GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχρεωτικά αυτοπροσώπως θα καταθέσει ο Γ. Κουρής για τα ομόλογα...

Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπoυργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής στην Εξεταστική Επιτροπή...

Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπoυργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Πρωτόπαπα, ο κ. Κουρής απάντησε θετικά στην ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής που ζητούσαν αυτοπρόσωπη κατάθεση του και όχι γραπτό υπόμνημα.
Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει τόσο η άρνηση του κ. Κουρή να προσέλθει και να...
 καταθέσει αυτοπροσώπως στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων όσο και οι ισχυρισμοί του, μέσα από το γραπτό υπόμνημά του, περί απειλών και εκβιασμών μαρτύρων.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημείωσαν ότι «η άρνηση εκπλήρωσης της νόμιμης υποχρέωσης του για αυτοπρόσωπη εμφάνιση προσβάλλει τη διαδικασία».
«Αυθαίρετοι ισχυρισμοί περί εκβιασμών, απειλών εκφοβισμών, προσβολών κλπ που παρουσιάζουν για λόγους εντυπώσεων προηγούμενους μάρτυρες ως δήθεν άβουλα πρόσωπα στερούμενα την ικανότητα να διαχειριστούν τα ίδια τα νόμιμα δικαιώματα τους, προσβάλλουν και τη διαδικασία και τα πρόσωπα αυτά», υπογράμμισαν ακόμη.
Παράλληλα επικαλέστηκαν καταθέσεις προηγούμενων μαρτύρων, που όπως είπαν αναφέρονται στον πρώην γενικό γραμματέα Οικονομικών αλλά ο ίδιος, «αν και κλήθηκε νόμιμα να καταθέσει σήμερα δεν εμφανίστηκε ως όφειλε»
Εν τω μεταξύ το πρώην στέλεχος της HypoVerinsbank Άννα Πουσκούρη, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι η NAM του κ. Γ. Παπαμαρκάκη γνώριζε ήδη από τον Οκτώβριο του 2006 ότι το επίμαχο δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ θα αγοραστεί από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως ανέφεραν οι ίδιοι βουλευτές χθες στην κατάθεση του, ο ίδιος ο κ. Παπαμαρκάκης είχε ισχυριστεί ότι πρώτη φορά έμαθε την ταυτότητα των τελικών επενδυτών πολύ αργότερα στο μεσοδιάστημα 6/2/2007 και 22/2/2007
Ακόμα η μάρτυρας, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι η ανάμειξη της τράπεζας της αποφασίστηκε στο τέλος του 2006 ακριβώς επειδή η ΝΑΜ γνώριζε τον τελικό επενδυτή.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Καλό θα είναι να διαβάσετε τα σχόλια στην διεύθυνση
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4112.html
    Θα δείτε ποίοι μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟΣ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ.ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.ΜΟΥΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.ΟΤΑΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ.ΩΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση