GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξεγέρσου...

Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου    Πριν σε μετατρέψουν σε δουλοπάροικο ή και σε δούλο ακόμα. Ονομάζουν «λύση» και «μονόδρομο» την πολιτική...

Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου  
Πριν σε μετατρέψουν σε δουλοπάροικο ή και σε δούλο ακόμα.
Ονομάζουν «λύση» και «μονόδρομο» την πολιτική που μας επιβάλλουν με αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική βία και απατεωνιά.
Δεν είναι λύση. Είναι η καταστροφή μας.
Τα προβλήματα του χρέους και την ανάπτυξης της χώρας μας, αλλά και όλων των χωρών, δεν λύνονται με περισσότερα δάνεια, ούτε με ύφεση και καταστροφή των εργαζομένων και των...
 μικρομεσαίων στρωμάτων.
Αυτή η πολιτική ωφελεί μόνο τους δανειστές.
Θυμήσου: Οι ίδιοι άνθρωποι δεν σου παρουσίαζαν σαν μονόδρομο και πατριωτικό όραμα την ΟΝΕ και την ένταξη στο ευρώ;
Παλιότερα το ίδιο, την ένταξη στην ΕΕ;
Τι έμεινε απ αυτά τα οράματα και τις πολιτικές; Τι κέρδισες; Που οδήγησαν;
Μιλούσαν για εξίσωση των οικονομιών των χωρών-μελών της ΕΕ, αλλά ξεχνούσαν ν αναφέρουν τον πιο στοιχειώδη νόμο του καπιταλισμού: αν βάλεις σ ένα κλουβί το λιοντάρι και το γατί, το λιοντάρι θα φάει το γατί. Όταν πέφτουν όλοι οι φραγμοί διακίνησης του κεφαλαίου, δεν γιγαντώνεται το γατί, αλλά χορταίνει το λιοντάρι.
Τι μπορεί να περιμένει κανείς απ τη συνέχιση των ίδιων πολιτικών;
Να θεριέψει περισσότερο το κεφάλαιο; Ν απλωθεί σ όλους τους πόρους της κοινωνίας (υγεία, νερό .); Να κάνει επενδύσεις; Αυτό δεν γινότανε μέχρι τώρα;
Λένε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, πως η αριστερά δεν προτείνει συγκεκριμένη και εφικτή λύση.
Παραλείπουν να πουν πως η πολιτική τους δεν είναι λύση, αλλά καταστροφή, οδηγεί σίγουρα στην πτώχευση, με τον λαό αδύναμο, άβουλο θύμα των συμφερόντων που σήμερα κυριαρχούν.
Πιάνονται απ τα καμώματα των σημερινών ηγετών των αριστερών ονομαζόμενων μορφωμάτων, που δημιουργούν αισθήματα ντροπής στον κόσμο της αριστεράς, όταν παρουσιάζουν την ίδια εικόνα με αυτούς που καταγγέλλουμε για αδιαφάνεια, αντιδημοκρατική νοοτροπία, παζαρέματα, εμμονή σε λαμπερά ονόματα και αποφυγή συζήτησης για προγράμματα κά.
Ξεχνούν όμως ότι δεν μπορούν να έχουν σχέση με την αριστερά του σήμερα και τις προοδευτικές δυνάμεις, όσοι υποτιμούν τα μέλη και τη βάση των οργανώσεών τους και αποφεύγουν τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες (δεν τις ξεχνούν, γιατί υπήρξαν σύντροφοι που τους τις υπενθύμισαν, αλλά αδιαφόρησαν), πράγμα που είναι σήμερα Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ενός αριστερού-προοδευτικού οργανισμού.
Το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε λύση είναι η κινητοποίηση του λαού, η ενεργοποίησή του για ν αποτρέψει την υλοποίηση της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης και να την ανατρέψει. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων. Όλοι σήμερα μπορούν να καταλάβουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης και για τους ίδιους.
Οι ιδέες και οι λύσεις δεν λείπουν απ τον κόσμο της εργασίας. Το ποια συγκεκριμένη λύση θα επιλεγεί, αυτό θ αποφασιστεί με δημοκρατικές διαδικασίες απ τον κινητοποιημένο λαό και σε σχέση με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν σε περίπτωση νίκης του (κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα τις αλλαγές που θα προκύψουν σε μια τέτοια περίπτωση).
Δεν μπορεί όμως ν απαιτούν διατύπωση συγκεκριμένου προγράμματος, όσοι στηρίζουν την υλοποίηση του «μονόδρομου» που εφαρμόζεται σήμερα, γιατί θα πρέπει να μας πουν:
Ποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ (ή η ΝΔ) πριν τις εκλογές; Ή και τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές και τι σχέση είχε αυτό με την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα;
Ποιες συγκεκριμένες λύσεις πρότειναν οι φωστήρες της ΕΕ και των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών, λίγα μόνο 24ωρα πριν να εξαγγείλουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα δανειοδότησης με 110 δις της Ελλάδας;
Οι άνθρωποι και τα συμφέροντα που δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν, έχουν απύθμενο θράσος ν απαιτούν απ την αριστερά και το λαό «συγκεκριμένο πρόγραμμα».
Παρουσιάζουν σαν λύση τις βάρβαρες πολιτικές που επιβάλλουν στους λαούς . Αλλά αναρωτηθείτε:
Είδατε κάποια μέτρα που να διασφαλίζουν ουσιαστικά τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών εγκληματικών συμμοριών;
Είδατε να προτείνουν κάποια λύση για τις τεράστιες φούσκες που είναι διάχυτες στο σύστημά τους και θα εκραγούν σε κάποια στιγμή;
Είδατε κάποιον απ τους ειδήμονες του συστήματος να ισχυρίζεται ότι μπορεί ν αποφευχθεί η επόμενη κρίση;
Πόσο μεγάλη θα είναι αυτή; Τι θ απαιτήσουν την επόμενη φορά; Πόσο πίσω μπορεί να πάνε την κοινωνία; Ποιο είναι το μέλλον των παιδιών μας;
Εξεγερθείτε τώρα! Αργότερα μπορεί να μην μπορείτε.

16 σχόλια

  1. Ο Ιταλός σύμβουλος του Πρωθυπουργού προτείνει …αναδιάθρωση !!!”

    «Μία πειθαρχημένη αναδιάρθρωση χρεών είναι απαραίτητη και θα πρέπει να συμφωνηθεί παράλληλα»
    Αυτό πρέπει να γίνει και εντάσσεται στο άλλο δρόμο…
    XAXAXA XOYYYYXA..

    Πώς να μην είναι ψηλά τα spreads μετά;…
    Οπωσδηποτε τον βαλανε να προετοιμασει το εδαφος.
    Ακριβα δεν μας στοιχιζει
    μια τετοια αναγγελια;

    Οπου λαλούν πολλά κοκκόρια…τα spreads παραμένου υψηλά και οι κερδοσκόποι κάνουν χρυσές δουλιές!

    Αλήθεια πόσους συμβούλους έχει τελικά αυτός ο Πρωθυπουργός!
    Μήπως χρειάζεται και ένας ….συντονιστής των συμβούλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ..ΚΑΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H πιό συνοπτική και
    ουσιαστική περιγραφή του Πασόκ.
    Τα λέει ωμά και ΠΟΝΑΕΙ.

    GET RID OF THEM NOW
    –ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ–αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας blogers.
    Στείλτε το παντού.


    Tο οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο.

    Στην Iταλία λέγεται Kαμόρα.
    Στην Aμερική Mαφία.
    Στην Eλλάδα Σοσιαλισμός PASOK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λες τωρααα!!!!
    Αν εξεγερθουν κινδυνευει το αυτοκινητο που πηρανε με δοσεις,τα σπιτια,η βολτα,ο καφες,ασε που θα χασουν τα τελευταια επεισοδεια απο τα τουρκικα σηριαλ που βαζει η τι-βι,κατσε καλααααααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΛΑ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ Σ ΑΥΤΟ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 40 ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν, όπως φημολογείται,τον Νοέμβριο έλθει πείνα στην Ελλάδα, ο Πάγκαλος θα δηλώνει:
    "ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ;ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΤΡΟΠΗ|"
    Και εμείς πάλι θα εξακολουθούμε να αυτομαστιγωνόμαστε και θα λέμε τότε ότι είναι ευκαιρία να αδυνατίσουμε ή μόνο τότε θα δώσουμε στον Πά...γκαλο και στα φιλαράκια του το τέλος που τους ταιριάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΒΥΡΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί είστε ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
    ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ του ΠΑΣΟΚ.

    Είστε το κόμμα του καλαμποκιού, των πρασινοφρουρών, των πειναλέων που έψαχναν τα κουφάρια των προβληματικών για κανένα φράγκο, των επιδοτούμενων σεμιναρίων, των ψεύτικων πτυχίων, της αντιγραφής στα διαγωνίσματα, του προσωρινού διορισμού.

    Ταυτίσατε τον σοσιαλισμό με ροκάνισμα ξένου χρήματος που μοιράζατε μεταξύ σας, επειδή «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και είσαστε λάτρεις του Καντάφι και του κάθε περιθωριακού.

    Κάνατε τα κόμπλεξ της κατωτερότητάς σας, «εθνικό σύμβολο». Κάνατε την μικροκλοπή αποδεκτή, αλλά «όχι και 500 εκατομμύρια». Ζηλέψατε τις βίλλες των πλουσίων και αρπάξατε για να φτιάξετε κι εσείς.

    Ο κόσμος έχει καταλάβει την κοροϊδία. Τα τερτίπια των κυβερνητικών εκπροσώπων και οι νάϋλον λόγοι του Πρωθυπουργού δεν πείθουν. Και σιγά-σιγά, φτιάχνεται η ελληνική εκδοχή του tea party, και με λίγη τύχη θα σας στείλει πίσω από εκεί που ήρθατε.
    Για θυμηθείτε…

    Βαρεθήκαμε την φαυλότητα και τα παραμύθια. Βαρεθήκαμε όλο το κηφηναριό και την αλητεία που έκλεψε κοστούμια και παριστάνει τους «σοβαρούς».
    Δύναμή σας, πασόκοι, μέχρι σήμερα ήταν το κλεμμένο και τα δανεικό.

    Μοιράζατε δανεικά στον λαό, τον εκμαυλίσατε και τον χαρίσατε σε νέες Δυνάμεις Κατοχής, και νομίζετε ότι δεν σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Σας έχουμε πάρει χαμπάρι και ούτε οι προεκλογικές σας παροχές στους πασοκικούς Δήμους, ούτε ο θυμός των φαιδρών εκπροσώπων σας θα ανατρέψει το ρεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ απο σημερινές δηλώσεις του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος αμφισβήτησε την περαίωση και τα συντονιστικά όργανα που έχει συστήσει ο Παπανδρέου.

    Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Κακλαμάνης θεωρεί λογικές τις επιφυλάξεις που εκφράζουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς η ρύθμιση αδικεί τους συνεπείς φορολογούμενους. 

 «Είναι νομίζω αναμενόμενο και λογικό να εκφράζεται μια επιφύλαξη και ενδεχομένως και διαφωνία, για ένα μέτρο το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Υπάρχει βέβαια η ανάγκη, η μεγάλη, για να υπάρξουν έσοδα στα ταμεία του κράτους. Και εδώ υπάρχει το ηθικό πλέον ζήτημα που μπαίνει, κατά πόσο μπορείς να απευθύνεσαι στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, αλλά και στους άλλους κλάδους που δεν φοροδιαφεύγουν …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''Δεν είναι λύση. Είναι η καταστροφή μας.''

    Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι είχαν βολευτεί μέσα στη λαμογιά, τη σαπίλα, την αναξιοκρατία κτλ. κτλ. που επικρατούσε τόσα χρόνια στην Ελλάδα, είναι λοιπόν αναμενόμενο να αντιλαμβάνονται την κάθε προσπάθεια οργάνωσης ως ''καταστροφή''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σήμερα είχαν στο πασοκοκάναλο, σουαρέ για τη νέα σεζόν, και η Τρέμη στο σχόλιό της, “…θα συνεχίσουμε την ίδια πετυχημένη πορεία, με την ίδια ορχήστρα και τον ίδιο μαέστρο”.
    Εννοούσε φυσικά “…με τον ίδιο θίασο και τον ίδιο σκηνοθέτη”.

    Πάντως βγάζω το καπέλο στον Παναγιωτόπουλο.(ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΑΡΟ-ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΟΙ ΤΟΥ.. )

    Και ΓΑμώ την ικανότητά του, να συντονίζει με τόση επιτυχία τη παραπληροφόρηση. Η ανοιχτή γραμμή με τον Πεταλωτή, δουλεύει ρολόϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kanonas.
    Kanis den kerdise xoris na xasi kati.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 2:46
    Ακόμη πιστεύεις ότι με τα χρήματα από το μηχανισμό "στήριξης" πληρώνονται μισθοί και συντάξεις; Σοβαρολογείς; Δεν άκουσες ότι αυτά δεν έρχονται καθόλου στην Ελλάδα αλλά πηγαίνουν κατευθείαν στους τοκογλύφους μας, έως ότου "ξεφορτώσουν" τα άχρηστα ελληνικά ομόλογα; Δεν κατάλαβες ακόμη ότι οι "επενδύσεις" των ξένων Σόρος, Μπάφετ κλπ τοκογλύφων σε ελληνικά ομόλογα δεν είναι χρέος αλλά αποτυχημένη επένδυση; Δεν κατάλαβες ακόμα ότι τώρα με ΔΝΤ και μηχανισμό "στήριξης" η αποτυχημένη επένδυση από αέρας κοπανιστός γίνεται υπαρκτό διακρατικό χρέος με υποθήκευση της χώρας χωρίς ασυλία το οποίο σε 3 χρόνια δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε να πληρώσουμε; Τόσο καιρό τα λέμε τόσοι άνθρωποι αυτά εσύ δεν άκουσες τίποτε; Μόνο τον Παπακωνσταντίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσο ο Homo Pasokous στηριζει τον Τζεφρυ και την αλητοπαρεα του μην περιμενετε ασπρη μερα. Η επιστημη εχει σηκωσει τα χερια. Οι επιστημονικες μελετες δειχνουν απλα οτι ο Homo Pasokous εχει αμεση σχεση με τον Homo Sapiens (το sapiens προερχεται απο την ελληνικη λεξη ΣΑΠΙΛΑ) και δεν εχει καμια σχεση με το κοινο ειδος, απο το οποιο προερχονται οι κανονικοι ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σιγα μην εξεγερθουν οι κοτες.....
    Οσο τη βγαζουνε καθαρη ακομα, εστω και με μειωμενα εσοδα, θα ειναι πιστα καταναλωτικα σκυλακια.
    Οταν κι αν φτασουν στο σημειο να δυσκολευονται να επιβιωσουν τοτε βλεπουμε.....
    Τα νεοταξικα σκυλια δε θελουν τη μεσαια ταξη στο δρομο να πειναει, μακακες δεν ειναι... Ξερουν οτι αυτο θα τους γυρισει μπουμερανγκ και θα τη φανε στον κωλο.....
    Απλα θελουν να τους εχουν εξαρτημενους απο την εργασια για τη συνεχιση της καταναλωσης. Επομενως θα γινουν στοχευμενες κινησεις για την μειωση (σε ελεγχομενα ομως πλαισια κι οχι δραματικη) της αγοραστικης τους δυνατοτητας, αλλα το κυριοτερο θα προσπαθησουν με καθε τροπο να δυσκολεψουν τοσο την αποκτηση οσο και τη συντηρηση της οποιασδηποτε ιδιοκτησιας, ειτε αυτο λεγεται σπιτι, ειτε γη.
    Γιατι οποιος εχει ιδιοκτησια, εχει και δυνατοτητα οικονομικης ανεξαρτησιας, επομενως ελευθερης σκεψης κι εκφρασης. ΑΥΤΑ ειναι που δε θελουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση