GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκληροί στους αδύναμους – υποχωρητικοί στους ισχυρούς...

Του Νίκου Κοτζιά http://epirusgate.blogspot.com/    Μετά ένα χρόνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μπορεί να εξαχθεί ένα συμπέρασμα: η κυβέρνηση δε...

Του Νίκου Κοτζιά
http://epirusgate.blogspot.com/
  
Μετά ένα χρόνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μπορεί να εξαχθεί ένα συμπέρασμα: η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να λάβει πολλαπλά μέτρα σε βάρος των φτωχών, των μισθωτών και των μεσαίων στρωμάτων. Λαμβάνει μέτρα όπως είναι η μείωση μισθών. Η Υπερφορολόγηση της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας και εισοδήματος. Η Αύξηση του ΦΠΑ. Μέτρα που προκαλούν κρίση απασχόλησης και οδηγούν σε ύφεση. Σε προβλήματα ρευστότητας.
Αντίθετα η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει καμιά δυσκολία να λάβει μέτρα στήριξης των τραπεζών. Μείωσης ορισμένων κατηγοριών φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μετόχους τους. Να ανεχθεί το μαύρο χρήμα και να το νομιμοποιήσει με τις διαδικασίες της...
 περαίωσης. Γενικά η κυβέρνηση πιστεύει βαθιά στην νομιμότητα της λογιστικής και αποστρέφεται τα ηθικά ερωτήματα και αξίες στο όνομα «της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης».Το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο η κυβέρνηση δείχνει σκληρότητα στους μεν και κατανόηση για τους δε; Σε ένα πρώτο επίπεδο η απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι η κυβέρνηση το κάνει από πεποίθηση.
Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κυριαρχεί η άποψη ότι δεν μπορούν να υπάρξουν οικονομικά μέτρα σε βάρος των ισχυρών και πλουσίων, διότι κάτι τέτοιο θα εμποδίσει την κίνηση της οικονομίας. Παραδόξως το ίδιο επιτελείο δεν κατανοεί ότι εάν το λαϊκό εισόδημα μειωθεί -και μάλιστα υπέρμετρα όπως συμβαίνει σήμερα- η οικονομία θα οδηγηθεί στην ύφεση. Ότι η ύφεση θα είναι ακόμα πιο ισχυρή εφόσον σπάσει η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Προκύπτει, όμως, το ερώτημα: γιατί η κυβέρνηση διαβλέπει κινδύνους για την οικονομία μόνο όσον αφορά τον τυχόν περιορισμό των προνομίων των ισχυρών και δεν βλέπει το πρόβλημα που δημιουργείται από την μονόπλευρη λιτότητα που έχει επιλέξει; Κατά τη γνώμη μου οι απαντήσεις σε αυτό το δεύτερο ερώτημα είναι τρεις:
Πρώτον η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η ζήτηση (δημόσιες επενδύσεις και λαϊκό εισόδημα), ενώ τρέμει η καρδούλα της μην πάθει κάτι κάποια ιδιωτική τράπεζα και οι δανειστές της χώρας. Η κυβέρνηση, δηλαδή, είναι δέσμια των νεοφιλελεύθερων γυαλιών που φορά.
Δεύτερον, η κυβέρνηση με τη μονόπλευρη αντίληψη που έχει στην οικονομία, ως προς το ποιο μέτρο έχει ποια επίπτωση, τάσσεται σαφώς με τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας, Για αυτό απείχε κάθε διαπραγμάτευσης. Τάσσεται, επίσης, με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και για αυτό τους παρέχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια. Από μια άλλη σκοπιά η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως οι μόνοι που χρειάζεται η οικονομία είναι οι δανειστές, οι τραπεζίτες, τα λαμόγια, οι μαυραγορίτες και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Υποτιμά δε τη σημασία που έχει για την οικονομία η εργασία των ανθρώπων του μόχθου και των παραγωγικών επιχειρηματιών. Είναι, δηλαδή, δέσμια κοινωνικών προκαταλήψεών συντηρητικού χαρακτήρα.
Τρίτον, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν παρέα με τους ανθρώπους του κέρδους και όχι του μόχθου. Κατανοούν τις αγωνίες και τις απαιτήσεις των πρώτων. Είναι ξένοι με τους καημούς και τις ανάγκες των δεύτερων. Δηλαδή, εκ των πραγμάτων κάνουν σαφή επιλογή με ποιους θέλουν να πορεύονται και για ποιους νοιάζονται περισσότερο. Επιλογή που δεν είναι απλά λάθος, αλλά αποτελεί μια επικίνδυνη πεποίθηση.

11 σχόλια

  1. ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΠΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ.
    ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
    ΑΙΝΤΕ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΟΠΑΣΟΚΙΑ.
    ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ IQ ΣΑΣ....

    ΠΟΛΥ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΡΕ ΧΑΖΟΠΟΝΗΡΑ ΜΕΓΑΣΤΑΝ.....
    ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ!!ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΜΑΤΙΑ!ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρεωκοπία και Προδοσία

    Η τωρινή και η προηγούμενη κυβέρνηση (δηλαδή αυτή του Γιωργάκη και αυτή του Κωστάκη) έχουν ουσιαστικά μία διαφορά.

    Ο μέν Κωστάκης χρεωκόπησε τη χώρα (ακολουθώντας άβουλα το σχέδιο που είχε χαραχθεί από τον Σημίτη) μη αντιλαμβανόμενος τα παιγνίδια που του έπαιζαν οι υπουργοί του, ο δε Γιωργάκης ΠΡΟΔΩΣΕ τη χώρα επικαλούμενος την χρεωκοπία.

    Ο ένας ΑΒΟΥΛΟΣ ο άλλος ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ΜΕ ΔΟΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.

    Ο Γιωργάκης ήξερε την κατάσταση της οικονομίας, ήξερε τα ελλείματα και αυτό τον καθιστά επαίσχυντο προδότη της χώρας. Διότι τα επικαλέσθηκε για να ξεπουλήσει την Ελλάδα.

    Πολύ τον βόλεψαν τον Γιωργάκη τα ελλέιμματα. Πάνω σε αυτά πάτησε για να προδώσει τους πάντες και τα πάντα.

    ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΡΕΜΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα σ. Κοτζιά, είσαι και άτυχος. Βλέπεις του έκατσε του Παμπούκη συμφωνία με το Κατάρ και δεν φεύγει. Εσύ όμως προσπάθησε – προσπάθησε υπάρχουν ακόμη ο Δρούτσας και ο Δόλης που ξέρεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Οκτώβριος μπήκε αλλά ούτε κουβέντα δεν ακούγεται για τον ειδικό φόρο 20% στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις - ο φόρος είχε ήδη πάρει αναβολή τρεις μήνες, αφού επρόκειτο να επιβληθεί από την 1η Ιουλίου. Φυσικά, επί ένα χρόνο, έχει γίνει χαμός με τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι υπεράριθμοι, τους κουβαλάμε στην πλάτη μας και δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Ωραία, το εμπεδώσαμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κακοί. Μπορεί κάποιος τώρα να μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να κουβαλάμε στην πλάτη μας τους νταβατζήδες της διαπλοκής και τα τσιράκια τους;
    Είναι κακό να πληρώνουμε περιττούς δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι κακό να πληρώνουμε τον Μπόμπολα, τον Πρετεντέρη και όλο αυτό το σκουπιδαριό που έχει μαζευτεί στα ιδιωτικά κανάλια.
    Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις σε ελεύθερη αγορά. Όποια δεν αντέχουν, ας βάλουν λουκέτο, όπως βάζουν λουκέτο τόσες και τόσες επιχειρήσεις Ελλήνων πολιτών.
    Ακούσαμε για ελέγχους σε γιατρούς, σε δικηγόρους, σε εστιατόρια - παντού γίνονται έλεγχοι. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς πότε θα γίνει έλεγχος; Τις περιουσίες των καναλαρχών και των τηλεδημοσιογράφων ποιος θα τις ελέγξει; Με τα εικονικά τιμολόγια στο Alter τι έγινε;
    Ήδη, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν τεράστια χρέη και επιβιώνουν εξαιτίας της κρατικής διαφήμισης. Τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης είναι δικά μας χρήματα. Αν θέλει η κυβέρνηση να πληρώνει την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, την Μανωλίδου, την Κορομηλά, τον Λαζόπουλο -και όλο αυτό το σίχαμα που βλέπεις όταν ανοίγεις την τηλεόραση-, ας τους πληρώσει από τα δικά της λεφτά. Από αυτά που φάγαμε μαζί, όπως είπε ο Πάγκαλος.
    Αυτοί οι σκουπιδοτενεκέδες που ονομάζονται «τηλεοπτικά κανάλια» συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή τα ταΐζει το κράτος, επειδή δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και επειδή χρωστάνε παντού. Γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις επιχειρήσεις των απλών πολιτών; Κι από πού κι ως πού οι κλέφτες τηλεδημοσιογράφοι γίνονται κάθε βράδυ κριτές όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων;
    Ο ειδικός φόρος στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις πρέπει να εφαρμοστεί τώρα. Τι; Θα χαθούν θέσεις εργασίας στα κανάλια; Ας χαθούν. Τι προσφέρουν τα κανάλια; Μήπως προσφέρουν ενημέρωση; Προπαγάνδα του κερατά προσφέρουν. Μήπως προσφέρουν ψυχαγωγία; Κάθε χρόνο η αποβλάκωση γίνεται όλο και περισσότερη.
    Όσο η κυβέρνηση συντηρεί άχρηστους και ζημιογόνους τηλεοπτικούς σταθμούς και τελειωμένες εφημερίδες, ας μην της κακοφαίνεται όταν κάποιοι μιλούν για χούντα. Έχουμε μια χούντα πολιτικών, μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών. Και θα σας γαμήσουμε την Παναγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν οι αδύναμοι είχαν επίγνωση της δύναμής τους θα άλλαζαν άρδην οι συσχετισμοί δυνάμεων.

    Α. Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αδέρφια αν είμασταν αληθινοί Έλληνες θα είχαμε ρίξει την κυβέρνηση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
    Είναι δυνατόν να μας φέρονται με τέτοιο τρόπο που μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω και να μην έχει παραλύσει το κράτος ;

    Το γνωρίζετε ότι για το μνημόνιο δεν υπάρχει ούτε η γνωμοδότηση του
    Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως ψευδώς έλεγε ο ΓΑΠ μέσα στην Βουλή ;
    Είναι δυνατόν την υπεράσπιση της Ελλάδος να την αναλαμβάνει γραφείο
    δικηγορικό στην Αγγλία ;

    Μας αξίζουν μωρέ μας αξίζουν…
    Ίσως βέβαια να φτάσουμε να κυνηγάμε καμιά αγελάδα στο δρόμο καμιά 200 άτομα, όπως στην Αργεντινή και μετά να ξυπνήσουμε.
    Δεν έχουμε και ιερά βόδια στον τόπο μας, εκτός των πολιτικών….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς η οικογένεια Παπανδρέου υπήρξε μοιραία για την Ελλάδα.Ο ΓΑΠ θα γράψει τις πιό μελανές σελίδες της ιστορίας. Τη μεσαία τάξη που στήριξε με την εργασία την οικονομία του έθνους και την κοινωνική ασφάλιση, την έχει εξαφανίσει

    Διοτίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΟΤΖΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΑ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά, τούτος εδώ δεν είναι ο εξ απορρήτων του GAP (= χάσμα, αγγλιστί);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το συμπλεγμα κυβερνησης-πολιτικων,τραπεζων,εκδοτων,μεγαλοεργολαβων και 20 ακομα οικογενειων που εχουν στα χερια τους σχεδον επιχειρησεις μονοπωλιακου χαρακτηρα ειναι η ντοπια χουντα που καταδυναστευει τον λαο.
    Αυτοι αριθμητικα ειναι το 5% του πληθυσμου μας που εχουν και ελεγχουν τον πλουτο και την παραγωγη του 95%.
    Το 95% του πληθυσμου αγεται και φερεται με το 5% που διανεμει προς αυτους η χουντα των εμφανων εξουσιαστων και των κρυμμενων πισω απο κουρτινες εξουσιαστων.
    Μην γελιεστε απο την γκαιμπελικη προπαγανδα οτι το ΣΔΟΕ ανακαλυψε σημερα την αμερικη στους σκαφατους και στους μεγαλογιατρους. Αυτοι υπηρχαν θα υπαρχουν γιατι εκτρεφονται απο το συμπλεγμα και πολλοι αποτελουν μερος του.Ειναι προσχημα για να επιβληθουν μετρα χωρις ορια στον λαο εξαντλησης και εξαθλιωσης εξυπηρετωντας αυτους που ονομαζουν "αγορες" μια μικρη ερευνα θα σας δειξει ποιες ειναι οι "αγορες" ποιοι ειναι απο πισω,απο που προερχεται το καταμαυρο χρημα που ξεπλενεται μεσω δανεισμου στις κεφαλαιοαγορες και ποιους σκοπους εξυπηρετουν με την στοχευση χωρων ανα τον κοσμο.
    Το δυσθεορατο χρεος μας ειναι αποτελεσμα αλεπαλληλου ανατοκισμου και τιτλοποιησης,δηλαδη χρηματος που δεν υπαρχει!!! Το ουσιαστικο χρεος μας ειναι περιπου στο 30%-32% του συνολικου χρεους (κεφαλαιο), τα υπολοιπα ειναι τοκοι κεφαλαιου,υπερημεριας,προμηθειων,φακελλων που αυξανονται με ταχυτητα λογω των επιτοκιων που δεχθηκαμε να πληρωνουμε βασιζομενοι σε μια χωρα οπου εχει επελθει πληρη αποβιομηχανηση,αποβιοτεχνοποιηση,αγροτικη παραγωγη,υπερχρεωμενη εμπορια και ανυπαρξια υπηρεσιων.
    Αυτοι που εφεραν τον τοπο σε αυτη την κατασταση δεν ειναι αλλοι απο τους πολιτικους που με την μεθοδο τρενακι αλληλοκαλυπταν δανεισμους,δανειζομενοι συνεχως που εν γνωση τους ηταν αδυνατον να πληρωθουν με την υπαρχουσα οικονομικη δυναμικη της χωρας.Η απληστια και η κλεψια απο μερος του συμπλεγματος ηταν η καταστροφικη επιλογη των τελευταιων κυβερνησεων.
    Η αναδιαπραγματευση του χρεους ειναι επιβεβλημενη αυτο ειναι παραδεκτο απο το συνολο των οικονομολογων που ασχολουνται με το θεμα.Μην πιστευετε αυτους που μιλουν οτι σε 1 η 2 χρονια η Ελλαδα θα ανακαμψει με την υπαρχουσα κατασταση ειναι χυδαιο ψεμμα!!!τι περιμενουν; εξαντλωντας και εξαθλιωνοντας τον λαο εκπληρωνοντας σκληρες υποχρεωσεις προς τους δανειστες μας, να μας αφησουν να ξαναδανειστουμε απο τους ιδιους!!!! επιμηκυνοντας τον χρονο με νεους τοκους!!!! αυτο θα το θεωρησουν επιτυχια και οτι σωσανε την Ελλαδα απο την χρεοκοπια την στιγμη που η χωρα ζει την εξαθλιωση που ειναι παραγωγο της χρεοκοπιας που εδω και 2 χρονια μαστιζεται ο τοπος.
    Αν θελησουμε να αναζητησουμε αιτιους της καταστασης οι πολιτικοι ειναι οι προφανεις οπως και αυτοι που ανηκουν στο συμπλεγμα και πλουτισαν η αυξησαν τα πλουτη τους αηδιαστικα την τελευταια 15ετια εις βαρος του δανειζομενου λαου που σημερα κα
    λειται να βγαλει τα καστανα απο την φωτια ενω το συμπλεγμα εμμεσως πλην σαφως αποποιειται οποιοαδηποτε ευθυνη,παραμενοντας ενας παρατηρητης των εξελιξεων εκ του ασφαλους.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!! ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ.
    Αυτο θα ειναι το αποτελεσμα του ξεσηκωμου επαναστασης του λαου. Η οργη θα ξεχειλλισει χωρις λογικη σκεψη. Αυτο μας εχει διδαξει η ιστορια που δυστυχως επαναλαμβανεται. Μονο οι ηλιθιοι και βλαμμενοι σφετεριστες δεν το εχουν αντιληφθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση