GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσωσαν την Ελλάδα για να συνεχίσουν να της πουλάνε όπλα Γερμανία-Γαλλία;...

*Όλες οι λεπτομέρειες δημοσιεύματος της έγκυρης “El Pais” Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Αποκαλυπτι...

*Όλες οι λεπτομέρειες δημοσιεύματος της έγκυρης “El Pais”

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της έγκυρης ισπανικής εφημερίδας “El Pais” με τίτλο “Διέσωσαν την Ελλάδα για να συνεχίσουν να της πουλάνε οπλισμό;” και υπότιτλο “ Η εισαγγελία του Μονάχου ερευνά αν μεσολάβησαν Γερμανοί για να δωροδοκήσουν ΄Ελληνες πολιτικούς για την πώληση υποβρυχίων, ενώ την ίδια ώρα η Μέρκελ ενέκρινε βοήθεια 22 δισ. 400 εκατ. ευρώ”. Πολλές λεπτομέρειες είναι άγνωστες, όπως η αρχή του ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Laura Lucchini: “Δύο φορές την εβδομάδα όλο τον Αύγουστο, κάπου 20 πρόσωπα συγκεντρωνόντουσαν στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας. Υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού Ναυτικού, οικονομικοί σύμβουλοι και...
 δημόσιοι υπάλληλοι καθόντουσαν με διευθυντικά στελέχη της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρίας Thyssenkrupp Marine System και τους συνεργάτες τους της Abu Dhabi Mar”.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι πολύχρονες διαπραγματεύσεις αγοραπωλησίας των υποβρυχίων έγιναν γνωστές στη κοινή γνώμη της Γερμανίας, με τους εισαγγελείς αυτής της χώρας να ερευνούν τους μεσολαβητές Γερμανούς οι οποίοι πλήρωσαν εκατομμύρια ευρώ σε ΄Ελληνες πολιτικούς για να εξασφαλίσουν την πώληση των υποβρυχίων (στη φωτογραφία γερμανικό υποβρύχιο U31). Οι έρευνες άρχισαν τον περασμένο Μάιο και επικεντρώνονται σε μια συμφωνία μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας το 2000 για την πώληση 6 υποβρυχίων. Παρά την δεινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η Γερμανία (και κατά ένα μέρος η Γαλλία) συνεχίζουν να θέλουν να πουλάνε όπλα στην Ελλάδα, που φαίνεται πρόθυμη να αγοράσει.
*Το πλήρες δημοσίευμα της “El Pais” στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

8 σχόλια

  1. ΛΙΓΔΕΣ ..ΛΑΜΟΓΙΑ..ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ..ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΦΙΑ ...ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ..Ο ΕΚΠΡΩΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ-ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΜΑΦΙΑΣ..(ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΝΟ 2..Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΝΟ 1 ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ ΠΛΕΟΝ)ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ... ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ...ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ...ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΥΝΙΚΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ..ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..Α ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΤΣΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΑΡΧΟΥ..ΚΛΠ..ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ.
    ΕΙΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΧΑΖΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Η ΚΛΙΚΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΓΚΛΕΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. spani ispani ezografizon is pani
    ispanikon straton is panikon.
    Όπως η αλήθεια,διαβάζεται μονοκόματα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέο χαστούκι κατά της ελληνικής οικονομίας αυτή τη φορά από τους Financial Times οι οποίοι θεωρούν δεδομένη τη χρεοκοπία την επόμενη δεκαετία.

    Χρησιμοποιούν μάλιστα και με παρομοίωση, ενδεικτική της κατάστασης: “Οι αγορές ομολόγων «καρφώνουν» την Ελλάδα, σαν ένα οικονομικό… σουβλάκι.

    Οι FT επικαλούνται το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ το οποίο λέει ότι σε ποσοστό 90% η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία τα επόμενα 10 χρόνια εξαιτίας των υπερβολικών επιτοκίων στα ομόλογα, που φτάνουν, ή ξεπερνούν το 10%.

    Και το επιμύθιο:
    “ Όταν τελικά η Αθήνα χρεοκοπήσει οι αγορές ομολόγων ίσως αρχίσουν να συμπεριφέρονται στα κράτη, όπως παρότρυνε ο Ζορμπάς να συμπεριφέρονται όλοι.
    «Ο άνθρωπος είναι ζώο, αν είσαι σκληρός μαζί του σε σέβεται και σε φοβάται. Αν είσαι καλός, σου βγάζει τα μάτια».

    Ουσιαστικά, ο αρθρογράφος λέει ότι μέχρι το 2013 δεν έχουμε πρόβλημα αφού θα πληρώνουμε με το δάνειο που έχουμε πάρει, αλλά από εκεί και έπειτα θα δηλώσουμε αδυναμία να πληρώνουμε τα δάνειά μας καθώς θα πρέπει να διαθέτουμε το 7% των φορολογικών εσόδων.

    Επομένως, ποια θα είναι η λύση μετά το 2013; Φυσικά το νέο Μνημόνιο, ένα νέο δάνειο που ουσιαστικά θα είναι ομολογία της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής και μια χρεοκοπία που θα οδηγήσει τη χώρα σε πολυετή ύφεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ.... ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ GREECE!!!! ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΟΥΣ ΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ... ΚΑΙ Ο ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ(ΜΠΛΙΑΧ) ΓΑΠ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜ.ΟΥΡΩΤΗΡΙΩΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί είστε κύριε του ΠΑΣΟΚ.


    Είστε το κόμμα του καλαμποκιού, των πρασινοφρουρών, των πειναλέων που έψαχναν τα κουφάρια των προβληματικών για κανένα φράγκο, των επιδοτούμενων σεμιναρίων, των ψεύτικων πτυχίων, της αντιγραφής στα διαγωνίσματα, του προσωρινού διορισμού.

    Ταυτίσατε τον σοσιαλισμό με ροκάνισμα ξένου χρήματος που μοιράζατε μεταξύ σας, επειδή «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και είσαστε λάτρεις του Καντάφι και του κάθε περιθωριακού.

    Κάνατε τα κόμπλεξ της κατωτερότητάς σας, «εθνικό σύμβολο». Κάνατε την μικροκλοπή αποδεκτή, αλλά «όχι και 500 εκατομμύρια». Ζηλέψατε τις βίλλες των πλουσίων και αρπάξατε για να φτιάξετε κι εσείς.

    Ο κόσμος έχει καταλάβει την κοροϊδία. Τα τερτίπια των κυβερνητικών εκπροσώπων και οι νάϋλον λόγοι του Πρωθυπουργού δεν πείθουν. Και σιγά-σιγά, φτιάχνεται η ελληνική εκδοχή του tea party, και με λίγη τύχη θα σας στείλει πίσω από εκεί που ήρθατε.
    Για θυμηθείτε…

    Βαρεθήκαμε την φαυλότητα και τα παραμύθια. Βαρεθήκαμε όλο το κηφηναριό και την αλητεία που έκλεψε κοστούμια και παριστάνει τους «σοβαρούς».
    Δύναμή σας, πασόκοι, μέχρι σήμερα ήταν το κλεμμένο και τα δανεικό.

    Μοιράζατε δανεικά στον λαό, τον εκμαυλίσατε και τον χαρίσατε σε νέες Δυνάμεις Κατοχής, και νομίζετε ότι δεν σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Σας έχουμε πάρει χαμπάρι και ούτε οι προεκλογικές σας παροχές στους πασοκικούς Δήμους, ούτε ο θυμός των φαιδρών εκπροσώπων σας θα ανατρέψει το ρεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΓΟΥΡΕ

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ
    ΒΑΛΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
    ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση