οφείλουν να τοποθετηθούν πολιτικά, ευοδώνοντας έτσι την εκτόνωση της κοινωνικής αρρυθμίας που σήμερα παρατηρείται εντονότερα από ποτέ.
Τέτοια κοινωνική ομάδα αποτελεί η νεολαία της χώρας.
Έτσι, η ενεργός συμμετοχή των νέων, με τη δυνατότητα έκφρασης τους σε ζητήματα της καθημερινότητας τους είναι απαραίτητη για την αποδοτική λειτουργία του πολιτικού συστήματος αλλά και την καλύτερη λειτουργία των θεσμών.
Η παροχή ευκαιριών πολιτικής έκφρασης στους νέους και η σύστοίχιση τους με έμπειρους δημάρχους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συνδράμει στην αμεσότερη λύση προβλημάτων που, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών,απαιτούν άμεσες δράσεις.
Παράλληλα, η συνειδητοποίηση από όλους της ανάγκης ανάδειξης ηθικά άφθαρτων προσώπων, θα αναβαθμίσει το προφίλ της Ελληνικής Πολιτικής σκηνής σήμερα.
Η συγκυρία είναι διεθνώς πιεστική. Οι δράσεις πρέπει να είναι άμεσες. Ειδικά σε τοπικό πλαίσιο η ανάγκη ανανέωσης είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ.

13 σχόλια

  1. Επαξίως λοιπόν τα μέλη της «κυβέρνησης» και οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες που τη στηρίζουν στη Βουλή για χάρη του «άρτου του επιούσιου», καθώς και οι κομματικοί της εγκάθετοι στα συνδικάτα και τα ελεγχόμενα από τις ελίτ ΜΜΕ, που πέρασαν και στήριξαν τα πιο κτηνώδη ίσως μέτρα στην Ελληνική Ιστορία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, θα μείνουν στη λαϊκή μνήμη ως η «κοινοβουλευτική χούντα».
    Τα μέλη και οι υποστηρικτές της χούντας αυτής πλανώνται, επομένως, οικτρά αν νομίζουν ότι με το αυριανό ψευτο-δημοψήφισμα θα «νομιμοποιηθούν». Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν φρόντισαν οι ίδιοι να του δώσουν χαρακτήρα χουντικού δημοψηφίσματος, με τον «Γιωργάκη» να παίζει το ρόλο του... Παπαδόπουλου σε διακαναλική συνέντευξη, όπου συνομιλούσε... με τον εαυτό του, με βάση τις προφανώς στημένες ερωτήσεις των καναλιών, που έπαιρναν επίσης δεδομένο τον «μονόδρομο»! Συγχρόνως, τα δεξιά και «αριστερά» δεκανίκια της χούντας (ΛΑΟΣ, Ανανεωτική Αριστερά, Ευρωπαϊστές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) είτε δεν μιλούν καν για Ε.Ε. και ΟΝΕ, την πηγή του «μονόδρομου», είτε τονίζουν τον τοπικό χαρακτήρα των εκλογών, «ξεχνώντας» (ιδιαίτερα οι «μεταλλαγμένοι» Οικολόγοι Πράσινοι!) ότι το τερατούργημα «Καλλικράτης» ουσιαστικά καταργεί την ίδια την έννοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την υπερ-συγκέντρωση τοπικής εξουσίας που εισάγει, η οποία σπάζει κάθε δεσμό του πολίτη με την κοινότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ καλός ο μικρός! πάντως καλά θα κάνουν οι ψηφοφόροι μέσα σε όλο αυτό το συρφετό από λαμόγια να προτιμήσουν να ψηφίσουν και κανένα νεαρό στους δήμους. είναι η τελευταία ελπίδα μπας και γίνουν καλύτερα τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτούς τους ανθέλληνες προδότες να βροντοφωνάξουμε τα ΟΧΙ μας:

    «Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».


    Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

    Προς διαμαρτυρόμενους πασοκους, η επιστολή είναι γνήσια, την εχει επιβεβαιωσει η παραληπτης.


    - Αυτος ο τιποτενιος τεμπελης,
    ο "μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά", απο τη στιγμη που ανελαβε ο ξευτιλισμενος αδερφος του την "ηγεσια" "αυτής της καταραμένης χώρας", πεταει με τα λεφτα του Ελληνικου λαου συμμετεχοντας δηθεν σε κλεισιμο συμφωνιων για επενδυσεις, συνοδευομενος απο μια αλητοπαρεα τεμπεληδων.

    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ, ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΤΙΣ 7/11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΚΕ -ΑΝΤΑΡΣΥΑ..ΡΕΕ..ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ..ΚΡΕΜΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντ. Σαμαράς στην Ελευθεροτυπία:

    “H Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί χρήματα από τις αγορές -έστω και πανάκριβα- τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, όπως έπραξαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και να μην υπογράψει μνημόνιο, δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Επέμεινε ότι το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί χωρίς νέα μέτρα, «φτάνει να δουλέψει η Οικονομία”

    Απάντηση:

    Ναι, αλλά καμιά άλλη χώρα ούτε η Πορτογαλία, ούτε η Ιρλανδία ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!

    ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΑ – ΟΧΙ ΧΡΕΟΣ!!!!!!

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!

    ΕΜΕΙΣ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ, ΣΑΝ ΤΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ, ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΗ !!!!

    Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260).
    Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!

    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!

    ΔΕΞΙΟΙ : ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ – ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 6.11 και εσύ δεξιά είσουν πριν φύγει η ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η ΑΝΟΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΗΤΗ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ
    ΤΟ ΕΔΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ.
    ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΠΑΣΟΚ ΑΛΗΤΗ.
    λασπολόγε του Νομάρχη της καρδιάς μας.
    έμμισθο πουτανάκι της Σκοπιανής ψωλοαρπάχτας Τζάκρη.


    Ο GAP τακτοποίησε τις μπίζνες με τις μίζες που πήρε και θέλει να τη κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, προφασιζόμενος εκλογές γιά τη πατρίδα του.

    ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ
    ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ
    ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΙΣΩ.

    ΞΕΡΕΤΕ ρε...ΤΙ δέσιμο που σας περιμένει.
    ΤΙ ΞΥΛΟ ΘΑ ΦΑΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ.
    ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ 5ο ΒΑΘΜΟΥ....

    ----------------------------------
    Το πασόκ κάθε μέρα που περναέι
    γίνεται η χειρότερη βρισιά.
    Και εσείς θα έχετε την στάμπα
    σαν τις κουρεμένες πόρνες
    των Ναζι προγόνων σας.
    ------------------------------------
    * για να μην λέτε μετά...ότι δεν ξέρατε και λοιπές παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ante apo edw re kakomoirako...tin psifo sou den tha vreis....eisai apo tous gnostous kolotoumpes...eisai neos alla den fainesai dioti den zeis auto pou zoun simera oi neoi.Ta lefta sou den tha feroun tin eklogi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ 37 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΓΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΙΑΣ .ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΕΣ ΠΛΕΜΠΕΣ .ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ Η ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΤΕ.ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΡΩΤΑΣ ΧΑΖΟΚΕΦΑΛΕ ΑΦΟΥ ΠΗΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ , ΕΡΩΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    Το Πασοκ θα κερδίσει τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές….ειπε ο Δρ Κουτσουκος
    αλλά κάποιοι θα χάσουν!

    Το μήνυμα των εκλογών στις 7 Νοέμβρη 2010 είναι καθαρά και μόνο αυτοδιοικητικό.

    Η βάση του Πασοκ είναι οργισμένη για το ενδεχόμενο «διπλών εκλογών, που σημαίνει «νεκρανάσταση της δεξιάς «δια χειρός Ραγκούση»!

    Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους πολίτες που ψηφίζουν Πασοκ και Παπανδρέου, να ψηφίσουν και οποιονδήποτε «άχρηστο» υποψήφιο Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη!


    Ο Ραγκουσης αν επιμενει στην "Συνταγματική εκτροπή" θα συλληφθει απο τον Εισαγγελεα για διαταραξη δημοκρατικου πολιτευματος

    Αν θελουν να κανουν βουλευτικες εκλογες ας κανουν χωριστες χωρις να αναβαλλουν τον
    Β γυρο Δημοτικων εκλογων

    Το Γουδι περιμενει πολλους!!

    Στελλιος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ψήφισε τον Λεπέν της Ελλάδας για περισσότερα πάρκινγκ και λιγότερο πράσινο αγαπητέ "τρία δέντρα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση