GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελβετία: Τέλος στις αφορολόγητες καταθέσεις...

Από το http://www.banksnews.gr/    Χιλιάδες Έλληνες καταθέτες ελβετικών τραπεζών, που είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να κρύβουν από την εφο...

Από το http://www.banksnews.gr/  
Χιλιάδες Έλληνες καταθέτες ελβετικών τραπεζών, που είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να κρύβουν από την εφορία τεράστια ποσά σε «προστατευμένους» λογαριασμούς της Ελβετίας, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις, μετά την ιστορική συμφωνία, στην οποία κατέληξαν χθες οι βρετανικές και οι ελβετικές αρχές, που θα αποτελέσει πιλότο για αντίστοιχες συμφωνίες όλων των ευρωπαϊκών κρατών.
Σε μια ιστορική εξέλιξη στα διεθνή τραπεζικά χρονικά, οι Βρετανοί και οι Ελβετοί κατέληξαν σε μια συμφωνία, με την οποία καταλύεται μεν το φορολογικό καταφύγιο μεγαλοκαταθετών, χωρίς όμως να παραβιάζεται το… ιερό, για τους...
 Ελβετούς τραπεζίτες, τραπεζικό απόρρητο:
- Η Ελβετία αποδέχθηκε, ύστερα από ισχυρές πιέσεις, να επιβάλει φόρο διακράτησης (withholding tax) σε όλες τις καταθέσεις Βρετανών πολιτών, τον οποίο θα αποδίδει κάθε χρόνο το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών στο αντίστοιχο βρετανικό. Ο νέος φόρος δεν θα γίνει… σουρωτήρι από διάφορες εξαιρέσεις και «παραθυράκια», όπως συνέβη στο παρελθόν με προηγούμενες συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελβετία. Ο συντελεστής του φόρου που προβλέπεται από τη συμφωνία δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών περιμένει πολλαπλάσια έσοδα από το δις. λίρες, που αποδίδει ήδη αντίστοιχη συμφωνία με το Λιχτενστάιν. Σύμφωνα με υπολογισμούς των ελβετικών τραπεζών, τα κεφάλαια από ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκουν «καταφύγιο» στην Ελβετία φθάνουν τα 800 δις. ευρώ: δηλαδή, ακόμη και ένας φόρος διακράτησης με χαμηλό συντελεστή 5% θα απέδιδε έσοδα 40 δις. ευρώ το χρόνο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις!
- Την ίδια στιγμή, όμως, οι ελβετικές τράπεζες πανηγυρίζουν μια μεγάλη δική τους νίκη, μετά τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο: οι τράπεζες δεν θα υποχρεωθούν τελικά να δίνουν στοιχεία για τους καταθέτες τους στις φοροεισπρακτικές αρχές της Βρετανίας, κάθε φορά που θα τους ζητούνται. Ουσιαστικά, δηλαδή, το τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας παραμένει άθικτο, παρότι είχαν ασκηθεί τεράστιες διεθνείς πιέσεις για την κατάργησή του, ώστε να βρουν πρόσβαση οι φοροεισπρακτικές αρχές των χωρών του ΟΟΣΑ σε πολύτιμα στοιχεία για υπηκόους τους με καταθέσεις στην Ελβετία. Η συμφωνία προβλέπει, πάντως, τη δυνατότητα οικειοθελούς δήλωσης καταθέσεων από Βρετανούς υπηκόους, με «χαλαρές» κυρώσεις από τις φορολογικές αρχές. «Είμαι ευτυχής που βλέπω, ότι η πρότασή μας αντικατέστησε τελικά την ιδέα της καθιέρωσης αυτόματου μηχανισμού ανταλλαγής πληροφοριών, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων χωρών», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πατρίκ Οντιέ, πρόεδρος της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών.
Η ιστορική συμφωνία με την Ελβετία, παρότι αρκετοί εκτιμούν ότι είναι πρόωροι οι πανηγυρισμοί, πριν αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες για τους όρους της, ουσιαστικά δείχνει το δρόμο για αντίστοιχες συμφωνίες όλων των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην τελική φάση αντίστοιχων διαπραγματεύσεων με τους Ελβετούς, που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να οδηγήσουν σε συμφωνία για τη φορολόγηση των τεράστιων καταθέσεων Γερμανών υπηκόων στην Ελβετία.
Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες των Άλπεων, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι το ποσό καταθέσεων που διαφεύγουν τη φορολόγηση ίσως και να υπερβαίνει τα 40 δις. ευρώ, γι’ αυτό και η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις συμφωνίες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Ελβετούς. Έτσι, δεν αποκλείεται μετά τις συμφωνίες Βρετανών και Γερμανών, που αποτελούν «οδηγό» για όλα τα κράτη, να αρχίσει αντίστοιχη διαπραγμάτευση και του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με το ελβετικό.
Σε κάθε περίπτωση, η διεθνής «επίθεση» στο φορολογικό «καταφύγιο» της Ελβετίας, που άρχισαν δυναμικά οι Αμερικανοί, απειλώντας την UBS με ποινικές κυρώσεις αν δεν αποκάλυπτε στοιχεία για Αμερικανούς καταθέτες (οι Ελβετοί έκλεισαν τελικά την υπόθεση με την καταβολή 750 εκατ. δολαρίων), φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς: η «ιερή αγελάδα» του ελβετικού τραπεζικού απορρήτου μπορεί να μη θυσιάζεται, αλλά σε αντάλλαγμα οι ελβετικές τράπεζες και το υπουργείο Οικονομικών δέχονται για πρώτη φορά να μετατραπούν σε… φοροεισπράκτορες των κυβερνήσεων της Δύσης, δίνοντας τέλος σε μια μακρά παράδοση φορολογικής ασυλίας στους καταθέτες των ελβετικών τραπεζών.

6 σχόλια

  1. Ρε χαμενα κορμια αλητοσκυλα της αλητοσυμμοριας πατσοκ(σκυλια) ,εισαστε ευτυχεις που εχετε πρωθυπουργο αυτο το ηλιθιο βλημα παιντι της τσαντ??

    Αυτο μονο θελω να μου πειτε!~!

    Δεν θελω να συμμετασχετε μαζι μας με μια βομβα μολοτωφ και να τους καψουμε αυτους τους αλητες...

    Εμεις ΙΣΩΣ το κανουμε διποδα ζωα.

    Αλλα ρε διποδα ζωα ,η ερωτηση παραμενει η ιδια~:

    Ζωα διποδα ειστε ευτυχεις που εχετε πρωθυπουργο αυτο το το ηλιθιο ουφο παιντι της τσαντ????

    ΖΩΑ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ!!!!!

    Αυτο το ηλιθιο βλημα βλακας γιοργο,40 χρονια στην Ελλαδα (μας) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ζωα!~!!!!

    Καπου καπου "φυτευει" !!
    και καμμια καινουργια "θαμμενη" λεξη π.χ "θεσφατο"!! π.χ "διελκυστινδα"!!!χα!!!!

    Ειμαι σιγουρος ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ!!!

    Απλα ακολουθει την εντολη της αμερικανικης προπαγανδιστικης εταιρειας που τον ..διακορευει!!!!!

    Ζωα διποδα της αλητοσυμμοριας πατσοκ(σκυλια) εισαστε ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!^&()))_

    Το ακουσατε ζωα?????????>>>>>>>>>>>


    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΙ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΟΥΤΕ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΑΛΛΟΣ .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ.
    ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοί Ελληναράδες πολιτικοί,έχουν
    τό αποκούμπι τους στή...Χάϊντι.
    Από τούς δεξιούς κεφαλαιοκράτες,
    είναι αναμενόμενο.
    Οί Σοσιάλες αποτελούν τήν έκπληξη.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ μέγιστης τοποθέτησης:
    Δεξιοί 1.(2,55)
    Ρόζ χ.(4,55)
    Σοσιάλλες 2.(1 λάμδα παραπάνω μέ..
    εκφράζει).(2,55).
    Ντέρμπυ έεεε?
    Λοιπόν:
    Ρέ παλοκοκρούστη,στημένο είναι.
    Στά πήρανε καί φφσσιιττ φύγανε!
    ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ...Κούγιες
    καί Λυκουρε...πώς τόν λένε τόν
    μεγαλοδικηγόρο.....??
    Λικουρέζο λι-λυ δέν ξέρω...!
    ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΛΟΥΛΕΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ
    ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ.
    ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:(χμμμμ Ανδρέας?)
    Διότι ο 1100ε δημόσιος κατήγορος
    αντιπαρατίθεται μέ τόν 200.000ε
    Λυκουρκούγια(!?!).
    Σπάσε τή λέξη στή μέση.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Παρατηρητής

    ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση