GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πουλάνε δάση για να καλύψουν το έλλειμμα στη Βρετανία...

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει σε ιδιώτες δασικές εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο. Στόχος του σχεδίου της κυβέρνησης Κάμερον,...

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει σε ιδιώτες δασικές εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο. Στόχος του σχεδίου της κυβέρνησης Κάμερον, η οποία έδωσε το πράσινο φως στο υπουργείο Περιβάλλοντος να εκχωρήσει περίπου τη μισή από την έκταση που βρίσκεται υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Δασών, είναι να καλύψει την «τρύπα» του ελλείμματος. Και έτσι δέντρα ηλικίας πολλών αιώνων θα...
 αφανιστούν προκειμένου στη θέση τους να ανεγερθούν ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και πάρκα ψυχαγωγίας.
Η νομοθεσία, στην οποία υπόκεινται τα δάση και η οποία χρονολογείται από την υπογραφή της Μάγκνα Κάρτα, το 1215, ενδέχεται να αναθεωρηθεί προκειμένου να καταστεί εφικτή η συναλλαγή. Ορισμένοι ελπίζουν ακόμη στη διάσωση τμήματος αυτών των εκτάσεων μέσω της αγοράς τους από φιλανθρωπικές οργανώσεις ή από επιχειρηματίες με... οικολογική συνείδηση, όπως ο εκδότης Φίλιξ Ντένις, ο οποίος έχει δημιοιυργήσει ένα δάσος με το όνομά του ή ο επενδυτής Μπεν Γκόλντσμιθ, που έχει χρηματοδοτήσει προγράμματα για τη διάσωση των δασών.
Ο Γκόλντσμιθ προειδοποίησε ότι εάν η συναλλαγή γίνει βεβιασμένα, οι εκτάσεις θα πωληθούν σε πολύ χαμηλή τιμή. «Έχω να παρατηρήσω ότι η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται χιλιόμετρα πίσω σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη σωστή εκμετάλλευση των δασικών της πόρων», δήλωσε επικρίνοντας παράλληλα τη χρονική στιγμή που επέλεξε η κυβέρνηση Κάμερον για την εκχώρηση των δασών. «Ως οικολόγος, ελπίζω να μην σκεφτούν να πουλήσουν τα μεγαλύτερα και καλύτερα δάση μας. Ελπίζω αυτά να παραμείνουν στα χέρια του δημοσίου».
Ενστάσεις πάντως εκφράζονται και στους κόλπους των Τόρις. Ο βουλευτής Ζακ Γκόλντσμιθ, επικεφαλής της ομάδας δράσης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για το περιβάλλον την περίοδο που οι Συντηρητικοί βρίσκονταν στην αντιπολίτευση δήλωσε ότι «εάν τα δάση πρόκειται απλώς να πωληθούν στις κατασκευαστικές εταιρίες, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να γίνει δεκτό και ούτε θα γίνει. Υπάρχουν δάση, τα οποία χρήζουν της μεγαλύτερης δυνατής προστασίας από την κυβέρνηση».
Τα σχέδια για την πώληση περίπου 7,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων έως το 2020 αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα εντός των ημερών η υπουργός Περιβάλλοντος Κάρολαϊν Σπέλμαν. Σύμφωνα με την Telegraph, τη δεκαετία του 1990, η αξία των εκτάσεων αυτών εκτιμήθηκε περίπου στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

6 σχόλια

  1. ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΓΕΡΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΡΟΜΟ ΠΡΟΚΑΛΛΟΥΝ .ΜΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΡΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καϊμάκτσαλαν,
    ή Όρος Βόρρας.
    Κάλλιστο Χιονοδρομικό.5 μήνες χιόνι Ο αλήτης πού τά έφαγε?
    320.000ε?
    (ακόμα τό...Κράτος δέν βρήκε άκρη),
    Επαναδραστροποιήται....καί θρί
    έγγς τουρκίας.
    Ξανά-μανά ρύχνουν στόν Καιάδα
    εκατομύρια.
    ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ,,,
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ....μπούρμπ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oί Βρετανοί είναι αιμομυξία Κελτών,Νορμανδών,Σαξόνων
    Άγγλων....
    ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΒΙΓΚΙΓΚΙΝΣ.
    Άκόμα καί τώρα,άν ψάξεις στό...
    Gοοgle θά δείς πώς η Δανική
    χερσόνησος προσαράζοντ...βαρέθηκα
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Παρατηρητής

    ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 6:32,
    έχεις δίκιο.
    Όπως αναρωτιούνται καί οί Κινέζοι
    τουρίστες:
    ααακαιτινακανω.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση