GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα 2500 χρόνια του Μαραθώνα στην Ουάσινγκτον...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/    Μαραθώνας: 2500 χρόνια μετά'', ονομάζεται η πολιτιστική εκδήλωση, που γίνεται στο Κα...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/  
Μαραθώνας: 2500 χρόνια μετά'', ονομάζεται η πολιτιστική εκδήλωση, που γίνεται στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον, με διοργανωτές το ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ, την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και το Εκπαιδευτικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας.
Είναι η 3η κατά σειρά πολιτιστική εκδήλωση στο Καπιτώλιο που αποσκοπεί στην προβολή της Ελληνόγλωσσης Παιδείας και του Ελληνικού πολιτισμού», δηλώνει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Στέλλα Κοκόλη. «Δίνουμε την ευκαιρία σε νέους και νέες, μαθητές και φοιτητές Ελληνο-Αμερικανικής και Αμερικανικής προέλευσης να αναδείξουν το ελληνικό πνεύμα στην Αμερικανική κυβέρνηση».
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του Potomac στην Washington, του Αγίου Δημητρίου της Jamaica, στη Νέα Υόρκη και η...
 Εκκλησιαστική χορωδία Αγίας Ελένης και Κωνσταντίνου, οι οποίοι μαθητές και θα παρουσιάσουν τη Μάχη του Μαραθώνα μέσα από τα μάτια του Ηροδότου.
«Η νικηφόρα μάχη του Μαραθώνα ήταν καθοριστική για τη διάσωση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και την λαμπρή εξέλιξη του ελληνικού κλασσικού πολιτισμού κρίνοντας την τύχη του παγκόσμιου πολιτισμού και ιστορίας», επισημαίνει σε σχετικό μήνυμα ο Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ κ. Θ. Γ. Σπυρόπουλος.
«Είναι βαθειά ριζωμένη στην ελληνική και στην παγκόσμια συνείδηση καθώς 2500 χρόνια μετά τιμάται με το Ολυμπιακό άθλημα του Μαραθωνίου στις πέντε ηπείρους. Η συμπλήρωση 25 αιώνων από την ηρωική μάχη των προγόνων μας παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία να αναλογισθούμε τον ανεξάντλητο πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να συμβάλουμε στην επαναφορά των αξιών αυτών που σήμερα η ανθρωπότητα έχει ανάγκη όσο ποτέ».

4 σχόλια

  1. Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Παρατηρητής

    ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ


    ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Παμπουκης Ραγκουσης Παπακωσταντινου Τσοκλη Νταλαρα κλπ...κλπ)


    ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ


    ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ (Παμπουκης Ραγκουσης Παπακωσταντινου κλπ)

    ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΝΩ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΤΑ ΝΕΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ)

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΩΘΗΚΕ
    ΔΙΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ...

    ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΣΟΚ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

    ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑΣ ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΗ ΜΗΛΙΩΝΗ ΣΗΜΕΡΑ

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ(Παμπουκης Ραγκουσης Παπακωσταντινου κλπ) ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ!



    Η νικη του πασοκ ειναι δεδομενη οπως και η καθαρση οσων δουλευουν και εκμεταλευονται(Παμπουκης Ραγκουσης Παπακωσταντινου κλπ)

    τον Γιωργο

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!!!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΚΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΤΡΑΓΟΠΑΠΠΕΣ!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ!!!!

    ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ!!!!!!!

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΓΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΙΟΠΑΠΠΑΔΕΣ!!!!!!
    ΑΚΟΥΤΕ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. <>
    Ποιόν ανεξάντλητο πλούτο και ποιά πολιτιστική μας κληρονομιά (δάσκαλε που δίδασκες . . . ) και ποιές αξίες μας θα μπορουσε να εχει ανάγκη σήμερα η ανθρωπότητα περισσότερο απ' οτι τις χρειαζόμαστε εμεις?
    Εδω ρε ντρεπόμαστε να πουμε οτι είμαστε Ελληνες γιατι μας παίρνει ο κόσμος στο ψητό με τα χάλια μας και με τον ψεύτη που σπιτώσατε στο Μαξίμου. Αν το μάθει ο Μάξιμος θα στείλει τον διάολο να το γκρεμίσει ρέ.
    Οσο για την Ελληνική μας γλώσσα και την ιστορία μας εμείς προλάβαμε και τα μάθαμε, για τα παιδιά μας δεν βλέπω φως. Γι' αυτο καλά θα έκανες να το γνωστοποιήσεις στην κυρά Διαμαντοπούλου και στο αφεντικό της τον χαζοχαρούμενο κεφτέ με το μουστάκι.

    Ναι ναι τον GAP αυτόν που κανείς εδώ δεν του δίνει σημασία και που κανένα κανάλι ή γνωστός δημοσιογράφος δεν του δίνει ούτε one minute
    air-time και κάθε φορά τρέχει στο PBS (κανάλι απόρων / απο την μάντρα) για να τον θαυμάσετε εσεις που έχετε πιο μεσάνυχτα απο μάς. Οσο για τα αγγλικά του . . . forget it, ελληνικά μιλάει καλύτερα.

    Α ρε πολιτισμένη πατρίδα μου τι εχεις πάθει . .

    With love from Washington D.C.

    υ.γ.
    Ο Ομπάμα ειναι μια χαρά και μάγκας κι όποτε κάνει κέφι πετάγεται στη ζούλα και τρώει ενα hamburger στο Κ street. O GAP κοντάει να πάει σ' ενα σουβλατζίδικο στη Μητροπόλεως ?


    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση