GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι `Ελληνες φοιτητές φεύγουν στο εξωτερικό για να μείνουν εκεί...

Της Όλγας Σαράφη Ενώ στη βραχυπρόθεσμη κινητικότητα οι ΄Ελληνες φοιτητές υπολείπονται κατά πολύ του ευρωπαϊκού μέσου όρου, στην μακροπρόθ...

Της Όλγας Σαράφη

Ενώ στη βραχυπρόθεσμη κινητικότητα οι ΄Ελληνες φοιτητές υπολείπονται κατά πολύ του ευρωπαϊκού μέσου όρου, στην μακροπρόθεσμη κινητικότητα παρουσιάζουν δυσανάλογα μεγάλα ποσοστά σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας κα. Α. Βασιλείου.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο τύποι...
στοιχείων κινητικότητας των σπουδαστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο: Τα στοιχεία της EUROSTAT που αφορούν τη μακροπρόθεσμη κινητικότητα των σπουδαστών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα στοιχεία Erasmus που αφορούν τη βραχυπρόθεσμη κινητικότητα βάσει προγράμματος. Τα στοιχεία της EUROSTAT (μακροπρόθεσμη κινητικότητα με διαμονή στο εξωτερικό για τουλάχιστον 1 έτος) δείχνουν ότι ένα ποσοστό 2,8% των σπουδαστών της ΕΕ επιλέγουν να διαμείνουν σε άλλη χώρα της ΕΕ ή του ΕΟΧ ή σε υποψήφια χώρα όταν το ποσοστό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα αγγίζει το 5,8% - στην Ε.Ε. των 27 μεγαλύτερα ποσοστά από την Ελλάδα παρουσιάζουν μόνο η Κύπρος (56,9%), η Ιρλανδία (14,2%), η Σλοβακία (10,2%) και η Μάλτα (9,9%). Τελείως διαφορετική η εικόνα στην βραχυπρόθεσμη μετακίνηση (για λιγότερο ή ίσο του ενός εξαμήνου) όπου το ποσοστό σπουδαστών που η Ελλάδα στέλνει στο εξωτερικό ανέρχεται σε 3,8/1000 (ποσοστό που αντιστοιχεί στο τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.) με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο 8,2/1000.
Πίνακας 1: Εξέλιξη φοιτητικής κινητικότητας του προγράμματος Erasmus (Ε.Ε.-27, ΕΟΧ, Τουρκία)


Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

4 σχόλια

  1. ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΗ ΔΙΨΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ ΑΝΙΚΑΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ.
    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
    ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΙΣΩΣ Η ΧΩΡΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ.
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΜΑΥΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουρκουά πά?
    Μπορώ νά σού γράψω τό "γιατί όχι"
    σέ 4 γλώσσες.
    Πάλι άνεργος είμαι.
    Μέ κομματικό κυνόδοντα μπορεί νά
    διοριζόμουν.
    ΕΣΥ ΘΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΣ.
    Iσντ ίτ?
    Καί τέρμα τό χιούμορ.Βαρέθηκα.
    Όσα κατάλαβες-κατάλαβες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ειναι οι bloopers:

    διαβαστε:

    http://makelio.blogspot.com/2009/04/blog-post_367.html?zx=3db6cd349fe16b6f


    .......
    ΜΗΝ απαντατε σε σχολια τους


    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση