Από τον Γιάννη Μυλωνά http://syllektiko-pazari.blogspot.com/ 18 Σεπτεμβριου 1834 -Μετά την απελευθέρωση, με πρωτοβουλία του Βασιλιά Όθωνα...
http://syllektiko-pazari.blogspot.com/

Η επόμενη φάση μεγάλης επέκτασης ήταν το 1923 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, οπότε πολλές γειτονιές δημιουργήθηκαν, κυρίως άναρχα, από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη κατακτήθηκε από τους Γερμανούς και ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια του πολέμου υπέφερε πάρα πολύ και υπέστη μεγάλες καταστροφές.
Μετά τον πόλεμο η πόλη άρχισε ξανά να μεγαλώνει, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '60 οπότε...παρατηρήθηκε έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, με την ανέγερση πολλών πολυκατοικιών τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια της Αθήνας.
Η συνέχεια είναι γνωστή....
αυτή ήταν και η ηλιθιότητα μας. Ξεχάσαμε πια είναι η πραγματική μας πρωτεύουσα - η ΠΟΛΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή ο e-max είναι απαράδεκτος και συνεχίζει να βάζει στα σχόλια παραπλανητικούς τίτλους , ώστε να αυξάνονται τα κτυπήματα στη σελίδα του, θα βάζω κι εγώ ,κάθε μέρα, τις οδηγίες για να τον αποφεύγουμε: "Επομένως, περνώντας το βελάκι με το ποντίκι πάνω από το γαλάζιο παραπλανητικό τίτλο του, ΧΩΡΙΣ να το πατάμε, βλέπουμε, κάτω αριστερά στη γραμμή πληροφοριών του προγράμματος περιήγησης στο internet , σε ποιόν αναφέρεται ο τίτλος. Εάν γράφει E-MAX,το αγνοούμε και δεν το κτυπάμε. Έτσι αποφεύγουμε να τον διαφημίσουμε, παρά τη θέλησή μας!!! Σταμάτα επιτέλους !
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Αθήνα μπορεί να ομορφήνει και να αποκτήσει περισσότερο πράσινο. Για παράδειγμα να κατατεθεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για το περιβάλλον, όπως η πεζοδρόμηση της Ηρώδου Αττικού. Φαντασθείτε οτι μαζί με την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας και τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, μιά τεράστια ανάσα ομορφιάς και πράσινου, κήπων και περιβάλλοντος θα είναι το κέντρο πολιτισμού, ανάσας και ζωής για την Αθήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφή