GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία...

Μεγαλύτερες από όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης ήταν οι χθεσινές στη Γαλλία. Πρόκειται για τις...

Μεγαλύτερες από όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης ήταν οι χθεσινές στη Γαλλία. Πρόκειται για τις τέταρτες μέσα σε ένα μήνα και τα εργατικά συνδικάτα υπολογίζουν ότι 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στις χθεσινές πορείες, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για 1,2 εκατομμύρια.
Οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων αποφασίζουν σήμερα αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ...
 ήδη χθες οι εργαζόμενοι στο δίκτυο συγκοινωνιών του Παρισιού ψήφισαν υπέρ της συνέχισης.
Στο Παρίσι, εκατοντάδες τουρίστες απομακρύνθηκαν από τον Πύργο του Άιφελ, καθώς οι υπάλληλοι συμμετείχαν στην απεργία από το απόγευμα. Για πρώτη φορά συμμετείχαν επίσης στις κινητοποιήσεις φοιτητές και μαθητές.
Πάντως ο  Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν χαρακτήρισε τις απεργίες «ανεύθυνες», προσθέτοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αυτή τη μεταρρύθμιση».

5 σχόλια

  1. Βλαμμένοι Γάλλοι. Κάντε ρε καμιά 24ωρη να βάλουν μυαλό οι κυβερνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οί ΠΑΣΟΚοι,
    αφού δέν δραστηριοποιούνται στή
    μάνα γή,άς πάνε στή βατράχιους-
    βατράχιους Γαλλία.
    Άν ήταν ο φαγανός στήν εξουσία,
    θά είχαν ξηλώσει φρεάτια ώς πόμολα.Κάγγελα ώς ψυστιέρες.
    ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΕΤΣΙ Η ΟΧΙ?
    Άσε πού θά λουζόντουσαν μέ εξαγνιστικό ύδωρ εμφυαλωμένο.
    Μάρκας "Μono-ι-ali-ftene"
    Δώρο η small συσκευασία γιά μίζ
    αν πλί "Νatruposo".
    Aναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο πάει το πράγμα δείχνει την πραγματική του διάσταση: Πολυεκατομμυριούχοι (συνήθως με κρατικά χρήματα)μαζί με πολιτικούς-μαριονέτες εναντίον κοινωνίας. Τα άλλα περί δανείων, ελλειμμάτων, έλλειψης ρευστότητας κλπ κλπ είναι απλό επικοινωνιακό περιτύλιγμα. Μπράβο στους Γάλλους που σε αντίθεση με τον φοβισμένο ελληνικό λαό (που τελικά θα τα χάσει όλα) δεν κάθονται να τους σφάξουν αμαχητί για να αγιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οι δικές μας οι ξεφτιλισμένες συνδυκαλιστικές ηγεσίες με τη παρουσία σε 30 διοικητικά συμβούλια ο καθένας κάνουν μια φορά το 6μηνο μια 24ωρη για να λέμε ότι κάτι γίνετε.Μόνο απεργίες διαρκείας μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και μάλιστα σκληρές.Αν δε, καταφέρουν να είναι και ταυτόχρονες σε πολλούς κλάδους τότε η επιτυχία είναι σίγουρη.

    Πρώτα όμως πρέπει να ξεκινήσουμε από τους ξεφτίλες συνδυκαλιστές. Αν πάρουμε αυτούς με τις πέτρες και τα συνδικάτα στα χέρια μας τότε όλα αλλάζουν.

    Αλήθεια στις εκλογές της ΓΣΕΕ πως μπορεί να συμετάσχει κανένας?Πρέπει να πάει να γραφτεί στο σωματίο του κλάδου του και μετά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οχι-οχι εμείς εδώ καλά είμαστε !!!
    Καληνύχτα Ελληνες και Ελληναράδες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση