GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιδανικό αποτέλεσμα για εκλογές, αλλά μπλόφαρε!..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Και ενώ όλοι ανέμεναν τον Πρωθυπουργό να διαγγείλει το αναμενόμενο " όχι " του σε πρόωρες εκλογές, τ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Και ενώ όλοι ανέμεναν τον Πρωθυπουργό να διαγγείλει το αναμενόμενο "όχι" του σε πρόωρες εκλογές, το πέρασμα της νύχτας οδηγεί σε αποτελέσματα που -σύμφωνα με το προεκλογικό παπανδρεϊκό δίλημμα- δείχνουν το δρόμο της εσπευσμένης κάλπης. Όσο πλησιάζει η νέα μέρα, τόσο οι σημάνσεις της προηγούμενης ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Ο Πρωθυπουργός κλήθηκε να αποδείξει ότι δεν μπλόφαρε, δεν έπαιξε απλά και μόνο για να συσπειρώσει, φοβίζοντας. Αντ' αυτού, απεκάλυψε ότι χρησιμοποίησε το εκβιαστικό δίλημμα για μικροπολιτικούς λόγους...
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν μπορεί να...
είναι ευχαριστημένο από το αποτέλεσμα. Ξεκάθαρα έχασε, υπό καμία οπτική και προοπτική δεν κέρδισε. Αντίθετα, η ΝΔ και το ΚΚΕ μπορούν να χαίρονται. Το κυβερνών κόμμα απολύει σημαντικές περιφέρειες σε γεωγραφικά κλειδιά που αύριο μπορούν να αποτελέσουν κόμβους ανατροπής του. Έχασε τη Θεσσαλία των Αγροτών. Έχασε τη Δυτική Μακεδονία που για χρόνια το στήριζε εν τυφλώ. Μια Δυτική Μακεδονία που σύντομα θα είναι η Περιφέρεια της Ανεργίας μαζί μ' αυτή της Ηπείρου που και εκεί καταψηφίστηκε. Ο Δράκος μοιάζει να έζωσε με φωτιές τον Τατούλη και η μικρή διαφορά Σγουρού-Κικίλια κρίνεται ως επιτυχημένη για τον 2ο. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο μπασκετμπολίστας φερόταν να μην μπαίνει στο 2ο γύρο. Η Κεντρική Μακεδονία παραδοσιακά παραμένει μπλε. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εξελίσσεται ανέλπιστα σε derby και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να κατοχυρώσει περιφέρειες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς στο 2ο γύρο αναμένεται να χάσει περισσότερες. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί ο 2ος γύρος αποκλείεται από εκλογικά συμπεράσματα, εφόσον το κόμμα που κέρδισε πριν ένα χρόνο με 10 μονάδες διαφορά θα χάσει ενδεχόμενα κι περιφέρειες που σήμερα κερδίζει (εκτός αν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιμένει αυτόν για να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του). Κι ενώ αυτή η διαφορά των 10 μονάδων σήμερα πέφτει στις 2.5, είμαι πεπεισμένος ότι το ως τώρα διαφαινόμενο προβάδισμα Δημαρά ήταν στημένο, φτιαγμένο και από κοινού ραμμένο, για να φαίνεται το προβάδισμα Σγουρού ανατρεπτικό. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει έναν απίστευτα οργανωμένο κομματικό μηχανισμό στην πολυπληθή περιφέρεια Αττικής (και κυρίως στη Β' Αθηνών) που δεν τον πρόδωσε ποτέ. Ούτε απόψε το έκανε. Μόνο που σήμερα, αποφάσισε ο δυσαρεστημένος πολίτης και έδωσε ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Είτε απέχοντας, είτε καταψηφίζοντάς την.
Ιδανικό, λοιπόν, αποτέλεσμα (αυτή την ώρα οι περιφέρειες είναι μοιρασμένες 5-5) για εθνικές εκλογές, τις οποίες όμως δεν θέλουν τα δύο μεγάλα κόμματα που για άλλη μια φορά νίκησαν και διατήρησαν την έννοια του δικομματισμού στο προσκήνιο...

9 σχόλια

  1. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΒΡΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ [ 10] ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΥΧΕΣ.ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΟΚΑΘΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ .ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ.ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ , ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ , ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΚΟ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΙΟΝ ΤΟΥ.ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΝΔΡΕΑ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ .ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΑΝ ,ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν φανερά ότι:

    1. Υπήρξε σιωπηρή ανοχή στο ΠΑΣΟΚ δια της αποχής.

    2. Οι επιλέξαντες την αποχή, δεν πήγαν να ψηφίσουν για να μην καταψηφίσουν το μνημόνιο, επειδή όλοι τους ήταν υπέρ του μνημονίου.

    3. Όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν είναι κυρίως νέοι που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, επειδή η προσπάθεια της κυβέρνησης να διασώσει την οικονομία, στοχεύει στην εξασφάλιση του μέλλοντός τους.

    4. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι αβανταδόρος του Σαμαρά, γιατί καθυστέρησε να εξαγγείλει το νέο κόμμα για να μην κάνει ζημιά στον Σαμαρά.

    5. Το λευκό και τα άκυρα, ήταν διαμαρτυρία κατά της Ν.Δ. για την αντίθεσή της στο μνημόνιο.

    Οι ανωτέρω λόγοι εμπόδισαν να αποτυπωθεί στα εκλογικά αποτελέσματα, η θεαματική άνοδος των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, η οφειλόμενη στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της χώρας.

    Αν στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ προσθέσουμε τα λευκά, τα άκυρα και την αποχή, προκύπτει αβίαστα ότι το Πασοκ σάρωσε στις χθεσινές εκλογές, με ποσοστό άνω του 65%

    Παρά το φαινομενικά πενιχρό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός, ως καλός τιμονιέρης, αποφάσισε να μην πάει για εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπλόφαρε πριν τις εκλογές, γιατί ο Πρωθυπουργός μας δεν λέει ποτέ ψέματα. Σημαίνει ότι σκέφθηκε πιο ψύχραιμα και αποφάσισε να συνεχίσει τη σωτηρία της Ελλάδας, γιατί αλλιώς θα ανελάμβανε ο Σαμαράς ο οποίος είναι κατά του μνημονίου, δηλ. κατά του μόνου εργαλείου που μπορεί να μας σώσει, με τη βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας και των Αμερικανών. Και τότε τι θα κάμναμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΟΛΗ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΑΚΙΑ ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΡΟΓΙΩΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΒΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΙΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.
    ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ PRESS ΜΕ ΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΧΟΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
    ΑΘΛΙΑ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕΤΟ......

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
    ΕΝΑΣ ΔΩΡΟΔΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέν παίζετε με τις τύχες τις χώρας ….

    μέ άλλα ΤΟΝ ...παίζετε
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ μεγάλα παιδιά… 60χρονα..
    με τον ΔοΝηΤή στον κώλο.
    και το πετσάκι στο χέρι πάνω-κάτω...

    ντροπή ρε γελοίε....σάτυρε
    διεστραμμένε Γιωργάκη.
    Έχεις και ΑΔΕΛΦΑΡΕΣ...της παντρειάς !!
    χιχιχιχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δέν παίζετε με τις τύχες τις χώρας ….

    μέ άλλα ..παίζετε
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ μεγάλα παιδιά… 60χρονα..
    με τον ΔοΝηΤή στον κώλο.
    και το πετσάκι στο χέρι πάνω-κάτω...

    ντροπή ρε γελοίε....σάτυρε
    διεστραμμένε Γιωργάκη.
    Έχεις και ΑΔΕΛΦΑΡΕΣ...της παντρειάς !!
    χιχιχιχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΣΑΝ ..ΠΑΣΟΚ ΜΕΙΟΝ 1ΕΚΑΤΜ ΨΗΦΟΥΣ...ΝΔ 550ΧΙΛ ΜΕΙΟΝ ΨΗΦΟΥΣ..ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ-ΜΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ..ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΜΥΡΝΙΟΣ
    Ο κοσμος δεν είπε "φυγε τωρα"στο ΠΑΣΟΚ και δεν είπε "ελα αμεσως" στη ΝΔ. Το αποτέλεσμα είναι μετέωρο. Ίσως μετατραπεί σε τσουνάμι εναντιον της κυβέρνησης. Ίσως όχι. Θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει η κυβέρνηση και κυρίως από το τι θα κάνει, τι θα πει, η ΝΔ, ο Σαμαρας. Είμαστε στην κοψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση