GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μη χλευάζετε τους επαγγελματίες πολιτικούς... Λυπηθείτε τους

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης    Στο βιβλίο του για την «πολιτική και τον πολιτισμό, ο γερμανός συγγραφέας Magnus Enzensberger γράφει:...

Γράφει
ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης  
Στο βιβλίο του για την «πολιτική και τον πολιτισμό, ο γερμανός συγγραφέας Magnus Enzensberger γράφει: «Αν ρίξουμε μια ματιά στην εξελικτική πορεία των πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη, βλέπουμε πως ο επαγγελματίας πολιτικός είναι κατά κανόνα ένας άνθρωπος δίχως κανένα ουσιώδες επάγγελμα».
Οι συνήθεις τρόποι για να γίνεις πολιτικός είναι δύο. Ο παραδοσιακός και ο «κληρονομικώ δικαιώματι». Ο τελευταίος τρόπος, που είναι πολύ της μόδας στη χώρα μας, τείνει να μετατρέψει την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία σε...
 Κληρονομική. Πολλά παιδιά ή ανίψια των πολιτικών μας, μη έχοντας ή μη μπορώντας να κάνουν κάτι καλύτερο, αναλαμβάνουν το γραφείο και την πελατεία του μπαμπά. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν από τους επαγγελματίες γονιούς και θείους, είναι η συναισθηματική απόσταση. Όπως ο ψυχαναλυτής δεν πρέπει να ταυτίζεται με τα προβλήματα των ασθενών-πελατών του, για να μην καταρρεύσει έτσι και ο επαγγελματίας πολιτικός δεν πρέπει να ταυτίζεται συναισθηματικά με τα καθημερινά προβλήματα των ψηφοφόρων του.
Η ενασχόληση με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών-πελατών, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον απερίσκεπτο επαγγελματία πολιτικό.
Από εδώ και πέρα θα πρέπει να μάθει ότι η ζωή του είναι εκτεθειμένη σε μια ανήκουστη πλήξη, στο βασίλειο του παντοτινά όμοιου και της ανελέητης επανάληψης. Συνεδριάσεις και συμμετοχές σε κοινοβουλευτικές ομάδες, σε επιτροπές, σε υποεπιτροπές, σε συμβούλια, σε ημερίδες, σε συνέδρια κ.λ.π. γεμίζουν την ημέρα του. Τον ελεύθερο χρόνο που του απομένει ασχολείται με την ανάγνωση ενός ανεξάντλητου χειμάρρου εγγράφων, υποθέσεων, εγκυκλίων, νομοσχεδίων, κ.λ.π., κ.λ.π. Υπάρχουν πάνω από δυο ντουζίνες επαγγελματιών πολιτικών-βουλευτών, που δοκιμάζουν τώρα την τύχη τους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στα βιογραφικά κάποιων εξ αυτών, διάβασα, πως καυχώνται για τον αριθμό των επιτροπών που συμμετείχαν και για τις επερωτήσεις που έθεσαν στο κοινοβούλιο, δίχως να μας λένε βεβαίως και το τι πέτυχαν τελικώς για την πατρίδα και την πόλη τους. Είναι ποτέ δυνατόν, όλες αυτές οι γραφειοκρατικές, ατελέσφορες και αναποτελεσματικές προτάσεις και ενέργειες, να μην έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία ενός ανθρώπου;
Μη λοιδορείτε λοιπόν τους επαγγελματίες πολιτικούς. Λυπηθείτε τους. Μπορεί η ζωή τους να κυλάει ανάμεσα σε συνεστιάσεις, επίσημε γεύματα, λιμουζίνες, βίλες και κότερα, υποφέρει όμως πλήρως από κοινωνική απομόνωση αφού δεν έχει καθόλου ιδιωτική ζωή. Ολες οι εκδηλώσεις της ζωής του είναι δημόσιες και όλα τα ραντεβού του επαγγελματικά. Οι υπάλληλοι της προσωπικής τους ασφάλειας είναι ταυτόχρονα οι δεσμοφύλακές τους. Οπως οι τρόφιμοι ενός ιδρύματος, έτσι και ο πολιτικός βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση. Αν παραμείνει πολλά χρόνια στην πολιτική, προκαλούνται βλάβες που χαρακτηρίζονται με τον ιατρικό όρο ιδρυματισμός. Εν τω μεταξύ, όσο ανέρχεται ιεραρχικά, τόσο περισσότερο αποκόπτεται από την κοινωνία. Είναι ο τελευταίος που γνωρίζει τι συμβαίνει στην πόλη, που υποτίθεται πως ζει. Πώς να επιλύσει προβλήματα των συμπολιτών του που δεν τον αγγίζουν προσωπικά αλλά τα γνωρίζει μόνο από δημοσιεύματα και διηγήσεις των συμβούλων του. Όταν μάλιστα κάποιος έχει συνειδητοποιήσει τη μετριότητά του, και βλέπει ότι εξακολουθούν να τον ψηφίζουν, αρχίζει να νιώθει μια βαθιά περιφρόνηση προς τους «πελάτες του».
Μη χλευάζετε λοιπόν τους επαγγελματίες πολιτικούς. Λυπηθείτε τους. Στείλτε τους στο σπίτι τους. Οι οικογένειές τους, τους χρειάζονται περισσότερο από εσάς. Στέλνοντάς τους στο σπίτι, βοηθάτε στην αποϊδρυματοποίησή τους και στην επανενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και στην οικογένειά τους. Αν μάλιστα σας έκαναν κάποιο ρουσφέτι, τους το χρωστάτε και ο μόνος τρόπος ανταπόδοσης είναι η αρνητική ψήφος.

3 σχόλια

  1. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΥΤΙΛΑ ΤΟΥ ΠΟΡΔΗ-ΠΟΥΡΓΟΥ:

    Τρόμος στο Μαξίμου! Διασυρμός του πολιτεύματος από την φυγάδευση του πρωθυπουργού στη Λάρισα.

    Εναν άνευ προηγουμένου αυτοεξευτελισμό υπέστη την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας οδικά από τη Λάρισα.Φοβήθηκε να κυττάξει στα μάτια τους πολίτες που είχαν ανοίξει τα διόδια της Πελασγίας και έντρομος ζήτησε από τους υπεύθυνους να γυρίσει στην Αθήνα μέσω του ορεινού Δομοκού.Το αποκαλυπτικό βίντεο ξεσκεπάζει την κυβερνητική γύμνια, με τους πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ και των δυνάμεων ασφαλείας να περιμένουν τον πρωθυπουργό στα ανοιχτά διόδια για να τον προστατέψουν από τους.. πολίτες, ενώ αυτός έχει τραπεί σε φυγή παίρνοντας κυριολεκτικά τα βουνά..

    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

    Πολίτες των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων που διαδηλώνουν κατά των Διοδίων ανοίγοντας τον σταθμό Πελασγίας προκειμένου να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί την Κυριακή το μεσημέρι,έχουν περάσει άλλη μία ημέρα αγώνα στο δρόμο.Ξαφνικά ο χώρος κατακλύζεται από ενστολες δυνάμεις της Αστυνομίας,δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας που σε λίγο πλαισιώνονται από πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ.

    Ο επικεφαλής κρατικής ασφάλειας Κεντρικής Ελλάδας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, πληροφορούν τους πολίτες ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο διότι πρόκειται να περάσει ο πρωθυπουργός,επιστρέφοντας από τη Λάρισα.

    Οι πολίτες μέλη των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων απορρίπτουν κάθε περίπτωση απομάκρυνσής τους και δηλώνουν ότι είναι μία ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει παιρνώντας, την ογκούμενη αγανάκτηση του κόσμου για τα χαράτσια των διοδίων που απλά είναι μέρος της λαίλαπας που περιλαμβάνει την περικοπή μισθών και συντάξεων και τη ληστρική επιδρομή του κράτους εναντίον του λαικού εισοδήματος που μεταφράζεται σε ανεργία,λουκέτα και οικονομικό χάος.

    Οι υπεύθυνοι επιμένουν και οι πολίτες αρνούνται κάθετα να απομακρυνθούν.Η ώρα περνάει, αλλά ο έλληνας πρωθυπουργός δέν εμφανίζεται..

    ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του SC, όταν οι υπεύθυνοι της ακολουθίας του πληροφορούν τον πρωθυπουργό ότι στο δρόμο πρός την Αθήνα θα συναντήσει αναγκαστικά πολίτες που διαμαρτύρονται,ζητάει να μήν περάσει από το σημείο της συγκέντρωσης προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση αυτή.Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του προτείνουν να αλλάξει κατεύθυνση και να γυρίσει στην Αθήνα μέσω Δομοκού.

    Το ταξίδι της ντροπιαστικής επιστροφής του ελληνα πρωθυπουργού και της περιπλάνησης του στην ορεινή κεντρική Ελλάδα, μόλις έχει αρχίσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΩΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΕΝ ΠΙΕΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΝΕ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ. ΘΑ Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚΟΥΛΑ ΜΟΥ.

    ΜΕ ΑΓΑΠΗ
    Ο ΣΥΝΤΡΦΟΣ ΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ.
    ΔΗΜΑΡΑΣ Η΄ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΑΣΟΚΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΖΓΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ.

    ΔΗΜΑΡΑΣ Η΄ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση