GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος!..

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνηση...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνησης του ΔΝΤ! Για τη χώρα υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές: η μία βασίζεται στο δόγμα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, ενώ η άλλη στην άρνηση του χρέους.
Η πρώτη οδηγεί αναπόδραστα στην υιοθέτηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες κατατείνουν στον εξευτελισμό της κοινωνίας και στον εξανδραποδισμό των νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ανοίγει χώρο για την αναδημιουργία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας την δυνατότητα δόμησης πολλών και διαφορετικών πολιτικών.
Πρέπει να αντιλήφθητε ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, για την ακρίβεια ούτε καν να υπάρξει από τη στιγμή που παραμένει δέσμια σε αυτό το χρέος το οποίο κατά περίπου 70-75% είναι απολύτως ανέντιμα καταγεγραμμένο με την έννοια «justice and fairness» που...
 διατύπωσε ο Rawls, και σύμφωνα με την οποία διαμορφώνονται ιδεατά, σήμερα, διεθνώς οι συμβάσεις, είτε στο επίπεδο της κοινωνίας, είτε σε αυτό της αγοράς.
Οι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ, δεν μπορεί ούτε καν να αναχαιτίσει την αύξηση του χρέους, το οποίο στο τέλος της τριετίας θα υπερβεί το 165% του ΑΕΠ, από 125% που είναι σήμερα. Ο Δημήτρης Καζάκης εξήγησε θαυμάσια το πρόβλημα, και απ’ αυτού δεν χρειάζεται να επιμείνω.
Πολιτικά οι λύσεις είναι δύο. Ή ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το βασανιστήριο της σταγόνας στο όποιο το καθεστώς δια του Γιώργου Παπανδρέου έχει καταλήξει, ή θα διεγερθεί από την νάρκη του και την πλάνη του αντιλαμβανόμενος ότι το πραγματικό δίλημμα είναι: απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είμαστε απατεώνες και δεν αναγνωρίζουμε δίκαια και «έντιμα» χρέη προς ιδιώτες, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το 20-25% του συνολικού χρέους που αναγνωρίζει και τιμά η σημερινή κυβέρνηση.
Τα πράγματα πλέον ξεκαθαρίζουν. Ή ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί για την απελευθέρωσή του ή θα υποταχθεί στη μοίρα της απόλυτης υποδούλωσης, που όμοια της δεν έχει ζήσει ο τόπος από το ίδρυση του κράτους μέχρι σήμερα. Μέση οδός δεν άφησε η κυβέρνηση, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και το καθεστώς γενικότερα να υπάρξει. Αυτοί είναι που ανεύθυνα οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα. Το ένα δίλημμα φέρνει το άλλο μέχρι να αρχίσει η ίδια η κοινωνία να βάζει διλήμματα στον εαυτό της. Τότε αρχίζει η πολιτικοποίηση από κάτω. Κάπου εδώ βρισκόμαστε σήμερα, αν δεν κάνω λάθος.
Άδικα προσπαθεί η πολιτική τάξη της χώρας να απασχολήσει την κοινή γνώμη με την δήθεν διένεξη μεταξύ των φορέων του δικομματισμού. Αυτή η επικοινωνιακή στρατηγική κούρασε και καθώς δεν έχει και κανένα πολιτικό νόημα πλέον, αντί να παγιδεύει ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, επιφέρει μάλλον αποτελέσματα αντίθετα από τον επιδιωκόμενο στόχο.
Πρέπει να καταλάβετε ότι η αποδοχή του χρέους νομιμοποιείται μέσω της παραδοχής ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί». Εάν δεν συμφωνείτε με την αλητεία που αποπνέει το δεύτερο (μήνυμα), είναι βέβαιο ότι υποσυνείδητα αρνείστε το πρώτο. Αυτό διαμορφώνει μια νέα εθνική ιδεολογία και μια νέα ηθική στη χώρα ικανές να προκαλέσουν νέες μορφές πολιτικής οργάνωσης και διεκδίκησης δικαιωμάτων.
Αυτό που δεν έχει γίνει συνείδηση μέχρι σήμερα είναι ότι οι Έλληνες παλεύουν για την ίδια τους την εθνική και κοινωνική οντότητα και όχι για να περισώσουν όσα μπορούν από το ατομικό τους εισόδημα. Με ανεργία στο σημερινό ύψος, που μάλιστα αναμένεται να ξεπεράσει κάθε «λογική» στο τέλος της επόμενης χρονιάς, τα «εργασιακά δικαιώματα» ακούγονται μάλλον σαν φάρσα, όπως και πολλά άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις. Όταν η χώρα σου κατακτάται από αυτούς που ορίζουν τον μόνον εξ’ αδιαιρέτου πλούτο της (το χρέος της), και όταν αυτή υποθηκεύεται μέσω μηχανισμών σωτηρίας των τραπεζών και ενός νομίσματος, που ολοκληρώνει τη λειτουργία τους, υπό την ηγεμονία μιας διεθνούς ελίτ, τότε η πολιτική λαμβάνει άλλη διάσταση. Μετατρέπεται σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.
Σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρξουν θύματα, ενώ τίποτε δεν θα είναι δεδομένο και έτοιμο. Λύσεις θα δώσει το κίνημα και όχι αυτοί που θα το ορίσουν πολιτικά. Αυτό σημαίνει μια εναλλακτική μορφή ηγεμονίας, η οποία δεν ταιριάζει με την γνωστή μορφή ηγεσίας που έχει εμπεδωθεί στη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες, καθώς είναι μέρος της παλαιάς δομής που έφερε τα πράγματα στο αδιέξοδο που όλοι βιώνουμε. Νέοι πολιτικοί φορείς απαιτείται να συγκροτηθούν, ανοιχτοί, με αμεσοδημοκρατικό πνεύμα και βαθιά πίστη ότι η ελευθερία μπορεί να συμβαδίσει με τη δημοκρατία, μόνο στο πλαίσιο μια αγωνιστικής πολυκομματικής κοινωνικής οργάνωση, με κοσμοπολιτικά χαρακτηριστικά.
Είναι καιρός να καταλάβουμε και στην Ελλάδα ότι ο κοινωνικός κοσμοπολιτισμός δεν είναι νεοφιλελευθερισμός, ούτε άρνηση του εθνικού κράτους. Αποτελεί την σύγχρονη έκφραση του μοντερνισμού σε ένα υψηλότερο στάδιο ανάπτυξης της πολιτικής οργάνωσης, όπου η δημοκρατία θα διαμορφώνει συνθήκες ισότητας σε ένα ολοένα και υψηλότερο επίπεδο (equilibrium) ελευθερίας. Αυτό δεν γίνεται να υπάρξει υπό καθεστώς φτωχοποίησης της κοινωνίας και αναστολής της «εθνικής κυριαρχίας».
Ήρθε ο καιρός να ξαναανακαλύψουμε την πολιτική ως δημοκρατικό και φιλελεύθερο αίτημα, διότι πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν λεφτά που θα μας εξευτελίζουν την ύπαρξη, αν δεν σταματήσουμε να επιτρέπουμε σε αυτούς που ελέγχουν τον πλούτο μας να κυριαρχούν στις αποφάσεις μας. Η χώρα δεν χρειάζεται διακυβέρνηση «εθνικής ανάγκης», ούτε ταξιδευτές του κόσμου που αναλαμβάνουν αυτοβούλως την σωτηρία του έθνους. Μια κυβέρνηση δημοκρατών-πατριωτών έχει ανάγκη, για την συγκρότηση της οποίας θα έπρεπε κάθε σοβαρός άνθρωπος στο τόπο μας, που δεν έχει αλλοτριωθεί απολύτως από την διαφθορά και τον πελατειακό κομματισμό, να νοιάζεται.

8 σχόλια

  1. Μην τρελαθούμε, έχει ακόμα μέλλον Ο Ελληνας για να πεινάσει, στους περσσότερους υπάρχει ακόμα η πολυτέλεια της ιδιοκατοίκησης καθώς και το "κομπόδεμα" του πατέρα η του παππού.
    Μόνο που τα έτοιμα κάποτε τελειώνουν...
    Οπότε σε ένα-δυο χρόνια που κάθε οικογενεια θα έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο ανέργους και το κομπόδεμα θα τελειώνει, θα γίνει...σφαγή.
    Τότε ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ.
    Στη χειρότερη θέση βρίσκονται ήδη όσοι έχουν μικρά παιδιά.
    Στα νέα ζευγάρια οι περισότεροι εργάζονται ιδιωτικό τομέα, με μαθηματική ακρίβεια ο ένας στους δύο θα μείνει άνεργος και εκεί δεν έχει "γυρίζω στο πατρικό μου..."
    Θα γίνει σφαγή λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια,

    εμπρός λοιπόν ελληνικέ λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, επανάσταση απέναντι στο νεοφιλελεύθερο παγκόσμιο σύστημα.

    Μπορεί από την επόμενη μέρα βεβαίως να μην υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς των δημοσίων και τις συντάξεις. Μπορεί να μην λειτουργούν νοσοκομεία και σχολεία αλλά θα είμαστε υπερήφανοι.

    Εμπρος λοιπόν να γίνουμε Κούβα, μην μασάτε...

    τι; πως; ε, καλά τώρα επειδή δεν θα έχετε i pod και ιντερνετ κάνετε έτσι; σιγά θα παίζουμε κιθάρες και θα πίνουμε τεκίλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΚΙΩΡΓΟ...ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ... ΟΥΥΥΥΥΥ
    Εκπληκτική εξυπνάδα και ανεπανάληπτη ικανότητα.

    Εχουμε μείνει όλοι έκθαμβοι με το μεγαλείο της σκέψης του.
    Οι ελληνικοί εργαζόμενοι, βλέποντας την ανάπτυξη ν' αναπτύσσεται, πανηγυρίζουν.
    Καμιά δυσκολία δεν τον σταματά. Βρίσκει πάντα τον τρόπο να τις υπερπηδά.
    Ολες!
    Τώρα είχε την πρωτότυπη σκέψη, ν' αυξήσει τις τιμές στα ποτά και τα τσιγάρα.
    Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της εφευρετικότητάς του.
    Ο Ραν Ταν Πλαν ζει κι αυτός τον οδηγεί.
    The sky is the limit George.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με έρευνες του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών Hangighton φαίνεται να διαμορφώνεται μια νέα τάση στο εκλογικό σώμα που εκτιμάται στο 20-25% με μάλλον ανοδική τάση.

    Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του υπό διαμόρφωση ρεύματος – που από κάποιους έχει ήδη βαφτιστεί next day – είναι:

    1. πολυσυλλεκτικό – συγκεντρώνει ψηφοφόρους από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και κύριως την λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφο
    2. απέχθεια προς τις παλαιοκομματικές πρακτικές
    3. αισιοδοξία για την επόμενη μέρα αφού βλέπει την κρίση ως ευκαιρία
    4. θεωρούν τον Παπαντρέου ως συνυπεύθυνο της κρίσης γιατί συμμετείχε σε προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες φέρουν βαρύτατες ευθύνες

    Ωστόσο θεωρούν πως ο Παπαντρέου είναι ο μόνος από τους πολιτικούς που μπορεί να μας οδηγήσει έξω από την κρίση και να κλείσει ο κύκλος του μεταπολιτευτικού συστήματος.
    Θεωρούν πως ο Παπαντρέου αποδομεί συστηματικά και μεθοδικά το ΠΑΣΟΚ και ως το πέρας της τετραετίας θα το έχει φέρει στα πρόθυρα της διάλυσης.
    Βλέπουν με καλό μάτι το επιτελείο του που δεν προέρχεται από το στενό κομματικό κύκλο του ΠΑΣΟΚ και το θεωρούν ως το πολιτικό προσωπικό της χώρας για την επόμενη μέρα μετά την διάλυση ή περιθωριοποίηση των γνωστών κομμάτων.

    Εκτιμάται πως σε 2 χρόνια θα έχει σχηματιστεί η νέα γενιά πολιτικών που θα οδηγήσει την χώρα μετά την λήξη του μνημονίου και οι οποίοι θα έχουν λίγα ή και καθόλου σημεία αναφοράς στα παλαιά κόμματα.

    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συνωστίζονται μαζί με ΛΑΟΣ, ΣΥΝ και ΚΚΕ σε μονοψήφια νούμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 9:31

    ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;
    ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ;
    ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
    ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ.
    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ;
    ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΦΩΝΑΧΤΑ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΡΕΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ.
    ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:31,

    δεν υπάρχει σοβαρός ξένος οικονομικός αναλυτής που να πιστεύει ότι η Ελλάδα, μπορεί να αποπληρώσει το χρέος. Με τα σημερινά δεδομένα, "ακόμη και τα επόμενα εξήντα χρόνια",γράφει η αυστριακή "Die Presse", "το χρέος θα ξεπερνά το 80% του ΑΕΠ". Η επόμενη γενιά λοιπόν, όχι τεκίλα, αλλά ψυχοφάρμακα θα παίρνει. Η ειρωνία σου δείχνει ότι ανήκεις στην κατηγορία των χρήσιμων ηλιθίων. Για τους τοκογλύφους μας εννοώ, όχι για μένα.

    Αλ Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το συμπλεγμα κυβερνησης-πολιτικων,τραπεζων,εκδοτων,μεγαλοεργολαβων και 20 ακομα οικογενειων που εχουν στα χερια τους σχεδον επιχειρησεις μονοπωλιακου χαρακτηρα ειναι η ντοπια χουντα που καταδυναστευει τον λαο.
    Αυτοι αριθμητικα ειναι το 5% του πληθυσμου μας που εχουν και ελεγχουν τον πλουτο και την παραγωγη του 95%.
    Το 95% του πληθυσμου αγεται και φερεται με το 5% που διανεμει προς αυτους η χουντα των εμφανων εξουσιαστων και των κρυμμενων πισω απο κουρτινες εξουσιαστων.
    Μην γελιεστε απο την γκαιμπελικη προπαγανδα οτι το ΣΔΟΕ ανακαλυψε σημερα την αμερικη στους σκαφατους και στους μεγαλογιατρους. Αυτοι υπηρχαν θα υπαρχουν γιατι εκτρεφονται απο το συμπλεγμα και πολλοι αποτελουν μερος του.Ειναι προσχημα για να επιβληθουν μετρα χωρις ορια στον λαο εξαντλησης και εξαθλιωσης εξυπηρετωντας αυτους που ονομαζουν "αγορες" μια μικρη ερευνα θα σας δειξει ποιες ειναι οι "αγορες" ποιοι ειναι απο πισω,απο που προερχεται το καταμαυρο χρημα που ξεπλενεται μεσω δανεισμου στις κεφαλαιοαγορες και ποιους σκοπους εξυπηρετουν με την στοχευση χωρων ανα τον κοσμο.
    Το δυσθεορατο χρεος μας ειναι αποτελεσμα αλεπαλληλου ανατοκισμου και τιτλοποιησης,δηλαδη χρηματος που δεν υπαρχει!!! Το ουσιαστικο χρεος μας ειναι περιπου στο 30%-32% του συνολικου χρεους (κεφαλαιο), τα υπολοιπα ειναι τοκοι κεφαλαιου,υπερημεριας,προμηθειων,φακελλων που αυξανονται με ταχυτητα λογω των επιτοκιων που δεχθηκαμε να πληρωνουμε βασιζομενοι σε μια χωρα οπου εχει επελθει πληρη αποβιομηχανηση,αποβιοτεχνοποιηση,αγροτικη παραγωγη,υπερχρεωμενη εμπορια και ανυπαρξια υπηρεσιων.
    Αυτοι που εφεραν τον τοπο σε αυτη την κατασταση δεν ειναι αλλοι απο τους πολιτικους που με την μεθοδο τρενακι αλληλοκαλυπταν δανεισμους,δανειζομενοι συνεχως που εν γνωση τους ηταν αδυνατον να πληρωθουν με την υπαρχουσα οικονομικη δυναμικη της χωρας.Η απληστια και η κλεψια απο μερος του συμπλεγματος ηταν η καταστροφικη επιλογη των τελευταιων κυβερνησεων.
    Η αναδιαπραγματευση του χρεους ειναι επιβεβλημενη αυτο ειναι παραδεκτο απο το συνολο των οικονομολογων που ασχολουνται με το θεμα.Μην πιστευετε αυτους που μιλουν οτι σε 1 η 2 χρονια η Ελλαδα θα ανακαμψει με την υπαρχουσα κατασταση ειναι χυδαιο ψεμμα!!!τι περιμενουν; εξαντλωντας και εξαθλιωνοντας τον λαο εκπληρωνοντας σκληρες υποχρεωσεις προς τους δανειστες μας, να μας αφησουν να ξαναδανειστουμε απο τους ιδιους!!!! επιμηκυνοντας τον χρονο με νεους τοκους!!!! αυτο θα το θεωρησουν επιτυχια και οτι σωσανε την Ελλαδα απο την χρεοκοπια την στιγμη που η χωρα ζει την εξαθλιωση που ειναι παραγωγο της χρεοκοπιας που εδω και 2 χρονια μαστιζεται ο τοπος.
    Αν θελησουμε να αναζητησουμε αιτιους της καταστασης οι πολιτικοι ειναι οι προφανεις οπως και αυτοι που ανηκουν στο συμπλεγμα και πλουτισαν η αυξησαν τα πλουτη τους αηδιαστικα την τελευταια 15ετια εις βαρος του δανειζομενου λαου που σημερα κα
    λειται να βγαλει τα καστανα απο την φωτια ενω το συμπλεγμα εμμεσως πλην σαφως αποποιειται οποιοαδηποτε ευθυνη,παραμενοντας ενας παρατηρητης των εξελιξεων εκ του ασφαλους.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!! ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ.
    Αυτο θα ειναι το αποτελεσμα του ξεσηκωμου επαναστασης του λαου. Η οργη θα ξεχειλλισει χωρις λογικη σκεψη. Αυτο μας εχει διδαξει η ιστορια που δυστυχως επαναλαμβανεται. Μονο οι ηλιθιοι και βλαμμενοι σφετεριστες δεν το εχουν αντιληφθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΘΑΡΧΙΔΟΣ8 Οκτ 2010, 1:34:00 μ.μ.

    Ολοι ΧΡΩΣΤΑΝΕ σε ΟΛΟΥΣ!!
    Τι γινεται;
    ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ που μπορει ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ τους αλλους;!

    π ο ι ο ς ; !

    -------
    δεν ακουσα; τι ειπατε;
    κανεις;

    ολοι χρωστανε χωρις να εχει κανεις περισσευμα;


    τοτε καποια φ α β α εχει ο λακκος , . . . . .


    καποιο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ τερτιπι και τιποτα παραπανω......


    η Αμερικη που χρωσταει τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    δ ε ν κινδυνευει....


    γιατι να κινδυνευουν οι υπολοιποι;!



    ηρεμιστε και κυτταξτε να περασετε ενα καλο Σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση