GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λένε οι πυροσβέστες για τις δηλώσεις Πάγκαλου...

Του Ιωάννη Σταμούλη Ταμία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος    Μια απάντηση από μας τους «άσχετους, υστερόβουλο...

Του Ιωάννη Σταμούλη
Ταμία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών
του Πυροσβεστικού Σώματος
  
Μια απάντηση από μας τους «άσχετους, υστερόβουλους και αδαείς που εν χορώ σπεύσαμε να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Παγκάλου.
Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Αξιότιμου κ. Αντιπροέδρου ότι «ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας», δεκάδες ένστολοι εργαζόμενοι των παραπάνω κλάδων, εξέφρασαν τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους για την απροκάλυπτη απαξιωτική αυτή επίθεση.
Μεταξύ αυτών και η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος όπου και...
 χαρακτηριστικά ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της: « Η κοινωνία των πολιτών, γνωρίζει καλά το έργο μας, γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική διαδικασία-ανάπτυξη και ευημερία χωρίς ασφάλεια-τάξη και πολιτική προστασία. Ως ένστολοι εργαζόμενοι καθημερινά παράγουμε το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα μας, με τον καλύτερο τρόπο, παρά τα μύρια προβλήματα που μας ταλανίζουν.»Μετά από όλο αυτό το θόρυβο αναμέναμε τουλάχιστον μια έκφραση ουσιαστικής διόρθωσης από τον κ.Πάγκαλο, μετά και από τις «πυροσβεστικές δηλώσεις» του κ.Βενιζέλου. Αντί αυτού δημοσιοποιήθηκε από τον κ.Πάγκαλο απαντητική επιστολή του προς τον Επίτιμο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τον Νάυαρχο Νίκο Παππά.( http://antiproedros.gov.gr/2010/11/10/1097)
Στην επιστολή χαρακτηρίζει όσους ασκήσαμε κριτική στις δηλώσεις του « άσχετους, υστερόβουλους και αδαείς».
Στη συνέχεια προχωρεί σε μάθημα πολιτικής οικονομίας περί του όρου «παραγωγικότητας» λέγοντας ότι: «Στοιχειώδης κανόνας της οικονομικής επιστήμης είναι ότι παραγωγικοί είναι όσοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση. Οι υπόλοιποι συμμετέχουν στη διανομή του προϊόντος. Δεν είναι ούτε άχρηστοι ούτε αντιπαραγωγικοί. Νομικοί, που είναι και το επάγγελμα μου, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, ιερείς, απλώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις της παραγωγής σε μια οργανωμένη κοινωνία και αμείβονται για αυτό.»
Και ο κ. Αντιπρόεδρος καταλήγει ότι «κατεξοχήν οι στρατιωτικοί έχουν και λόγο να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για το ρόλο τους στην ελληνική ιστορία, αν πολέμησαν τους εχθρούς του έθνους».
Ως αδαείς και άσχετοι, βλέπουμε με έκπληξη ότι ο Αξιότιμος κ. Αντιπρόεδρος βασίζει την άποψή του περί παραγωγικών εργαζομένων, στη θεωρία του A. Smith (1723-1790) ότι «Οι υπηρεσίες, γενικά, δεν είναι παραγωγικές.»
Ως αδαείς και άσχετοι να αναφέρουμε και μερικές μεταγενέστερες θεωρίες όπως των:
- J.B Say (1767-1832) «Οι υπηρεσίες παράγουν χρήσιμα αγαθά, κατά συνέπεια έχουν ανταλλακτική αξία.»
- H. Storch (1766-1825) « Οι υπηρεσίες είναι παραγωγικές. Πρέπει να ξεχωρίζουμε την εργασία για την παραγωγή της υπηρεσίας και το αποτέλεσμα της ίδιας εργασίας. Αυτό που εξαγοράζεται στις υπηρεσίες δεν είναι το αποτέλεσμα της εργασίας αλλά η ίδια η εργασία. Συχνά χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ του παραγωγού και του καταναλωτή της υπηρεσίας.»
- F. Bastiat (1801-1850) « Η θεωρία της αξίας των αγαθών δεν είναι παρά μόνο μια ειδική περίπτωση της αντίστοιχης των υπηρεσιών.»
- C. Colson (1853-1939) : «Κάθε δραστηριότητα είναι υπηρεσία. Οι υπηρεσίες βρίσκονται μέσα σε κάθε παραγωγή εφόσον η εργασία είναι μια υπηρεσία.»
- D. Bell (1973): «Η μεταβιομηχανική κοινωνία είναι μια κοινωνία υπηρεσιών.»
Τέλος ο κ. Αντιπρόεδρος, παρότι μίλησε για τους στρατιωτικούς, δυστυχώς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει έστω και μία κουβέντα για το έργο των Ελλήνων Πυροσβεστών τους οποίους και συμπερίλαβε στους μη παραγωγικούς αυτής της χώρας, ως Σώμα Ασφάλειας.
Δεν πειράζει. Εμείς πάντως νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο μας, να παράγουμε το αίσθημα ασφάλειας στην χώρα προστατεύοντας πολλές φορές και με την ίδια μας τη ζωή, την ζωή και το βιός των πολιτών αυτής της χώρας και τον εθνικό φυσικό πλούτο και μας αρκεί ότι στις μετρήσεις κοινής γνώμης τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε πρώτοι στην εκτίμηση του ελληνικού λαού.

14 σχόλια

  1. εισε για ενα ταβλακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά... καλά.... Έχετε ξεπατωθεί στο τάβλι και στο πιγκ-πογκ όλη μέρα, όλο το χρόνο. Αν εξαιρέσουμε κανα δυο μήνες το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, τους υπόλοιπους μήνες απλώς τα ξύνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η ντυμένη γουρουνοπούλα (ελαφρώς χαριτωμένος. . . σύμφωνα με το ΚΚΕ) και περιστασιακός συνοδός της Χριστοφάκη πότε και πού υπηρέτησε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το παχυδερμο βγηκε και στη τηλεοραση και κανεισ δεν του τη βγηκε ολοι κοτες.
    ΕΝΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ.
    ΟΛΟΙ ΚΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ .
    ΧΑΧΟΛΙΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ασχολείσαι με τον χοντρομπαλά και χαλάς και τις κουβέντες σου , είναι ανθρωποφάγος θέλεις να σε κομματιάσει και να σε κάνει σουβλάκι. Έχει κόμπλεξ κατωτερότητας που δεν υπηρέτησε στο στρατό και πρόδωσε την χώρα στη περίπτωση των Ιμίων .άστον να τον φάνε άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ..Ο ΑΘΛΙΟΣ Η Ο ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ..Ο ΗΛΙΘΙΟΣ Η Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ?(ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑΣ) ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΔ (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΑ..ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΤΑ...ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΑ ..ΜΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλαράκι όταν θα είσαι εγκλωβισμένος μέσα στις λαμαρίνες του τρακαρισμένου αυτοκινήτου σου και χεσμένος απο το φόβο σου και παρακαλάς να σε βγάλω τότε και εγώ θα σου πω ΄΄είσαι για ένα ταβλάκι'' ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προτιμω να εχω ανθρωπους να παιζουν ταβλι παρα να ξερω οτι καποιοι πεθαινουν. Μαλλον μερικοι προτιμουν το δευτερο. Γιατι αραγε δεν γινονται ολοι πυροσβεστες, αστυνομοι, στρατιωτικοι? Τεμπελης εργατης ειμαι και περηφανος να τους πληρωνω και ας μην κανουν τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα βρεθεί άραγε ποτέ κανένας να πει σ' αυτό το παχύδερμο πολιτικό βουβάλι
    Αντε και γαμήσου μαλάκα αρκετά σε ανεχθήκαμε εσενα τα ξύγκια σου και τις χοντρές παπαριές σου
    Θα βρεθει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως το ΕΙΠΕ σήμερα...
    ΑΠΟΧΙΚΟΙ της ζωής..

    ο Στρός Κάν ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΑΣ.!!!!!


    ΅Συγχαίρουμε την σοσιαληστική Κυβέρνηση της Ελλάδας και τους υπηκόους τους που κατανοούν τα μέτρα και τα γαμήσια που τους τραβάνε
    και αγωνίζονται για την σωτηρία των Τραπεζών μας΅.

    Προσκυνήστε υπήκοοι φόρου υποτελείς για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή σας.

    Επανα στάτες των 4 τοιχών του σπιτιού σας-
    Των 4 ντουβαριών της φυλακής σας.-
    Των 4 τοιχωμάτων του ΤΑΦΟΥ σας +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με αγωνία περιμένουμε την εξαγγελία, της πολιτικής κινήσεως.
    Όμως έχω και μια άλλη αγωνία που την εκφράζομαι εδώ,
    ''προσεχε ΝΤΌΡΑ, να μην μήνης, μέσα στο καλάθι με τα αυγα''
    ΣΠΑΣΤΆ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ.
    Διαφορετικά, αν δεν ακούσει, ο πολίτης της χώρας αυτής, ΚΆΤΙ
    που σημαίνει επανάσταση, μην επιχειρήσεις τίποτα.
    Τη σημαίνει σύστημα, διαβάστε. Ο Παπανδρέου με τον Σαμαρά και
    λοιπούς άλλους, πολιτικούς αρχηγούς, μην σας φαίνεται παράξενο,
    αν αύριο μαθαίνατε ότι, την νύχτα των αποτελεσμάτων, είχαν στήσει
    χωρώ, Αφού πέτυχαν αυτό που ήθελαν, βάση του προγράμματος των
    αφεντικών ΚΑΙ αποχή, ΚΑΙ ροκάνισμα υποψηφίων, και τους Πολίτες, στον
    γύψο. ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ;
    ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΟΠΊΟ ΘΑ ΠΑΊΞΕΙΣ ΝΤΌΡΑ ;
    Θα κληθείς να αντιμετωπίσεις το σύστημα, αυτό, που στης έσω-κομματικές
    εκλογές της ΝΔ έβγαλε, άκουσον -άκουσον, αρχηγό τον Σαμαρά.
    Αν λοιπόν, είσαι της ίδιας σχολής, με αυτούς τότε μην επιχειρήσεις τίποτα
    οι παίκτες δεδομένοι και εσύ θα καζαντίσεις Ως ένας άλλος ''ΜΑΝΟΣ''.
    Στην αρχή θα σε παίξουν για λίγο και έπειτα, έρχεται η απαξίωση,
    ο παραγκωνισμός, το τέλος.
    Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, που βγάζουν πορτοκάλια.
    Όμως θέλει, ΠΟΛΙΤΙΚΌ θράσος, εκτόπισμα, η υπόθεση είναι στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση