GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες για τον ανασχηματισμό...

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, 11 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας ανασχηματίζει την κυβέρνησή του. Έχει στόχο να βελτιώσει...

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, 11 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας ανασχηματίζει την κυβέρνησή του. Έχει στόχο να βελτιώσει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και να στηρίξει αποτελεσματικότερα την οικονομική ανάκαμψη της χώρας», αναφέρει η ελβετική Neue Zürcher Zeitung.
Συμπληρώνεται ότι οι αλλαγές των προσώπων δεν θα έχουν επιπτώσεις όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας και την αύξηση της φορολογίας. «Τα σημαντικά υπουργεία όπως το Οικονομικών δεν θίγονται και ο κ. Παπακωνσταντίνου παραμένει στη...
 θέση του και μπροστά στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της χώρας και παρά τις ισχυρές αντιστάσεις, υλοποιεί το πρόγραμμα λιτότητας», τονίζεται μεταξύ άλλων στο σχετικό άρθρο.
«Στόχος του ανασχηματισμού είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην οικονομική κρίση», αναφέρει η γερμανική οικονομική ιστοσελίδα Finanznet.
Υπογραμμίζεται πως υπάρχει μια σαφής διεύρυνση του υπουργικού συμβουλίου και ότι ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης αυξάνεται σε 48 από 36 που ήταν μέχρι σήμερα.
Συμπληρώνεται πως «ο κ. Παπανδρέου μετά την απαίτηση των εφοπλιστών έφερε στο προσκήνιο ένα υπουργείο που ασχολείται με τις θαλάσσιες υποθέσεις».
O γερμανόφωνος τύπος με αφορμή τη σημερινή έγκριση στις Βρυξέλλες της εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του δανείου φιλοξενεί και μια σειρά σχετικών δημοσιευμάτων.
Η Frankfurter Rundschau με τίτλο «Η Ε.Ε. αποφασίζει μεγαλύτερους ελέγχους στους προϋπολογισμούς» σημειώνει: «Οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε θα αποφασίσουν σήμερα για μεγαλύτερους ελέγχους στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών. Aυτό είναι ένα μάθημα από τη ελληνική κρίση. Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει στο μέλλον, κάθε άνοιξη, να καταθέτουν ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό σχεδιασμό και μετά θα μπορούν να επικυρώνονται οι εθνικοί προϋπολογισμοί. Η κρίση στην Ελλάδα έδειξε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ενημερώθηκαν πολύ καθυστερημένα για την καταβαράθρωση του ελληνικού προϋπολογισμού».
H Kölner Stadt Anzeiger αναφέρεται στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα και σημειώνει : «’Καλό χειμώνα’, εύχονται παραδοσιακά οι Έλληνες μετά την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά θα είναι καλός αυτό ο χειμώνας; Ή θα γίνουν πάλι διαδηλώσεις και απεργίες; Ακόμα ο ουρανός είναι γαλάζιος πάνω από την Ελλάδα, αλλά η διάθεση είναι μαύρη. Οι Έλληνες καθημερινά ακούνε τα χειρότερα: ένας στους τρεις νέους είναι χωρίς δουλειά, ο πληθωρισμός είναι στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 13 χρόνια, κατά 4% θα συρρικνωθεί η οικονομία φέτος, κατά 2,6% τον ερχόμενο χρόνο, όπως προβλέπει το ΔΝΤ».
Εκφράζονται ακόμα αμφιβολίες για την ικανότητα των Ελλήνων να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Η Kölner Stadt Anzeiger υπογραμμίζει πως τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταποντιστεί και δεν λένε να ανακάμψουν ενώ ένας αναλυτής μιας μεγάλης γερμανική τράπεζας αναφέρει πως δεν θα δάνειζε «στην Ελλάδα χρήματα για πάνω από δέκα χρόνια».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η συνέντευξη του προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Κιέλου, Ντένις Σνόουερ, στο περιοδικό Focus. To άρθρο φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου»
Ο δημοσιογράφος ρωτά τον οικονομολόγο εάν ήταν λάθος τα ασφυκτικά πλαίσια του μνημονίου που έθεσαν το ΔΝΤ και η Ε.Ε. Ο Γερμανός οικονομολόγος απαντά ότι θα ήταν προτιμότερος ένας άλλος δρόμος και επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας αυτού του αυστηρού μνημονίου έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο και δεν έχει τρόπο να αντιμετωπίσει τη βαθιά ύφεση, ώστε αυτή να μην μετατραπεί σε γενικευμένη κρίση.
«Η σειρά θα έπρεπε να ήταν διαφορετική, πρώτα ώθηση στην οικονομία και μετά σταδιακή και μακροπρόθεσμη μείωση των χρεών», καταλήγει. (Πηγή http://www.naftemporiki.gr)

9 σχόλια

  1. 2 είναι οι καλύτεροι φίλοι του Τζέφρυ: Οι αναρχικοί και οι δημοσιογράφοι

    (υπάρχουν κ λίγες εξαιρέσεις ένα 10%)
    ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΑ
    ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΩΝ-ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΩΝ.

    Οι αναρχικοί είναι σίγουρο οτι θα ”απεργήσουν” τις ημέρες της ΔΕΘ κ δεν θα κάνουν τίποτα,εξάλλου ο Κωστάκης έφυγε,πλέον οι νύχτες του Αλέξη είναι παρελθόν…
    Όσο για τους παριστάμενους δημοσιογράφους η πιο σοβαρή ερώτηση θα είναι <> ή κάπως ποιό σοβαρές ερωτήσεις του τύπου <> Ιορδάνης Χασαπόπουλος απο το mega channel θα τελειώνει η ερώτηση…..

    Το ρεζιλίκι του κυρίου Μπλέρ ας γίνει μάθημα στον δικό μας.Δεν μπορείς να παίζεις με τα λόγια σε βάρος ενός λαού.
    Την κατάλληλη ώρα θα σε κρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν χαιρονται οι Γερμανοι, εμεις συνηθως τραβαμε τα..... μαλλια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΓΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ??
    Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΞΙΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ.ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ Η ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ !
    ΞΕΝΟ-ΗΛΙΘΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ;;;;;
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ;;;
    ΤΣΕΦΡΥ
    ΠΑΡΕ
    ΤΗΝ
    ΜΑΝΑ ΣΟΥ
    ΚΑΙ
    ΦΥΓΕ ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αρχαιοι Ελληνες λεγανε: φοβου τους Δαναους γλαυκας κομιζοντες εν Αθηναις.
    Κατι αντιστοιχο συμβαινει σημερα οταν μας εκθειαζουν ξενοι.
    Κατι σαπιο υπαρχει στο βασιλειο της Δανημαρκιας.
    Ποσο αντφατικο ειναι ενας λαος που στην πλειοψηφια του αποδοκιμαζει την κυβερνηση που ψηφισε πριν 10 μηνες με τους επαινους ξενων χωρων προς αυτη την κυβερνηση.
    Αυτο σημαινει οτι οταν ο Ελληνικος λαος ειναι ευχαριστημενος απο την κυβερνηση του τοτε οι ξενοι ειναι δυσαρεστημενοι με την κυβερνηση στην Ελλαδα. Κατι βγαινει μεσα απο αυτο που δεν θελει και πολύ σκέψη.
    Καποιων τα συμφεροντα θιγονται οταν ισχυει μια απο τις δυο ανωτερω περιπτωσεις,και οι δυο μαζι δεν γινεται να συνυπαρχουν και η πιτα σωστη και ο σκυλος χορτατος δεν γινεται ενα απο τα δυο.
    Συνηθως εμεις ειμαστε η πιτα αρα εχουμε να κανουμε με σκυλους που θελουν να ειναι χορτατοι.
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανασχηματίζονται, μετασχηματίζονται, ορθολογούνται, εξορθολογούνται, δομούνται, αναδομούνται, επικαιροποιούνται, δεν τους σώζει τίποτε πλέον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ. ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΕΛΑ ΕΣΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ 4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ; ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΒΑΣΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ; ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ.
    ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ Η ΝΑ ΣΚΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ.ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΜΑΙΤΡ ΤΩΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑΖΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ . ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΓΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ!!! ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ.ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΟ ΑΙΜΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ ΑΚΟΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ.
    O ΕΙΡΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λένε πως ο Jeffry έτρωγε συνεχως σφαλιαρες απο τον Ελληνα πατερα του... και εβρισκε παρηγορια στην αγκαλια της Margaret, η οποια του διοχετευε περισσοτερο δηλητηριο για τον πατερα, επειδη αυτος ξενοπηδουσε.
    Λένε ακόμα πως μιά φορά , ο μακαρίτης ο πατέρας , του τύφλα απο το μεθύσι και το καρμπολίθιο που έπερνε άρπαξε ένα περίστροφο και ήθελε να πυροβολήσει τον γυιό του.
    Η άμμεση παρέμβαση ενός σωματοφύλακα που αφόπλισε τον Ανδρέα απέτρεψε το χειρότερο (δυστυχώς γιά εμας) .

    Ετσι εξηγειται το τυφλο του μισος για οτιδηποτε το Ελληνικο, δεν χρειαζεται να εχει τελειωσει κανεις ψυχιατρικη για να καταλαβει τι συμβαινει μεσα στον ταρακουνημενο - απο τις φαπες - εγκεφαλο του.

    Το θεμα πλεον ειναι πως θα ξεμπερδεψουμε απο δαυτον και το σκυλολοι του που το παιζουν κυβερνηση.
    Με το μαλακο η με το αγριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σκαστε ρε παλιομαλακες που ξυνετε τα νυχια σας για...εμφυλιο!
    Νταλαρα και πασης Ελλαδος ρεεεεε!
    Η ΤΣΟΥΛΑ Η ΧΑΔΙΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση