GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν "εξαφανίσθηκε" ο Γ. Σγουρός...

Aπό το http://www.kourdistoportocali.com/ O κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι είναι κατά του Μνημονίου. Ε...

Aπό το http://www.kourdistoportocali.com/
O κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι είναι κατά του Μνημονίου.
Ελπίζουμε η αντίθεσή του στο Μνημόνιο να είναι πιο συνεπής και προφανής απο την αντίθεσή του στη ντόπα.
Ήταν μέλος του Δ.Σ της περίφημης Άρσης Βαρών ο και τότε Νομάρχης, όταν έσκασε το περίφημο σκάνδαλο με την αλανιάρα Σου Λι που έδινε κατά λάθος ντόπες στα παλικάρια μας.
Μόνο που τότε ο κος Σγουρός, επέλεξε ν αφαιρέσει τ όνομά του απο...
 το site της Ομοσπονδίας και να εξαφανισθεί.
Έγραφε σχετικά ο Συρίγος στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
Την περασμένη Παρασκευή, όταν έσκασε το σκάνδαλο στη άρση βαρών, στο site της ομοσπονδίας ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός αναφερόταν ως μέλος του Δ.Σ. της. Χθες το όνομα του ανθρώπου που είναι ταυτόσημο με την ελληνική άρση βαρών δεν υπήρχε, χωρίς, εν τω μεταξύ, να έχει ανακοινωθεί η παραίτηση του Γιάννη Σγουρού.
Το γεγονός προκαλεί κατάπληξη γιατί δεν είναι καθόλου συνηθισμένο παράγοντες του αθλητισμού να εξαφανίζονται σαν τους φαντομάδες από τους χώρους τους οποίους υπηρετούν. Πόσω μάλλον όταν έχουν τόσο μακρόχρονη και αποτελεσματική θητεία και επίσης όταν οι συνθήκες απαιτούν την παρουσία τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Το ουσιαστικό πρόβλημα όμως με τον Σγουρό δεν είναι αν και πώς έφυγε το όνομά του από το Δ.Σ. της άρσης βαρών, αλλά η απουσία του από τη δύσκολη στιγμή που περνάει η ομοσπονδία του, το άθλημά του... Μια απουσία που δεν δικαιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι, ταυτόχρονα είναι και γεν. γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, πράγμα που ίσως τον υποχρεώνει να είναι κάπως αποστασιοποιημένος και αντικειμενικός.
Και δεν δικαιολογείται, γιατί το αθλητικό οικοδόμημα που σήμερα φαίνεται να καταρρέει είναι δικό του. Οι άνθρωποι που είναι υπόλογοι είναι επίσης δικοί του. Ο Ιακώβου, που (ανεξάρτητα από τις ευθύνες του) νιώθει σήμερα μόνος και απροστάτευτος, ήταν το «άλτερ έγκο» του και ο μπροστάρης της προσπάθειας με την οποία ο ελληνικός αθλητισμός γέμισε μετάλλια, αλλά και ο Γιάννης Σγουρός γνώρισε την κοινωνική και πολιτική καταξίωση.
Γιατί, λοιπόν, κρύφτηκε; Και πολύ περισσότερο γιατί εκδίδει χρησμούς με τους οποίους εμφανίζεται ως, επί της ουσίας, αποστασιοποιημένος; Είναι δυνατόν να μην ήξερε τον έλεγχο που διέταξε η παγκόσμια ομοσπονδία; Οχι! Είναι δυνατόν να μην ειδοποίησε αμέσως την ΕΟΑΒ; Λογικά όχι. Είναι δυνατόν να μην ήξερε τι γίνεται στην ομοσπονδία και την εθνική ομάδα, από τη στιγμή που σε όλα τα πόστα είχε βάλει δικούς του ανθρώπους; Μοιάζει απίστευτο...
Κι όμως σήμερα ο Σγουρός όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά επιπλέον εμφανίζεται ενοχλημένος και από τη στάση κάποιων δικών του. Το κάνει, άραγε, για να προστατεύσει τον εαυτό του και ταυτόχρονα να θολώσει τα νερά ή γιατί υπάρχει πράγματι κάποια ρήξη με τους ανθρώπους που συμπορευόταν επί τόσα χρόνια;
Ο, τι και να συμβαίνει, ένα είναι βέβαιο: ο Σγουρός συνέβαλε περισσότερο από τον καθένα στο θαύμα της άρσης βαρών, αλλά και αποκόμισε (ΓΓΑ, μέλος της ΕΟΕ, γραμματέας της Παγκόσμιας, νομάρχης), όσα κανένας άλλος. Μπράβο του, αλλά όλα αυτά δεν του επιτρέπουν να είναι απών (ή έστω να τον παριστάνει...) τώρα που το σύστημα το οποίο αυτός έφτιαξε πήρε φωτιά.
Πιο παράξενη πάντως και από την εξαφάνιση του Σγουρού είναι η γενική σιωπή που την καλύπτει. Λες και εχθροί και φίλοι έχουν συμφωνήσει να μην του κάνουν τη ζωή δύσκολη.

11 σχόλια

  1. Ετσι προωθούσε την “prive-home-made” χαύνα στη νεολαία, ως (ευτυχώς!) μονοετής υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988-1989). Την σκυτάλη πήρε ο γίγαντας Γεράσιμος (vertigo).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχααχα


    της πουτανας γινεται στον πρασινο θιασο

    μας εγκλωβισαν βιαστικα μεσα στο δντ (αφου πηραν και τις μιζες τους..)

    και τωρα βλεπουν να ερχεται η βυθιση τους και εγκαταλειπουν τον καθυστερημενο αρχηγο τους τρεχοντας ολοι..

    οι αλλοι οι υπουργοι δεν δεχτηκαν να κατεβουν υποψηφιοι..


    ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ,ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙ....ΑΗΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΑΒΑΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΕΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλιστα.
    Η αγωνία των Φιλιππινέζων της ψευτοαριστεράς για να πάρουν καρέκλες, όπως ο Μπίστης, η Δαμανάκη και οι άλλοι "αγωνιστές" που εξαργύρωσαν τους "αγώνες" τους...
    Όπως οι πρώην εργατοπατέρες που έγιναν βουλευτές και ψηφίζουν σαν στρατιωτάκια τους πιο αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους!

    Ούτε ήθος, ούτε τσίπα...
    Για τις θεσούλες αγωνίζονται,
    σαν τους αυλικούς στο Βυζάντιο.
    Αυτή είναι η αγωνία τους.
    Εμείς τι απαντήσουμε ;
    Μαύρο στη κάλπη...

    Άκου "δημοκρατική αριστερά"...
    Πες καλύτερα "αριστερά" του Κολωνακίου και της εξουσίας...
    Οι γυμνοσάλιαγκες εκρύουν
    λιγότερο σάλιο...
    Προσκυνημένοι...
    Λιγότερες επικύψεις έκαναν οι ραγιάδες στο Σουλτάνο.
    απο εσάς ΡΟΥΖ κατακάθια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως ο Σγουρός πάτησε την πεπονόφλουδα που του έβαλε ο Κικίλιας..
    ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΚΑΤΡΑΜΙ
    ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ.
    ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΟΥΣ..ΚΑΦΡΟΥΣ, Ο ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ ΠΑΣΟΚ.

    Στη πρώτη εν πλήρη απαρτία, συζήτηση των υποψήφιων Περιφερειαρχών, βγήκαν ορισμένα, μικρά, αλλά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα:

    Γ. Σγουρός: Η…μπανανόφλουδα που του πέταξε ο Β. Κικίλιας, τράβηξε τη κουρτίνα, και αποκαλύφθηκε ένας ακραίος οπορτουνισμός. Η κίνηση ΜΑΤ του Κικίλια, έφερε σε αδιέξοδο το Σγουρό, ο οποίος έχοντας εισπράξει τη κοινωνική δυσαρέσκεια δήλωσε πως είναι Κατά του Μνημονίου. Εναντίον δηλαδή του πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, εναντίον του Γ. Παπανδρέου, που λίγες ώρες πριν δήλωνε πως το μνημόνιο είναι η ελπίδα μας. Η φανερή σύγχυση του αποτυπώθηκε όταν δήλωσε προς το Μητρόπουλο καλά, όλο για το Μνημόνιο θα μιλάμε;

    Με εκφράσεις απολιτίκ και άχρωμες, ποντάρει περισσότερο στο δίκτυο δημοσίων σχέσεων που έχει δημιουργήσει με πολλούς δημάρχους (και της ΝΔ), παρά στην ολοκληρωμένη πολιτική του πρόταση. Γενικά, έχασε από τη σημερινή εμφάνιση.

    Β. Κικίλιας: Η ερώτηση που στρίμωξε τον Σγουρό, του έδωσε μεγάλο κομμάτι από τις εντυπώσεις. Στην ουσία, μίλησε στρωτά, απέφυγε τα λάθη και ήταν προφανώς βελτιωμένος. Θα είναι ακόμα καλύτερος αν δεν ακολουθεί συντεταγμένες επικοινωνίας, που τον εγκλωβίζουν σε μια δυσκίνητη στάση, χωρίς να γέρνει λίγο το σώμα του. Παράλληλα, δημιούργησε καλή αίσθηση με τη παρατήρηση πως τα 217 εκ. της νομαρχίας Αθηνών, δεν είναι πλεόνασμα.Και πολύ σωστά. Ο Σγουρός πήρε 500 περίπου εκ από τον Παυλόπουλο και από τη διαχείρισή τους, τα 217 του μείνανε. Εκεί ο Κικίλιας, τόνισε πως σε καιρό κρίσης τα χρήματα δε πρέπει να μένουν σε ένα μπαούλο, αλλά να φτάνουν στην αγορά, στη κοινωνία. Με λίγα λόγια σε καιρούς κρίσης το κράτος πρέπει να ξοδεύει για να δημιουργεί εισόδημα στην αγορά.

    Θ. Παφίλης: Σταθερός, συγκροτημένος λόγος. Κομματικός και ξεκάθαρος..Τον κόσμο που ήθελε τον έπεισε. Επιτέθηκε και κατά των αντι-μνημονιακών, για τη στάση τους στο ζήτημα της Ε.Ε. ενώ είναι ο πιο έμπειρος πολιτικά ομιλητής.

    Αδ. Γεωργιάδης: Προσπάθησε να παραμείνει πολύ στο ζήτημα των μεταναστών, γιατί ήξερε πως στο μνημόνιο δεν τον …έπαιρνε…

    Είμαι κατά του Μνημονίου, αλλά το ψήφισα γιατί οι πολιτικοί πρέπει να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις, δήλωσε, παίρνοντας το βραβείο του τυχοδιωκτισμού. Ως εκ τούτου επιδίωξε να πετάει τη μπάλα, με συνεχείς ερωτήσεις στους άλλους, ενώ προέβη και σε μια επίθεση στο Γ. Δημαρά, όπου έχασε τις εντυπώσεις. Κατηγορούσε τους τρεις υποψηφίους πως είναι ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν τα μέτρα, ξεχνώντας, πως είναι το σημαντικότερο στήριγμα του ΠΑΣΟΚ, στη περίπτωση του Μνημονίου. Η βάση του ΛΑΟΣ έχει οργιστεί με αυτή την απόφαση και είναι ένα βήμα πριν τη…μετακόμιση.

    Αλ. Μητρόπουλος: Ανετος ομιλητής, απευθυνόταν στον ενικό και με το μικρό τους όνομα στους υπόλοιπους, ζυμωμένος από τις πρωινές μάχες στην Αρένα του Αυτιά. Φουλ αντι-μνημόνιο και αντι-καλλικράτης, έκανε λόγο για ενωτικό σχήμα.Παρόλα αυτά η κουβέντα καφενείου που κάνει δε κερδίζει παντού. Εχει διείσδυση εκεί που θέλει.

    Γ. Δημαράς: Συμπαθής αλλά απογοήτευση ο λόγος του. Κοινές διαπιστώσεις. Χιλιοειπωμένα προβλήματα. Κατάθεση της προβληματικής κατάστασης. Καμία πρόταση πολιτικής, καμία γωνία ο λόγος του. Κενός και κοινότυπος. Σχολή Ντόρας Μπακογιάννη.
    Ισως για αυτό τον στηρίζει…

    Οι υπόλοιποι δύο κινήθηκαν σε ρηχά νερά..

    Πληροφορίες πάντως, λένε πως υπουργός τηλεφώνησε σε 2 μεγάλες εφημερίδες προκειμένου να μη κάνουν θέμα την “είδηση” που έβγαλε ο Σγουρός.
    Ήδη πάντως η Ιπποκράτους και το Μαξίμου, βρίσκονται σε μερική αναστάτωση και προσπαθούν να δουν πως θα διαχειριστούν την απάντηση του Σγουρού, που ουσιαστικά βάλλει εναντίον της ουσίας της πολιτικής του Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=israeli-tourists-renounce-turkey-choose-greece-2010-09-20

    Άγριο παιχνίδι των Τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TO απαραδεκτο στην ολη υποθεση με την ντοπα που εδιναν στους αθλητες της αρσης βαρων ειναι οτι ο Ιακωβου εξακολουθει να προπονει τους νεους αρσιβαριστες στον Αγιο Κοσμα.
    Κανεις Ελληνας δεν πηγε στο προπονητηριο του Α.Κοσμα και να τον πεταξει εξω με τις κλωτσιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειδηση

    Ο Σγουρος Γιαννης αργει πολυ να ανακοινωσει τον δρ Κουτσουκο υποψηφιο αντιπεριφερειαρχη Αθηνας,

    τον ανθρωπο που "επαιξε" Σγουρο στο Πασοκ οταν κανεις δεν ηθελε να ακουσει για Σγουρο!!

    Ο Σγουρος αν νομιζει οτι μπορει να κερδισει χωρις τον δρ Κουτσουκο ανετα τις εκλογες ....

    ας κανει την κινηση αλλα να μην κλαιει μετα τις εκλογες οταν βρεθει εκει που αξιζει....τεταρτος!

    Αυτα Γιαννη μου
    τι ειχες Γιαννη κουκια σπερνω
    και εις αλλα με υγεια!!

    Λιζα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειδηση

    Ο Σγουρος Γιαννης αργει πολυ να ανακοινωσει τον δρ Κουτσουκο υποψηφιο αντιπεριφερειαρχη Αθηνας,

    τον ανθρωπο που "επαιξε" Σγουρο στο Πασοκ οταν κανεις δεν ηθελε να ακουσει για Σγουρο!!

    Ο Σγουρος αν νομιζει οτι μπορει να κερδισει χωρις τον δρ Κουτσουκο ανετα τις εκλογες ....

    ας κανει την κινηση αλλα να μην κλαιει μετα τις εκλογες οταν βρεθει εκει που αξιζει....τεταρτος!

    Αυτα Γιαννη μου
    τι ειχες Γιαννη κουκια σπερνω
    και εις αλλα με υγεια!!

    Λιζα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολες οι αναλυσεις ειναι περιττές Συρρίγε ,μπορούσες να πεις
    απλως: ηταν όλα - ειναι ΠΑΣΟΚ κόλπα.



    Σγουρε.. κατσε κατω απ τον ΓΑΠ.

    ΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ.
    ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΜΑΥΡΗ ΣΑΝ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γιατί να πετάξουν έξω τον Ιακώβου ;
    Ο Σγουρός είναι ο αρχιτέκτονας του φαρμακόματος των αθλητών .
    Με την δική του έγκριση παράγκελναν τις ντόπες στην Κίνα και σήμερα διεκδικεί καινούργια οφίτσια αντί να είναι φυλακή το κάθαρμα .
    Στον Ιακώβου απλώς τα φόρτωσαν . Αυτός είναι το θύμα , το κορόϊδο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση