GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το καράβι βουλιάζει κι αυτοί... χτενίζονται!

Του Σπύρου Κουζινόπουλου Δημοσιογράφου-συγγραφέα    Τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την κατάθεση του προϋπολογισμού...

Του Σπύρου Κουζινόπουλου
Δημοσιογράφου-συγγραφέα
  
Τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2011, οδηγούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και την κοινωνία μας σε απόγνωση. Το καράβι βουλιάζει, αλλά οι κυβερνώντες. χτενίζονται
Οι νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ για το σύνολο των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και κυρίως τα τρόφιμα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα νέα φορομπηχτικά μέτρα στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ και στα...
 εισιτήρια, οδηγούν τους συμπατριώτες μας στα όρια της έκρηξης.
Από την άλλη, έχουμε τις νέες δραστικές περικοπές σε Υγεία, δημόσια εκπαίδευση και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ με την απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τις όποιες εισφορές τους, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την καταβολή των συντάξεων και τη στοιχειώδη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.
Μετά και τη νέα αυτή λαίλαπα μέτρων, που θα επιφέρει νέο πλήγμα στην αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων, ακούγεται ως κοροϊδία τουλάχιστον η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ότι δεν θα υπάρξει νέα περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις. Η καταλήστευση των πολιτών γίνεται πλέον στα «μουλωχτά» με αυξήσεις και μέτρα που οδηγούν σε νέα αφαίμαξη.
Ας το πάρουν είδηση οι κυβερνώντες: Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου, έφτασε σε τέτοια επίπεδα, ώστε να είναι πλέον καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Πολύ περισσότερο όταν διαπιστώνει ότι οι θυσίες του, όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, αλλά σπαταλιούνται ασύστολα σε στρατιές συμβούλων και παρατρεχάμενων. Ώρα να συνέλθουν πριν να είναι πολύ αργά. Πριν η οργή γίνει ποτάμι ανεξέλεγκτο.

6 σχόλια

  1. Αντιμνημονιακή και η Λ. Κατσέλη
    Οντως, “κάλλιο αργά παρά ποτέ”.

    Μήν ξεχνάτε όμως ότι η κ. Κατσέλη είναι, εδώ και πολλούς μήνες
    αντικείμενο επιθέσεων και λοιδωριών απο τα μμε, που συνεχίζουν να
    προβάλλουν…άλλες κυρίες, όπως η κ. Μπακογιάννη και η κ. Αποστολάκη
    λόγου χάρη, που δεν μιλούν…
    αναπαράγουν μόνο τρέχοντα κλισέ!

    Παει να παρει την πολ ποζιτιον για αργοτερα. Αλλα σε λιγο καιρο θα εχουμε και “” καλυτερους χρονους¨¨¨.

    Και ο Φλωρίδης με τον Καρτάλη και τον Αλευρά, προτείνουν κυβέρνηση συνεργασίας, με άρθρο στην Ελευιεροτυπία.

    Την έκφραση ότι το φάρμακο μπορεί να αποβεί πιο επικίνδυνο από την ασθένεια τη χρησιμοποίησε πρώτος
    ο… Σαμαράς!
    Το Μάιο, όταν πρωτοεκδήλωσε τη διαφωνία του με το Μνημόνιο.


    Και μόνο το ότι είναι σύζυγος του Αρσένη του καταστροφέα της Ελληνικής Οικονομίας την δεκαετία του ’80,του Υπουργού Άμυνας στα μέσα ’90 που έφτασε το κομματισμό στις ΕΔ σε απίστευτα επίπεδα
    (οι Αρχηγοί των Επιτελείων μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ!!!!!)
    του πλέον αποτυχημένου Υπουργού Παιδείας στα τέλη ’90,όπου υπόσχονταν το τέλος των φροντιστηρίων χάρις την ”εμπνευσμένη” μεταρρύθμισή του,για να καταλήξουμε σε γιγάντωση της παραπαιδείας θα έπρεπε να της απαγορευθεί δια βίου η ενασχόληση με την πολιτική...

    Ελεος !!!! το ζευγος “Αρσενης-Κατσελη” ειναι το πιο αποτυχημενο στην συγχρονη Ελλαδα ζευγος πολιτικων.

    Φαντάζομαι ότι είδε το φως το αληθινό μετά από την παρότρυνση των …φούφουτων,
    κάθισε και διάβασε τι ψήφισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ..

    «Η αύξηση του όγκου των πωλήσεων του ομίλου και η βελτίωση των λειτουργικών κερδών σε μία από τις κύριες περιόδους πωλήσεων ενισχύθηκαν από την συνεχιζόμενη προσπάθειά μας για περιορισμό του κόστους, τη βελτίωση της λειτουργικής μας ευελιξίας και τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες».

    ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟΥ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΘΑΡΑ 417 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. Ε, ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ...

    ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΔΑ ΣΕ 100 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!!!!!!
    ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ 200 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ..

    ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ..

    ΠΛΟΥΤΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΟ..
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δραματικές εξελίξεις με την Τρόικα

    Δραματικές εξελίξεις για την Ελλάδα και την οικονομία με την Τρόικα τις τελευταίες δύο ημέρες να λειτουργεί μόνο με μαστίγιο και χωρίς καρότο. Οι απαιτήσεις που προέβαλε το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι είναι τόσο σκληρές, που ορισμένοι υπουργοί είναι έτοιμοι να ανέβουν στα κάγκελα. Δεν ήξεραν τι ψήφιζαν;

    Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Τροϊκανοί ζήτησαν να γίνουν άμεσα απολύσεις από το δημόσιο τομέα και ουδόλως τους ενδιαφέρει αν πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα.

    Ζήτησαν επιτακτικά κλείσιμο επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα αλλά και μείωση του εφάπαξ από ταμεία που έχουν μεγάλο πρόβλημα.

    Παράλληλα, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις στις συναντήσεις με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, απαίτησαν αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα των αλλαγών και συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις για επιπλέον περικοπές 4,5-6 δισ. και συνολικά πάνω από 15 δισ. το 2011.

    Αργά το απόγευμα της Κυριακής κι ενώ οι εκπρόσωποι της Τρόικας είχαν προγραμματίσει να δώσουν αύριο Δευτέρα συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων τους τελικά την ανέβαλαν καθώς υπάρχει εμπλοκή με τη Λ. Κατσέλη και τις αντιρρήσεις που εγείρει για τα εργασιακά θέματα. Κάποιοι ακόμη και εντός της κυβέρνησης δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η Τρόικα όποτε κι αν κάνει την συνέντευξη να είναι ιδιαίτερα σκληρή στις δηλώσεις τησ και να θέσουν επιτακτικά το εκβιαστικό δίλημμα “ή κάνετε ότι σας λέμε και υπογράφετε το Μνημόνιο 3 ή δεν θα πάρετε ούτε την τρίτη δόση”.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής έσπευσαν στο υπουργείο Οικονομικών Παπαδήμος και Προβόπουλος, σημάδι ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά τραγικά. Το κλίμα έγινε ακόμη πιο βαρύ εξαιτίας του δημοσιεύματος των FT ότι η Ελλάδα πάει σε χρεοκοπία την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2011.

    Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρή ενόχληση της Τρόϊκας με τρεις υπουργούς και ζητούν από τον πρωθυπουργό ακόμη και την αποπομπή τους.

    Η πρώτη υπουργός είναι η Λούκα Κατσέλη η οποία με διπλή παρέμβαση σε Βήμα και Ημερησία πήγε κόντρα στο Μνημόνιο κυρίως σε ότι αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις τις οποίες η Τρόικα θέλει με κάθε τρόπο να ισχύσουν. Μάλιστα, διέρρευσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνικά εξηγήσεις από την υπουργό Εργασίας η οποία αποτελεί κόκκινο πανί για τους μνημονιακούς. Ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται να της “τράβηξε τα αυτιά” για το άρθρο που έλεγε ότι είναι λάθος το φάρμακο του Μνημονίου για να γιατρευτεί η ελληνική οικονομία. Η αναβολή της συνέντευξη της Τρόικας αποκλειστικά για τις αντιρρήσεις της κ. Κατσέλη ενδεχομένως να έχει και πιο βαθιά αιτία. Να ζήτησαν οι Τροικανοί “ανθρωποθυσίες” πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει “παραίτηση” της υπουργού Εργασίας.

    Ο δεύτερος υπουργός είναι ο Δ. Ρέππας ο οποίος προσπαθεί να μην κάνει απολύσεις στις ΔΕΚΟ των αστικών συγκοινωνιών και μιλά για μετατάξεις. Όμως η τρόικα θεωρεί ότι οι μετατάξεις είναι στην ουσία νέες προσλήψεις και ζητά επιτακτικά να φύγουν όσοι εργάζονται σε εταιρείες που θα βάλουν λουκέτο ή που θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν.

    Η τρίτη υπουργός είναι η Τ. Μπιρμπίλη, ειδικά μετά την αναβολή της συνάντησης την Παρασκευή. Οι καθυστερήσεις στην απελευθέρωση της ενέργειας έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Τρόικα η οποία ζητά να γίνουν άμεσα αλλαγές στη ΔΕΗ με πώληση λιγνιτικών μονάδων.


    1. Ένα σχόλιο στο Δραματικές εξελίξεις με την Τρόικα

    Χοχοχο!
    ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ & ΣΥΜ.ν.ΕΡΓΑΤΕΣ
    καρατSSαφέρηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό ένα δέκατο από τά μέτρα αυτά,
    νά είχε πάρει η ΝΔ,θά γινόταν εμ-
    φύλιος πόλεμος.
    Αλλά είπαμε,τό ΠΑΣΟΚ στή προπαγάνδα
    δέν παίζεται.
    Πάντα είναι 1 βήμα μπροστά από όλο
    τόν κομματικό ανταγωνισμό.
    Ακόμα καί τό ΚΚΕ,είναι σαρανταδέκα
    ασθμένουσες παρασσάγγες πίσω.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια ειναι η προταση σας δεν μπορεσα ομως να καταλαβω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ
    ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ Η ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 2009 δηλαδη
    ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ των 28,5 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ που ειναι ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ....
    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ Η ΕΞ ΙΣΟΥ
    ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠΑ ΗΤΟΙ
    ΑΛΛΑ 50 ΔΙΣ ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ενεργεια δηλαδη που ισοδυναμουσε με ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ
    ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ
    ΤΩΝ ΔΝΤ -ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ....
    Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ [Αριστοτελης]
    οι κρεμαλες ας ετοιμαζονται.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση