GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η …ασπίδα

Tου Θανάση Ι. Νικολαΐδη ΝΕΑ κέντρα απεξάρτησης . Τα αναγγέλλουν…πανηγυρικά. Κατά βάθος ενθαρρύνουν άθελά τους(;) τον μελλοντικό χρήστη, αλλ...

Tου Θανάση Ι. Νικολαΐδη
ΝΕΑ κέντρα απεξάρτησης. Τα αναγγέλλουν…πανηγυρικά. Κατά βάθος ενθαρρύνουν άθελά τους(;) τον μελλοντικό χρήστη, αλλά το θέμα είναι περίπλοκο. Εμείς θα σταθούμε στην πρόληψη («κάλλιον του θεραπεύειν») και στις προθέσεις του νομοθέτη. Παγκόσμια, ευρωπαϊκά και…ελληνικά.
ΒΛΕΠΟΥΜΕ το «βαποράκι» να περιδιαβαίνει τα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής απ΄ τους «αμνούς». Αν «στραβώσει» και τον συλλάβουν, τη φάτσα του δεν θα τη δεις. Δεν καταγράφεις τα χαρακτηριστικά του, δεν τον αναγνωρίζεις, αν τον ξαναδείς. Για να’ χει μέλλον και «δράση» ο κακοποιός. Λες και κάποιο χέρι αόρατο τον προστατεύει, μια δύναμη (του κακού), ένας φύλακας-άγγελος μη τον σταμπάρουμε και του προξενήσουμε…τραύματα ψυχικά.
ΤΑ κέντρα αποφάσεων είναι μακρινά και απρόσιτα. Ο νομοθέτης δεν έχει όνομα-έχει ομάδα. Κάτι σοφίστηκαν και...
 δρομολόγησαν. Εμπνεύστηκαν, σκέφτηκαν, συσκέφτηκαν και αποφάσισαν. «Προσωπικά δεδομένα»! Να η λύση!! Ασπίδα προστατευτική του κακοποιού. Γνωστό το θύμα, άγνωστος ο δράστης και πάμε παρακάτω.
ΤΟ διαδίκτυο στην υπηρεσία του ανθρώπου. Και στη διάθεση του πολίτη, ως παρατηρητή της αλήθειας. Θεωρητικά και με…υποσχετική. Με τα δεδομένα του ο επίδοξος φοροφυγάς, με την περιουσία του ο «κάποιος», ωστόσο, καταγεγραμμένα όλα και ανηρτημένα στο διαδίκτυο. Δικαίωμα του κάθε άσημου και…παρακατιανού να περνάει απ’ το φίλτρο της αλήθειας τα δεδομένα οποιουδήποτε, να ρίχνει φως στα «μυστικά» του, όταν αυτά σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον. Με την ιδιωτική ζωή «εκτός»…Ιντερνέτ.
ΤΕΤΟΙΑ ακούσαμε και κάναμε…όνειρα. Αυτά μας «υποσχέθηκαν» χαμογελαστά, για να συννεφιάσουν αναιρώντας τα μεθοδικά. Γιατί; Γιατί έφτασε το μήνυμα. «Προσωπικά δεδομένα»! Φρένο στη φαντασία, τέλος η αλήθεια στο φως. Είχαν τη δύναμη και τη φρέναραν. Δεν τυχαίοι οι εμπνευστές. Διαθέτουν πλούτο, έχουν διασυνδέσεις, τους ευνοεί η «φιλοσοφία» και τα «ιδανικά» της εποχής, έχουν και τα…βίτσια τους. Κανένας δεν μας εγγυάται πως αυτοί οι μακρινοί και απρόσιτοι (ευρωπαίοι…κοιναγορίτες) εμπνευστές του όρου δεν σχετίζονται…προσωπικώς με ναρκωτικά, δεν ασκούν παιδεραστία, δεν είναι φοροκλέφτες πίσω απ’ την ασπίδα των «προσωπικών δεδομένων».

6 σχόλια

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΛΟΜΠΑΤΣΟΙ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΓΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Δημόσια έκκληση
    προς
    Νικο Παπανδρεου
    Αντρικο Παπανδρεου
    Σοφια Παπανδρεου
    Κοιν.
    Αντα Παπανδρεου
    Μαργαριτα Παπανδρεου

    Κυριοι Κυριες

    Εσεις τα σεβαστα παιδια του Ανδρεα Παπανδρεου πρεπει να προστατεψετε τον αδερφο σας Γιωργο Παπανδρεου απο τους ανικανους και προδοτες που εχει διπλα του

    και τον κοροιδειουν και τον εκθετουν
    Ειναι οι δεξιοστροφοι Μπαμπουκης Χαρης, Γερουλανος Παυλος, Ραγκουσης Γιαννης κλπ.

    οι οποιοι λενε στο Γιωργο Πανδρεου να κανει τα αντιθετα που πρεπει να κανει και τον γελοιποιουν.

    Στοχος τους ειναι η μετα-Παπανδρεου εποχη (να τον "τελειωσουν" δηλαδη) και η αναληψη της ηγεσιας του Πασοκ απο τους ιδιους και τα τσιρακια τους!

    Οι ιδιοι εβαλαν σκοπιμως ανικανους στα ψηφοδελτια των Περιφερειακων και Δημοτικων εκλογων με στοχο να χασει το Πασοκ και να αποσταθεροποιηθει ο Γιωργος Παπανδρεου!

    Βλεπετε σχετικα κατωτερω:

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΑ

    12 Οκτ 2010 10:36:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Πασοκ

    Ο Σγουρος εχει χασει απο τα αποδυτηρια αν δεν βαλει στις λιστες τον δρ Κουτσουκο

    αν δεν πατησει ποδι στα δεξιοστροφα φλωρια της Ιπποκρατους που γραφουν τους λογους του Γιωργου και τον γελοιοποιουν με τις μαλακιες που λεει και εντος και εκτος Ελλαδας

    Εχει δικιο ο δρ Κουτσουκος που ειπε οτι δεν ειπε ο Γιωργος οτι "η Ελλαδα ειναι χωρα διεφθαρμενη" αυτο το ειπαν τα πουσταρια που εχει διπλα του και του υπαγορευουν τι θα πει και τι οχι!

    Ειναι αυτοι που του προτειναν το ΔΝΤ ως τη μοναδικη λυση ενω υπηρχε και ο εσωτερικος δανεισμος απο τα 320 δις καταθεσεις των Ελληνων αλλα και αλλες λυσεις!!

    Τους γνωριζουμε και μας γνωριζουν και συντομα θα κυκλοφορησουν και "στριγκακια" απο τις "διπλωματικες αποστολες"....!!!

    Αυτοι θελουν να χασει ο Γιωργος για να θεσουν θεμα ηγεσιας και δεν ειναι οι Βενιζελικοι αλλα οι δηθεν "κολλητοι" του Γιωργου!!

    Μονο ο δρ Κουτσουκος μπορει να δωσει ζωη στο Πασοκ και να μας βγαλει απο το ΔΝΤ γιατι καποιοι δεν θελουν να βγουν γιατι περνουν ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΙΖΕΣ!!

    Αυτα για την ωρα!!

    Μανωλης Πασοκ

    17 Οκτ 2010 6:38:00 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Προσωπικά δεδομένα είναι , σύμφωνα με τον Νόμο 2472/1997 και την Οδηγία 95/46/ΕΚ, κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο πρόσωπό του κάθε ατόμου, π.χ. το όνομα και το επάγγελμά του ατόμου, η οικογενειακή του κατάσταση, η ηλικία του, ο τόπος κατοικίας, η φυλετική του προέλευση, τα πολιτικά του φρονήματα, η θρησκεία που πιστεύει, οι φιλοσοφικές του απόψεις, η συνδικαλιστική του δράση, η υγεία του, η ερωτική του ζωή και οι τυχόν ποινικές του διώξεις και καταδίκες." Τα προσωπικά δεδομένα είναι η μοναδική ουσιαστική και αδιαμφισβήτητη περιουσία του κάθε ανθρώπου (γιατί όλες οι άλλες του περιουσίες είναι σχετικές που έρχονται και παρέρχονται) η οποία τον συνοδεύει από την γέννηση ως την ημέρα του θανάτου του. Αυτή την περιουσία δικαιούται και οφείλει να την διαφυλάξει με κάθε θυσία και με απόλυτη προτεραιότητα γιατί αυτή είναι που εξασφαλίζει την μοναδικότητα της προσωπικότητας του στο κοινωνικό σύνολο, μοναδικότητα στην οποία στηρίζεται ολόκληρος ο πολιτισμός του ανθρώπινου είδους και χωρίς αυτήν οι κοινωνίες μας αναπόφευκτα θα σταματήσουν να παράγουν πολιτισμό και θα παράγουν κιμά, ανθρωπόμορφο αλλά απάνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα αν ο συντάκτης του άρθρου Θανάσης Ι.Νικολαίδης θέλει να πιστέψουμε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και με πρόσχημα το εξαρτημένο βαποράκι ( ούτε καν τον...καπετάνιο του ) ή τον επίδοξο φοροφυγά μας ζητάει να κατεβάσουμε την ασπίδα που προασπίζει το δεύτερο πιο σημαντικό ανθρώπινο δικαίωμα μας ( μετά από το δικαίωμα της ύπαρξης μας ) θεωρώντας ότι ο νομοθέτης σε παγκόσμιο, ευρωπαικό και εθνικό επίπεδο "του φρενάρει την φαντασία του κρύβει την αλήθεια και του σβήνει το φως", ζητώντας του ταυτόχρονα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας,παιδεραστής, ναρκομανής και φοροφυγάς (κατά το "ένοχος ώσπου να αποδειχθεί η αθωότητα") το μόνο που καταφέρνει είναι να μας βάλει στο δίλημμα αν θα πρέπει να τον θεωρήσουμε ηλίθιο ή προβοκάτορα των ανθρώπινων και των συνταγματικών μας δικαιωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν το σπίτι του Big Brother καλύπτει τις ανασφάλειες σου να μιλήσουμε με την παραγωγή. Εκεί δεν υπάρχουν βαποράκια, φοροφυγάδες και παιδεραστές. Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Πρέπει μόνο να σταματήσεις να χέζεσαι πάνω σου χρησιμοποιώντας τα blogs για κωλόχαρτο γιατί τα σκατά πολλοί αγάπησαν, τον χέστη ουδείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δηλαδή για τα ναρκωτικά φταίει η μη δημοσίευση των ονομάτων των εμπόρων;

    μεγάλη κοτσάνα είπες κύριε αποτέτοιε μου.

    για να ναρκωτικά που έχουν κατακλύσει τον κόσμο φταίει ότι έτσι έχει αποφασιστεί, για να ψοφάνε οι πιο αντιδραστικοί.
    και άλλη λύση από την πλήρη αποποινικοποίηση, δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση