GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι προθεσµίες και η αυτοδυναµία...

Του ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ από τα http://www.tanea.gr/ Η διενέργεια εκλογών στις 12 Δεκεµβρίου δεν συναντά θεσµικά εµπόδια, αφού η προκήρυξή ...

Του ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η διενέργεια εκλογών στις 12 Δεκεµβρίου δεν συναντά θεσµικά εµπόδια, αφού η προκήρυξή τους µπορεί να ανακοινωθεί στις 15 Νοεµβρίου
Η φηµολογία για πρόωρες εκλογές τον Δεκέµβριο µήνας που έχει µείνει ορφανός από εκλογές εδώ και έναν αιώνα άρχισε να κυκλοφορεί την περασµένη Κυριακή και επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα µε τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Η απόφαση αυτή, αν πρόκειται για απόφαση, αναζητεί την ηµεροµηνία της και την ερµηνεία της.
Ως προς την ηµεροµηνία, οι διαρροές επιµένουν για τις 5 ή, το πιθανότερο, τις 12 Δεκεµβρίου.  Πράγµατι, δεδοµένου ότι χρειάζονται τουλάχιστον 23 πλήρεις ηµέρες από την προκήρυξη µέχρι τη...
 διενέργεια των εκλογών, η 5η Δεκεµβρίου εµφανίζεται απολύτως απίθανη. Προϋποθέτει τη διάλυση της Βουλής πριν από τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών – ενέργεια θεσµικά και πολιτικά άκοµψη, αφού εκτός των άλλων, ακυρώνει πλήρως τον χαρακτήρα των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, δεδοµένου µάλιστα ότι η µεγάλη πλειοψηφία περιφερειών και δήµων θα κριθεί στις 14 Νοεµβρίου.
Η διενέργεια εκλογών στις 12 Δεκεµβρίου δεν συναντά θεσµικά εµπόδια αφού η προκήρυξή τους µπορεί να ανακοινωθεί στις 15 Νοεµβρίου, ενώ είναι  σύµφωνη και µε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι θα «συνεκτιµηθούν» όλα τα δεδοµένα, άρα και το αποτέλεσµα του β’ γύρου. Ποια µπορεί όµως να είναι η πολιτική ερµηνεία µιας τέτοιας απόφασης;
Η πολιτική ερµηνεία. Μια ενδεχόµενη ήττα του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεµβρίου δεν στοιχειοθετεί από µόνη της επαρκή δικαιολογία για να προσφύγει στις κάλπες µια κυβέρνηση πανηγυρικά εκλεγµένη πριν από 13 µήνες και η οποία διαθέτει ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αλλωστε οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που ενδεχοµένως θα ηττηθούν είναι, σχεδόν στην ολότητά τους, αυτοδιοικητικά ή κοµµατικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προέρχονται και αντιπροσωπεύουν τον σκληρό πυρήνα του κόµµατος και όχι την ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία που το ανέδειξε στην κυβέρνηση.
Ηττα του κόµµατος. Υπό την έννοια αυτή, µια ενδεχόµενη ήττα θα συνιστά κυρίως ήττα του κοµµατικού ΠΑΣΟΚ το οποίο, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στην εξουσία, ξεδιπλώνει τις πιο αλαζονικές όψεις της λειτουργίας του αδυνατώντας να αφουγκραστεί τον σφυγµό της κοινωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγµα η επιλογή Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής και η συνακόλουθη αδυναµία να αποτραπεί µια υποψηφιότητα, τύπου Δηµαρά, η οποία προσφέρει εύκολη διαφυγή σε δυσαρεστηµένους από την κυβερνητική πολιτική, που δεν θα ήθελαν να απαρνηθούν την παραταξιακή ταυτότητά τους.
Αναγκαίο κακό. Ο αντίλογος σε αυτή την προσέγγιση είναι ότι µια καταψήφιση των κοµµατικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ θα µεταφραστεί (όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς) ως αποδοκιµασία της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι όµως προφανές ότι µια περιοριστική οικονοµική πολιτική, στην έκταση και µε την ένταση που εφαρµόζεται, είναι αδύνατον να συγκεντρώνει την επιδοκιµασία των πολιτών. Μόνον ως αναγκαίο κακό µπορεί να αντιµετωπιστεί και εποµένως µια χαλαρή αντικυβερνητική ψήφος σε αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η πιο ήπια µορφή διαµαρτυρίας που προσφέρεται στους πολίτες.
Συνεπώς πού βρίσκονται τα αδιέξοδα που επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός και ποια διέξοδο από τα αδιέξοδα µπορεί να προσφέρει η προσφυγή στις κάλπες; Φάντασµα χρεοκοπίας. Οσον αφορά την οικονοµική πολιτική, οι αγορές ήδη από την πρώτη στιγµή έδειξαν ότι δεν αρέσκονται σε πολιτικά παιχνίδια. Είναι εποµένως πιθανόν, αν πράγµατι οδηγηθούµε σε πρόωρες εκλογές, να δούµε κατά την προεκλογική περίοδο το φάντασµα της χρεοκοπίας ολοζώντανο µπροστά µας µε εκτίναξη των spreads και διαρροή κεφαλαίων, την οποία θα χρεωθεί η κυβέρνηση µε τις συνακόλουθες εκλογικές συνέπειες.
Διενέργεια εκλογών χωρίς εκ των προτέρων σαφή και ορατή την επόµενη κυβερνητική πλειοψηφία είναι πρακτικά αδιανόητη. Και το κρίσιµο ερώτηµα που άφησε αναπάντητο η συνέντευξη του Πρωθυπουργού είναι η επόµενη µέρα.
Γιατί έπειτα από µια ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αρκεί το ΠΑΣΟΚ να επαναβεβαιώσει ότι θα είναι πρώτο κόµµα απέναντι σε µια πολλαπλά τραυµατισµένη Ν.Δ.
Μελλοντικές συµµαχίες. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσει την ενότητά του – και η εικόνα που έδειξε το τελευταίο δίµηνο ο κοµµατικός µηχανισµός δεν προσφέρει τα καλύτερα εχέγγυα. Ενώ µια ενδεχόµενη επικράτηση του Γιάννη Δηµαρά στην Αττική είναι πιθανόν να ανοίξει την όρεξη για συγκρότηση ενός κοµµατικού µορφώµατος µε αριστερό - λαϊκό λόγο που δύσκολα θα µπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο. Εποµένως, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών προϋποθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ θα µπορέσει µε αξιοπιστία να προδιαγράψει τις µελλοντικές συµµαχίες του, αφού δύσκολα θα ξαναβρεί (ακόµα και µε τον Νόµο Παυλόπουλου) την ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει σήµερα.

22 σχόλια

  1. Κύριε Νικολακόπουλε, μήπως ο Δημαράς είναι σαν τον Τσίπρα όταν ξεκίνησε; Ξεκίνησε με 17% και σύντομα ξεφούσκωσε.
    Εάν συμβεί αυτό, τότε θα υπάρξει πλήρης κατάρρευση του μέχρι χθες ήθους του Δημαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηλια αντε τραβα σπιτι σου και πανω απ ολα μη κανεις αλλες μετρησεις.ολο εξω πεφτεις, τραγικα εξω ομως λεμε.σαν να μετρας σε άλλη χωρα!!!μ αρεσει που διδασκεις και αλλους!!Προφανως διδασκεις την τεχνη του "πεφτω έξω". Έλεος πια , φτανειιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αντεχεται αλλο αυτη η κυβερνηση.Το πρωι ακουσα δηλωσεις του Ραγκουση -που αλλου-στο ΜΕΓΚΑ ΒΟΘΡΟ.

    “Το Μνημόνιο είναι τα όπλα μας, τα πυρομαχικά μας. Η αντιπολίτευση δε βάλλει εναντίον των εχθρών. Βάλλει εναντίον των όπλων. Εχουμε βγει στη μάχη μαζί με τον ελληνικό λαό και αυτοί πισώπλατα αντί να χτυπάνε τον εχθρό χτυπάνε τα όπλα και τα πυρομαχικά. Ο πρωθυπουργός λέει “ελληνικέ λαέ να έχεις επίγνωση ότι αυτός που έχει βάλει σκοπό να πλήξει τα μόνα όπλα και πυρομαχικά που έχουμε, αν αυτός αποκτήσει δικαίωμα με τις εκλογές ή αργότερα να μου πει ότι δεν δικαιούμαι για να πολεμώ, εγώ θα σε ρωτήσω, ελληνικέ λαέ, αν έχω δικαίωμα να πολεμώ”

    Στην απαντηση ποιος ειναι ο εχθρος απαντησε “η τροικα!”

    Δεν μου εχει μεινει αντερο
    για αντερο........ΠΙΑ !!!
    Να χέσουμε και την Ντολλάρα ρε ξάδελφε χαμπουρκερπώλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τη λογικη του Παπανδρεου θα πρεπει να τον ανακυρηξουμε ισοβιο πρωθυπουργο για να μην διεγειρονται οι αγορες!Αν ειναι δυνατον!Ο εκβιαζμος καλα κρατει…

    Επαναδιαπραγματευση; γιατι; δεν ηξερε απο πριν τις συνεπειες;
    μα αφου αυτος ωρυοτανε οτι “δεν γινοτανε αλλιως” μαζι με τον αλλο τον δωσιλογο τον καρατζαφυρερ.
    Τωρα που αρχισαν τα βρισιδια και οι προπηλακισμοι αλλαξε θεση;

    γιατί σαμπως ξέρει τι του γίνεται, αφου μας έχωσε καλά καλά και υπογράψαμε θα μας το παίζει αντιμνημόνιο σε λίγο.

    όπως ο πατέρας του με τις αμερικανικές βάσεις..

    ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΤΟΥΣΑ
    ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ
    ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ..ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΣΤΕΤΕ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΥΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ >>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γκέμπελς υστερούσε μέσων μαζικής παραπληροφόρησης.-
    Tα χρηματοδοτούμενα σημερινά κανάλια του Πασοκ θυμίζουν εποχή Χέρφιλντ, όπου ο διαχρονικός Χυτήρης μας ενημέρωνε για τη διούρηση του αφέντη του.-

    Σήμερα το πολύ ” πες πες” φέρνει αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Γκαίμπελς τύπου Παπαχρήστου, αληθινού” δημοσιογραφίσκου” και Πεταλωτή, αληθινού ανδρεικέλου, μόνο γέλεια προκαλούν και σφοδρή αντίδραση.
    Δεν πτοείται κανένας από μας.

    Αντώνη Σαμαρά, χτύπα τους όπου μπορείς. Για να αποκαλυφθεί η δολοπλοκία και κενότητά τους.
    Οσο πλησιάζει η 7η Νοεμβρίου, χάνουν τον ύπνο τους και γίνονται ακόμα πιό επικίνδυνοι.

    Των πρασιφυλάδων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ, και οι καλοί τους μαθητές δεν κουρά… ουρά… ουρά…
    ζοντε ποτέ.

    Γελάει ο κόσμος με τα κανάλια που προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Πρωθυπουργό σαν Αγιο Γεώργιο που νίκησε την Γερμανίδα Πρόεδρο.
    Αν είναι δυνατόν σε χαχόλους απευθύνονται ?

    απάντηση : ΝΑΙ...και σε ζώααα Πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΗΝ ΓΥΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΥΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ .ΠΟΙΟΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΤΟ ΔΙΕΔΩΣΕ ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ , Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΜΠΟΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑΤΕ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΑΝ ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Η Ο ΚΑΜΙΝΗΣ.ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ (ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΗΘΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΥΠΕΡΦΙΑΛΑ ΚΑΙ ΡΗΧΑ.
    ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΝ ΣΤΚΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΑΡΚΕΤΟΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.
    ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΜΥΑΛΟ ΑΣ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκλογικό πραξικόπημα ετοιμάζει τώρα ο δοσίλογος Τσογλάνογλου ΓΑΠ.

    Αυτά μόνο το πασοκ μπορεί να τα σκεφτεί και να τα πράξει..
    ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ..

    Τα “χρωματιστά” ψηφοδέλτια,
    να΄ναι καλά…
    Πράγματι πρόκειται για αδίστακτο μηχανισμό νομής της εξουσίας. Μπορούν να κάνουν τα πάντα.

    Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουν οι Έλληνες ώστε να τους στείλουν πακέτο στον εξ από δω. Η ΝΔ ελπίζω να έχει γνώση της εκτροπής που μαγειρεύουν και να αντιδράσει δυναμικά. Με ανησυχεί η νωθρότητα που παραδοσιακά είχε η Ρηγίλλης. Αυτό το Σ/Κ μου κάνει εντύπωση που ο Σαμαράς απέχει από την προεκλογική δραστηριότητα τη στιγμή που ο GAP μιλά σε Αγ.Αναργύρους, συμμετέχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας και περιοδεύει στην Κοζάνη.

    Αν εχω καταλάβει τον τρόπο σκέψης και δράσης του Αντώνη, μάλλον προετοιμάζει τη συνέντευξη της Δευτέρας…

    Οι πατριώτες δεξιοί αφήστε τους καναπέδες και κατεβείτε στους δρόμους.
    Βρίστε τους , φτυστε τους , φασκελώστες τους , μη τους αφήσετε να πάρουν ανάσα.
    Για να έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας πατρίδα και όχι προτεκτοράτο-εργαστήριο του σιωνιστικού ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε νικολακοπουλε οτι μαλακια σκεφτηκες την εκανες γκαλοπ, γιατι δεν κανεις και το αυτονοητο, ποτε ζουσε καλυτερα ο ελληνας επι κακιας χουντας η τωρα? η μαλλον ακομα πιο ευκολο τι προτιμα σημερα ο ελληνας τη χουντα η αυτους εδω χαμω τους αλητηριους???
    ο κοσμος το χει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι νικολακοπουλε.....το κανεις δεν το κανεις το γκαλοπ (που δεν θα το κανεις ποτε ασφαλως) η κοινωνια και ο λαος εχει βγαλει τα συμπερασματα του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αχ ρε κερατα παπαδοπουλε εσυ φταις για ολα, εσυ κακια χουντα φταις για ολα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο
    απο το καθεστώς.
    Το έχουμε πει τόσες φορές το Πασοκ δεν είναι κόμμα,είναι συμμορία.

    Βαδίζει στα χνάρια του ντάντυ που ήξερε πολύ καλά απο εκλογικά πραξικοπήματα…Ελπίζω μόνο να κάνει το λάθος και να κάνει εκλογές να τελειώνουμε μια και καλή απο τον χολεριασμένο πασοκισμό.


    Μακάρι να κάνει το εκλογικό πραξικόπημα!
    50% θα πάρει ο Σαμαράς στις εθνικές εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΛΙΤΟΙ.ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΣΚΕΤΟ ΧΩΡΙΟ.ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΩΛΟΝΑΚΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΟΥ ΜΑΡΣΑΛ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΣ ΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε ο μινεικο μυαλο που εχει!!! μιλησε 7 χρονων και ειπε "hello mamy" και εκανε ο μανα του ο εραιοβουλγοαμερικανπολονεζα τρικουβερτο γλεντι!!! βεβαια οταν μεγαλωσε ειπε κι αλλα πολλα πως "we can fuck the greexe" το ειπαν και το εκαναν βεβαια.....τωρα λεει θα μας βαλει σοβαρο διλλημα...η ο μινεικο η θα ...πεθανουμε!!! ρε κατι σοβαρα διλλημτα που βαζει αυτη η οικογενεια.....οι εβριαοαμερικανοπολοωνοβουλγαρικη φαμιλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εξω οι βασεις των αμερικανων......εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο η ελλαδα ανηκει στους ελληνες......
    ανδρεας ο.....ελλην!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑς νΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟς
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    ΤΑ ΕΠΙΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΤΗς ρΑΦΗΝΑς

    ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ 5% ΜΟΝΟ ΣΤΟ πΑΣΟΚ ΔΙΑΦΟΡΑ νΙΚΗς
    ΕΝΩ Ο ΔΡ κΟΥΤΣΟΥΚΟς ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟς ΕΠΙΣΤΜΟΝΑς
    ΠΟΥ ΕΔΟΣΕ 11% ΔΙΑΦΟΡΑ!!

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κρασακι δοστε του
    ποτε εγινε καθηγητης

    πως
    ποια στατιστικη - καμμια- εφαρμοζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μεγκα Τσανελε, Νικαλοκοπουλοι, Τρεμη, Καψης, Καμπουροπουλος, Οικονομεας κλπ,κλπ.
    Γαμιεται το ΠΑΣΟΚ, το κομμα που χρηματοδοτηθηκε απο το Ροκφελλερ για να οδηγησει την Ελλαδα (μαζι με την παρεα των σκατολιγουρηδων γαλαζιων του κουρασμενου επανιδρυτη), στην χρεωκοπια και την απολυτη εξαρτηση απο τα νεοταξικα φιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κανένας απο τις δύο αγίες οικογένειες (Καραμανλή και Παπανδρέου)που κυβερνάνε αυτό το δύσμοιρο τόπο δεν θέλησε και δεν θελει να πιάσουν καυτές πατάτες.Αλλωστε ο χοντρός μας, το δήλωσε πως δεν θέλει να γίνει νέος Χαρίλαος Τρικούπης.Το ίδιο και ο Τζέφρυ.Μας έμειναν ο Αντωνάκης και ο αμερικανοεργολάβος Καρατζαφέρ.Αυτοί θα τελειώσουν πριν το καταλάβουν.Και οι δύο απο την άλλη μεριά του ατλαντικού ελέγχονται και συντηρούνται.Η Ντόρα μάλλον τυχερή ήταν που δεν βγήκε πρόεδρος.Αν συμμάζευε και λίγο τον ασυμμάζευτο μπαμπάκα της τότε θα είχε καμιά τύχη.Κύριοι εραστες τις εξουσίας και παρατρεχάμενοι βουλευτών και υπουργών καληνύχτα σας.

    Ηλίας Γιαννιτσά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. bloopers-οι μαλακες
    διαβαστε εδω:

    http://makelio.blogspot.com/2009/04/blog-post_6919.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απορια: Πως θα γινουν εκλογες; Παλι για εθνικο θεμα; Και μπορουν 13 μηνες μετα το προηγουμενο εθνικο θεμα για το οποιο εγιναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απαντω ο ιδιος στο προηγουμενο. Μετα ενα χρονο μπορει να γινει. Αρα τυπικα Ο.Κ. Ηθικα ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση