GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ένας κλέφτης, μια πουτάνα και ο... Μίμης!"

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Εμφανίζεται , όχι όταν έχει κάτι ουσιαστικό να πει, μια ουσιαστική πρόταση για το καλό του τόπου να προτείνει...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Εμφανίζεται, όχι όταν έχει κάτι ουσιαστικό να πει, μια ουσιαστική πρόταση για το καλό του τόπου να προτείνει, αλλά τότε -μόνο- που έχει ένα καινούριο βιβλίο του να προωθήσει. Eίναι πολυγραφότατος, αλλά αν αναλογιστείς ότι είναι βουλευτής και δεν εκλέχτηκε για να αναλώνεται σε μερικές ατάκες που προκαλούν αίσθηση, τον κατατάσσεις αυτόματα στους άεργους της πολιτικής. Αν σκεφτείς ότι δεν επιλέχθηκε για να...
δημοσιεύει την λυρική καταγραφή των ενοχών του που οι επιλογές του του φόρτωσαν, τον βλέπεις πια με συμπόνοια και όχι τόσο με θυμό ή εκνευρισμό. Και μοιάζει τελικά να επιζητά την συγχώρεση. Σου δίνει μερικές αιτίες που εξαπατήθηκε. Ψυχολογικοί μηχανισμοί αυτοδικαιολόγησης-αυτοεξαπάτησης εμφανίζονται στο νέο του βιβλίο "Η έβδομη αίσθηση troika Μοίρα" -θυμίζει έντονα στοίχο γνωστού τραγουδιού- που αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε. Μαζί μ' αυτό κυκλοφορεί και ο δημιουργός του σε τηλεοπτικά πλατό, ραδιόφωνα και portals. Βγήκε από το ιδιωτικό καβούκι του και ομολόγησε ότι "στον ψυχικό του κόσμο υπάρχει μια ελεύθερη πτώση από τα 30.000 πόδια". Πιστεύει ότι με τη συγγραφή του συγκεκριμένου εκθετήριου εξυπνακίστικων φράσεων και επιτηδευμένων εκφράσεων, που δεν προσφέρουν τίποτα άλλο από το να προσδώσουν τον τίτλο του γραφικού στον γραφέα τους, ξαναγίνεται "είκοσι ετών, ο λαθρεπιβάτης με το κόκκινο και το μαύρο..." .  
Η εκκεντρικότητα είναι πάντα η σύμβαση της εποχής, αλλά αδικείται ως έννοια αν προσπαθούν κάποιοι, όμοιοι με εκείνον, να την υφαρπάξουν και να ντυθούν μ' αυτή, δίχως να τους πηγαίνει πια. Δίχως να τους κολακεύει. Μοιάζει σ' αυτό με τον κ. Πάγκαλο, αλλά ευτυχώς δεν είναι αντιπρόεδρος ή δεν υπουργεύει. Και μάλλον δεν πρόκειται να λάβει αντίστοιχους θώκους.  
Τα 'γραψε ωραία ο δημοσιογράφος Δ. Σούλτας, στον κήπο του στο facebook για την περίπτωσή του: "Ο Μίμης Ανδρουλάκης θέλει να θυμίσει στον εαυτό του ότι είναι διανοούμενος και γράφει προλογίζοντας την προδημοσίευση:"Έτσι ξαναγίνομαι είκοσι χρονών, λαθρεπιβάτης στο κόκκινο και στο μαύρο". Δεν θα ξαναγίνεις ποτέ είκοσι χρονών, Μίμη. Ούτε μεταφορικά, ούτε επί της ουσίας. Δεν ξαναγίνεσαι είκοσι χρονών δια της ανατάσεως... της χειρός υπέρ των νεοφιλελεύθερων της τρόικας. Δεν θα ξαναγίνεις ποτέ είκοσι χρονών γιατί η ιστορία των 20 γράφεται με τα ΟΧΙ κι εσύ έχεις μάθει πλέον να λες μόνο ΝΑΙ. Γιατί όπως λες κι εσύ "Ο νόμος της Εντροπίας από τη Φυσική με είχε διδάξει ότι ο χρόνος εμπεριέχει το πάγωμα, την απώλεια της ενέργειας, τη φθορά του πάθους, της αγωνίας και του φόβου". Καληνύχτα και σε σένα και σε πολλούς ηττημένους της γενιάς σου...".
Το βιβλίο δεν περιέχει τίποτα παραπάνω από πινελιές μιας μετενοχικής προσπάθειας κέντρισης ενδιαφέροντος, μιας εξομολόγησης ενός αισιόδοξου διονυσιακού πεσιμιστή και μιας ύστατης έκκλησης για συγχώρεση από τις πολλές ευθύνες που φέρνει και ο ίδιος, ως (απο)γόνος του Πολυτεχνείου και ως ιδεαλιστής της Μεταπολίτευσης. Κάτω από το συνειρμικό ημίφως που τη συνοδεύει πάντα (την εξιστόρηση εγκλημάτων της μεταπολίτευσης), ο νόμος της Εντροπίας από τη Φυσική τον είχε διδάξει ότι ο χρόνος εμπεριέχει το πάγωμα, την απώλεια της ενέργειας, τη φθορά του πάθους, της αγωνίας και του φόβου. Θα έπρεπε, όμως, αυτή του η γνώση να τον είχε οδηγήσει αυτόβουλα ήδη σπίτι του και όχι στα έδρανα της Βουλής. Εντός αυτής δεν είναι χρήσιμος, καθώς χάθηκε κάπου ανάμεσα στην μετάφραση των συνδρόμων: της Κασσάνδρας (ή η βαρηκοΐα της εξουσίας), του Ίκαρου, του Φαέθοντα, της ματαίωσης, της «ταύτισης με τον επιτιθέμενο», της Στοκχόλμης, του Ορφέα-Ευρυδίκης (Don’t look back). Το κατάλαβε κι ο ίδιος και τώρα σε καλεί να πιεις Νερό της λήθης, Νερό της λησμοσύνης στην εποχή του internet για να καταφέρεις την δικιά του αποδέσμευση από την προδοσία. Είναι, όμως, διστακτικά ειλικρινής (έστω και καθυστερημένα, έστω προς στιγμήν), καθώς σε ενημερώνει ότι τίποτα δεν είναι πια στο χέρι σου, επέπλεε. «Παίξ’ το βαθύ πράσινο», όπως το 'παιξε και εκείνος τόσα χρόνια και διατηρήθηκε στην επιφάνεια του τίποτα του σήμερα. Κολύμπα στην αβεβαιότητα και έχε εκείνον να σου "την λέει": "Κολυμπούσα κι απόδιωχνα από τη σκέψη μου την κακή μοίρα του Νικηφόρου Μανδηλαρά, που ρίχτηκε από το πλοίο στα κύματα, και το νου μου θέρμαινε σαν ακτίνα ελπίδας, όπως και τώρα, ο μονοσάνδαλος Ιάσονας και με πικρό παράπονο διερωτώμαι αν ο Έλληνας, που αποκοιμήθηκε σιτιζόμενος με δανεικά στο «Πρυτανείο», βαυκαλιζόμενος με την ψευδεπίγραφη «προοδευτικότητα», θα ξαναβρεί μέσα του το ένστικτο του Αργοναύτη, του ανθρώπου της εξερεύνησης, του ταξιδιού, της δημιουργίας, της καινοτομίας, του αγώνα της ζωής.". Αυτή τη δανεική ζωή που ανορθόδοξα τώρα στη στερούν οι "προοδευτικοί", οι γιαλαντζί σοσιαλιστές, σε καλεί ο συγγραφέας να την διαχειριστείς με ορθολογική επιλογή στην αναγκαστική σου προσθαλάσσωση και παράλληλα, αρχίζει τις εμμέσως ειρωνικές αναφορές στον Πρωθυπουργό σου για να σε δαμάσει, για να ημερέψει το θυμό σου, καθώς είναι σίγουρος ότι εκείνος -ο πρωθυπουργός σου- δεν θα της νοήσει και δεν θα του θυμώσει. «Κοιμάσαι, γιε μου;» Η φωνή του πατέρα/ Ο αναίτιος εγγονός και το κάλεσμα της Τρόικας Μοίρας/ «Πατέρα, μ’ ακούς;»–Η από μηχανής Τρόικα Θεά/ Στην τρίτη γενιά η παλιά κατάρα/ Εκλεκτικές συγγένειες/ υπότιτλοι του βιβλίου που μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν το παραφύσει νόσημα της δημοκρατίας σου. Την οικογενειακή διαδοχή, ωσάν τις μοναρχίες.
Kαι συνεχίζει ο παράλογος δον Ζουάν με αιτία την συγχωρητική ειρωνεία έναντι του πολιτικού συστήματος, στο οποίο πειθαρχημένα μετέχει. «Για όλα φταίει ο Μίδας!» και χρειάζεται «Διπλή συνείδηση» εν μέσω χρεωκοπίας. Με τη μία εκ των συνειδήσεων, θα λέγεται ότι τα «Λεφτά υπάρχουν»: Η μία δραχμή δύο, και με την άλλη θα επιτευχθεί ο αναπρογραμματισμός του χρέους με την επιφοίτηση του Διονυσίου, στο σκιώδες βασίλειο του «Αν». Σ' ένα βασίλειο που οι ποιητές σωπαίνουν και οι βουλευτές συγγράφουν ή μεταγράφονται σε καινούργιους φορείς, δίχως ουσιαστική αξία, καθώς δεν μπορούν ολικά να μεταμορφωθούν και δεν μπορούν να καταστούν τοιουτοτρόπως ικανοί.
Αξία έχει, έλεγε ο Αρίστιππος, μόνο ό,τι μπορείς να διασώσεις μαζί με τη ζωή σου σ’ ένα ναυάγιο. Αρκεί να μην είναι συναυαγός σου ένας κλέφτης, μια πουτάνα κι ο... Μίμης, γιατί τότε δύσκολα θα διασώσεις το παραμικρό σου.

Αναμένω ευχαριστήρια επιστολή για τη δωρεάν διαφήμιση που έκανα στο νεοτάξιδο (και εύχομαι καλοτάξιδο) βιβλίο...

19 σχόλια

  1. Ενας κλασσικός καιροσκόπος της πολιτικής , ενας κλασσικός πονηρός εξυπνάκιας , απο την κομμουνισμό στον ακρατο καπιταλισμό , ο Μίμης ο λεβέντης με την μόνιμη τρικυμία στο κρανίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΡΠΕΤΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις 29 Νοεμβρίου 2009 συνέβη το αδιανόητο για την μεταπολιτευτική παράγκα..

    Πριν από ένα χρόνο και κάτι ώρες, στις 29 Νοεμβρίου 2009, συνέβη το αδιανόητο. Ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε θριαμβευτικά τη Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά την ήττα της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του ιδίου έτους και την αποχώρηση το Κώστα Καραμανλή από την ηγεσία της.

    Ο χρόνος που πέρασε ήταν μεστός σε γεγονότα και εξελίξεις. Συνοψίζοντας αυτά που πέτυχε ο Σαμαράς μέσα σε ένα μόνο χρόνο μπορούμε να πούμε ότι κατάφερε μέσα σε 12 μήνες ό,τι δεν κατάφερε ο Καραμανλής σε 12 χρόνια:

    1.Παρέλαβε μια ισοπεδωμένη πολιτικά και ιδεολογικά Νέα Δημοκρατία, ύστερα από μια βαριά εκλογική ήττα, και την έκανε όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της εν μέσω σφοδρότατων επιθέσεων από το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του, αλλά εκμηδένισε κιόλας την διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    2. Ξανάδωσε στη ΝΔ ιδεολογικό στίγμα. Για πρώτη φορά η Κεντροδεξιά κάνει τις ιδέες της σημαία για να κερδίσει την κοινωνία. Δεν προσπαθεί πια να πείσει ότι… «δεν είναι δεξιά», μπας και την ψηφίσουν τίποτε απογοητευμένοι «κεντρώοι». Προβάλλει τα πιστεύω της και προσπαθεί να πείσει τους πάντες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο “κοινωνικός φιλελευθερισμός” βάλλεται σφοδρότατα αυτές τις ημέρες από την κυβερνητική παράταξη και τα εξαπτέρυγά της

    3. Έλεγξε πλήρως τη Νέα Δημοκρατία! Όχι με τον συνήθη τρόπο της κομματικής επιβολής, αλλά με μαζική προσχώρηση στελεχών του Κόμματος στις θέσεις του.

    4. Απάλλαξε το κόμμα από τα τζάκια και τις βαρονίες και διέγραψε τη Ντόρα Μπακογιάννη, πράγμα αδιανόητο για τα προηγούμενα χρόνια.

    5. Είπε ΟΧΙ στο Μνημόνιο όταν όλοι τον πίεζαν αφόρητα να πει ΝΑΙ και πρότεινε ένα εναλλακτικό οικονομικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση που μπορεί να μην πείθει ακόμα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, αλλά αποτελεί την πιο σοβαρή προσπάθεια του είδους μέχρι σήμερα.

    6. Σε μια στιγμή που όλοι έβαλαν καταιγιστικά εναντίον του για το Μνημόνιο και τις άλλες θέσεις του κατάφερε να αντεπιτεθεί και όχι μόνο να ορθώσει το ανάστημα της ΝΔ, αλλά να επιβάλλει τον αγώνα εναντίον του Μνημονίου ως κύριο πολιτικό διακύβευμα των τελευταίων εκλογών και να παρασύρει το ΠΑΣΟΚ σε αυτό.

    Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν στη Νέα Δημοκρατία για να καταφέρει να προβάλλει ως πειστικός εναλλακτικός πόλος εξουσίας και αναφέρουμε μερικά από όσα έχουμε επισημάνει κατά καιρούς: Ριζική ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού. ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Αποφασιστική βελτίωση της πολιτικής επικοινωνίας με τα πλατιά στρώματα, ενίσχυση της ιδεολογικής δουλειάς, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ κλπ κλπ – Διαβάστε κι αυτό:Τι περιμένει η κοινωνία απο τον Αντώνη Σαμαρά

    Όμως με την απόφασή του να καταψηφίσει το Μνημόνιο και να τραβήξει σαφείς διαχωριστικές γραμμές στα Εθνικά Θέματα, ο Αντώνης Σαμαράς τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια όχι μόνο του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος που διαφεντεύει ακόμα τις τύχες της χώρας. Από εδώ και πέρα αυτοί θα εισπράττουν μόνο φθορά και όταν θα κλονίζονται τα πάντα ο Αντώνης Σαμαράς και οι χιλιάδες που τον ακολουθούν θα στέκονται όρθιοι στον αγώνα για την Πατρίδα.

    «Σαν έτοιμοι από καιρό,
    σα θαρραλέοι»


    ** Η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, παρά τη λυσαλέα μάχη σε βάρος του, ήταν η απαρχή για μια νέα μέρα, ένα νέο ξημέρωμα για την Ελλάδα.

    Σε ένα χρόνο, ο νέος Αρχηγός έδειξε το δρόμο, συσπείρωσε, ενεργοποίησε πολλούς, έδωσε ελπίδα και όραμα σ’όλους μας που είμαστε κοντά του από τα φοιτητικά μας χρόνια. Χρειάζεται πολλή δουλειά, χρειάζονται φρέσκα άξια και ικανά πρόσωπα, χρειάζεται δέσμευση για υλοποίηση των αναγκαίων βημάτων από κάθε ένα από μας.
    Μπροστά μας είναι ο μακρύς, αλλά γεμάτος προσδοκίες δρόμος.
    Να τον περπατήσομε με σταθερά βήματα. Μαζί με τον Αρχηγό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσα δεν φτανει η Αλεπου τα κανει κρεμασταρια ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα τώρα ! Ποιός παίρνει στα σοβαρά τον Ανδρουλάκη !
    Λοιπόν, είναι μία ομάδα ανθρώπων που μπαινοβγαίνουν στα ΜΜΕ, αλλά στα σοβαρά δεν τούς παίρνει κανείς. Μου θυμίζουν κάτι σαν φυτά του θερμοκηπίου ή ψάρια της γυάλας. Δεν λένε τίποτα ουσιαστικό, αν τούς παρατηρήσεις καλύτερα είναι τεχνητά γραφικοί, γιατί στην πραγματικότητα είναι επαγγελματίες του συστήματος.
    Τούς προσπερνώ αδιάφορα, ειλικρινά, περισσότερα από πολλούς είχε να πεί ο Στεφανάκος, - ναι ο άνθρωπος της «νύχτας» , γιατί οι άνθρωποί της ..« μέρας» είναι καλύτεροι ,,- στό blog του...

    Οσο για τον Πάγκαλο πού όλο αναφέρεστε καί συγκρίνετε, αυτός είναι μία άλλη περίπτωση : πέρα από τον πόλεμο πού του κάνουν είναι ο εναπομείνας παλαιοκομματικός πολιτικός !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή όλα τα "ρυθμίζουν" όπως θέλουν, επειδή μας δουλεύουν με το να βρίσκουν τους φοροδιαφεύγοντες και αμέσως να εφευρίσκουν την περαίωση για να τα κουκουλώνουν, επειδή στρατιωτικοί, ιερείς, δημόσοι υπάλληλοι είμαστε αντιπαραγωγιγικοί,και επειδή ΠΟΤΕ όλοι αυτοί που τα λένε και μας καταντήσαν έτσι τώρα ΔΕΝ θα πληρώσουν, πρέπει πλέον ο κόσμος ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ!
    Μερικώς το εφαρμόσαν το καλοκαίρι, αλλά και πάλι πρέπει να ενεργοποιηθεί ο λαός.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ανεξαρτήτως το ποιον αντιπροσωπεύουν) ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ! ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Γιατί συνεχίζει ο λαός να το ψηφίζει;

    Και άντε οι πιο νέοι, αυτό το ΠΑΣΟΚ (του Παπαντωνίου) γνώρισαν, αυτό ξέρουν. Ναι αλλά υπήρχε και ΠΑΣΟΚ προ του Σημίτη, προ του χρηματιστηρίου.
    Με πράσινα λάβαρα, με πιασιάρικα συνθήματα, με φιλολαϊκές υποσχέσεις και πολιτικές, και πάει λέγοντας. Τι έγινε λοιπόν, τι μεσολάβησε, και ο κόσμος που γαλουχήθηκε με εκείνο το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να το ψηφίζει και σήμερα; Δεν βλέπουν ότι το «κίνημα» τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν, ή με αυτό που πρέσβευε πως ήταν;

    Και άντε να πεις ότι είναι θέμα ιδεολογίας, «έτσι μάθαμε έτσι ψηφίζουμε». Ναι αλλά και στο ΝΑΤΟ συνεχίζουμε να είμαστε, και στην νεότερη σκληρότερη εκδοχή της ΕΟΚ. Οπότε; Είναι δυνατόν κάποιος που ήταν γνήσιος θαυμαστής των υποσχέσεων του νεαρού τότε ΠΑΣΟΚ, να υπερψηφίζει πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σιδηροδέσμια και αναισθητοποιημένη στις δαγκάνες της τρόικας; Να ακούει κάθε μέρα για νέα μέτρα λιτότητας και να τους χειροκροτάει; Να του λένε πως όλοι μαζί τα φάγαμε, και αυτός να τους ψηφίζει; Να μεθοδεύουν διάλυση του κοινωνικού κράτους, και όχι μόνο να μην ανοίγει μύτη αλλά και να βγάζουν και περιφερειάρχες; Να προαναγγέλλουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και οι ψηφοφόροι του να εγκρίνουν και να επαυξάνουν;

    Μήπως πάθαμε γενική παράκρουση ως λαός; Μήπως είμαστε σε βυθιότητα; Μήπως όντως μας ψεκάζουν;

    Θα ήθελα να μπορούσα (ως δια μαγείας) να βγω στη τηλεόραση και να απευθύνω ένα ερώτημα σε όλα τα εκατομμύρια εκείνων των γνήσιων καθημερινών ανθρώπων που συνεχίζουν να πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ και που συνεχίζουν να το ψηφίζουν:
    Μα πάτε καλά ;
    Είναι δυνατόν να νομιμοποιείτε την ξεφτίλα ;
    Δεν βλέπετε ;
    Δεν αφουγκράζεστε ;
    Δεν κατανοείτε τι γίνεται ;
    Πόσο πιο πολύ πρέπει να σας πηδήξουν για να πονέσετε ;

    Φτύστε τους επιτέλους.
    Όπως μας έφτυσαν αυτοί,
    και συνεχίζουν να μας φτύνουν καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καραγκιοζακος μεραμπελιωτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο και μόνο ότι είναι αραβοκρητικός είναι αρκετό για να κριθεί ως γλοιώδης ΠΑΣΟΚος οπαδός της Αλλάχ (Σεληνιακή θεότητα της αραβικής χερσονήσου που την μετέτρεψε ο Μουχαμάντ ο τρισπούστιος σε ανδρική θεότητα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ασε που τον εδειρε η κακια χουντα και αυτον......που το πας λιγο το χεις κοτζαμ λεβεντοπαιδο ο μιμαρας να τον δειρουν οι χουντικοι???? μιμαρας ο λεβεντες ι αντιστασιακος που τολμησε η κακια χουντα να σηκωσει χερι πανω του.....αχ ποσο υπεφερες συντοφε μιμαρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΤΣΕ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ.ΑΣΕ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ,ΦΤΩΧΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΦΟΝΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΦΑΓΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ , ΒΡΩΜΟΒΙΒΛΙΑ ,ΓΡΑΨΕ ,ΣΚΑΤΟΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΟΥ. ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΧΟΝΕΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΑΧ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΚΟΝΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΕ.ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ . ΚΑΘΙΚΙΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΣΑΥΡΑ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανδρουλακης μπιστης δαμανακη κουναλακης...ανθρωπιδια αισχιστου ειδους, προδοτες με μαυρες κουκουλες, επαγγελματιες φασιστες...πλουσιοι ανθελληνες και προπαντων αντιρατσιστες αφου εκει ειναι η μεγαλη κονομα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ ,ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ .ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΣΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ.ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΣΑΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ,
    ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και όμως, και σήμερα, πάλι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχουμε.
    Σε γκραν γκινιόλ έκδοση, βέβαια.

    Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει εκείνο το ΠΑΣΟΚ με το σημερινό; Τι σχέση μπορεί να έχει ο Τσοβόλας με τον Παπακωνσταντίνου; Ο Γεννηματάς με τον Ραγκούση; Η Μελίνα με τον Γερουλάνο;
    Απορώ και εξίσταμαι.
    ....................................Ξεχνάς όμως,ότι κι οί Παπακωνσταντίνου,Ραγκούσης,
    Γερουλάνος κ.α.,τής ίδίας ράτσας πράσινων τρωκτικών είναι κι αυτοί δλδ τής ράτσας laliotius akius mantelius pagalopigius zivagos lamogios pasokus-pasokus!!!!

    Εμείς οί ''παλαιότεροι'' πού γνωρίσαμε/γνωρίζουμε καί τούς πρώτους αλλά καί τούς δεύτερους τής πασοκο-αλητο-ελιτ,δέν διακρίνουμε καμμία διαφορά ή αλλαγή, τών χαρακτηριστικών τής συγκεκριμένης ράτσας!!!!

    Είναι όπως ό καρχαρίας,πού διά 300 εκατ.χρόνια,από τήν εμφάνισή του στήν γή,παραμένει χωρίς νά έχει υποστή καμμία μετάλλαξη (καί στό ένστικτο αλλά καί στήν βιολογικήν ""αρχιτεκτονικήν"" δομήν του).

    Μετά από χρόνια δέ,όταν ό ιστορικός τού μέλλοντος,αποφασίσει νά αποτυπώση στίς σελίδες τής Ιστορίας, τά γεγονότα τών 35 τελευταίων ετών (1975-2010),θά αναφέρεται στήν πολιτείαν ΠΑΣΟΚ περιγράφοντάς την,ώς τήν ""ΧΕΙΡΙΣΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ"" στήν Ελλάδα,
    χειρότερη κι από τίς
    ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δείτε φίλοι μου με κατανόηση και τον Ανδρουλάκη, να επιβιώσει προσπαθεί κι` αυτός. Έτσι επιβίωναν πάντα οι κατωμερίτες, οι πασπαρίτες.... Γιατί οι κατωμερίτες κι` αν έχουσι ψυχή σαν του πουλιού θάναι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Ανδρουλάκης είναι πανέξυπνος και πάντα εξαιρετικά ενημερωμένος. Α, και μην ξεχάσω το επάγγελμά του είναι η διαχείριση ρίσκου.Ένα από τα δυσκολότερα και πλέον κερδοφόρα. Και ασφαλώς δυσκολότερο από του υπουργιλίκι. Επιπλέον, είναι πάντοτε παρών δια των εκπομπων του και του μπλογκ. Για άλλη μια φορα, Παπαριώτη, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανδρουλάκης,
    ένα φερέφωνο της Νέας Εποχής.
    Αλιτήριος. Διεστραμμένος.
    Αισχρός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο κλασσικός γλοιώδης, αριστερός της εποχής μας. Πουλάει και τη μάνα του για λίγη μιντιακή προβολή. Βάρος και στο χώμα που πατάει.... όπως οι περισσότεροι αριστεροί σήμερα. Τεμπέληδες, ανεπάγγελτοι, προβοκάτορες, υποκριτές, ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση