GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι καλοί Ιρλανδοί και οι κακοί Ελληνες ζητιάνοι...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Με τίτλο «Οι καλοί Ιρλανδοί και οι κακοί Ελληνες», προσπαθεί ο αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Με τίτλο «Οι καλοί Ιρλανδοί και οι κακοί Ελληνες», προσπαθεί ο αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας «Die Tageszeitung» R. Sotschech, να αναλύσει τους λόγους, που τα ίδια γερμανικά ΜΜΕ, που έβγαλαν όλο το μίσος τους κατά των Ελλήνων, αντιδρούν με συμπάθεια για το δράμα των Ιρλανδών.
Όταν χρεοκόπησαν οι Ελληνες, τα γερμανικά ΜΜΕ έγραφαν:«πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Ελληνες ή ποιος άφησε την Ελλάδα να μπει στην Ευρωζώνη». Ο Γερμανός υπουργός οικονομίας Σόϊμπλε, καθυστερώντας σκόπιμα (κανείς δεν ξέρει τι κερδοσκοπικά παιχνίδια παίχτηκαν) προειδοποιούσε τους Ελληνες λέγοντας «πρώτα τιμωρία και μετά βοήθεια»!
Εντελώς διαφορετική είναι η αντίδραση των γερμανικών ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών τους με το πρόβλημα της Ιρλανδίας. Τα περισσότερα δείχνουν μια ασυνήθιστη συμπάθεια προς...
 τους «αξιαγάπητους Ιρλανδούς».
Αναρωτιέται ο αρθρογράφος αν αυτή η συμπάθεια έχει ιστορικά αίτια. «Υπήρξαν», γράφει, «πολλά βιβλία γερμανών συγγραφέων, ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα που χαρακτήριζαν τον ιρλανδικό λαό έναν πονεμένο αλλά αξιαγάπητο και ιδιαίτερα φιλόξενο. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί, για ευνόητους λόγους ήταν ευπρόσδεκτοι στην Ιρλανδία. Οποιος πολέμησε εναντίον της Αγγλίας ήταν αυτομάτως φίλος των Ιρλανδών».
«Μήπως τελικώς» συνεχίζει χαριτολογώντας ο γερμανός δημοσιογράφος, «επειδή οι Ιρλανδοί υποφέρουν λόγω του βροχερού καιρού και της υγρασίας, οι γερμανοί να νιώθουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς αυτούς», σε αντίθεση με τους Ελληνες που η φύση ήταν γενναιόδωρη;
Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω, μπορεί, ανάλογα με τις πολιτικές του θέσεις, τις φραγκολεβαντίνικες προκαταλήψεις του και τα στερεότυπα κατά των γερμανών ή γενικώς κατά των «κουτόφραγκων», να σκεφτεί ότι θέλει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκατοντάδες φιλέλληνες έδωσαν τη ζωή τους για να ελευθερωθούμε από τον Οθωμανικό ζυγό.
Η ουσία είναι μία. Δεν είμαστε και τα πιο αγαπητά παιδιά της Ευρώπης και οι λόγοι είναι πολλοί. Η πιο εύκολη, απλοϊκή και άκρως επικίνδυνη σκέψη είναι εκείνη που θέλει όλον τον κόσμο να είναι «κατά των Ελλήνων». Αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να πάμε πολύ μακριά, τότε που οι πατέρες της Εκκλησίας έγραφαν πύρινους λόγους «κατά των Ελλήνων παγανιστών», που διαβάζονται μέχρι σήμερα κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις εκκλησίες μας. Ηταν ο κύριος λόγος που για 1700 χρόνια απέτρεπε τους Ελληνες να αυτοαποκαλούνται Ελληνες αλλά Ρωμιοί, για να μην υποστούν αντίποινα από φανατικούς της Ορθοδοξίας.
Όπως και να ‘χει το πράγμα, αυτού του είδους η αφέλεια, του να πιστεύουμε ότι όλοι είναι εναντίον μας, ή ότι κάποιοι είναι φίλοι μας ανάλογα με τις συγκυρίες, μας οδήγησε στο μια να «ανήκομεν εις την Δύσην», μια «εις την καθ’ ημάς Ανατολή», τη μια να είμαστε αδέρφια με τους «Αμερικανούς», την άλλη «με τους Σέρβους» ή «με το ξανθό γένος των Ρώσων» ή «με το μελαψό των Αράβων». Όπως πάει το πράγμα, στο τέλος θα γίνουμε αδέρφια και με τους Τούρκους. Μπορεί ανάμεσα στους λαούς να υπάρχουν συμπάθειες ή αντιπάθειες, ποτέ γενικευμένες, αλλά ανάμεσα σε κράτη δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Υπάρχουν μόνο κοινά συμφέροντα.
Στο ότι δεν είμαστε και τα πιο αγαπητά παιδιά της Ευρώπης, μπορεί κάποιοι, με ευκολία και δίχως ψυχραιμία, να πουν «στα τέτοια μας». Στη γλώσσα της επιχειρηματικότητας αυτό σημαίνει πως, όχι απλώς δεν σ’ ενδιαφέρει αν θα χρεοκοπήσεις, αλλά πως το επιθυμείς μάλιστα διακαώς και με αυτοκαταστροφική μανία. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος
Τη δεκαετία του 60, η χώρα μας ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς. Όταν φτάσαμε εμείς να έχουμε εννιά εκατομμύρια τουρίστες, η Τουρκία είχε μόνο τέσσερα. Σήμερα η Τουρκία έχει τριάντα εκατομμύρια κι εμείς μόνο τους μισούς. Στον τουρισμό, ισχύει πως ένας ικανοποιημένος τουρίστας φέρνει άλλους, το λιγότερο, πέντε. Ενας δυσαρεστημένος διώχνει άλλους πέντε. Αντί να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα σταθερών δεσμών με ικανοποιημένους σταθερούς πελάτες, βάσει της αρχής του αμοιβαίου συμφέροντος,διώξαμε πολλούς μέσω της αντίληψης «γιατί έτσι μας αρέσει», ή «άμα τους αρέσει», προσφέροντας κακές υπηρεσίες απαιτώντας παράλληλα υπερβολικές τιμές και συμπαθεια.
Γνώρισα πολλούς λάτρεις της Ελλάδας, που ερχόταν για δυο και τρεις δεκαετίες συνεχώς στη χώρα μας, έμαθαν άπταιστα ελληνικά και όταν άρχισαν να αντιλαμβάνονται, αυτά ακριβώς που «μας τη δίνουν κι εμάς όταν πηγαίνουμε διακοπές σε ελληνικά νησιά», «την έκαναν» ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους. Δεν μπορείς να απαιτήσεις από έναν ξένο να νιώθει ικανοποιημένος για τα ίδια πράγματα για τα οποία εσύ νιώθεις απέχθεια.
Το χρόνο που μας πέρασε δίδαξα σε στελέχη τουριστικών μονάδων (διαμονής, διατροφής και διασκέδασης) κάποιων νησιών μας, τεχνικές εξυπηρέτησης πελατών. Το τι είδα και άκουσα για απίθανες απάτες, που αφορούν κι εμάς τους έλληνες που επισκεπτόμαστε τα νησιά μας, δεν περιγράφονται. Το πιο τραγελαφικό, οι ίδιοι οι μαγαζάτορες και το προσωπικό διαδίδει αυτές τις απίθανες ιστορίες σαν ένα είδος μαγκιάς.
Θα ήταν αντιεπιστημονικό και απλοϊκό αν ισχυριζόμουν πως συγκεκριμένες συμπεριφορές προς τους τουρίστες αποτελούν έναν λόγο δημιουργίας ενός ευνοϊκού ή αρνητικού κλίματος προς έναν λαό. Δεν μπορεί όμως κανείς να ισχυριστεί και το αντίθετο. Σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των απανταχού γης ανθρώπων, έχει μια εικόνα για τους διάφορους λαούς, θετική ή αρνητική, περισσότερο μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες, τις επισκέψεις του, παρά μέσα από βιβλία.
Το αν δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη τους, είναι θέμα προσωπικού μας γούστου.
Το αν δεν μας προτιμούν είναι θέμα δικού τους γούστου.
Το να δυσανασχετούμε αν δεν μας συμπαθούν, είναι θέμα κομπλεξικού συνδρόμου.

16 σχόλια

  1. ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας- Συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία):

    «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

    Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

    ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;

    - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το χρέος έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

    ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

    - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.


    ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος ταξιδεύει στην βόρεια Ευρώπη ξέρει.
    Τους αγγλοσάξωνες τους συνδέει ένας ορατός-αόρατος ιστός ,γιά δε την γνώμη που έχουν γιά την Ελλάδα,αφήστε το καλύτερα,μας αντιμετωπίζουν περίπου ως λεπρούς.
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ-ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
    http://www.youtube.com/watch?v=Yc9zWJSORno
    Ο Τσολιγκας ξανά κοντά μας
    Ο Αποστόλης "δινει τη συμπαράστασή του"σ'έναν απελπισμένο
    Ο Σκάι έχει συνέλευση και ο Αποστόλης μιλά συνωμοτικά
    Ο Πορτοσάλτε και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας
    Ο Αποστόλης βάζει....κ...D
    O παραγωγικός Πάγκαλος
    Ο Αποστόλης που στο τέλος κι αυτός θα ψηφίσει Ντόρα
    Η αλλαγή που θάρθει απ την κόρη του Δράκουλα των Καρπαθίων

    Η κυρία Μαρία απ'την πολυκατοικία
    Ελλάς Ελλήνων Χριστιανων από Παπαδόπουλο και Καρατζαφέρη
    Οι αναχωρήσεις τσεκουριών
    Οι εκπομπές αερίων που αυξάνονται και οι ευθύνη της Ντόρας γι αυτό
    Πάγκαλος και Αδωνις θέλουν να πιουν καφέ στην Μεγάλη Βρεττανία και κάτι άθλίοι εργαζόμενοι τους εμποδίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "δίδαξα σε στελέχη τουριστικών μονάδων"
    Δεν τους λεγατε ομως δασκαλε μακρια τα
    χερια απο γερμανιδες. Και....πηρανε το αιμα τους πισω οι συζυγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απόλυτα σωστός Αλέξανδρε. Συμφωνώ μέχρι κεραίας στις επισημάνσεις σου. Η συμπεριφορά μας προς τους φιλοφενούμενούς μας, είναι ακριβώς ίδια με την συμπεριφορά που δείχνουμε μεταξύ μας. Και αν εμείς πάθαμε μυθριδατισμό και ανεχόμαστε και συγχωρούμε τα πάντα, ("έλα μωρέ τρία παιδιά έχει, τι να τον καταγγείλω και να μπλέκω τώρα...") οι "ξένοι" απλώς δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Ίσως επειδή δεν είναι κομπλεξικοί όπως εμείς και σαφέστατα έχουν καλύτερη παιδεία (όχι εκπαίδευση, ΠΑΙΔΕΙΑ) από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΒΑΣΙΛΟ-ΧΟΥΝΤΟ-ΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ!!!

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ!!!

    Η ΓΕΛΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2009.
    Παραιτηση του νεωτερου κ.καραμανλη απο πρωθυπουργος.

    Απο κει και περα τα πραγματα πηραν τον δρομο τους ..
    Ενα καθυστερημενο διανοητικα πραμμα αναλαμβανει
    "πρωθυπουργος" διορισμενος απο τις συμμοριες μπομπολισταν λαμπρακισταν κλπ..

    Και φτασαμε εδω που φτασαμε.
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ κανεις.
    Η Ελλαδα να γινει ρεντικολο
    διεθνως.
    Ακομα και ο αχρηστος τσαβες ,ο δικτατορας της Βενεζουελας μας εχει για παραδειγμα προς αποφυγη!!!
    Εμεις λεει δεν θα γινουμε Ελλαδα!!!
    Ημαρτον!!

    Πιστευω ετσι οπως εχουν τωρα τα πραγματα ΜΟΝΟΝ ενας Παπαδοπουλος θα μπορουσε να σωσει την κατασταση.

    Ομαδικες εκτελεσεις πασοκοσκυλαιων ,εξω το ΔΝΤ και ασε τους αλλους να γαυγιζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δείτε πως δείχνουν τα ΝΕΑ τον Γιώργο

    Ο παλιός μου διευθυντής
    και αείμνηστος Χρήστος Κρυστάλλης
    μας έλεγε …..
    όποιος δεν σκέφτεται..η τρέχει
    η…συσκέπτεται ..

    ή μια παροιμία:
    όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια
    που έλεγε και ο θυμόσοφος λαός…
    Οταν δε από θυμόσοφος γίνει θυμωμένος τότε να δούμε τρεχάματα.

    Μάλλον το δάνειο της Εθνικής δεν επαρκεί.…
    Διώχνει και ο Σάλλας
    σε αγρανάπαυση κόσμο…
    Δυσκολίες για τέως διοικητές του Αγίου Όρους και τέως προϊσταμένους τους.

    Δες και "απολαύσετε" όλοι σας
    …τους σύγχρονους δεινόσαυρους ….
    ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Τα συμπεράσματα δικά σας ……
    για την μεγαλύτερη ΣΥΜΜΟΡΙΑ
    στον πλανήτη ΓΗ !!!

    την παγκόσμια off shore
    ΠΑΣΟΚ.ΑΕ. (πρώην Ελλάς).
    ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ-ΚΛΕΦΤΩΝ-ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. heads
    Για «καραμπινάτη απάτη» καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άιχελ,σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»

    ==
    Φυσικα φυσικα ..
    Στο "βημα" που αλλου??

    Και πως τουρθε τωρα να δωσει .."συνεντευξη" στο "βημα"??

    Δεν θα κοιμηθω αποψε αμα δεν μαθω ποσα πηρε ο αιχελ ,(ποσα του δωσανε) για να δωσει .."συνεντευξη"..

    Τι σου ειναι ρε οι αλητες..
    Βρηκαν τον μεθυστακα Γερμανο του ταξανε "δωρεαν διακοπες"(??) η ποιος ξερει τι αλλο και αρχισε να ξερναει..
    Φτου μασκαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. heads
    Για «καραμπινάτη απάτη» καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άιχελ,σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»

    ==
    Φυσικα φυσικα ..
    Στο "βημα" που αλλου??

    Και πως τουρθε τωρα να δωσει .."συνεντευξη" στο "βημα"??

    Δεν θα κοιμηθω αποψε αμα δεν μαθω ποσα πηρε ο αιχελ ,(ποσα του δωσανε) για να δωσει .."συνεντευξη"..

    Τι σου ειναι ρε οι αλητες..
    Βρηκαν τον μεθυστακα Γερμανο του ταξανε "δωρεαν διακοπες"(??) η ποιος ξερει τι αλλο και αρχισε να ξερναει..
    Φτου μασκαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα είπαν πολλοί
    και το Ανάν και το Μνημόνιο βασικό κοινό σημείο έχουν την παράδοση εθνικής κυριαρχίας στους “διεθνείς εντολοδότες”.
    Και νά ‘ταν μόνο αυτά ;
    Για θυμηθείτε το βιβλίο της Ρεπούση. Τι έκανε η ακαδημαϊκή αυτή μετριότητα; Ουσιαστικά copy-paste (και με λίγο πασπαλιψατέρ) από την τετράτομη “Ιστορία” του CDRSEE
    (του κυρίου Σόρος βεβαίως βεβαίως).

    Δηλαδή όχι μόνο η εθνική κυριαρχία, αλλά ακόμα και η ιστορία που μαθαίνουν τα παιδιά μας να καθορίζεται από τους “διεθνείς εντολοδότες”.
    Και ποιοί υποστήριζαν τη Ρεπούση ; Μα οι ίδιοι φυσικά που βγαίνουν στα κανάλια και υποστηρίζουν το μνημόνιο. Οι ίδιοι που υποστήριζαν και το σχέδιο Ανάν.

    Και η ιστορία αυτή πάει ακόμα πιο πίσω,ΥΠΟΡΓΟΙ Α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ..ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ / ΑΛΗΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ.
    και έχει να κάνει με πάρα πολλά από αυτά που βιώνει η δύστυχη ελληνική παιδεία.

    Κοινός τόπος όλων αυτών των φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους ζητημάτων είναι η γενικευμένη αποδόμηση. Αποδόμηση της εθνικής εξουσίας, αποδόμηση της οικονομίας, αποδόμηση της κυριαρχίας, αποδόμηση της παιδείας. Με λίγα λόγια αποδόμηση της Ελλάδας και τσάκισμα του ηθικού του Έλληνα. Και ποιοί βγαίνουν μπροστά σε κάθε τέτοιο σκηνικό και προπαγανδίζουν αυτά που επιτάσσουν οι εντολοδότες ;

    Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ένα ετερόκλητο (αλλά στο βάθος συμπαγέστατο) συνονθύλευμα από πολιτικούς, δημοσιογράφους, “αναλυτές”, πανεπιστημιακούς και λοιπά γιουσουφάκια που εκτρέφονται στα διάφορα νεοφιλελεύθερα κογκλάβια και συναντώνται αρμονικά με τα (υποτιθέμενα αντίπαλα) συνασπιστήρια και εκσυγχρονιστήρια της άλλης (υποτίθεται) όχθης.

    Άσχετο εγκυκλοπαιδικό :
    επί τουρκοκρατίας, ‘τσογλάνια’ ονόμαζαν οι Έλληνες τα παιδιά που βοηθούσαν ή που έκαναν τα θελήματα των Τούρκων._______________________

    Και ένα υστερόγραφο (που μου ήρθε τώρα):
    Μήπως θυμάται κανείς το σκηνικό που είχε γίνει στις αρχές του ’90, αμέσως μετά το τεράστιο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το όνομα Μακεδονία, με το άρθρο του Μίχα στην εφημερίδα (ή περιοδικό) της ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας Κ. Χατζηδάκη- MHTSSOTAKH ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γι αυτό το Μνημόνιο πρέπει να αντιμετωπισθεί ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η επιτομή και το απαύγασμα της ιδεολογίας του ευρωλιγουρισμού και του ευρωραγιαδισμού.Το αποκορύφωμα της ιδεολογίας που επέβαλαν από το 1825 οι κοτζαμπάσηδες: «Δεν μπορείτε Έλληνες να κυβερνηθείτε και να κρατήσετε το κράτος μόνοι σας, χρειάζεστε τους ξένους για να σας κυβερνήσουν». Η επιτομή της υποταγής στα δόγματα του ανανισμού, του ενδοτισμού και του αφελληνισμού.

    Γι αυτό και η σχετική αναφορά στην χθεσινή ομιλία του Σαμαρά ήταν απο τις σημαντικότερες του κειμένου: “Κάποιοι στο παρελθόν προσπαθούσαν να μας πείσουν –το θυμάστε- ότι το αλήστου μνήμης Σχέδιο Ανάν ήταν «μονόδρομος σωτηρίας» για την Κύπρο. Πήραν, τότε, την απάντηση που έπρεπε. Πώς τα έφερε η μοίρα και είναι οι ίδιοι που σπεύδουν σήμερα σε μια «συμμαχία προθύμων» γύρω από την πολιτική του Μνημονίου…”

    Η ψευδαίσθηση κάθε ανεξαρτησίας, λήγει με το Μνημόνιο. Όπως λήγει και η όποια εντύπωση είχε απομείνει, ότι οι «προστάτιδες» δυνάμεις του ελληνικού κράτους επιθυμούν την πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού κράτους και του ελληνικού έθνους.

    Απέναντι στο σκοτάδι και την απελπισία του Μνημονίου, απέναντι στην ισοπεδωτική, αυτομαστιγωτική αντίληψη περί συνολικής χρεοκοπίας της ελληνικής κοινωνίας, που υποβάλλουν στον ελληνικό λαό οι εμπνευστές του Μνημονίου, η απάντησή του Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορεί να είναι μια απλώς «καλύτερη» οικονομική πολιτική.

    Πρέπει να είναι αυτό που ο ίδιος διατύπωσε ως η στρατηγική της ελπίδας.

    Και στρατηγική της ελπίδας, είναι να απευθύνεται μόνο στο λαό, να μπει μπροστάρης στους πόθους του και να δώσει τη λύση που τόσο έχει ανάγκη στην υπαρξιακή αγωνία του σήμερα.

    Και για να γίνει αυτό, δεν είναι ανάγκη να γίνεις «λαϊκιστής».

    Αρκεί, πολύ απλά, να είναι ο εαυτός του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο μαλάκας είναι ο γερμανός που γράφει σε μια παλιοφυλλάδα, άλλο τόσο και ο κ.κ. Πουστοφίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ $$$... ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ
    ΔυΝαΤόοοοοοοοοοοο £££££££££££££££

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.
    Μετά το σκάνδαλο με τις παράνομες πλαστογραφημένες συνταγογραφήσεις σε βιβλιάρια υγείας: νεκρών, αρτιμελών και υγιέστατων «ασθενών», με τις προμήθειες νοσοκομειακού υλικού και μηχανημάτων στον Νομό Ηρακλείου από το «αμαρτωλό τρίγωνο» ΠΕΠΑΓΝΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

    Η ομάδα του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη μπαίνει στην Εντατική!!!
    Άρον –Άρον ορκίζουν με αεροβάπτισμα το Αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο το Δεκέμβρη του 2010.
    Ο τρίτος στην σειρά εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Ζαμπετάκης Φανούριος (Φάνης) Ιατρός Καρδιολόγος, είναι η πέτρα του σκανδάλου των παράνομων - πλαστογραφημένων συνταγών που οι εφημερίδες φοβούνται να τον ονοματίσουν επειδή ανήκει στην ομάδα των «Ζωνιανών» -Παρασύρη Γεωργίου και Μαυρογιάννη Γεωργίου- οργανωτές του ψηφοδελτίου του Σταύρου Αρναουτάκη.

    Προλαβαίνουν δεν προλαβαίνουν να ορκίσουν τον Φάνη ως περιφερειακό σύμβουλο πριν ολοκληρωθεί το πόρισμα του εισαγγελέα ώστε να έχει την ασπίδα προστασίας του Σ. Αρναουτάκη, δηλαδή των παραπάνω Ζωνιανών.
    Ο Ζαμπετάκης Φάνης είναι και καρδιακός φίλος του «Δασκάλου του» Παρασύρη Γιώργη φαρμακοποιού, Δημοτικού συμβούλου, και προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ γνωστός για το σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων ύψους 500.000.000 δραχμών της δεκαετίας του 1990-2000.

    Με την ατιμωρησία που εξασφάλισε τότε ο Παρασύρης το τροπάριο συνεχίστηκε από το ίδιο κύκλωμα, και κατά την δεκαετία 2000-2010 και αποκαλύφθηκε σήμερα ως «νέο» σκάνδαλο.
    Τελικά ο λαός γνωρίζει περισσότερα απ’ ότι αυτοί νομίζουν!!!

    ΦΑΓΑΤΕ £££££££..ΦΑΓΑΤΕ $$$$$$$$$$
    ΤΩΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ..ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ
    Ψυχάρης - Μπόμπολας

    Aς συνεχησουμε να στυριζουμε
    τα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΜΑΓΑΖΑ ΤΟΥΣ
    ποτε θα ξυπνησεις ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΑΑΑ ?



    Στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ
    Ψυχάρης - Μπόμπολας

    Aς συνεχησουμε να στυριζουμε
    τα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΜΑΓΑΖΑ ΤΟΥΣ
    ποτε θα ξυπνησεις ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΑΑΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΥΤΟ ΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση