GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εξόφληση των τοκογλύφων δεν είναι ένα λαϊκο όραμα!...

Του Λεωνίδα Ορφανουδάκη Πήγα το πρωί να αφήσω ένα γαρίφαλο στο πολυτεχνείο όπως κάνω ανελλιπώς εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Κάποιοι κατάθεταν...

Του Λεωνίδα Ορφανουδάκη
Πήγα το πρωί να αφήσω ένα γαρίφαλο στο πολυτεχνείο όπως κάνω ανελλιπώς εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Κάποιοι κατάθεταν δίπλα μου στεφάνια αποδοκιμαζόμενοι. Έφαγα ένα μπουκάλι νερό (ευτυχώς στην πλάτη και μικρό) , ενώ γύρο μου πετούσαν πολλά κύπελλα με καφέ και λίγα νεράντζια.
Κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε σε τέτοιες συνθήκες να σφυρηλατήσουμε τη λαϊκή ομοψυχία έβριζαν ακόμα και τον πεθαμένο πριν από μισό αιώνα Γέρο Γιώργο Παπανδρέου. Πετούσαν αντικείμενα και αντιμνημονιακά συνθήματα και φώναζαν κομουνιστικές ατάκες. Πλησίασα αγανακτισμένος ένα πάγκο με νεολαίους της ΚΝΕ έξω από την Πύλη και τους ζήτησα εξηγήσεις.
Δεν είναι δικοί μας μου είπαν δεν είναι...
 του ΚΚΕ. Μα φωνάζουν υπέρ του ΚΚΕ τους ξαναλέω τι είναι προβοκάτορες; Ξαναπήγα μέσα και κατευθύνθηκα στην ομάδα από όπου μου είχε έλθει το μπουκάλι με το νερό. Τι γίνεται ρε παιδιά έτσι βοηθάτε εσείς να ενωθεί ο λαός κα να αντιδράσει ενωμένος στις δύσκολες καταστάσεις που μας βρήκαν. Η ΚΝΕ απέξω λέει πως δεν είστε κομουνιστές! Τι είστε τελικά προβοκάτορες;
Αυτοί δεν είναι κομουνιστές μου απάντησαν εκείνοι, εννοώντας τους Κνίτες. Αν και είμαι χρόνια στο κουρμπέτι άργησα να καταλάβω, κάποιοι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ήταν. Κάνουν και αυτοί όπως κάνει καθένας μας αυτό που μπορεί και νομίζει σωστό. Δεν τους αδικώ. Αυτό συμβαίνει σαν φυσική συνέπεια στις δύσκολες ώρες στους λαούς όταν δεν υπάρχει μεγάλος ηγέτης ή μεγάλη ιδέα για να τους ενώσει όλους. Άλλοι λουφάζουν στους καναπέδες τους και άλλοι διαμαρτύρονται και αντιδρούν ενεργά στους δρόμους, όμως χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, καθένας όπως νομίζει.
Αυτό αντί να ενώσει τον λαό σε κοινό μέτωπο ενέχει τον κίνδυνο να τον διχάσει. Οι ύβρεις που άκουσα σήμερα στο Πολυτεχνείο κάθε άλλο παρά προμηνύουν ένα ευρύτατο λαϊκό μέτωπο, πράγμα που είναι το μεγάλο ζητούμενο για το Έθνος όπως έχουν τα πράγματα σήμερα . Παρά τον κίνδυνο διχασμού, που είναι υπαρκτός, εγώ ψυχικά δεν θα ταυτιστώ ποτέ με αυτούς που παραιτούνται και κάθονται ήσυχα στα σπίτια τους περιμένοντας μοιρολατρικά το ορατό πλέον τέλος. Προτιμώ αυτούς που αντιδρούν έστω και αν επιτίθενται και σε εμένα.
Θα κλείσω με κάτι που αξίζει να γίνει λαϊκή επωδός. Ο τόπος στη συγκεκριμένη συγκυρία έχει ανάγκη και μπορεί να ενωθεί στο 80 τοις εκατόν του, κάτω από ένα Μεγάλο Όραμα! Και βέβαια δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να πιστεύει πως η εξόφληση των τοκογλύφων είναι ένα τέτοιο όραμα.
Πάντως είναι η πρώτη φορά από το 1974 που δεν θα περπατήσω για να διαδηλώσω προς την Αμερικανική πρεσβεία.
16.11.2010

13 σχόλια

  1. Αποκαλεσες μελη της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας "προβοκατορες" μεσα στα μουτρα τους, και δεν εφυγες με φορειο?
    Μηπως τα παραλες λιγακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρες μάρες κουκουνάρες.
    Όταν συνενοηθείτε σύντροφοι ποιοί και τι ειστε ο καθένας σας,ειδοποιήστε και εμάς τους "απ'έξω".
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι πολυτεχνείο και παπαριές!!! Το λουλούδι για ποιον το πήγες εκεί; Αφού κανένας δεν σκοτώθηκε στην επονομαζόμενη 'εξέργεση του πολυτεχνείου'.
    Ορίστε σε ποιά κατάσταση μας έφεραν οι ΝΤΕΜΕΚ επαναστάτες του πολυτεχνείου... αυτοί που ΝΤΕΜΕΚ αγαπούσαν την Ελλάδα... την χρεοκόπησαν τσάκα τσάκα.
    Άντε ρε βλάκες! Ξυπνήστε λίγο! Ταλιμπανο-αριστεροί ηλιθίοι.
    Δεν πάτε καλύτερα να μάθετε πως λειτουργεί ένα κράτος σωστά... κουραστήκαμε με τις βλακίες σας... όλα για τα λαό και ένα κάρο παπαριές... Ο λαός καλό θα ήταν να πληρώνει τους φόρους τους και να μην ζητάει μόνο......
    Άντε πολύ ασχολήθηκα μαζί σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η θεια Κουλα19 Νοε 2010, 3:55:00 μ.μ.

    καλο ειναι το Κ.Κ. για πολυφωνια
    αλλα με μέτρο
    γιατι
    το πολυ το καπα καπα
    κανει το παιδι μαλακα
    που λεει και ο λαος

    το πιανεις;

    ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΝ ΣΟΥ ΒΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΣΕΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ... ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ...
    Η΄ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ???

    Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εδω ή βδελυρή παρουσία σου,κουκουλοφόρε τής μεταπολίτευσης,Ορφανουδάκη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γιατί πήγες τα λουλούδια στο Πολυτεχνείο . Η Δαμανάκη είναι στην Ευρωβουλή δεν τάμαθες ; Και στην φορολογική της δήλωση ανάφερε ότι κατέχει 48 ακίνητα ! Δεν τάμαθες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα φυσικα και στους ΧΑΧΟΛΟΥΣ τους απευθύνονται

    Η πράσινη ιλαρότητα του δημοσίου τομέα..

    Τα πολύ παλιά χρόνια, η κάθε κυβέρνηση που αναλάμβανε, έδιωχνε άπαντες τους δημοσίους υπαλλήλους, και προσλάμβανε τους δικούς της. Αυτό γινόταν σε κάθε εναλλαγή της εξουσίας, και αν θυμηθούμε πως η χώρα μας άλλαζε τις κυβερνήσεις σαν τα πουκάμισα, εύκολα καταλαβαίνουμε πως το συγκεκριμένο σύστημα απλά δεν περπατούσε. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν τα δεινά της δημόσιας κατ` επίφαση διοίκησης , που εξακολουθεί και σήμερα να μαστίζεται από τη κομματικοποίηση.

    Μετά ήρθε η μονιμότητα και τα πράγματα κάπως βελτιώθηκαν. Όχι ότι ανέβηκε η παραγωγικότητα, απλά υπήρχε μια κάποια συνέχεια, και χωρίς το φόβο της απόλυσης, ο δημόσιος υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερος στο … έργο του. Παράλληλα όμως , έγινε και ασύδοτος. Η μονιμότητα του έδωσε φτερά.

    Μέχρι πριν καμιά τριανταριά χρόνια, για να γίνει κανείς δημόσιος υπάλληλος, θα έπρεπε όχι μόνο να είναι εθνικόφρων και δεξιός, αποδεικνύοντάς το με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, συστατικές επιστολές από τον χωροφύλακα του χωριού, και ραβασάκι από τον παπά της ενορίας του, αλλά και να αποδείξει και ότι δεν συγγενεύει , ούτε και συναγελάζεται με κάποιο, αριστερών πεποιθήσεων, εθνικό μίασμα. Και όχι μόνον αυτός, αλλά και όλο του το σόι. Έτσι ήταν δυστυχώς.

    Ώσπου ήρθε το ΠΑΣΟΚ. Και ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε; Κάτι σαν την εκδίκηση της γυφτιάς, αλλά στο πιο λαϊκό. Ο κάθε πικραμένος αποφάσισε ξαφνικά να διοριστεί στο δημόσιο…και τα κατάφερε. Δεν ήταν δα και πολύ δύσκολο. Αρκεί να δήλωνε ΠΑΣΟΚ, ή να γράφονταν μέλος σε καμιά τοπική, κλαδική, κλπ. Και έτσι είδαμε αγρότες να είναι παράλληλα κλητήρες στο υπουργείο, ταβερνιάρηδες που για το χαρτζιλίκι τους έγιναν θυρωροί, κτηνοτρόφους να γίνονται οδηγοί στην Ολυμπιακή, μανικιουρίστ καθαρίστριες, και μοντελίστ πατρονίστ αεροσυνοδούς. Είδαμε μέχρι και πτυχιούχους των ΚΑΤΕΕ να αναλαμβάνουν υπεύθυνες διευθυντικές θέσεις. Ήταν η εποχή όπου το δημόσιο είχε γίνει η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μέσα στην οποία βούτηξαν οι πάντες. Αν πετούσες πέτρα, ή σκύλο θα πετύχαινες ή δημόσιο υπάλληλο. Οι ΔΕΚΟ τότε, ήταν πιο πολλές και από τις σημερινές ΜΚΟ…

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΥΒΕΝΩΝΤΕΣ
    ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ..
    ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΣΟΚ: Πρωτα ο τραπεζιτης.

    Ακουσα εχτες την ξευτιλισμενη πρασινη παλιοαδερφη να ανακοινωνει τα μετρα. ΦΠΑ, πετρελαιο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Νερο, τροφιμα
    ΟΛΑ ΠΑΝΩ.
    Δεν ακουσα τιποτα για φορολογηση των υπερκερδων των τραπεζων...ακουσες κατι εσυ;

    Κατα τα αλλα,
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
    Βλεπεις, ο μονος τροπος για να τις πειραξουν ειναι να τις μειωσουν, ενω οταν ΟΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ οι συνταξεις και ι μισθοι μενουν απειραχτα, αυτα ειναι μαγικα Πασοκ.

    Στην τελικη καλα κανουν, αφου απευθυνονται σε ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ, ΠΛΕΟΝ.....
    Μας ειπανε μαλακες οι Ευρωπαιοι,
    οι Ιρλανδοι, ο Στρος Καν, τελικα μαλλον ετσι θα ειναι.
    Ο Στρος Καν δε, χαρακτηρισε και την κυβερνηση "αριστερη" και δεν βρεθηκε κανεις να αντιδρασει.

    χέσε μέσα..να κονομάει η Ραγκούση - Νταλλάρα γίναμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Μεγαλύτερος πολιτικός πόλεμος,
    είναι μεταξύ ΠΑΣΟΚ καί ΚΚΕ.
    Εδώ καί 10ετίες.
    Ποντάρουν στά ίδια ψηφαλάκια.
    Ο ΣΥΝ,,,απλά δέν μπορεί.
    Νά μπεί στή μέση.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ Κ.Κ.Ε, ΣΟΥ ΦΤΑΕΙ ΠΑΛΙ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ;

    ΤΟ Κ.Κ.Ε ΕΦΤΑΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ, ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ;

    ΛΥΣΑΤΕ ΕΠΙΔΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, Ε;

    ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ.
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ.

    ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΜΑΣ;

    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΑΠΟ ΔΩ, ΠΟΥ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ 500 ΑΤΟΜΑ ΓΙΝΑΤΕ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ.

    ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ.
    ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ.

    ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΛΑΘΡΟ..ΛΑΓΝΕΙΑ !
    Δεν ξέρω αν είναι μεταδοτική ασθένεια ή αν επιτέλους οι Ελληνες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι επι τριάντα χρόνια φάγανε πολύ παραμύθι απ τους Αριστερούς και wannabe αριστερούς επαγγελματίες αγωνιστές του Πολυτεχνείου και τους Σοσιαλβολεμένους.

    Κι εμείς είμασταν απο την σωστή πλευρά του λόφου, παλεύοντας με προσωπική φθορά, να μην καταντήσει η Ελλάδα, όπως κατάντησε.
    Η σθεναρή άρνηση του Μνημονίου απ τον Σαμαρά δεν ανήκει στην μακρινή Ιστορία.

    Και τα σημερινά αποτελέσματα
    ΛΑΘΡΟ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ-ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ-ΤΖΑΜΙΑ
    ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ
    ΣΥΝ ΤΑ ΞΕΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ...ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ αποδεικνύουν ότι είχαμε δίκιο και τότε.

    Λογικό είναι να αρχίζουν να καταλαβαίνουν και οι κάφροι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση