GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια περίεργη απόφαση της Τ. Μπιρμπίλη για την ανακύκλωση...

Πώς διόρισε το golden boy της ανακύκλωσης στο ΔΣ του νέου εθνικού οργανισμού, που κάνει τους ελέγχους, ενώ την ίδια στιγμή είναι και ελεγχό...

Πώς διόρισε το golden boy της ανακύκλωσης στο ΔΣ του νέου εθνικού οργανισμού, που κάνει τους ελέγχους, ενώ την ίδια στιγμή είναι και ελεγχόμενος ως γενικός διευθυντής ιδιωτικής ΑΕ που κάνει χρυσές δουλειές στο χώρο αυτό!

Από τον Παναγιώτη Πετρόπουλο
PRESS-GR ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τελικά με το μανδύα της πράσινης ανάπτυξης φαίνεται ότι έχουν καλυφθείμεγάλες δουλειές και υψηλοί τζίροι, με σημαντικές αμοιβές αλλά και διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ.
Περίοπτη θέση στο οικοδόμημα αυτό, κατέχει ο κ. Γιάννης Ραζής (φωτογραφία αριστερά), Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. της ΕΕΑΑ.
Η ΕΕΑΑ αποτελεί το συλλογικό σύστημα για την ανακύκλωση των συσκευασιών, που εφαρμόζει το γνωστό σύστημα με τους «μπλε κάδους» και αποτελείται από ιδιωτικές εταιρείες. Η ΕΕΑΑ έχει εξασφαλισμένα έσοδα από τις χρηματικές εισφορές που υποχρεούνται να πληρώνουν οι εταιρίες που διαθέτουν στην ελληνική αγορά προϊόντα σε συσκευασία, σύμφωνα με το νόμο 2939/2001 που ισχύει σήμερα.
Ο κ. Ραζής, από τη θέση του Διευθυντή από την έναρξη λειτουργίας της ανώνυμης εταιρίας, έχει διαχειριστεί συνολικά 186.015.000,10 ευρώ για το διάστημα 2003 – 2009, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της ΕΕΑΑ.
Όμως τα στελέχη της ΕΕΑΑ αμείβονται εξαιρετικά καλά, με τα χρήματα των εταιριών που πληρώνουν, δηλαδή με τα χρήματα όλων μας, αφού οι καταναλωτές τελικά πληρώνουν την αξία του προϊόντος. Τα συνολικά κόστη διοικητικής λειτουργίας της ΕΕΑΑ είναι 7.728.779,12 ευρώ, για την περίοδο 2003 – 2009. Καθόλου άσχημα!
Ο κ. Ραζής, ως Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑΑ, είναι από τους προνομιούχους Ελληνες που αμείβεται πλουσιοπάροχα. Το 2009 (ελέω «μνημονίου ανακύκλωσης» και όχι λόγω «μνημονίου ΔΝΤ») είχε μια πολύ σημαντική αύξηση μισθοδοσίας, σε σχέση με το 2008, της τάξης σχεδόν του 25-30%! Είναι από τους ελάχιστους Ελληνες μισθωτούς που αύξησε τόσο πολύ την αμοιβή του, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Για αυτό πλέον θεωρείται golden boy της ανακύκλωσης που φέρεται να έχει και υψηλότερους στόχους, θέλοντας να φτάσει την -πολύ μεγαλύτερη- μισθοδοσία του προέδρου της ΕΕΑΑ, Λουκά Κόμη.
Ένα πρώτο συμπέρασμα με βάση αυτά τα στοιχεία θα ήταν ότι  η ανακύκλωση έχει χρυσό, αν και όταν δει κανείς, βέβαια, τα αποτελέσματα του Ισολογισμού του 2009 της ΕΕΑΑ, διερωτάται γιατί είχε τόσο μεγάλη αύξηση ο κ. Ραζής, αφού η εταιρία είχε αύξηση ζημιών κατά 125%. Από ζημιές 8.221.910,91 ευρώ το 2008, κατάφερε και είχε ζημιές 18.551.570,89 ευρώ τη χρήση του 2009. Αύξηση ζημιών 125% η εταιρία, αύξηση μισθοδοσίας 25% ο Γενικός Διευθυντής! Καθόλου άσχημα!
Ο κ. Γιάννης Ραζής εκτός από golden boy είναι και πολυθεσίτης. Είναι και πρόεδρος της Εταιρείας Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού για την ανακύκλωση.
Έτσι λοιπόν, επειδή δεν του έφτανε η θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΕΑΑ, κατάφερε να γίνει και...
 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και  Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και  Κλιματικής Αλλαγής.
 Σύμφωνα λοιπόν με την υπ’ αριθμ. 32771/28.7.2010 (ΦΕΚ 285 / 24.8.2010) απόφαση της υπουργού ΠΕΚΑ, Τίνας Μπιρμπίλη, ο Γ. Ραζής δεν έγινε μόνο μέλος του ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ, αλλά ορίστηκε εκεί ως εκπρόσωπος του  υπουργείου. Και το χειρότερο: ορίστηκε ως εκπρόσωπος του υπουργείου  με την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή της ΕΕΑΑ, δδηλαδή της ιδιωτικής εταιρείας ανακύκλωσης!
Δηλαδή, ο Γιάννης Ραζής είναι και ελέγχων (ως μέλος του Δ.Σ.) είναι και ελεγχόμενος (ως εκπρόσωπος της ΕΕΑΑ που είναι ιδιωτικό συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης).
Είναι όμως εξαιρετικά πιθανό, το συγκεκριμένο πρόβλημα να μην έχει υποπέσει στην αντίληψη της υπουργού και να υπέγραψε την απόφαση ορισμού χωρίς να έχει γνώση των συνεπειών της. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι συνήθως πολυάσχολοι υπουργοί πέφτουν θύματα των συμβούλων τους, οι οποίοι τους προωθούν τα προς υπό υπογραφή έγγραφα μέσα σε πιεστικές προθεσμίες ώστε να μην έχουν χρόνο να «ψάξουν» κάθε θέμα. Εικάζεται ότι αυτό μπορεί να συνέβη και εν προκειμένω αλλιώς θα ήταν πολιτικά αυτοκτονική μια τέτοια επιλογή που καθιστά ελέγχων τον ελεγχόμενο.
 Γιατί ο Γιάννης Ραζής είναι ελέγχων;
Είναι ελέγχων, αφού σύμφωνα με το αρθρο 3 του Προεδρικού Διατάγματος 99 (ΦΕΚ Α’ 154/31.7.2008), το Δ.Σ. του ΕΟΕΔΣΑΠ (δηλαδή του εθνικού οργανισμού για την ανακύκλωση που υπάγεται στο υπουργειο), μεταξύ των άλλων:
- Χορηγεί εγκρίσεις συστημάτων συλλογικής διαχείρισης
- Χορηγεί πιστοποιητικά εναλλακτικής διαχείρισης στα συστήματα συλλογικής διαχείρισης
- Εντέλλεται τη διενέργεια ελέγχων προς συστήματα συλλογικής διαχείρισης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 2939/2001
- Συνάπτει συμφωνίες με συστήματα συλλογικής διαχείρισης για την επίτευξη των σκοπών του ΕΟΕΔΣΑΠ
Επιπλέον, το ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 20 του νόμου 2939/2001 (ΦΕΚ Α’ 179/6.8.2001), όπως αυτό τροποποιήθηκε με το αρθρο 6 του νόμου 3854/2010 (ΦΕΚ Α’ 94/23.6.2010), υποβάλλει αιτιολογημένη εισήγηση, προς τον υπουργό ΠΕΚΑ ή το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας, για την επιβολή Διοικητικών Κυρώσεων προς συστήματα συλλογικής διαχείρισης.
Τι θα γίνει άραγε, εάν στο ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ:
- Έλθει για έγκριση ανταγωνιστικό (προς την ΕΕΑΑ) σύστημα συλλογικής διαχείρισης συσκευασιών;
- Έλθει για έγκριση αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΕΑΑ (που ήδη έχει υποβληθεί) αλλά και ανταγωνιστικών (προς την ΕΕΑΑ) συστημάτων;
- Έλθει για έγκριση το πιστοποιητικό εναλλακτικής διαχείρισης της ΕΕΑΑ αλλά και ανταγωνιστικών (προς την ΕΕΑΑ) συστημάτων;
- Προκύψει θέμα διενέργειας ελέγχων στην ΕΕΑΑ; Θα το γνωρίζει εκ των προτέρων η ΕΕΑΑ;
- Προκύψει θέμα διενέργειας ελέγχων σε ανταγωνιστικά (με την ΕΕΑΑ) συστήματα;
o Έλθει για έγκριση η απόφαση για εισήγηση επιβολής διοικητικών κυρώσεων εναντίον της ΕΕΑΑ ή ανταγωνιστικών (προς την ΕΕΑΑ) συστημάτων;
 Γιατί ο κ.  Ραζής είναι ελεγχόμενος;
Είναι ελεγχόμενος, αφού σύμφωνα με το άρθρο 3 του Προεδρικού Διατάγματος 99 (ΦΕΚ Α’ 154/31.7.2008) αλλά και το Άρθρο 20 του Νόμου 2939/2001 (ΦΕΚ Α’ 179/6.8.2001), ), όπως αυτό τροποποιήθηκε με το αρθρο 6 του Νόμου 3854/2010 (ΦΕΚ Α’ 94/23.6.2010), από το Δ.Σ. του ΕΟΕΔΣΑΠ θα αποφασιστεί:
-H χορήγηση, ή μη, της ανανέωσης έγκρισης του συστήματος συλλογικής διαχείρισης της ΕΕΑΑ!
- Η χορήγηση, ή μη, πιστοποιητικού εναλλακτικής διαχείρισης στο σύστημα συλλογικής διαχείρισης της ΕΕΑΑ !
- Η εντολή για διενέργεια ελέγχων προς το σύστημα συλλογικής διαχείρισης της ΕΕΑΑ !
- Η σύναψη συμφωνίας (άρα και ελέγχου της υλοποίησης αυτής) μεταξύ του συστήματος συλλογικής διαχείρισης της ΕΕΑΑ και του ΕΟΕΔΣΑΠ !
- Η αιτιολογημένη εισήγηση για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων προς το σύστημα συλλογικής διαχείρισης της ΕΕΑΑ !
ΑΡΑ, Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΡΑΖΗ (ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΕΑΑ Α.Ε.), ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΕΔΣΑΠ, ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ (ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (για να καλύψει τα προβλήματα και παρατυπίες της ΕΕΑΑ ή για να ενισχύσει ένα σύστημα που μέχρι πρόσφατα ήταν μονοπώλιο;) !
Ποιοι άραγε παρέσυραν την υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, προς την παράνομη αυτή επιλογή; Για ποιο λόγο και με ποια οφέλη ;
Λογικά ερωτήματα που θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις και ενέργειες, διότι το περιτύλιγμα της πράσινης ανάπτυξης ενίοτε κρύβει ιδιοτέλειες. Και εάν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα και δεν χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση τότε το μεγάλο όραμα της κυβέρνησης περί πράσινης ανάπτυξης κινδυνεύει να αποδειχθεί «μία από τα ίδια», δηλαδή μέρος του προβλήματος της αδιαφάνειας, των χαριστικών πράξεων και του εύκολου πλουτισμού σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

27 σχόλια

  1. ΦΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    ΚΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

    ΦΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.

    Ο ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο γ΄
    Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ.
    ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ...ΜΙΑ...ΜΙΑ
    ΠΟΥ ΣΑΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΘΟΥΝ.

    ΦΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΣΚΥΛΙΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΠΑΝΤΑ ΥΑΙΝΕΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ
    ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΑΤΕ
    ΔΕΝ ΧΟΤΡΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΦΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Η Ευρωπαικη νεολαια σε Παρισι Λονδινο ακολουθωντας την Ελληνικη ξεσηκωνεται εναντια της ολιγαρχιας!!

    Πρωι πρωι για να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΝΕΙΟΥ 1973 ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΟΥ 2008 και για να τους "κοψουμε τα ποδια" στους δεξιους

    να παμε να ψηφισουμε προοδευτικους Δημοκρατικους Δημαρχους και Περιφερειαρχες ειπε παλι στη Μηλιωνη σημερα ο δρ Κουτσουκος

    Προσοχη η δεξιά μελλοντικά, αν τύχει και ξαναγίνει Κυβέρνηση, όχι μόνο θα υπογράψει «νέο πιο δουλικό Μνημόνιο» και το ΚΚΕ το γνωρίζει, αλλά θα ξεπουλήσει και την Ακρόπολη!

    Λενε οτι η τακτική του ΚΚΕ είναι λίγο «αφελής» απέναντι στη δεξιά, αν δεν είναι συνειδητά «προδοτική».

    Βεβαια αν το ΚΚΕ αν θέλει ίσες αποστάσεις από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει «άκυρο ή λευκό» και όχι κρυφά – φανερά να ψηφίζει Ν.Δ.!!

    Λενε οτι τρέμουν τα κόκκαλα των αγωνιστών του ΚΚΕ με την τακτική της «κυρίας με την βίλλα στον Διόνυσο»!

    Ψηφο στον Σγουρο παρα τα λαθη, ψηφο στον Καμινη που μπορει να κανει την εκπληξη ψηφο στοnΜιχα και στο Πασοκ το μονο κομμα εγγυηση σημερα!

    Λεωνιδας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AYTH EINAI AKOMA YPOYRGOS??

    SKOYPA REEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πέος είναι το έξω γεννητικό όργανο του άρρενος τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα και ειδικά στον άνθρωπο και στα θηλαστικά αποτελεί ταυτόχρονα τμήμα της αποχετευτικής μοίρας του ουροποιητικού συστήματος και της εκφορητικής μοίρας του γεννητικού συστήματος. Σε πολλά θηλαστικά (όχι στον άνθρωπο) αποτελείται και από οστό. Η λειτουργία του πέους είναι πολύ σημαντική στην αναπαραγωγή, υποβοηθώντας την εναπόθεση γεννητικού υλικού στον κόλπο της γυναίκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα σκουπίδια ο κ. Σγουρός;
    ====================================

    Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά ο κ. Σγουρός σε κάθε απάντηση που δίνει για κάποιο περίεργο λόγο μπλέκει μέσα την ιστορία των σκουπιδιών. Η καλύτερα αυτή της «διαχείρισης των απορριμμάτων».

    Εάν αναρωτιέστε λοιπόν γιατί ο κ. Σγουρός δείχνει τέτοιο ζήλο για την ανάγκη εφαρμογής του περιφερειακού σχεδιασμού (του 2003 επί Βάσως Παπανδρέου) η απάντηση έρχεται εδώ.

    Τα σκουπίδια έχουν χρυσό και σε καμία περίπτωση δεν είναι για …πέταμα.

    Ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (των ξεπερασμένων ΧΥΤΑ) στη Κερατέα και το Γραμματικό.

    Κάτι ανάλογο με το χάλι δηλαδή που επικρατεί στα Άνω Λιόσια.

    Σε αυτό το σχεδιασμό, από όσο ξέρω αντιδρούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, έχουν στο πρόγραμμά τους: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ.

    Ο κ. Σγουρός διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά πως είναι υπέρ του Περιφερειακού Σχεδιασμού, άρα και υπέρ των νέων χωματερών στην Ανατολική Αττική.

    Άραγε τι σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει;

    Γιατί βιάζεται τόσο και το θέτει ως επιτακτική αναγκαιότητα;

    Γιατί δε προτάσσει τις νέες τεχνολογίες και την ενίσχυση της ανακύκλωσης αλλά επιμένει σε παρωχημένες λύσεις με έναν ξεπερασμένο περιφερειακό σχεδιασμό;

    Γιατί δε σκέφτεται με κριτήριο τη τσέπη των πολιτών αλλά και τις περιβαλλοντικές παραμέτρους;

    Ελπίζω να το αυτό θυμηθούν όσοι ψηφίσουν αύριο στη Περιοχή. Αλλά και να το ξαναθυμηθεί το 24% του Γραμματικού που ψήφισε τον κ. Σγουρό.

    Διαβάστε κι αυτό:

    Ιδρύεται ο “πράσινος ΣΕΒ”, με το τίτλο ΣΕΒΙΑΝ

    Στη συγκρότηση «Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης» με τίτλο ΣΕΒΙΑΝ προχώρούν στις 12 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι 21 εταιριών με επιχειρηματική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τομέα.

    Κύριος στόχος του ΣΕΒΙΑΝ είναι η ανάπτυξη σύγχρονης βιομηχανίας ανακύκλωσης, αξιοποίησης των αποβλήτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας από αυτά, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

    Ουσιαστικά στη κίνηση αυτή συμμετέχουν οι πιο σημαντικοί φορείς της Ανακύκλωσης και της Διαχείρισης Απορριμμάτων (εκτός από την intrakat του Κόκκαλη) και Αστικών Αποβλήτων μαζί με όλες τις μεγάλες παραδοσιακές τσιμεντοβιομηχανίες.

    Με λίγα λόγια τα σκουπίδια των εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων αποτελούν ταυτόχρονα και πρώτη ύλη για τις τσιμεντοβιομηχανίες. Και εκεί εδραζεται αυτή η οριζόντια σύνδεση των επιχειρήσεων.

    Ως πρωτεργάτης αυτής της δράσης φαίνεται πως ήταν η εταιρεία Ηλέκτωρ, περιβαλλοντικός βραχίονας της Ελλάκτωρ, συμφερόντων Μπόμπολα.

    Έχει σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον να δούμε που αποσκοπέι αυτή η σημαντική κίνηση όλων αυτών των μεγάλων επιχειρήσεων.

    Θα έχουμε και συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα σκουπίδια ο κ. Σγουρός;
    Από factorx στις 13/11/2010
    Share

    Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά ο κ. Σγουρός σε κάθε απάντηση που δίνει για κάποιο περίεργο λόγο μπλέκει μέσα την ιστορία των σκουπιδιών. Η καλύτερα αυτή της «διαχείρισης των απορριμμάτων».

    Εάν αναρωτιέστε λοιπόν γιατί ο κ. Σγουρός δείχνει τέτοιο ζήλο για την ανάγκη εφαρμογής του περιφερειακού σχεδιασμού (του 2003 επί Βάσως Παπανδρέου) η απάντηση έρχεται εδώ.

    Τα σκουπίδια έχουν χρυσό και σε καμία περίπτωση δεν είναι για …πέταμα.

    Ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (των ξεπερασμένων ΧΥΤΑ) στη Κερατέα και το Γραμματικό.

    Κάτι ανάλογο με το χάλι δηλαδή που επικρατεί στα Άνω Λιόσια.

    Σε αυτό το σχεδιασμό, από όσο ξέρω αντιδρούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, έχουν στο πρόγραμμά τους: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ.

    Ο κ. Σγουρός διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά πως είναι υπέρ του Περιφερειακού Σχεδιασμού, άρα και υπέρ των νέων χωματερών στην Ανατολική Αττική.

    Άραγε τι σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει;

    Γιατί βιάζεται τόσο και το θέτει ως επιτακτική αναγκαιότητα;

    Γιατί δε προτάσσει τις νέες τεχνολογίες και την ενίσχυση της ανακύκλωσης αλλά επιμένει σε παρωχημένες λύσεις με έναν ξεπερασμένο περιφερειακό σχεδιασμό;

    Γιατί δε σκέφτεται με κριτήριο τη τσέπη των πολιτών αλλά και τις περιβαλλοντικές παραμέτρους;

    Ελπίζω να το αυτό θυμηθούν όσοι ψηφίσουν αύριο στη Περιοχή. Αλλά και να το ξαναθυμηθεί το 24% του Γραμματικού που ψήφισε τον κ. Σγουρό.

    Διαβάστε κι αυτό:

    Ιδρύεται ο “πράσινος ΣΕΒ”, με το τίτλο ΣΕΒΙΑΝ

    Στη συγκρότηση «Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης» με τίτλο ΣΕΒΙΑΝ προχώρούν στις 12 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι 21 εταιριών με επιχειρηματική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τομέα.

    Κύριος στόχος του ΣΕΒΙΑΝ είναι η ανάπτυξη σύγχρονης βιομηχανίας ανακύκλωσης, αξιοποίησης των αποβλήτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας από αυτά, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

    Ουσιαστικά στη κίνηση αυτή συμμετέχουν οι πιο σημαντικοί φορείς της Ανακύκλωσης και της Διαχείρισης Απορριμμάτων (εκτός από την intrakat του Κόκκαλη) και Αστικών Αποβλήτων μαζί με όλες τις μεγάλες παραδοσιακές τσιμεντοβιομηχανίες.

    Με λίγα λόγια τα σκουπίδια των εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων αποτελούν ταυτόχρονα και πρώτη ύλη για τις τσιμεντοβιομηχανίες. Και εκεί εδραζεται αυτή η οριζόντια σύνδεση των επιχειρήσεων.

    Ως πρωτεργάτης αυτής της δράσης φαίνεται πως ήταν η εταιρεία Ηλέκτωρ, περιβαλλοντικός βραχίονας της Ελλάκτωρ, συμφερόντων Μπόμπολα.

    Έχει σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον να δούμε που αποσκοπέι αυτή η σημαντική κίνηση όλων αυτών των μεγάλων επιχειρήσεων.

    Θα έχουμε και συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καθε μερα! ειχαμε και καινουρια ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ μετρα..

    Καθε μερα! στην κυριολεξια.
    Πληρωναν οι φτωχοι τα κλεψιμαικα των πολιτικων και των πλουσιων.

    Εδω και δυο εβδομαδες ομως ησυχια λογω εκλογων..
    Μεχρι και το κωλοκαναλο τους το Μπομπολο-MEGA εχει σιγησει..

    Δυο ημερες ησυχιας μεινανε ακομα ομως...

    Αν ριξετε υπερ του μνημονιου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αυριο,

    ετοιμαστειτε απο Δευτερα για τις ωραιες εποχες ξανα..
    ετοιμαστειτε παλι για καθημερινο:

    MEGA
    ΔΝΤ
    ΠΑΣΟΚ
    ΠΑΓΚΑΛΟ
    ΓΑΠ
    ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ
    ΚΑΨΗ
    ΤΡΕΜΗ
    ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ
    ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ
    ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    ΡΕΠΠΑ
    ΚΩΝΣΤΑ

    και τις λοιπες εμετικες σκατοφατσεσ του μνημονιου...

    ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΤΕ ΦΑΠΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιλεγμένοι και όχι εκλεγμένοι, είναι κάποιοι. Και κάνουν τη δουλειά για την οποία τους επέλεξαν. Απλό.

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαινεται οτι η Μπιρμπιλω το τραγουδαει καλα το"κουβαδακι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΞΥΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΕ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΩ ΥΠΑΡΞΗΣ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑ.ΟΥΣΤ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ.ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΥΒΑΣ ,Η ΦΑΚΛΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΡΙΖΑΣ.Η ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ .ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΤΕ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΣΑΣ.ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΕΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ .ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ,ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΖΑ ,ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΕΙΤΕ.ΕΜΠΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΛΟ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΣΟΚ δεν ΘΈΛΑΤΕ, φατε το στην μάπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΑΖΕΣΤΕ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

    ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΜΑΛΑΚΟΧΑΧΟΛΙΑ.
    ΟΣΟ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΥΣΠΣΙΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ...ΤΟΠΟΥ....
    ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ...
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΑΧΟΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.

    ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 1945 ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1981 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ .

    ΠΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ .
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΙΑ ΖΩΗ.
    Η ΚΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕΓΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρα μαλακες. Για να γινει κανεις υπουργος στην κοινοβουλευτικη δικτατορια που εχουμε, πρεπει να εχει λεφτα, πολλα λεφτα για να στηριξει την εκλογικη του καμπανια και να ειναι ειτε διαπιστωμανο κομματοσκυλο-κωλογλυφτης του εκαστοτε πρωθυπουργου, ή να φοβαται ο πρωθυπουργος να τον αφησει εξω αμα εχει επιρροη στο κομμα και αντιδρα.
    Τα λεφτα που χρειαζονται τα χρηματοδοτους μεσω των μαυτων κομματικων ταμειων, "κρατικοδιαιτοι" επιχειρηματιες. που σαν ανταλλαγμα θα ζητησουν να παρουν της παναγιας τα ματια απο δημοσια εργα και εξυπηρετησεις.
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
    ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ψηφο στον Σγουρο παρα τα λαθη, ψηφο στον Καμινη που μπορει να κανει την εκπληξη ψηφο στοnΜιχα και στο Πασοκ το μονο κομμα εγγυηση σημερα!

    Λεωνιδας Πασοκ

    ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ
    ΜΑΛΑΚΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιό golden boy Ραζής?
    Ο Μάρκος Σεφερλής είναι στή φωτό.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ ΣΑΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ;

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΕΡΙΚΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΡΟ ΔΟΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΡΑΖΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΣΕΝΗΣ
    ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑφοιΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ γιώργος-νικος-αντρικος + Μάργκαρετ & μιμή.
    ΜΕΝΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ
    ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ
    ΚΟΚΑΛΗΣ
    ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ
    ΨΥΧΑΡΗΣ
    ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
    ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
    ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
    ΜΑΝΤΕΛΗΣ
    ΣΤΑΗ
    ΛΙΑΝΗ
    ΚΑΣΟΓΚΙ
    ΚΑΛΑΚΓ ΤΖΩΝ
    ΚΑΨΗΣ
    ΚΟΥΡΗΣ
    ΕΥΓ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ
    ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ
    ΔΕΛΑΤΟΛΛΑΣ
    ΤΡΑΚΓΑΣ
    ΚΥΡΤΣΟΣ
    ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ
    ΘΕΜΟΣ ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ ΜΕ 5 ΕΚΑΤ.
    ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΕΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ 15 ΕΚ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ "ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΎΡΓΗΤΟΙ" ...ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

    ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ !!!!!!

    Υπάρχουν δύο μόνο ψηφοδέλτια: του Μνημονίου και της Ελπίδας...

    " Σήμερα, μπροστά στις κάλπες, υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια:
    Το ψηφοδέλτιο της κυβέρνησης για το Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και το ψηφοδέλτιο της Ελπίδας που ανοίγει δρόμους, ανοίγει προοπτικές για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.
    Το παντοδύναμο μήνυμα του λαού, από τη Δευτέρα, για αλλαγή πορείας της κυβέρνησης, κανείς δεν θα μπορέσει να υποκριθεί και να πει ότι δεν το είδε, δεν το άκουσε ή δεν το κατάλαβε.
    Ευχαριστώ πολύ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΣΜΑΡΑΣ».

    * Λογικά τα exit poll πρέπει να έχουν βγει.
    Από τα πράσινα blogs βλέπω μούγκα στη στρούγκα.

    * Εδώ και τώρα εκλογές.
    Οι ταγματασφαλίτες ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ που κυβερνούν,πρέπει να φύγουν …χθες.

    Απάντηση..

    * word up, man. εκλογές εδώ και τώρα. ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ τσιράκια ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στο λαιμό να σας κάτσουν παλιολινάτσες και να ψοφήσετε.

    Μας έχει ξεκωλιάσει την ζωή ο παλαβογιωργάκης και ακόμα τα ζώα οι νεοέλληνες τρέχουν να τον στηρίξουν

    ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γαμώ το Χρ...... τους δεν υπάρχει ένας άνεργος με ικανά προσόντα να τον βάλουν σε αυτή τη θέση παρά βάζουν τα λαμόγια και τα ραμολιμέντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010
    Αργύρης Λαφαζάνης: "...δεν μπορώ να έχω καμία σχέση με το “ΠΑΣΟΚ” των Παπαδόπουλου-Λαμπράκη."
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Θέμα: Η πανωλεθρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Χαλκιδική αποτέλεσμα επιλογών σκοπιμότητας και άθλιων μεθοδεύσεων.

    ----------------------------------------------------------------------
    ...... και άθλιων μεθοδεύσεων.


    ...... και άθλιων μεθοδεύσεων.


    ...... και άθλιων μεθοδεύσεων.


    ...... και άθλιων μεθοδεύσεων.


    ----------------------------------------------------------------------

    ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ) !!!

    -----------------------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Se pion borei na aresei afti i isteriki gomenitsa pou misei akomi kai ton eafto tis??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση