GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρουμπινί: Αναπόφευκτη η "πτώχευση" της Ελλάδας...

Αναπόφευκτη θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος, μιλώντας στην «Καθημερινή», χ...

Αναπόφευκτη θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος, μιλώντας στην «Καθημερινή», χαρακτηρίζει μη ρελαστική την πρόβλεψη για επαναφορά της Ελλάδας στις αγορές σε 18 μήνες.
«Παρά την εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επώδυνων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο τεράστιο χρέος που συσσωρεύεται και θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του», εκτίμησε ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
«Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση, μην την λέτε πτώχευση. Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμβεί», συμπλήρωσε. «Ακόμη και αν...
η Ελλάδα υλοποιήσει όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΔΝΤ εάν λάβει όλα τα δρακόντεια μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και σταθεροποίησης, το ίδιο το πρόγραμμα προβλέπει μείωση της παραγωγής και, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, το δημόσιο χρέος της θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 148% του ΑΕΠ, που για μένα δεν είναι βιώσιμο και απαιτεί αναδιάρθρωση», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον ο Ρουμπινί εκτίμησε πως η εξυγίανση «θα είναι επώδυνη, με περισσότερο στασιμοπληθωρισμό, περισσότερη ύφεση» και επανέλαβε ότι η πτώχευση είναι αναπόφευκτη, διότι, όπως είπε, είναι αδύνατον να επιζήσει η Ελλάδα με ένα χρέος που φθάνει στο 150% του ΑΕΠ.

8 σχόλια

  1. Κύριε ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ,
    Έχετε παραδώσει την κομματική σας ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ ;;;;;;;;;
    Έχετε διαγραφεί επίσημα από το ΠΑΣΟΚ ;;;;;;;;;;
    ΑΝ ΝΑΙ τότε να μιλάτε για δούρειους ίππους .
    ΑΝ ΟΧΙ τότε να μην μιλάτε και να μην συκοφαντείτε και βρίζετε αυτούς που σας λένε ότι ήσαστε δούρειος ίππος .
    Απ ότι καταλαβαίνω ήσαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία από το ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο δεν ελεγε και με χαρα ο καθυστερημενος γαπ εξω?

    δεν μας κοροιδευε και μας εβριζε?

    οτι ειμαστε ολοι διεφθαρμενοι και θα πτωχευσουμε σιγουρα?

    αυτο δεν ελεγε με περηφανεια εξω εναντιον μας?

    τωρα που τον ακουσαν γιατι τους βριζει το γελοιο καθαρμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΟ ΤΟ ΓΑΠ

    ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΣΑΜΑΕ ΜΕ ΧΡΕΟΣ 300 ΔΙΣ ΑΠΛΑ Α ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΧΡΕΟΣ 350 ΔΙΣ.....
    ΠΙΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Δεν θα πτωχευσουμε ειπε ο Δρ Κουτσουκος γιατι υπαρχουν πολλες λυσεις απλα οι "δεξιοι ανικανοι φιλοι" του Γιωργου δεν τις εφαρμοζουν ειπε ο Δρ Κουτσουκος...

    Σε Ακομα ενα λαθος οδηγουν οι ανικανοι δεξιοστροφοι πουλημενοι "φιλοι και συνεργατες" του Γιωργου τον ιδιον και το Πασοκ με το να τον βαλλουν δηλωσει:

    "Το διπλό μήνυμα των εκλογών
    Η ψήφος του Νοεμβρίου είναι πολιτική για το αύριο της χώρας, δηλώνει ο πρωθυπουργός

    Το κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής υπογράφει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου υπάρχει ένα ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό διακύβευμα, αλλά και ένα πολιτικό μήνυμα".

    Ακομα μια φορα

    οι Ραγκουσηδες Παμπουκηδες Παπακωσταντινηδες και αλλοι δεξιοστροφοι σκαβουν τον λακκο του Γιωργου

    Ο Γιωργος
    επρεπε να παρει αποστασεις απο το αποτελεσμα των Περιφερειακων και Δημοτικων εκλογων ελεγε σημερα το βραδυ στην Μηλιωνη ο Δρ Κουτσουκος...

    και καλεσε τους "εντιμους πρασινοφρουρους" να ειναι ψυχολογικα ετοιμοι γα την
    "μετα-Παπανδρεου" εποχη

    (την οποια προετοιμαζουν οι δηθεν φιλοι του Γιωργου - και τον δουλεβουν ψιλο γαζι οπως παντα)!

    Αραγε γιατι δεν δανειζεται μια κρατικη τραπεζα με 1% και τα 120 δις που χρωσταμε με 1% επιτοκιο απο την Εωρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα και να τα δωσουμε σε οσους χρωσταμε και να βγουμε απο ΔΝΤ???

    Κυριε Παπακωσταντινου ή στραβα είναι ο γυαλος ή είσαι αγραμματος ή απατεωνας ....ή σε βλέπω στον Κορυδαλλο...!

    Πανος Πασοκ

    23 Οκτ 2010 11:44:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TSOY RE LAKI ROYMBINIO

    ANTE TRAVA NA GAMISEIS THN dAMANAKI

    POY TIN "PERNEI" O oLI rEN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟΠΟ .ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ, ΓΝΩΣΤΟΙ , ΦΙΛΟΙ ,ΚΑΣΤΕΣ ,ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ , ΤΣΑΝΑΚΙΑ ,ΤΣΙΡΑΚΙΑ ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΝΑΣΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΝΔΡΕΑ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΥΣΣΑΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΡΟΥΡΑΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ.ΟΡΔΕΣ ΟΙ ΠΛΕΜΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ .ΓΙΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟ , ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το χρέος του ελληνικού δημοσίου είναι τέτοιο που δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Μοιραία θα φτάσει κάποια στιγμή ο κόμπος στο χτένι.

    Ομως...

    Πτώχευση ελεγχόμενη και αναδιάρθρωση χρέους εντός του Μνημονίου σημαίνει ότι τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους τώρα οι δανειστές μας και που δεν αξίζουν "μία", θα αποκτήσουν την ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ, και πάνω σε αυτήν την αξία θα γίνει το "κούρεμα" τους. Αυτό μόνο στους δανειστές μας συμφέρει.

    Ετσι κι αλλιώς το χρέος του ελληνικού δημοσίου εμπίπτει στις διατάξεις του διεθνούς δικαίου περί "ειδεχθούς χρέους". Μπορούμε και πρέπει να επιδιώξουμε την άρνηση και την παραγραφή του. Το χρέος αυτό το έχουμε πληρώσει και ξαναπληρώσει. Την τελευταία 10-ετία δανειστήκαμε ως δημόσιο κοντά 480 δις ευρώ, από τα οποία πάνω από το 90% πήγε στην "εξυπηρέτηση" του χρέους.

    Δανειζόμαστε για να ξεπληρώνουμε παλαιότερα δάνεια, μέχρι και του 1890 (χίλια οκτακόσια εννενήντα).

    Η ΜΟΝΗ μας λύση είναι:
    -άρνηση του χρέους
    -έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή

    Θραξ Αναρμόδιος

    http://anarmodios.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ MEGA CHANNEL!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση