GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η θύελλα που έρχεται στο Δημόσιο...

Από το http://www.epikaira.gr/ Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να μετατεθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα με βάση νομοσχέδιο που σχε...

Από το http://www.epikaira.gr/
Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να μετατεθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα με βάση νομοσχέδιο που σχεδιάζει ο Ραγκούσης και το επιτελείο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το εν λόγω νομοσχέδιο θα προβλέπει απόλυση του υπαλλήλου σε περίπτωση που αρνηθεί τη μετακίνησή του. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μετακινηθούν δημόσιοι υπάλληλοι για να καλύψουν τα κενά που θα προκληθούν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με τις ίδια πληροφορίες, οι πρώτες αλλαγές στο Δημόσιο θα επέλθουν για...
 περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους του ΟΣΕ, ενώ θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται οι υπάλληλοι να μην μετακινούνται έξω από τα γεωγραφικά όρια των νομών στους οποίους εργάζονται, ενώ οι υπό μετάταξη υπάλληλοι θα τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις, αντίστοιχες της ειδικότητας που υπηρετούν.
Στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής, η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο, αντί των προτεινόμενων απολύσεων, να επιβάλλει το πλήρες «πάγωμα» των προσλήψεων στον Δημόσιο τομέα.
Η κατεύθυνση που έχει δώσει στους συναδέλφους του ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την περασμένη εβδομάδα ήταν να κλείσουν όλοι οι μη παραγωγικοί εποπτευόμενοι φορείς των υπουργείων ή τουλάχιστον να περιοριστούν κατά το δυνατόν περισσότερο οι λειτουργίες τους.
Την ίδια στιγμή, για να είναι συνεπής με το Μνημόνιο, η κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει και τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση επιπλέον διαρθρωτικών αλλαγών που αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική αναστάτωση.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να υπάρχει έτοιμη νομοθετική διάταξη, με την οποία θα καταργούνται όλοι οι περιορισμοί που αφορούν στα θεωρούμενα «κλειστά» επαγγέλματα των φαρμακοποιών, δικηγόρων συμβολαιογράφων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων και λογιστών.

8 σχόλια

  1. Το στοίχημα που έχασε το ΠΑΣΟΚ και σιγά σιγά θα φανεί τους επόμενους μήνες είναι ότι δεν έβαλε φυλακή όσους κλέψανε και δεν δήμευσε τις περιουσίες όσων ομολογήσανε πως κλέψανε.

    Αυτό ο λαός δεν το ξεχνά όσο κι αν το χει θάψει το MEGA σαν θέμα.

    Αυτή τη στιγμή υπάρχει στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις του δημοσίου ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ καθώς ούτε ΦΠΑ επιστρέφεται, ούτε επιδόματα δίνονται (θα κοπούν κι αυτά), ούτε χρήματα προς ΟΤΑ/ΙΚΑ/ΤΕΒΕ κλπ δίνονται, ούτε οι προμηθευτές του Δημοσίου πληρώνονται. Σε λίγο στο Υγείας θα βάζουν ρεφενέ για χαρτί τουαλέτας. Το μόνο που τρέχει είναι οι μισθοί του δημοσίου.

    Αντί ο ΓΑΠ να πατήσει το reset καλύτερα να κλείσει καμιά ΔΕΚΟ. Αλλά μπορεί ;
    Σε όλες φωλιάζει το βαθύ ΠΑΣΟΚ, και οι πασόκοι δεν είναι γνωστοί για τις κανιβαλικές τους ορέξεις, ό,τι κι αν λέει ο Πάγκαλος.

    Εδώ κάνανε τόσα χρόνια να τις φουλάρουν και τώρα που το κόμμα είναι στην από κάτω στα ποσοστά λέτε να πειράξουν έστω και μια πράσινη τρίχα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βαθύτερο σύγχρονο πρόβλημα μας,η στενή θηλειά στον λαιμό μας είναι το δημόσιο.
    Το δημόσιο που έχει δυνατή σχέση αλληλεγγύης με το κόμμα
    ( κατά κανόνα ΠΑΣΟΚ ).
    Αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος κράτους - κόμματος και αν δεν περιοριστεί άμεσα και δραστικότατα το δημόσιο,είμαστε σύντομα τελειωμένοι.
    Μετά σειρά γιά εκκαθάριση έχουν οι πολιτικοί.
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελάχιστα μάς απασχολεί εμάς τούς υπόλοιπους καί μή Δ.Υ.,ή πρακτική εξόντωσης τους, από τόν Ραγκούση.
    Είναι δηλαδή καθαρά εσωτερική υπόθεση μεταξύ νταβατζήδων κι εκπορνευομένων,αφού ώς γνωστόν τό 90% τών Δ.Υ. επί 30 χρόνια εκπορνεύονται,βιαίως καί παρά φύση, από τούς πράσινους νταβατζήδες τους,αδιαμαρτύρητα.
    Ή νά τό θέσουμε διαφορετικά,είναι εσωτερική ""μάχη"",μεταξύ τών ""πράσινων συνδαιτημόνων- τρωκτικών"".
    Καί ποντικοφάρμακο νά τούς ""ρίξουν"" διά τήν πλήρη εξόντωσίν τους,μάς αφήνει παγερά αδιάφορους.
    Άλλωστε πρίν λίγες μόνον ημέρες,οί διαχρονικά εκπορνευόμενοι (αδιαμαρτύρητα), πράσινοι Δ.Υ.,παρήχον ψήφον ''στήριξης'' στούς νταβατζήδες τους.
    Εκτός τών άλλων, έχει αποδειχθή,ότι είναι καί μαζόχες,βιτσιόζοι!!!!
    Πράσινο ""γάπειο"" κωλοδάκτυλο λοιπόν,μέχρι τόν λάρυγγαν,νά τούς γαργαλάει,πού τούς αρέσει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως ο τρόπος στελέχωσης (πχ φωτογραφικά με επιλεκτική ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ) του δημοσίου είναι ο βόθρος της δημόσιας ζωής!
    Αλλά να ξέρετε πως η εργασιακή ανασφάλεια είναι ο μοναδικός παράγοντας συντήρησης του σάπιου πολιτικού συστήματος!
    Να μην ξαναπροσλάβουν άλλα γιουσουφάκια, οκ!
    Αλλά δεν πρέπει να την πληρώσει μια ολόκληρη γενιά νέων επιστημόνων και όχι μόνο, γιατί βολεύτηκε ο κάθε πικραμένος με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.
    Να γίνονται προσλήψεις αλλά με σωστό τρόπο και εκτός του αμαρτωλού ΑΣΕΠ, με αντικειμενικές εξετάσεις αδιάβλητες, ΤΕΛΟΣ!
    Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως για το 2011 δεν θα πρέπει να βγει ούτε μισή προκήρυξη, ένας χρόνος αποτοξίνωσης είναι αρκετός, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΛΑΚΕΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ
    ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!!
    ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ερθει η στιγμη που το ονομα Παπανδρεου θα λαβει τη θεση που του αξιζει στα βιβλια της ελληνικης ιστοριας,διπλα στον εφιαλτη,
    Τσολακογλου κ.λ.π..

    Για να γινει αυτο δυστυχως ο ελληνικος λαος θα πληρωσει με το αιμα του και ισως αυτο να ειναι που θα φερει την καθαρση.και αναφερομαι στο ονομα Παπανδρεου και οχι στον τελευταιο απογονο,τον επονομαζομενο γαπ η αλλιως το [ζαβο]απο την αειμνηστη μαλβινα.

    ΠΑΝΤΩΣ...
    Βρε παιδιά μην ανησυχείτε. Έχουμε τους λαθρομετανάστες που μας γονιμοποιούν και αυξάνουν το ΑΕΠ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν στις ελληνικές κυβερνήσεις υπήρχαν αξιοι τεχνοκρατες επιστημονες θα αποφασιζαν το αυτονόητο: Απολύσεις και αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο.
    Αυτοι ομως κάνουν ακριβώς το αντιθετο: μειωση μισθού και διατηρηση των υπεράριθμων. Και ακόμα χειρότερα μετάταξη τους σε νευραλγικές θεσεις με μειωμένους μισθούς. Η απόλυτη συνταγή αποτυχίας, δεν θα λειτουργεί τιποτα πια. Παιδεία υγεία οικονομία θα πανε κατα διαόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι ρέ φούστη μου...
    Πώς θά κομπάζω,ότι η γυναίκα μου
    είναι δασκάλα?
    Μέ τόν βαρύ γλυκό στό καφενείο....
    Μόνο μήν ακούσω τά βρισίδια τών
    νέων αμοιβομένων μέ 592ε.
    Τζάμπα πτυχεία.ΜSPHD συμπηκνομένα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση