GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μελλοντική δημοσιογραφία on line και η αξιοπιστία στην μπλογκόσφαιρα...

*Η επιτυχία της δικής μας Αριάννας Huffington-Στασινοπούλου Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Το μέλ...

*Η επιτυχία της δικής μας Αριάννας Huffington-Στασινοπούλου

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Το μέλλον της ενημέρωσης είναι στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να είναι ένας από τους τίτλους. Θα τα έλεγε όλα, για να ξεφύγουμε από το χιλιοειπωμένο ..τέλος στο χαρτί, ζήτω το διαδίκτυο...η εφημερίδα των πολιτών στο internet... ή αν προτιμάτε ...η κοινωνία των ειδήσεων μέσα από blogs και video. Για να μη χρησιμοποιήσω τη νέα επιστημονική ορολογία όσων ισχυρίζονται ότι το μέλλον της δημοσιογραφίας είναι υβριδικό. Για την μητέρα της δημοσιογραφίας on line (αυτή κι αν δεν είναι ελληνο-αγγλική σύνθεση), την γνωστή μας ελληνο-αμερικανίδα Arianna Huffington ή Στασινοπούλου (φωτογραφία) δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία. Την περασμένη χρονιά οι συνολικές εισπράξεις της από το huffingtonpost.com υπολογίζονται στα 12-16 εκατομμύρια δολάρια.
Η 60χρονη Αριάννα, γεννημένη στην ελληνική πρωτεύουσα, με δημοσιογράφο πατέρα, κατάφερε να έχει μεγάλη επιρροή στα μίντια. Τόση ώστε όταν ο Ομπάμα ανέλαβε...
 επίσημα την προεδρία των ΗΠΑ, στην παρθενική του συνέντευξη στα ΜΜΕ προτίμησε να δεχτεί την πρώτη ερώτηση από συνεργάτη της ιστοσελίδας huffingtonpost.com. Αγνόησε σκόπιμα τις μεγάλες έγκυρες αμερικανικές εφημερίδες και τηλεοράσεις, επιλέγοντας ένα μέσο επικοινωνίας που δεν βρίσκεται στα περίπτερα αλλά ταξιδεύει παντού στο διαδίκτυο. Βέβαια, τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο ίδιος δέχτηκε στο οβάλ γραφείο τους δημοσιογράφους δύο επαρχιακών εφημερίδων, δεν δίστασε να εκφράσει τις επιφυλάξεις του στα “πλοκάμια της μπλογκόσφαιρας που στο τέλος ίσως πνίξουν την πραγματική δημοσιογραφία”.
Η χρηματική αξία της on line δημοσιογραφίας της Στασινοπούλου εκτιμάται από 100-200 εκατομμύρια δολάρια. ΄Ισως ένα από τα μυστικά της δουλειάς της είναι ότι όλοι σχεδόν που γράφουν στην ηλεκτρονική εφημερίδα της είναι συνεργάτες και όχι μόνιμο προσωπικό. ΄Αν και τα μεγέθη κάθε άλλο παρά συγκρίσιμα είναι, η Αριάννα θα έχει να αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα την εμφάνιση στο διαδίκτυο της γνωστής παραδοσιακής εφημερίδας The New York Times. Η πρόσφατη ανακοίνωση της αναπόφευκτης πρόθεσης των υπευθύνων αυτής της εφημερίδας (με ιδρυτή τον ΄Αρθουρ Σουλτσμπέργκερ) να εγκαταλείψουν την έκδοσή της σε χαρτί και να την παρουσιάζουν στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνει τα σχέδια κι άλλων εκδοτών να καταφύγουν αναγκαστικά σ΄ αυτή τη μορφή γρήγορης ενημέρωσης χωρίς σύνορα.
Μεταξύ αυτών είναι και κάποιοι δικοί μας. Προσανατολίζονται σ΄ αυτή την κατεύθυνση βλέποντας ότι δεν συγκρίνεται το παραδοσιακό κόστος παραγωγής της εφημερίδας σε χαρτί με εκείνο της ηλεκτρονικής μορφής της. Μέχρι τότε θα μας βασανίζουν τα ερωτήματα κατά πόσο η ψηφιακή εποχή θα διατηρήσει τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα,την διασταύρωση της είδησης, την αξιοπιστία της πηγής και την εμπεριστατωμένη ανάλυση των γεγονότων. Με απλά λόγια, αν η καρδιά της εφημερίδας στο διαδίκτυο θα χτυπά με το συνεχές κυνήγι της είδησης και κυρίως της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας.

8 σχόλια

  1. AS EINAI KALO O GIORGAKIS O SOROS O FILOS SAS, APO EKEI ERXONTE TA LEFTA YIA NA LEEI TOIS MALAKIES TIOS STO DIDIKTIO KAI TA PSEMATA ALLA PALI KALA KAI KANENAS DEN TA DIAVAZI KAI DEN TA PISTEVI, YIAFTO TO EPAGGELMA PAI KATA DIAOLOU APO DIMOSIOGRAFOUS SAN AFTINA TIN KOLOPOUTANA KAI TA 95% ELLINWN DIMOSIOGRAFWN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για την αξιοπιστια των δελτιων της τηλεορασης ειναι πια εντελως ασκοπο να μιλαμε..

    5 λεπτα δειτε δελτιο MEGA και θα καταλαβετε ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ειναι ο αρχοντας τραγκας στο δελτιο ειδησεων του αλτερ οεο?

    ΤΟ ΕΦΑΓΕ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΦΟΡΟΔΥΑΦΕΥΓΩΝ
    ΚΟΥΡΗΣ
    ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ....χαχαχα...

    ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συνέντευξη του Γ. Παπακωνσταντίνου στους FT αλλά και οι συνεχείς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών τις τελευταίες ημέρες ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει σε καμιά περίπτωση αναδιάρθρωση του χρέους, δεν είναι καθόλου τυχαίες. Εχουν ως στόχο να “πασάρουν” στον ελληνικό λαό μια άλλη εφιαλτική πραγματικότητα, που είναι τα νέα μέτρα που έρχονται αλλά και το σενάριο του νέου Μνημονίου μετά το 2013 και μέχρι το 2020 (Μνημόνιο εφ΄ όρου ζωής)

    Το δημοσίευμα του περιοδικού Focus το οποίο αναφέρει ότι “Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση τη λήψη πρόσθετων μέτρων παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος στις προσπάθειές της για δημοσιονομική προσαρμογή,” είναι ενδεικτικό του κλίματος που πάει να διαμορφωθεί. FOCUS: Το ΔΝΤ πιέζει για πρόσθετα μέτρα την Ελλάδα

    Γλιτώνουμε την αναδιάρθρωση αλλά ουσιαστικά με τα μέτρα που θα λάβουν και με το Μνημόνιο νούμερο 2, θα φάμε μια εσωτερική αναδιάρθρωση, αυτής της τσέπης μας και των οικονομικών μας.

    Το 2011 απ’ όλους περιγράφεται ως πιο εφιαλτικό ακόμα και από όλα τα χρόνια της Κατοχής και δεν είναι τυχαία ούτε η έκθεση της ΓΣΕΕ που μιλά για 1 εκατ. ανέργους και μείωσης της αγοραστικής δύναμης στα επίπεδα της εποχής του… Ανδρέα Παπανδρέου.

    Ωστόσο, το κακό σενάριο λέει ότι η Ελλάδα εν θα μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο των 110 δισ. ευρώ που πήρε από την Τρόϊκα την τριετία μέχρι το 2015 που προβλέπει το συμβόλαιο.

    Επομένως, οι εκδοχές είναι τρεις:

    1. Πάμε στη λήψη νέου δανείου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και το χρέος της.

    2. Πάμε σε “Μνημόνιο 2” χωρίς επιπλέον χρήματα αλλά με ακόμη πιο σκληρά μέτρα τα οποία θα είναι πολύ πιο επώδυνα για τον κόσμο.

    3. Ζητάμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ αφού η ανάπτυξη πάει περίπατο και δεν μπορούμε να μαζέψουμε χρήμα για να τα δώσουμε στην Τρόϊκα. Μεγαλύτερος χρόνος αποπληρωμής σημαίνει και πάλι νέα δημοσιονομική αναπροσαρμογή, ή σφίγγει ακόμη πιο πολύ το ζωνάρι.

    Το ΔΝΤ, πάντως, θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα να πάει σε μια από τις παραπάνω λύσεις οι οποίες τους συμφέρουν με όποιο τρόπο κι αν το δει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντρεα ωραιος κωλος η κυρια!Δεν κανεις κατι, εστω και μεσω διαδικτυου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω πως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τα λεφτά είναι πολλά για να περνάνε κάποια πράγματα ανεξέλεγκτα...
    http://www.youtube.com/watch?v=Nxa19v3eNvc

    Καπετάν Μακρύς. Το μέσο εις βάρος της πληροφορίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, κατακαημένε, 8:35. Μ' αυτά που γράφεις και κυρίως όπως τα γράφεις προσπαθείς να κάνεις την άποψή σου είδηση! Χρόνια τώρα ακούω τα κηρύγματα της αριστεράς για τα κακά του δικομματισμού και για το δίκιο του λαού, αλλά πάντα άλλα η αριστερά μελετά κι άλλα ο λαός κελεύει. Γιατί κανείς δεν σας πιστεύει; Γιατί μόνο βρίζετε την κάθε κυβέρνηση και μια πειστική πρόταση δεν μας είπατε ακόμα. Εκτός αν θεωρείτε πρόταση την εγκαθίδρυση του πάλαι ποτέ υπαρκτού σοσιαλισμού που το μόνο που κατάφερε ήταν καταρρέοντας να γεμίσει την Ευρώπη με εκδιδόμενες γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς 17 Σεπ 2010 1:06:00 μ.μ.

    ΝΑΙ υπαρχει αντιδοτο στο δικομματισμο
    ΟΧΙ αυτο δεν εκφραζεται μεσα απο τα υπαρχοντα κομματα της αριστερας, ουτε απο πολιτικα δεκανικια του δικομματισμου, οπως ΛΑΟΣ, Οικολογοι, Φιλελευθερη Συμμαχια, Δραση κ.α

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, www.dimokratikoi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση