GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η λιτότητα θα φέρει οργή...

Από το http://dinatomirmigi.blogspot.com/ Εδώ και πολύ καιρό ακούμε συνέχεια για μέτρα λιτότητας. Τα μέτρα λιτότητας είναι κοινή γραμμή ...

Από το http://dinatomirmigi.blogspot.com/
Εδώ και πολύ καιρό ακούμε συνέχεια για μέτρα λιτότητας. Τα μέτρα λιτότητας είναι κοινή γραμμή σε κάθε χώρα η οποία έχει οικονομικές δυσκολίες. Φυσικά και τη λιτότητα καλείται να τη λουστεί πάντα η μεσαία και χαμηλή τάξη και από τα λίγα να μείνει με λιγότερα και βουτηγμένη μέσα στην ανασφάλεια για το αύριο.
Κάθε μέτρο που βάζει το χέρι στη τσέπη των εργατικών και χαμηλών στρωμάτων είναι και ένας λόγος οργής και δυσαρέσκειας. Οι κυβερνήσεις έχουν την τακτική να σου παίρνουν πολλά πράγματα αλλά λίγα λίγα, γιατί φυσικά τις ενδιαφέρει να συγκρατήσουν την οργή και την αγανάκτηση σώζοντας την ύπαρξή τους και το πολιτικό σύστημα το οποίο τις αναδεικνύει.
Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα έχουν ακόμα μέλλον και όσο η κυβέρνηση δεν αφουγκράζεται τα μηνύματα της εποχής τόσο η οργή της αδικίας θα διογκώνεται και θα διαποτίζει πολύ...
 κόσμο που πλέον δεν θα έχει τίποτα να χάσει και άρα πολλά να κερδίσει με την εκδήλωση της οργής του.
Η αδικία των μέτρων είναι γενικά παραδεκτή και αυτοί που περνάνε δυσκολότερα είναι αυτοί που περνάγανε πριν δύσκολα. Όταν κάποιος βάζει χέρι στις συντάξεις αυτό ονομάζεται "κλοπή". Όταν κάποιος σε φορολογεί με 23% με τα καύσιμα στο 1,50 ευρώ και το εισόδημά σου να συρρικνώνεται, φυσικά δεν τον απασχολεί η κοινωνική ευημερία, αλλά η κοινωνική υποδούλωση και η στέρηση οράματος για τους νέους που τα μέτρα τους πλήττουν στον υπερθετικό βαθμό. Και τα μέτρα αυτά δεν είναι φυσικά μονόδρομος, είναι απλά ο τρόπος που τα παίρνει το τωρινό πολιτικό σύστημα.
Όταν οι εργασιακές κατακτήσεις είναι μόνο θεωρία και ο εργαζόμενος εξευτελίζεται και αναγκάζεται να ταπεινώνεται χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, τότε η ηθική του υπαγορεύει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει σε αυτό το μοτίβο εκμετάλλευσης για μια ζωή.
Η κοινωνία στην Ελλάδα βιώνει μια κακή ψυχολογική περίοδο, με έντονη ανασφάλεια, αβεβαιότητα και φυσικά μηδενική προοπτική για έναν λογικό αντικειμενικό παρατηρητή.
Όλα αυτά είναι αφορμές οργής. Όσο ακούγεται η φράση λιτότητα, τόσο μια μεγάλη κοινωνική ομάδα φουντώνει και ετοιμάζεται να εκραγεί. Η ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι μια ψυχρή μηχανή δούλος του ευρώ και του εκάστοτε νομίσματος. Δεν είναι μια μηχανή που ικανοποιείται να δουλεύει και να τη δουλεύουν. Το χρήμα είναι ένα ψέμα που σου δίνεται λίγο για να μη διεκδικείς όλα όσα δικαιούσαι ως άνθρωπος. Μια νέα εποχή συνειδητότητας έρχεται και οι κοινωνίες αποκαθηλώνοντας όλους όσους την καταδυναστεύουν, θα ζητήσουν μια νέα ζωή με νέα δεδομένα, νέους κανόνες και νέα αντιμετώπιση.
Αν δεν αφήσεις το λίγο χρήμα που σου πετάνε να εξουσιάσει το μυαλό σου, τότε θα γίνεις ο κυρίαρχος των αληθινών σου επιθυμιών ως άνθρωπος. Η οργή θα φέρει αφορμές για αλλαγή.

5 σχόλια

  1. για ολους αυτους τους λογους οποιος αμετανοητος ακομα ψηφιζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εχει προβλημα στο μυαλό!!και δυστυχως για εμας τους υπολοιπους δεν δινει καμμια ευκαιρια για επιβιωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PASOK ΔNT. ΦΙΑΣΚΟ Ή Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
    ΑΙΩΝΑ ;

    Ασφαλείς πηγές λένε ότι η χρεωκοπία θα γίνει επίσημη τον Φεβρουάριο.
    Ετοιμαστείτε λοιπόν.
    Σιγά μην έλυνε τέτοιο πρόβλημα η κλεπτοκρατική τσουτσεκοκρατία που μας διέλυσε επι 30 χρόνια.

    Aν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί η λύση είναι μια: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους μαυρογιαλούρους για να σωθεί η πατρίδα.

    - Είναι ήδη επιβεβαιωμένη.
    _________________________________
    Με συγχωρείτε, αλλά κάθε συζήτηση περί επίσημης κήρυξης χρεωκοπίας διευκολύνει την υπερδεκαετή δέσμευση υπό το Μνημόνιο και τα σχέδια συνδιαχείρισης (sic) του Αιγαίου..

    Ο τρόμος σε μια χώρα με μεγάλη καταθετική βάση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη υποδούλωσή της.

    ΠΡΟΣΟΧΗ! (ούτως ή άλλως το Δημόσιο έχει στάση πληρωμών εκτός από μισθούς και συντάξεις).

    Αυτό που μου αρέσει πάνω από όλα είναι η συνέπεια…

    Ενώ μέχρι εχθές δαιμονοποιούσε το ΠΑΣΟΚ κάθε συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση σήμερα το βράδυ πανηγυρίζουν για την επιμήκυνση μέσα από το ανακοινωθέν για την Ιρλανδία.

    Θα μας μείνει λοιπόν εδώ
    11 χρόνια η Τρόικα….
    όπως κάποτε οι μεγάλες δυνάμεις
    με τους εκλεκτούς πολιτικούς της κυβερνούσαν τον 19ο αιώνα,
    για 11 (καταρχήν) χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ, ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η Ο.Π.Λ.Α., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΓΑΜΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ- ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΤΗΝΗ ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!!

    ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΛΟΓΩ "ΚΑΘΑΡΟΥ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, "ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ"- ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΣΑΤΖΗΔΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΘΗΚΙΑ!!

    ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ???

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΟΣ, ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ????

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΒΡΕ!!!

    ΣΠΛΑΧΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΣΑΣ!!!

    ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΑΓΑΠΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΤΟ 1975, ΣΟΛΩΝΑΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΑ "ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑΚΙΑ"...

    Ε, ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟΝ 4-5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΧΩΡΙΑΤΕΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΠΠΑΔΕΣ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!!!

    ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΧΑΤΕ, ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ, ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΡΜΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΑΓΕΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ…

    ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ!!!

    ΛΑΪΚΗ ΣΑΣ ΒΑΣΗ - ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ!!!

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ…

    ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!!

    ΟΥΣΤ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΟΜΜΑ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΣΑΣ !!!


    ΠΑΝΤΑ ΘΑ'ΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε φιλαρα με το copy συνεχώς.
    ΚΑΦΡΕ... Θανάση Ι. Νικολαΐδη
    ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ '''''''''''''''''''''''


    ΤΑ ΚΑΤΑΞΕΣΚΙΣΕΣ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΠΑΣΟΚ
    ΘΥΜΙΖΟΥΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ.

    ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ
    ΠΑΣΟΚ ΚΑI ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    AΣΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ
    ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ
    ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ νεοΝΑΖΙ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ....

    ΠΡΟΣΕΞΕ.

    ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΘΑ ΠΑΣ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΜΑΧΤ
    KAI TA BAFFEN ΤΩΝ SS // PASOK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 !!

    ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΚΡΙΣΗΣ ΚΛΠ..

    ΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση